» »

V tujini je lepše, boljše

V tujini je lepše, boljše

1 2 3
4
»

thramos ::

Če nimaš niti malo samokontrole, potem res. Potem tudi bolje da rajši pošlješ koga po nakupih. Če pa jo imaš, je bližina trgovine seveda prednost, tako s časovnega, kot praktičnega vidika.

Invictus ::

Odvisno za kaj porabiš več časa.

Za cel kup malih nakupov ali za enega velikega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Marat ::

jao a zdej se cela tema vrti okoli tega, kako je en bogi, ker ima kilometer do trgovine? Kilometer ni nič, to je razdalja za katero zihr avta ne vzameš (razen če imaš res kaj težkega za nosit), ampak greš peš. Jaz grem včasih (ob lepem vremenu) peš iz faksa domov, pa je oddaljen 4,5 km.

thramos ::

Sej te noben ne sili, da opravljaš male nakupe, če živiš zraven trgovine ...

Double_J ::

Jaz grem skoraj vsak dan v trgovino...
Dve šivanki...

Okapi ::

Mercator ti v Ljubljani robo pripelje na dom. Ni treba niti iz hiše stopit, samo net moraš znati uporabljati.

O.

Mercator ti v Ljubljani robo pripelje na dom. Ni treba niti iz hiše stopit, samo net moraš znati uporabljati.

Drobnarije bo pripeljal... ene čike pa majonezo?
Dve šivanki...

Invictus ::

Lahko bi iz mojega prejšnjega posta izpeljal da majoneza in čiki niso ravno potrebni za obstoj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Lahko bi iz mojega prejšnjega posta izpeljal da majoneza in čiki niso ravno potrebni za obstoj ...

Ja no... mal pa že olajšajo življenje. Očitno mi pripelje...

Razdalja do 10km in nakup pod 10€. cena do 2,65 €.
Dve šivanki...

GGGGG ::

Double J, daj prosim razloži kaj kompliciraš s temi trgovinami. Tam okoli tebe je sigurno kakšna trgovina. Če ni 1km je pa 1200m ali pa mogoče 1500. Če ti je trgovina res tako ključnega pomena se pa preseli eno ulico naprej, pa boš imel cel šoping center pred hišo. Kdo ti je kriv, da si doma v soseski, ki ti ne ustreza.

Ne vem pa, kaj ima to veze s tujino. Kot sem že napisal, sredi Londona imaš soseske, kjer trgovin enostavno ni. Pa niso ravno klošarske soseske, ampak take kjer povprečna cena stanovanja dosega 7 mestne številke.

Bi pa jaz na tvojem mestu malo pretuhtal prioritete. Več kot očitno je, da dlakocepiš. Iščeš vse možne malenkosti, ki te motijo in hkrati ignoriraš vse opcije, ki jih imaš.

Razdalja do 10km in nakup pod 10€. cena do 2,65 €.
Če količkaj ceniš uro svojega časa, je dostava zelo poceni.

O.

GGGGG je izjavil:

Double J, daj prosim razloži kaj kompliciraš s temi trgovinami. Tam okoli tebe je sigurno kakšna trgovina. Če ni 1km je pa 1200m ali pa mogoče 1500. Če ti je trgovina res tako ključnega pomena se pa preseli eno ulico naprej, pa boš imel cel šoping center pred hišo. Kdo ti je kriv, da si doma v soseski, ki ti ne ustreza.

Ne vem pa, kaj ima to veze s tujino. Kot sem že napisal, sredi Londona imaš soseske, kjer trgovin enostavno ni. Pa niso ravno klošarske soseske, ampak take kjer povprečna cena stanovanja dosega 7 mestne številke.

Bi pa jaz na tvojem mestu malo pretuhtal prioritete. Več kot očitno je, da dlakocepiš. Iščeš vse možne malenkosti, ki te motijo in hkrati ignoriraš vse opcije, ki jih imaš.

Sej ni to glavno, kar si navedel. Pa ti imaš očitno hiše v Španiji in ZDA z dobrim razlogom.
Dve šivanki...

solatko ::

Berlin, naročena pica, dostava v 20-ih minutah od naročila (naročiš lahko samo v picerijah, na svojem območju), cena 25€, pa še po kvaliteti se niti slučajno ne more primerjat s kakšno v Slo za maximalno 10€. Majhna cca 26cm, suha, neokusna, boga z dodatki.
Milano, naročena pica, margerita, okoli 30 cm, malo sira, pelati in origano, dokaj okusna, dostava v 35 minutah (40+ je zastonj), 35€ + napitnina, sicer se prinašalec ne spoka z vrat.
Trgovine v okolici, beda, trgovski centri oddaljeni 15- 20 minut z javnim prevozom, tako, da hvala lepa za velemesta. Imam raje malo, po novem, urejeno Ljubljano, Koper, Celje, MB......., spodnji Duplek.

Tisti, ki ne veste kaj početi v Sloveniji, se zamislite, če sploh veste, kaj vas v življenju zanima. Meni v življenju še ni bilo dolgčas, je pa res, da je družabno življenje, zaradi vedno hitrejšega tempa, vedno bolj brezosebno in manj kvalitetno, v smislju druženja in spoznavanja oseb v naravi, razna socialna omrežja ne štejejo.
Delo krepa človeka

vostok_1 ::

V tujini je boljše, ker je manj vrjetnosti, da boš naletel na nekoga, ki ga ne želiš videt (no, razen če greš na islandijo). Slovenija je tako ena velika TV limonada, kjer se vse dogaja v eni hiši.
Želiš nekaj novega in bam, ravno tam se znajdejo ta odurni ljudje.
Meni je to skoraj glaven razlog zakaj bi se odselil. Pa ne da sem skregan ali podobno, sam pač so ljudje, ki nimam kaj z njimi.

Slovenija je poskus države IMO.

vostok_1 - Zadnji čas, da se socializiraš, saj s takim odnosom do soljudi, tudi v večjem mestu, drugi državi ne boš nič na boljšem. Boš srečeval podobne ljudi, podobnih nagnjenj in boš ravno tako nezadovoljen.
Če pa te lovijo upniki, potem je pa res bolje, da zamenjaš klimo.
Delo krepa človeka

Mavrik ::

Fantje, mrš nazaj na temo. To kako pogosto hodite v trgovino in kaj tam rabite ni tema.
The truth is rarely pure and never simple.

solatko je izjavil:

vostok_1 - Zadnji čas, da se socializiraš, saj s takim odnosom do soljudi, tudi v večjem mestu, drugi državi ne boš nič na boljšem. Boš srečeval podobne ljudi, podobnih nagnjenj in boš ravno tako nezadovoljen.
Če pa te lovijo upniki, potem je pa res bolje, da zamenjaš klimo.

Zelo rad socializiram, sam z egocentirčnimi prepotentneži res nima dosti skupnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

V tujini si vedno gost in tako te tudi vedno obravnavajo.
Videl sem že precej sveta, poslovno, turistično ali kar tako, pa je zelo malo krajev, kjer bi rad živel, če pa so, so predvsem zaradi klime, z ljudmi nimam težav. Pač ne hodim na kraje, kjer je veliko težakov. Če pa taka mesta iščeš, jih boš našel čisto na vsakem končku sveta. Ko boš videl nekaj težakov v Rusiji, GB, Irski, Škotski, Japonskem, Mehiki......, boš imel slovenske težake za udomačene ribice. Sploh ne veš, kako izgleda težak.
Delo krepa človeka

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Komercialne dejavnosti se dogajajo v tistih volumnih ob oni glavni cesti. Parterji stanovanjskih bajt so pa izkljucno za bivanje ali shrambo ali vrt IIRC.
In v čem točno je problem? Kjer spiš, je mir, na pir in v štacuno greš pa čez cesto.

Resnično se mi smilijo tisti, ki morajo v imenu nekih ideološki zablod lagati samemu sebi, da se jim ne začne podirati predstava o svetu.

O.

Noup, zadevo so prvic v ideologijo spremenili apostoli urbanizma, ki ga kritiziram. Prej urbanizem kot stroka sploh ni obstajal, pravzaprav je obstajal amapk zgolj v likovno oblikovni komponenti. Potem so se seveda sli "novega cloveka", ki jé, spi, se rekreira, nakupuje in prostor razcefrali, kot da smo roboti. Kritiziram samo zato, ker se clovek bolje pocuti v "spontanih" predmodersnisticnih urbanizmih. In potem je moja kritika ideoloska ker sem kriticen do materializacije ideologije v prostoru. 8-)

jype ::

Karaya 52> Potem so se seveda sli "novega cloveka", ki jé, spi, se rekreira, nakupuje in prostor razcefrali, kot da smo roboti.

A pnanekam. Neufert je "zahodni" Nemec.

Karaya 52> Kritiziram samo zato, ker se clovek bolje pocuti v "spontanih" predmodersnisticnih urbanizmih.

Ne, se ne - in seveda se moraš lagati, ker če v takšne traparije resno verjameš, potem očitno nisi mogel zaključiti šolanja.

Urbanistične (gradbene, okoljske in druge) omejitve enega po kvaliteti življenja najvišje ocenjenih mest v "land of the free":

http://www.bouldercolorado.gov/index.ph...

Da o gosteje naseljenih metropolah sploh ne izgubljamo besed.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Pokazi punci ta post, ko se bo slabo pocutila, da se bo malo smejala. ;)

Svašta. Da tebe ideologija tolk tepe, da niti lastnega foha ne razumeš več, je pa že nadtragično.

Potem so se seveda sli "novega cloveka", ki jé, spi, se rekreira, nakupuje in prostor razcefrali, kot da smo roboti.
Ja, včasih so tudi ljudje kuhali, jedli, spali, seksali ... v isti sobi, cela družina (ali celo več družin). Potem so pa ugotovili, da je vseeno mogoče bolje, če "prostor razcefraš" (ne da bi jim to kakšen urbanist razlagal).

Imeti kafič in štacuno v pritličju bloka, ker živiš, je vrhunska bedarija, če jih imaš lahko 100 m stran, kjer ne motijo nikogar, pa so vseeno tako rekoč pred vrati. Na Fužinah so naredili načrtovalci le to napako, da so se delali, kot da Ljubljanica ne obstaja. Verjetno so imeli v mislih smrdečo reko iz preteklosti. Če bi kafiče in trgovine prestavili ob Ljubljanico, bi bilo veliko bolje.

O.

Zakaj bi koga motili? :) Nekateri bi imeli vasko zivljenje v blokih. Pac, Garden City zabloda. ;)

Karaya 52> Pac, Garden City zabloda.

A tko se dons reče "zakaj se nism js prvi spomnu tega"?

Moja redneck mentaliteta se cesa podobnega nebi mogla spomniti. Nekateri smo obrtniki, drugi pa bi s cegli resevali svet.

MJ603 ::

jype je izjavil:

murmur> 15k bruto si nakazujes mesecno?

Ne. Nakazujem si del profitov enkrat na leto, kolikor se mi zdi, da bom tisto leto potreboval.

murmur> Ce te prav razumem, je tvoje znanje v stejtsih vredno +- $1.5M before taxes.

Ne, najboljša ponudba je bila 290 jurjev.

jype kaj točno ti delaš, da ti je nekdo v USA pripravljen plačat 290k$ na leto?

MJ603> kaj točno ti delaš, da ti je nekdo v USA pripravljen plačat 290k$ na leto?

Kako natančno te pa zanima? Načeloma "devops" najbolj natančno opiše moje najdražje znanje.

MJ603 ::

Daj še malo bolj natančno opiši, lahko tudi na ZS če ne bi delil na forumu.

Če prav razumem, poenostavljeno vzameš kodo od developerja pa ja daš v produkcijo?

Ja, to je bistvo tega početja.

Dev pri ops je pa zato, ker moraš pripravit (poiskat, napisat, prilagodit ali iznajt) orodja, ki spadajo zraven (deployment, monitoring, HA, failover, metrike, analitiko, recovery) in pogosto z developerji tudi sodeluješ pri profilingu in optimizacijah (in če developer sredi krize spi na letalu nad kakšnim velikim oceanom tudi sam popravljaš).

Za tisto specifično ponudbo so bile glavni faktor pri ceni izkušnje s kombinacijo dveh orodij (postgresql in cassandra).

Jz sem precej ignoranten za te zadeve, kaj to pomeni. Ti imaš nek custom made softwer, ki ga nato moraš vpeljat v...emm...recimo proizvodnjo? Tu pa tam ga moraš še kaj dogradit, ker so kake napake, pomankljivosti itd?
Kako bi ti ocenil težavnost tvojega posla? 6k/mesečno za dejansko delat (ne pa bit kak useless delničar/glasbenik/politik/...) mi deluje, da je kar težavno?
Koliko truda, je potrebno vložit za prit na tak nivo?

Daedalus ::

DevOps načeloma pomeni mix sysadmin, razvijalskih in problem solving/komunikacijskih sposobnosti. Vse našteto na spodobno visokem nivoju. Jaz sem zelo spodoben ops (sysadmin), delat z razvijalci ni panike, mi pa pri dev velik fali... Dela za par let, če si bolj švoh pri kakem od naštetih znanj. Pa pri nas praktično ni trga za tak profil ljudi. Če pa je, je pa ponujena plača takooooo bedna, da se ne splača.

V tujini je lepše. Nazadnje mi je headhunter iz Dublina poslal 8 razpisov na prvo žogo. Bo treba kufre spakirat, ker pri nas služb razen za poceni PHP kucače, ni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

http://www.dnevnik.si/objektiv/komentar...

To je res tragedija... sej bom še kak let tle no, da vam ne bo žal za mano. Obljubim.:)
Dve šivanki...

Naš problem v resnici ni, ker taki (kot jih opisuje Goran) gredo ven. Naš problem je, ker ne gredo. Zato Dvojni J, kar pogumno, nič čakat. Pa vsi skupaj držimo pesti, da bo še kdo končno le zadel na zeleni loteriji.>:D

O.

Okapi, ne bit tko strog!
Dve šivanki...

Evo kolumna za Okapija in jypa, vidva imata posebne zasluge...:P

http://www.rtvslo.si/kolumne/je-biti-po...
Dve šivanki...

Sicer ne vem kakšne zasluge imaš v mislih, ampak linkani zapis je značilen primer jokanje nekoga, ki je z mislimi še v socializmu in je prepričan, da bi morala država vsakemu preskrbeti službo, po možnosti dobro.;(( In ne, biti povprečen ni sramotno, kot tudi ni sramotno delati v Hoferju ali Eurospinu. Ali prodajati solato na tržnici.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sicer ne vem kakšne zasluge imaš v mislih, ampak linkani zapis je značilen primer jokanje nekoga, ki je z mislimi še v socializmu in je prepričan, da bi morala država vsakemu preskrbeti službo, po možnosti dobro.;((

Dvomim da država... teh nekaj "genijev" naj zaposli... vsak po 1.000 ljudi. To je dosti bolj realno, kot pa da bodo kar vsi tej sami uspeli delati karkoli.
Dve šivanki...
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Poslanci dekriminalizirali prostitucijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22426589 (20146) bluefish
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25329980 (24716) Brane22
»

Glasovanje o zaupnici

484535 (3072) Zeberdee

UDBA (strani: 1 2 3 4 5 )

20328780 (26677) kuglvinkl

Več podobnih tem