Forum » Šola » fakulteta za varstvoslovje
fakulteta za varstvoslovje
gregormay ::
Živjo.
Trenutno obiskujem fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani, ampak počasi opažam da mi ta stroka ne leži najbolje, oz. da nimam veselja v tej smeri. Že dlje časa razmišljam o prepisu na fakuleteto za varnostne vede v Ljubljani.
Zanima me kako poteka prepis, ali lahko po uspešno končanem letniku napreduješ v naslednji letnik na tej novi fakuleteti ali moraš začeti znova? In, kako vi vidite to fakulteto, kako se vam zdi predmetnik, težavnost, prihodnost?
Vse, ki karkoli več veste o tem, bi prosil da mi kaj o tem povedste.
Hvala za odgovorje vnaprej, Grega.
Trenutno obiskujem fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani, ampak počasi opažam da mi ta stroka ne leži najbolje, oz. da nimam veselja v tej smeri. Že dlje časa razmišljam o prepisu na fakuleteto za varnostne vede v Ljubljani.
Zanima me kako poteka prepis, ali lahko po uspešno končanem letniku napreduješ v naslednji letnik na tej novi fakuleteti ali moraš začeti znova? In, kako vi vidite to fakulteto, kako se vam zdi predmetnik, težavnost, prihodnost?
Vse, ki karkoli več veste o tem, bi prosil da mi kaj o tem povedste.
Hvala za odgovorje vnaprej, Grega.
Matek ::
Če še nisi ponavljal nobenega letnika, se lahko prepišeš na drugo fakulteto. Pri tem veljajo zate isti pogoji, kot za maturante, ki se prav tako vpisujejo tja. Seveda moraš začeti v prvem letniku, možno je le, da se ti priznajo kakšni podobni predmeti, kar pa v tvojem primeru zaradi različnosti fakultet najbrž ne pride v poštev.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Ponavljal nisem nič. Sem tudi prvi letnik, zato ker bolj malo vem sem poprašal tudi tukaj.
Glede predmetov tudi jaz dvomim da bi lahko kaj priznali, ker so stvari čisto kontra..
Glede predmetov tudi jaz dvomim da bi lahko kaj priznali, ker so stvari čisto kontra..
vice boy ::
Živjo.
Jaz sem bil lansko leto v enakem položaju kot ti.
Obiskoval sem FE in se nisem videl v tej stroki in tudi šlo mi ni kaj preveč.
Napako (ali pa ne) sem naredil, ker sem predolgo časa rabil, da sem to ugotovil. Ker sem prvi rok za vpis zamudil, sem se moral vpisati v drugem roku, vendar izredno, ker mi je za redno zmanjkala ena točka. Res je, da so v drugem roku pri rednem študiju razpisali samo eno prosto mesto.
Sedaj sem vpisan v prvi letnik UNI izredno in sem zadovoljen. Predmetnik ni
pretežak, učit se je pa itak treba povsod. Samo da tuki se ne učiš razlike potencialov in matrik, ampak družboslovne predmete.
Glede priznanja izpitov ni za pričakovati, kajti predmeti npr v prvem semestru UNI so: Osnove informatike in računalništva, Varnostni sistem, Uvod v pravoznanstvo z ustavnim pravom, Sociologija in Psihologija.
Pri računalništvu ni programiranja kot je naprimer pri Fajfarju na FE, tako da ne vem če bi se ti priznal.
Edina težava je prihodnost, ko končaš fakluteto. Kajti ta poklic,
dip. Varstvoslovec še ni uveljavljen poklic in nima točno določene svoje stroke, kjer bi se lahko zaposlil. Možnosti za zaposlitve bi teoretično lahko bile na raznih ministrsvih povezanih z varnostjo, zaščito itd. oz firmah ki se ukvarjajo z varnostnimi vprašanji, načrtovanjem varnostne politike itd...
Jaz sem bil lansko leto v enakem položaju kot ti.
Obiskoval sem FE in se nisem videl v tej stroki in tudi šlo mi ni kaj preveč.
Napako (ali pa ne) sem naredil, ker sem predolgo časa rabil, da sem to ugotovil. Ker sem prvi rok za vpis zamudil, sem se moral vpisati v drugem roku, vendar izredno, ker mi je za redno zmanjkala ena točka. Res je, da so v drugem roku pri rednem študiju razpisali samo eno prosto mesto.
Sedaj sem vpisan v prvi letnik UNI izredno in sem zadovoljen. Predmetnik ni
pretežak, učit se je pa itak treba povsod. Samo da tuki se ne učiš razlike potencialov in matrik, ampak družboslovne predmete.
Glede priznanja izpitov ni za pričakovati, kajti predmeti npr v prvem semestru UNI so: Osnove informatike in računalništva, Varnostni sistem, Uvod v pravoznanstvo z ustavnim pravom, Sociologija in Psihologija.
Pri računalništvu ni programiranja kot je naprimer pri Fajfarju na FE, tako da ne vem če bi se ti priznal.
Edina težava je prihodnost, ko končaš fakluteto. Kajti ta poklic,
dip. Varstvoslovec še ni uveljavljen poklic in nima točno določene svoje stroke, kjer bi se lahko zaposlil. Možnosti za zaposlitve bi teoretično lahko bile na raznih ministrsvih povezanih z varnostjo, zaščito itd. oz firmah ki se ukvarjajo z varnostnimi vprašanji, načrtovanjem varnostne politike itd...
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.
vice boy, a si prvi letnik n FE končal? Kak pa bi blo z upisom na vsš program FVV? Ktiro šolo si prej naredo?
vice boy ::
Prej sem hodil na splošno gimnazijo.
Prvega letnika na fe nisem naredil in ti tudi ne bi na fvv nič pomagalo in koristilo.
Mislim da je tudi na vsš programu kar velika gužva. Poglej si na spletni strani kjer so objavljeni vpisi in omejitve za fakse pa boš videl koliko približno točk je potrebnih.
Se pa dela, kot na vsakem družboslovnem faksu, seminarske naloge, na rednem .
Prvega letnika na fe nisem naredil in ti tudi ne bi na fvv nič pomagalo in koristilo.
Mislim da je tudi na vsš programu kar velika gužva. Poglej si na spletni strani kjer so objavljeni vpisi in omejitve za fakse pa boš videl koliko približno točk je potrebnih.
Se pa dela, kot na vsakem družboslovnem faksu, seminarske naloge, na rednem .
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.
ok raazumem to glede seminarskih.. etc
tko neumestno vprašanje.. kako si izračunaš koliko točk maš? iskal sem nekaj po internetu ampak nič kaj koristnega nisem našel..
kako pa je z štipendijo, če ne narediš letika in kako je potem ko začneš znova spet v prvem letniku na drugem faxu? moraš štipendijo vrnit?
tko neumestno vprašanje.. kako si izračunaš koliko točk maš? iskal sem nekaj po internetu ampak nič kaj koristnega nisem našel..
kako pa je z štipendijo, če ne narediš letika in kako je potem ko začneš znova spet v prvem letniku na drugem faxu? moraš štipendijo vrnit?
Mehmed ::
http://www.fvv.uni-mb.si/mojFaks/Datote...
Tuki si loh pogledas kak zgleda racunalnistvo, pa se kak drug predmet.
Tuki si loh pogledas kak zgleda racunalnistvo, pa se kak drug predmet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 360713 (22905) | nejc_nejc |
» | Izredni študij na fakulteti za računalništvo in informatikoOddelek: Šola | 12900 (3263) | falconnn |
» | DILEMA: Ekonomska ali FRIOddelek: Šola | 2145 (1818) | Verma |
» | FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatikaOddelek: Šola | 13761 (7801) | barb99 |
» | FE Prestop iz UNI na VSŠOddelek: Šola | 5737 (4820) | stalker |