» »

Univerzalni temeljni dohodek UTD

Univerzalni temeljni dohodek UTD

Bellatrix ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/temeljni...

Jst mislim, da je to v času krize absolutno neizvedljivo, obenem pa bi bilo sprejetje tega tudi veliko prezgodnje. Dokler AI ne bo opravljala 95% vseh del, do takrat je o UTD nesmiselno razmišljati. Vaše mnenje ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Matako ::

Ironija pobude, saj pri nas je, da bi z UTD marsikdo dobil manj kot zdaj - ker drugi, manj razglašani del pobude je "ukinjanje birokracije" - beri vsakojakih dodatkov in socialnih shem, ker itak vsi dobivajo UTD, kao. Samo tukaj se zna kaj hitro zatakniti. UTD se zna izkazati za nateg z vazelinom. Hudič je v podrobnostih. V osnovi je pa itak vsaka stvar preprosta.

Poleg tega bi UTD, saj v Sloveniji imel za posledico neskončne seje o višini, odbore za določevanje "pravičnega" UTD, revalorizacijah, usklajevanju z gibanji plač, risalo bi se grafe in na veliko tratilo čas z "diskurzom".

... in na koncu bi čez čas vseeno fasali gotof "razžaljenega" ljudstva zaradi prenizkega UTD.

Je vredna vsa ta drama?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

CoolBits ::

Nekaj debate je že blo...
Univerzalni temeljni dohodek

Glugy ::

Tisti ki imajo veliko naj dobijo malo ali nič, tisti ki imajo malo naj dobijo več ali zadosti. Tu je morda bolj pravična ureditev glede na finančno situacijo. UTD je pa bolj nasprotje tega ker bi vsem enako dali ne glede na vse. Je pa nekaj res. Premoženje je v veliki večini pri peščici ljudi. Če bi znali do tega premoženja pridt in ga razdelit med vse ljudi bi to po svoje bilo tudi pravično saj so ravno mali ljudje največji razlog da sploh veliki lahko vzniknejo in uživajo v svojem bogastvu. Bila bi kot nagrada in nekakšna moralna podpora, tudi kot pomoč proti stresu. Bolj bi bilo odkrito črno na belem če komu kaj pripada ali ne. Če kdo kak evro preveč zasluži pade v višji socialni razred in tako ne dobi podpore ki jo potrebuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

SasoS ::

Ravno v tem je poanta UTD...potem rabiš spet birokracijo, ki določa kaj kdo dobi, ljudje skrivajo premoženje in goljufajo, zato da dobijo več. Potem to ni več UTD.
Nekomu, ki ima več, UTD ne doprinese veliko in nazaj državi skozi svoje delovanje vrne to nazaj. Tistemu, ki ima manj, pa procentualno jasno to predstavlja več. Najbolj enostavno in najbolj pošteno!

BigWhale ::

Hkrati z uvedbo Univerzalnega Temeljnega Dohodka bomo uvedli tudi Temeljne Organizacije Zdruzenega Dela.

;>

Gandalfar ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezultati finskega eksperimenta z UTD: ljudje srečnejši in bolj zdravi, vpliva na zap (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23944149 (37010) Mato989
»

Kandidat za predsednika obljublja 1000 evrov dohodka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14014651 (12173) St235
»

Oris programa stranke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1189497 (7059) Luka Percic

Več podobnih tem