Forum » Problemi človeštva » Koroška deklica
Koroška deklica
Oldi ::
Ne morem verjet, da o tej temi na tem forumu ne najdem nič, pa se vsem na očeh dogajajo grozne reči, politika in mediji pa nič oziroma o parih dnevih več ali manj pripora Hilde.
Tožilka, ki je opozorila na napako je bila zbrcana iz tožilstva i nikome ništa. Eto 2 linka
www.siol.net/novice/crna_kronika/2013/0...
https://m.facebook.com/pokoncniinpogumn...
Tožilka, ki je opozorila na napako je bila zbrcana iz tožilstva i nikome ništa. Eto 2 linka
www.siol.net/novice/crna_kronika/2013/0...
https://m.facebook.com/pokoncniinpogumn...
Matako ::
Kako ne najdeš nič? Če uporabiš iskanje opaziš, da je bil Munc omenjen.
Naš sloviti član "nnn", alias Miki, je namreč imel na svojem blogu celo slovito epizodo "Moj prijatelj Matic Munc".
EDIT: aja to misliš zdaj... pa saj se je stvar komaj pojavila spet.
Naš sloviti član "nnn", alias Miki, je namreč imel na svojem blogu celo slovito epizodo "Moj prijatelj Matic Munc".
EDIT: aja to misliš zdaj... pa saj se je stvar komaj pojavila spet.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
To glede Mikija seveda poznam.
V prvi objavi sem bil povsem nejasen. Zame je zelo simptomatično, da se politika, novinarji in vrh pravosodja ukvarja s priporom Hilde, sploh ker je primer Furlan res komičen. Najprej ga obtožujejo, zakaj je ni dal takoj zapreti, potem se pa izkaže, da bi jo moral že mesec prej izpustiti.
Pri koroški deklici se pa pojavi tožilka, ki opozori na očitne napake v postopku in to točno te na katere opozarja Munc in kaj se zgodi, tožilka je obsojena blatenja ugleda pravosodja, mediji pa samo z agencijsko novičko in to v čadu, ko obsodijo babico, ki je reševala otroka pred očitno skorumpiranim sistemom. Povrh vsega je pa po mednarodnih konvencijah tovrstna zaščita otroka menda legalna in se ne sme sodno preganjati.
Meni to smrdi samo na totalno ugrabljeno državo in paralizirano družbo, daleč bolj kot recimo Todoričev hrvaški primer.
Ali ni primer Štiblerjeve jedro problema pravosodja in novonarstva, sistem izpluva zadnje ljudi, ki si upajo čivkniti, i nikome ništa. Ljudi, ki so mimo sistema po legalnih metodah ščitili otroka pa v arest in ob službo i spet nič, samo en zblojen Slak Štiblerjevi da par sekund časa. Poglejte Googla, jaz nisem našel nič, se nam vsem totalno jebe, jebe za nas same, ne razumem.
V prvi objavi sem bil povsem nejasen. Zame je zelo simptomatično, da se politika, novinarji in vrh pravosodja ukvarja s priporom Hilde, sploh ker je primer Furlan res komičen. Najprej ga obtožujejo, zakaj je ni dal takoj zapreti, potem se pa izkaže, da bi jo moral že mesec prej izpustiti.
Pri koroški deklici se pa pojavi tožilka, ki opozori na očitne napake v postopku in to točno te na katere opozarja Munc in kaj se zgodi, tožilka je obsojena blatenja ugleda pravosodja, mediji pa samo z agencijsko novičko in to v čadu, ko obsodijo babico, ki je reševala otroka pred očitno skorumpiranim sistemom. Povrh vsega je pa po mednarodnih konvencijah tovrstna zaščita otroka menda legalna in se ne sme sodno preganjati.
Meni to smrdi samo na totalno ugrabljeno državo in paralizirano družbo, daleč bolj kot recimo Todoričev hrvaški primer.
Ali ni primer Štiblerjeve jedro problema pravosodja in novonarstva, sistem izpluva zadnje ljudi, ki si upajo čivkniti, i nikome ništa. Ljudi, ki so mimo sistema po legalnih metodah ščitili otroka pa v arest in ob službo i spet nič, samo en zblojen Slak Štiblerjevi da par sekund časa. Poglejte Googla, jaz nisem našel nič, se nam vsem totalno jebe, jebe za nas same, ne razumem.
Tukaj ti dam prav. Nekaj ni v redu z odzivom na impulz. Ponavadi naši žurnalistični nabijači pograbijo tovrstno dogajanje z obema rokama tokrat pa so se distancirali. Slovensko družba je polna osebnih tabujev. Če je komu (ne)mila tema na sporedu se skoraj vsak samo-korigira. In taji, da se. Sumim, da se to dogaja tudi pri novicah.
Jaz osebno sem prišel do zaključka, da je problem našega sodstva podoben problemu naše psihiatrije: preveč psihopatologije med osebjem. In ker so "stroka" jih ne moreš tikati.
Jaz osebno sem prišel do zaključka, da je problem našega sodstva podoben problemu naše psihiatrije: preveč psihopatologije med osebjem. In ker so "stroka" jih ne moreš tikati.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Ampak v novinarstvu je več kot pol žensk, v sodtvu mislimda tudi in večina ima otroke, vse pa fakultete. Če seštejem tvoje razmišljanje in tole pridem do sila žalostnega spoznanja, da se bomo morali na dnu prepada totalno razbiti, pa šele začeli smo leteti proti dnu.
Moj zaključek seveda temelji na osebnih predsodkih in stereotipih. Vse pravnice, ki sem jih poznal so bile na nek način (čustveno) neprilagojene. Za eno, sem si vedno rekel "samo da ne bo kaka sodnica", ker je bila povsem labilna in je trpela za _resnimi_ deluzijami. Ni šans, da pre_sodi_ kaj je prav in kaj ne. Še enkrat - ne posplošujem. Nisem pa edini s temi izkušnjami.
Ampak ok, tega je recimo v šolstvu še več - ne bom razpredal naprej o demografiji kadra, ker možno, da gre za neko čudno korelacijo... ampak dejstvo je, da smo vsi zahvaljujoč izobraževalnem procesu, v najdojemljivejših letih šli čez pravi panoptikum psihopatologije - gromno čustveno neodraslih oseb... bojim se da so tudi v pravu.
Je sploh čudno, da smo kot družba rahlo iztirjeni?
Skratka, bojim se, da tokrat konkretno ni težava v neki "korupciji" - končno se bizarnega obnašanja v tem primeru sploh ne da razložiti s sedaj tako popularno korupcijo. Ok, mogoče je kaj takega zadaj, samo na prvi pogled se zdi, da gre za nekaj iracionalnega.
In to je problem - ne moreš se boriti proti norosti.
Ampak ok, tega je recimo v šolstvu še več - ne bom razpredal naprej o demografiji kadra, ker možno, da gre za neko čudno korelacijo... ampak dejstvo je, da smo vsi zahvaljujoč izobraževalnem procesu, v najdojemljivejših letih šli čez pravi panoptikum psihopatologije - gromno čustveno neodraslih oseb... bojim se da so tudi v pravu.
Je sploh čudno, da smo kot družba rahlo iztirjeni?
Skratka, bojim se, da tokrat konkretno ni težava v neki "korupciji" - končno se bizarnega obnašanja v tem primeru sploh ne da razložiti s sedaj tako popularno korupcijo. Ok, mogoče je kaj takega zadaj, samo na prvi pogled se zdi, da gre za nekaj iracionalnega.
In to je problem - ne moreš se boriti proti norosti.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Menda je storilec (dedek) lokalno znana faca z zaledjem in verjetno res ne gre za korupcijo, verjetno je šlo za en klic, morda pa samo za tabu v najširšem smislu besede.
Je pa verjetno res med izobraženci več xxxpatov, šola jim je bila izponitev praznine, dokazovanje da le niso zgubidani.
Kriv je pa šolski sistem, ki bi moral v učitelskem in provosodnem šolstvu preprečiti vpis xxxpatov.
Je pa verjetno res med izobraženci več xxxpatov, šola jim je bila izponitev praznine, dokazovanje da le niso zgubidani.
Kriv je pa šolski sistem, ki bi moral v učitelskem in provosodnem šolstvu preprečiti vpis xxxpatov.
jan_g ::
A nit v tem primeru koroske deklice tudi oce zacel kazati rahlo cudno obnasanje proti koncu? Npr. s tozbo proti Muncu, ki mu je oz. naj bi mu v tej zgodbi pravzaprav pomagal.
Zakonca Munc priznala krivdo
Na bruhanje mi gre, kako gnil kompromis. Munc naj prizna in vse bo OK, primer bo dokončno pometen pod preprogo. Če bi se upiral, bi fasal resnično kazen za ugrabitev, leta trdega aresta.
Kaj pa resnica, dolžnost očeta in ostalih, da branijo otroka pred podivjanim sistemom, kaj pa nogiranje tožilke Štiblerjeve, ki je opozorila na očitne napake v postopku, ki seveda niso bile napake ampak plod pritiskov na pravosodje.
Kako so lahko novinarji tiho, kaka jebena ... ma ne morem napisat država, ker to ni država, navadna vukojebina. Vse je prestrašeno, vse se udinja mafiji.
Folku pa dol visi.
Na bruhanje mi gre, kako gnil kompromis. Munc naj prizna in vse bo OK, primer bo dokončno pometen pod preprogo. Če bi se upiral, bi fasal resnično kazen za ugrabitev, leta trdega aresta.
Kaj pa resnica, dolžnost očeta in ostalih, da branijo otroka pred podivjanim sistemom, kaj pa nogiranje tožilke Štiblerjeve, ki je opozorila na očitne napake v postopku, ki seveda niso bile napake ampak plod pritiskov na pravosodje.
Kako so lahko novinarji tiho, kaka jebena ... ma ne morem napisat država, ker to ni država, navadna vukojebina. Vse je prestrašeno, vse se udinja mafiji.
Folku pa dol visi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Khalila ::
Žalostno vse skupaj. Za zamislit si v kakšni družbi živimo in kakšen sistem imamo. :-( Žal je tako, da se žaba počasi kuha in ne opazi smrtonosnega dviga temperature, kot se kaže v naši družbi.
Ker sem nekaj omenjal bombe, mi je moderator pobrisal zadnjo objavo, v kateri je bil tudi link na intervju z Maticem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mnenje: V obrambo sodišča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / NWO | 88482 (75669) | Mr.B |
» | V obrambo sodišča (2) (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / NWO | 130225 (111266) | PaX_MaN |
» | V brazilskem mestu osnovnošolce opremili s čipi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 29561 (25441) | outlawman |
» | Kaj počno preiskovalni sodniki?Oddelek: Loža | 10205 (9541) | BlueRunner |
» | Hanžku se je strgal (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6704 (5211) | leinad |