» »

Časovna veljavnost mature?

Časovna veljavnost mature?

Velki ::

Malo sem brskal po googlu pa glede na to temo nisem bil sposoben nič najti. Letos sem se vpisal na fakulteto, zanima me kako bo, če mi prvega letnika ne uspe naredit. A mi bodo ob prepisu na drugo fakulteto še veljale točke, ki sem jih dosegel letos, al kako gre to?
Zanima me tudi, če se letos še da prepisat na drugo fakulteto(z tistimi v drugem roku mature)? Ker v šoli je rekla profesorica da je možno le zamenjat vrstni red vpisa, rekla pa je tudi da ni sigurna da je to res.

bluefish ::

Ja, v primeru, da ti prvi letnik ne uspe ter se premisliš o fakulteti, se lahko prepišeš drugam.
Glede drugega nisem povsem prepričan, vendar najbrž lahko oddaš v drugem roku novo vlogo.

Tilen ::

Gimnazijski maturant je poklicni status po dokončani gimnaziji in splošni maturi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

@Tilen
Ne razumem kaj točno s tem misliš? Drugače pa sm naredil poklicno maturo ne splošno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

Ne vem kako bi ti lahko "potekel" poklicni status.

A ma ti misliš zakaj nisem bil siguren če ti še točke veljajo? Ja recimo da bo naslednje leto matura težja bo potem nepravično do drugih saj bom jaz dosegel več točk kot oni (ali obratno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

Točke ti ostanejo, ker je matura vsako leto enako težka. Le dijaki se učijo včasih več, včasih manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ramiz?! ::

Tilen je izjavil:

Točke ti ostanejo, ker je matura vsako leto enako težka. Le dijaki se učijo včasih več, včasih manj.

Tako je. Matura je nacionalni preizkus in je vsako leto enako težak. Maturo lahko še izboljšuješ v naslednjih dveh letih po prvem opravljanju in to je to. Točke in maturitetni uspeh pa imaš do konca življenja...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Hvala za informacije, če pozna kdo odgovor na drugo vprašanje bi prosil za odgovor.

gendale ::

na drugo vprašanje se mi zdi da je odgovor ne, se pa lahko vpišeš na tretjem roku, ampak takrat je velika večina programov že polnih
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Mesar ::

Ne drži. Vpišeš se lahko že v prvem roku vendar ne boš vpisan če bo omejitev ker boš verjetno imel premalo točk, če ni omejitve pa boš že v prvem roku vpisan.
Your turn to burn!

Se opravičujem me je malo zmedel vaš odgovor. Ja razumem to da je na velikem delu fakultet za drugi rok potrebno ogromno število točk, vendar jaz imam v mislih eno, kjer v zadnjih letih ni bilo potrebno ogromno točk za pridt notr v drugem roku. Te fakultete pa nisem dal na listo, ki smo jo spisali v prvem roku. Pa me zdaj zanima če je možno to listo na novo napisat?
Zdaj pa ne razumem kaj točno je mišljeno ko je rekel gendala tretji rok(a obstaja tudi tretji rok?)? Jaz se kot drugi rok navezujem na tisti rok, v katerem se prijavljajo dijaki, ki padejo na prvem roku mature.
(to bolj sprašujem ker me je strah fakultete na katero sem se vpisal)

http://www.vpis.uni-lj.si/

V drugem roku se na še prosta mesta lahko prijavijo vsi kandidati, ki se nameravajo vpisati v študijskem letu 2013/2014, ne glede na to ali so že bili sprejeti v enega od v prvi prijavi napisanih študijskih programov.

In katera je ta strašna fakulteta? Če ni tajnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Strojna VSŠ(Ljubljana). Ko smo že pri tem a ima kdo informacijo o tem koliko procentov študentov na tem programu pride v drugi letnik? Sm neki gledu po forumih vendar sm našel le enkrat to informacijo, in še ta je bila napisana pred veliko leti.

Za VSŠ najbrž težko dobiš konkretne podatke, ker se veliko folka vpisuje zaradi statusa.

Drugači pa hvala za tisto stran, tu je veliko vprašanj na katere sem hotel odgovore. Jz pa se z googlom martral kaj dobit, tam pa ti vse lepo piše.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426201966 (40783) Filip8
»

Vrsta želja pri vpisu na fakulteto

104783 (4521) smacker
»

Prepis iz ene fakultete

218073 (7034) ramiz?!
»

Omejitev vpisa -> minimum točk