» »

Virus

Virus

abyssus ::

Ravno sma s punco restartala njen računalnik, ki je bil formatirat pred par dnevi in naju pričaka zanimivo sporočilce, ki pravi, da je za dostop do računalnika potrebno plačati 100$. Pojavi se tudi, če računalnik zaženem v varnem zagonu, tako da mi rešitve, ki jih najdem na googlu ne pomagajo nič, ker preprosto ne morem ničesar storiti. Kako bi se zadeve lotil, brez da bi še enkrat formatiral računalnik?

P.S kateri brezplačni antivirus priporočate? Ker očitno več brez tega ne bo šlo, čeprav sem sedaj kar nekaj let bil brez AVja.
  • spremenilo: abyssus ()

Hayabusa ::

Zamenjaj uporabnika/ mu nastavi močno omejen up. račun, ker očitno beda bedarije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

hojnikb ::

Inštaliraj Ubuntu.Če ji uspe dobit še tam virus for some reason, potem je pa bolje da ne uporablja več računalnika >:D
#brezpodpisa

OK.d ::

brez antivirusnega:))
LPOK.d

Unknown_001 ::

Fukn disk u kanto, ji usb kluček nabav, pa Puppy linux gor.

SVAŠTA

Joj, kako ste nekateri pametni. Sem vrgo celoten računalnik vstran, ker so mi ST memberji tako svetovali. Bravo.

eric_cartman ::

@abyssus

O tej temi je drugač že ogromno napisanega.

https://slo-tech.com/forum/t541204/0

Nisi prvi, ki se s tem virusom ubada.

gslo ::

napišeš, da par let nisi uporabljal AV, potem ti je pa smešno, ko ti odgovorijo, da vrž komp v smeti. :-)

če že, formatiraj še enkrat in prvo naloži (po možnosti plačljiv) antivirusni program. kaj ti pomaga formatiranje in rihtanje računalnika, če ne veš kdaj si že prvo sranje prenesu gor.

eric_cartman ::

Fak če bi zdj naložu Malware Bytes-a gor bi se računalnik prekuru od zaznavanja virusov. XD

Zgodovina sprememb…

Mr Johnny ::

OK.d je izjavil:

brez antivirusnega:))

Res ne vem, kaj je tu problem. V življenju nisem imel kakršnega koli antivirusnega programa in začuda nikoli nisem imel problemov in jih nimam.

Mogoče sem pa "one in a million".

Res se opravičujem, če se vam zdi neumno, da nekateri pač uspevamo brez AV-ja. Glede na to, da mi je marsikdo predlagal, da naj bom brez njega in pazim, kaj klikavam. In sem se tega držal in vsakič, ko sem za hec skeniral PC, sem ugotovil, da je brez virusov ali pa morda kakšen "na izi". In glede na to, da je računalnik bil formatiran 3 dni nazaj, nanj pa nameščeni samo programi: chrome, firefox, bsplayer, visual studio 2012, photofilter, ms office, daemon tools in utorrent, res ne vem, od kod bi virus prišel.

Kakorkoli, sedaj sem na vse računalnike doma namestil MSE, čeprav so sedaj vsi bili brez in so delovali brez problemov, skeniral sem jih samo z online NOD32, ki pa ni ne vem kaj jamral.

Cold1 ::

ko sem za hec skeniral PC, sem ugotovil, da je brez virusov ali pa morda kakšen "na izi"

Generalno ni razlike, okužba je okužba.

res ne vem, od kod bi virus prišel.

Preko enega izmed spletnih brskalnikov vendar, z okužene spletne strani, ali pa okuženih reklam.

Izklopi (oziroma ne nameščaj) Javo, Flash, in druge dodatke, Javascript ter piškotke, ter si omisli blokiranje reklam.

solatko ::

Dobil si ga preko Chroma ali utorrenta. Čudno se mi zdi, da si pri taki skrbi, nesnago dobil šele sedaj. Ta nesnaga, ni tako lahka za odstranit, zato ti priporočam, da ponoviš novo instalacijo in si preskrbiš vsaj MSE, ki je za dnevne potrebe, čisto soliden AV.
Delo krepa človeka

Unknown_001 ::

abyssus je izjavil:

Joj, kako ste nekateri pametni. Sem vrgo celoten računalnik vstran, ker so mi ST memberji tako svetovali. Bravo.

Sori če sem pozen. Jah ne vem, jst sem reku samo za disk, če si ga formatiral, pa da je virus še zmeri gor, je pol najbol zih, da ga fukneš stran.
O računalniku nisem rekel ničesar.

Lp!

Zgleda, da nisem dovolj dobro razložil: računalnik sem formatiral (ne zato, ker bi bil virus gor) in potem je bil po nekaj dneh virus gor. Prej ga ni bilo.

RaptorF16, brez zamere, govoril sem na splošno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496650411 (7948) Domini tm
»

Zaradi antivirusnega programa stalno zaseden CPU 99% (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5213140 (11868) solatko
»

antivirusni program

434951 (4175) RejZoR
»

Neznane tmp datoteke na namizju

192942 (2582) solatko
»

Formatiranje vsak mesec