Forum » Omrežja in internet » Težave z internetom
Težave z internetom
salex ::
Lep pozdrav, spet je očitno šlo nekaj narobe in se je internet odločil, da ne bo več delal. Imamo tuštelekom in router na katerega so največ trije računalniki na enkrat povezani, ampak ponavadi največ dva ali pa tudi samo po en. Leta 2010 smo imeli podobne težave ko internet ni delal (oziroma včasih je, če si imel srečo, ampak to ne po več kot 5 minut max) takrat smo imeli router wrt300n in povprečna lokalna hitrost je bila 1megabit. Takrat sem mislil da je router pokvarjen, ker ko sem klical na tuš telekom so zatrjevali, da to ne more biti nič narobe pri njih, in tako so mi tudi zatrjevali par mesecev, dokler seveda niso končno priznali, ko se je dovolj ljudi pritožilo. Potem so nam prišli na dom zamenjat modem (aja in vmes smo zamenjali router na wrtgl54) potem je pa internet začel spet normalno delati, vse do februarja letos, ko so se prve težave začele (občasno štekanje ampak ni nič motilo), kasneje se je poslabšalo in zdaj smo na točki ko praktično nimam več interneta v hiši (ubistvu po max pet minut, če mam veliko sreče). Trenutni router je še vedno isti (čeprav sem 2 tedna nazaj priklopil čisto novega za en teden da vidim če je router kriv, ampak ni bilo nič bolje). Čeprav tuki nastane težava, ne vem kaj bi lahko povzročalo težave. Trenutno me skos meče dol z wifija, in ko sem povezan nimam več kot en 1Mb lokalne povezave, na prvi pogled se zdi, da je preslab signal razlog, ampak kaj ko sem že večkrat gledal full hd na youtubu brez štekanja še par mesecev nazaj, isto z 1megabit lokalne povezave, res je, da če imam srečo skoči za kašno minuto tudi na 2Mb. Še bolj čudno postane, ko se probam povezati na wifi z prenosnikom ki ima v povprečju (ne v v Mb ker nism nikoli gledal na njemu) 2-3/5 črtic za wifi v isti sobi kot moj namizni pc ki nikoli nima več kot ene črte ( zadnje čase pa tudi kar po nobene ker je menda tako slab signal, uradno mi piše signal undetected čeprav je dejansko povezan na net), kljub temu da je en meter bolj oddaljen od routerja kot prenosnik. Že leta 2010 sem si kupil backup wifi kartico, ker sem sumil, da je moja trenutna mogoče pokvarjena (kupil sm wusb600n mrežno kartico ki podpira 2.4gh omrezja in 5ghz bila je 50€ ob času nakupa), ampak ko sem jo priklopil je bilo še slabše. Zdaj imam na računalniku dve mrežne kartici, ena je vgrajena in ima tri antene preko kabla vzadaj, ena je pa prej omenjena ki je pa prek podaljšanega usb kabla zraven prenosnika, (ker prenosnik tako dobro wifi lovi sem sumil da je vseeno mogoče tudi un en meter razdalje razlog) ampak ni nič bolje (še slabše). Še en zanimiv podatek je da recimo vsi sosedovi wifiji ki jih lovim, VSI imajo boljši signal kot moj, ČISTO VSI IN ČISTO VEDNO, kar je malo ironično glede na to da je moj router v isti hiši ampak mi ga računalnik komajda lovi, medtem ko sosedov internet vedno najde brez težav. Občutek mi pravi da vseeno ni wifi kriv ker teoretično smo že skos imeli tak internet in na cajte interne vseeno dela normalno, samo kaj ko po samo 2-3 minute pol pa spet vse crkne. Pri tuš telekomu pravijo da imamo zelo obremnjeno linijo, kakor da bi kaj downloadali ampak to ne drži ker sem probal na vseh računalnikih internet (medtem ko so bili edini računalniki v omrežju) in jim je internet metalo ven. Vse kar sem do zdaj probal, ČISTO NIČ ni pomagalo, dva tedna nazaj so nas tudi iz tuš telekoma obiskali, kjer kot ponavadi njihovi strokovnjaki k sreči (sarkazem) niso opazili nobene napake v našem brezžičnem internetnem sistemu.
Hayabusa ::
Testiraj samo s tuš opremo (modem), direktno povezano s kablom.
Wifi problemi v lanu so druga zgodba, na kateri ISP nima vpliva.
Wifi problemi v lanu so druga zgodba, na kateri ISP nima vpliva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569469 (6298) | c23po |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5682 (4023) | Daniel |
» | Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijoOddelek: Omrežja in internet | 6319 (5711) | TAA66 |
» | PCI ali USB mrežna kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5303 (4861) | Gerhardt |
» | Windows nujna pomoč.Oddelek: Operacijski sistemi | 1273 (1101) | ToniT |