Forum » Omrežja in internet » War-Driving/Biking/Hiking/itn. - spodoben GPS ?
War-Driving/Biking/Hiking/itn. - spodoben GPS ?
Kamran ::
Hojladri,
No naslov pove vse, ne ?
Ok, bom vseeno še malce pofilozofiral, čeprav temo bi se lahko premaknilo tudi sem. Imam tegale drugače za podobna opravila, vendar se mi zdi, da ne opravlja svoje naloge dobro v okviru NetStumbler, WiFi Hopper ali inSSIDer-ja. Z drugimi (Kismet npr.) še nisem kaj poizkušaval.
Ima kdo mogoče kakršnekoli izkušnje s tem GPS-om (tudi izven namena te teme) ali nasplošno z GlobalSat GPS zadevami ?
Večkrat sem zasledil, da se za "takšna opravila" priporoča tegale ali pa kakšnega Garmina.
ND100S sem v bistvu dobil "po nesreči", ker je prodajalec zaj**al naročilo in namesto ND100 poslal omenjenega.
Hvala Vam za Vaše odgovore/predloge.
No naslov pove vse, ne ?
Ok, bom vseeno še malce pofilozofiral, čeprav temo bi se lahko premaknilo tudi sem. Imam tegale drugače za podobna opravila, vendar se mi zdi, da ne opravlja svoje naloge dobro v okviru NetStumbler, WiFi Hopper ali inSSIDer-ja. Z drugimi (Kismet npr.) še nisem kaj poizkušaval.
Ima kdo mogoče kakršnekoli izkušnje s tem GPS-om (tudi izven namena te teme) ali nasplošno z GlobalSat GPS zadevami ?
Večkrat sem zasledil, da se za "takšna opravila" priporoča tegale ali pa kakšnega Garmina.
ND100S sem v bistvu dobil "po nesreči", ker je prodajalec zaj**al naročilo in namesto ND100 poslal omenjenega.
Hvala Vam za Vaše odgovore/predloge.
janezl ::
Svojih 10 let nazaj, ko sva s kolegom Grmekom wardrivala po Ljubljani, sem uporabljal Garminov Etrex. Če ga potrebuješ, povej, ga odstopim. Povezava na comp je sicer serijska, boš moral dobiti adapter na USB (predvidevam, da notebooka za RS232 nimaš več...)
73 de Jani
Kamran ::
Etrex-a tudi priporoča (med drugim) avtor te knjige. Ali bi pa tole uporabil (verjetno) ?
USB - RS-232 varianta bi bila res še najcenejša.
Ne, imam HP Compaq nx6325 + po delih si sestavljam še Vostro A860 (manjka tipkovnica, CPU, RAM in 64GB SSD MLC).
USB - RS-232 varianta bi bila res še najcenejša.
Ne, imam HP Compaq nx6325 + po delih si sestavljam še Vostro A860 (manjka tipkovnica, CPU, RAM in 64GB SSD MLC).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GarminOddelek: Kaj kupiti | 1426 (902) | Pe-Ro |
» | gps naprava za koloOddelek: Na cesti | 4299 (3876) | schurda |
» | Pohodni gpsOddelek: Loža | 1787 (1483) | brodul |
» | Gps na mobitelihOddelek: Mobilne tehnologije | 5442 (4793) | St235 |
» | računalnik ne prepozna GarminaOddelek: Pomoč in nasveti | 2021 (1836) | skrat_mitja |