» »

Vodno hlajenje brez hladilnika

Vodno hlajenje brez hladilnika

Blisk ::

A je kdo od vas že probal sledečo zadevo.
Dobiš bakreno cev 5mm in jo naviješ okrog 1/4 colskega rora, da dobiš dolžino tolk kolker je dolg računalnik, dobiš nekakšno vzmet, ki je stisnjena skupaj, da je kot cev. S tem, da en konec narediš širši, da zgleda kot lijak, na ta konec pride ventilator, ki vleče zrak ven iz te vzmeti.
Potem vse skupi zmontiraš tako, da je tanki konec spredaj računalnika, debeli konec pa zadaj, zmontiran na ventilator, ki je zmontiran na ohišje zadaj.
Konec cevi pri ventilatorju, zmontiraš na vodni hladilnik na procesorju, zadnji konec, pa na črpalko, seveda ventilator uporabiš en tak ki je tišji.
Če bo kdo to naredu, naj pove, kako se obnese.

Yacksy ::

Stari, kej si pa to pobral? To ne vem, kako bi sploh v principu delovalo, v realnosti pa se pojavijo še drugi programi.

1:Bakreno cev je brez pravega orodja ZELO težko naviti. Iz bakrene cevi sem hotel narediti 45 koleno za izhod iz posode z vodo, pa sem se pošteno opekel (tako in drugače). Ne gre nikakor.

2:Dolžina te stvari bi potem bila cca 0,5m. Ovoji bi morali tesniti zrak, če hočeš da je pretok zraka čez ves objekt (še mal zakomplicira stvar)

3:Tih ventilator ne pride v poštev, ker bi moral za pošten pretok zraka imeti ventilator, ki premakne veliko zraka

4: Bakrene cevi same ne oddajajo veliko toplote (če bi oddajale veliko toplote, potem bi centralna kurjava bolj slabo funkcionirala pa sploh ne bi rabili radiatorjev, le cevi bi zvili in po stenah razpeljali:)
Pa tudi, če bi bile zvite, bi zra odvajal temperaturo le na polovici cele površine cevi (pa še to je zelo optimistično)

5: Toliko ovinkov bi upočasnilko pretok vode kar močno.

6: Kam v računalo bi to vtaknil????

Rad bi videl koga, ki bi to naredil. Me rav zanima, če bi sploh delovalo. Bi pa bilo 100% slabše od radiatorja.
Mslim, da je preprosto odvijačenje grelca kabine iz avtomobila mnogo preprosteje.

Blisk ::

1:Bakreno cev je brez pravega orodja ZELO težko naviti. Iz bakrene cevi sem hotel narediti 45 koleno za izhod iz posode z vodo, pa sem se pošteno opekel (tako in drugače). Ne gre nikakor.

>BAKRENA CEV, je v bistvu zelo mehka 5 mm, sam sem že delal neki podobnega in sem dal v šraufštuk železn ror in potem okrog nje tesno navil bakreno cev, gre, simpl, če maš konc 5 cm, je mal problem, če je maš pa 2m, pa ni problem, verjem.

2:Dolžina te stvari bi potem bila cca 0,5m. Ovoji bi morali tesniti zrak, če hočeš da je pretok zraka čez ves objekt (še mal zakomplicira stvar)

>Če cev dobro naviješ, potem maš v bistvu zlo tesno stvar, ni pa treba, da drži vodo, ker itak vlečeš zrak iz nje.

3:Tih ventilator ne pride v poštev, ker bi moral za pošten pretok zraka imeti ventilator, ki premakne veliko zraka.

>Ventilator na izhodu, ki vleče ven zrak je res velik, ampak fora je v tem, da tuki ni drugih ventilatorjev tako, da edino ta dela hrup, pa še ta ni treba, da je do konca navit, ker samo vleče zrak čez cevi.

4: Bakrene cevi same ne oddajajo veliko toplote (če bi oddajale veliko toplote, potem bi centralna kurjava bolj slabo funkcionirala pa sploh ne bi rabili radiatorjev, le cevi bi zvili in po stenah razpeljali:)
Pa tudi, če bi bile zvite, bi zra odvajal temperaturo le na polovici cele površine cevi (pa še to je zelo optimistično)

>Lahko probaš tudi z aluminijasto cevjo 5 mm, ampak tudi bakrena deluje dovolj dobro, po zatrditvah tistega, ki je to naredu!

5: Toliko ovinkov bi upočasnilko pretok vode kar močno.

>to je res, da upočasni pretok, zato ne vem, katero črpalko je tip uporabu, vem pa da se je ni v bistvu nč slišalo in da je bla na 220 v.


6: Kam v računalo bi to vtaknil????
Simpl, spredi, kjer je velika reža za CD rom, je začetek cevi, zadi, kjer je na ohišju lukna za dodaten ventilator, pa je na ventilator zmontiran zadnji del, ta del je razširjen in zgleda kot lijak.
Zadeva laufa dober, jst tega nisem probal, verjamem na besedo, menda bo zdej tud grafično prklopu na to vodno hlajenje.

Zadeva je dobra, ker se od zuni nč ne vidi.

Yacksy ::

Kolkr ti paše. samo za moje pojme je še zmeri bolj enostavno dat en tih ventilator na radiator. Na radiatorju pa je lahko en neslišen ventilator, saj je za oddajanje toplote dovolj le minimalen pretok vode.
Tudi če je samo en ventilator v sistemu glasen tisti ventilator naredi sistem glasen. Verjem. Meni EN sam ventilator v napajaču iznič vso tihost vodnega hlajenja.
Pa hladilnik se lahko brez problemov da v ohišje, ne da bi bil viden od zunaj. Vse je odvisno od iznajdljivosti posameznika.

Matek ::

A to je že narejeno al kak praviš?

Probaj dobit slikce al pa vsaj poročaj o temperaturi v primerjavi z radiatorjem. Lahko bi to začel kdo delat, sej ni skor nič stroškov, pa po moje bi folk rade volje mel.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

morphling1 ::

Sem samo preletel tole, ampak bom hitro odgovoril, pri radiatorju je važna izmenjevalna površina in ta je ogromna. Navita cev bo tako slaba v primerjavi z radiatorjem da je škoda besed, to nima niti 10% površine reber povprečnega radiatorja. Lahko probaš ampak sploh ne vidim fore v nečem kar je dosti slabše od nečesa kar dobiš za 2000sit na odpadu in je potrebno malo volje in dela da se zrihta v super delujoč prenosnik toplote
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Blisk ::

Morphing s tem se ne bi strinjal, probi navit eno bakreno cev v sredino daj ventilator, noter spušči vodo določene temp., pa mer temp na izhodu. Cev je še boljše če je aluminij, sam jo je težko navit, na ror.
Pa pol nared isto na radiatorju, ki ga dobiš na odpadu, pa boš vidu razliko.
Košta te skor nč, ene 1/2 ure dela max.

morphling1 ::

Blisk, ne govori nekaj po občutkih .Malenkost preštudiraj prenos toplote, pa boš videl kaj je pomembno. In zakaj navita cev ne bo niti blizu radiatorju.
Pa še to Aluminij ni v nobenem primeru boljši od bakra razen v tem da je lažji in cenejši. Prehod toplote je sestavljen iz prevoda, prestopa ter sevanja (v tem primeru zanemari) Prevod je odvisen samo od snovih lasnosti materiala, kjer je baker dosti bolši od aluminija. Prestop toplote je odvisen pa od lasnosti obtekajočega fluida (zrak, voda itd) kontaktne površine, hitrosti, tlaka, temperature itn fluida, pač dosti kompleksen pojem nima pa vpliva sam material.
Torej primer kako se hladi voda v cevi. Najprej mora toplota iz vode prestopiti na cev, se pravi tu pridejo v igro prej omenjene zadeve, nato mora toplota preiti skozi debelino stene kjer je važna toplotna prevodnost in nazadnje zopet prestop toplote iz zunanje stene cevi na okolico .
Vidiš v nobene primeru v identičnih pogojih in geometriji ne more biti aluminij boljši od bakra.
Podobno lahko hitro sklepaš za navito cev proti radiatorju.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tito ::

He, Tale je pa dobra! S tem ko boš tako cev navijal res nebo dosti učinka, lahko probaš, vendar bo rezultat slabši kot če bi lepo grelc od avta vzel. Gre predvsem za površino med zrakom in cevčicami...

Je pa idealna ideja da narediš take cevčice jih prepleteš na površinoo recimo 30×30cm in daš v pesek v akvarij, kot grelec... Potem to lepo prklopš na komp in mel boš izredno hladen komp! Garantiram 8-) ...

AL pa da daš to kr v eno cev (vse cevke), ki imaš direktno priklopljeno na vodovot in gre lepo ves vodovot preko teh cevk! Lahko bi stvar mel tudi namesto bojlerja :D...

Ne seri, Morphling ma tle izkušnje, če pa je en lolek iz spleta to naredu pa ni nobenga problema, sej so tud že iz silikona naredel ohišje pa ni noben reku da je to učinkovito! Alp pa iz lego kock! To delajo samo da vzbujajo pozornost!

Blisk ::

Fantje nič ne bom trdil, ker nisem tega jst naredu, ampak povem kakor sm vidu.
Če bi imel čas in material, bi to naredu sprobal in dokazal, tako pa nimam, ne časa ne prostora.
Res je, da NI zadeva boljša od radijatorja, ampak, je pa približno tako dobra.
In če ma kdo čas to nardit, naj proba in pove, kako deluje.
Sej je dovolj, da na enem koncu v cev počasi šiba toplo vodo in potem meri temp. na izhodu, potem isto nardi na radijatorju, pa bo vidu razliko, ali se splača ali ne.
Vsekakor moraš vedet, da zadeva dober odvaja toploto, ker sm probal z roko, sploh pa vleče ventilator tak zlo topel zrak iz cevi (navite cevi, v obliki fedre) in zadeva je lepo zgledala.
Lahk pa kdo proba pa bo povedal, stane ga skor nič.

bezerk ::

ej sorry, nocem provocirat, ampak govoris totalne bedarije in je vec kot ocitno da o tem nimas niti najmanjsega pojma. Razliko se da otipat z roko, HALOOOOOOOOOO ??????


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bezerk ()

Kaboom ::

glih včerej sem vido nekaj podobnega, pač cevi zmotane skupaj...

LINK
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Blisk ::

Bezerk, JA razliko temp lahk otipaš z roko, če še nisi vedu.

Kaboom, no potem je očitno podobna stvar ŽE narejena in dela.
ODLIČNO.

bezerk@work ::

bakrena cev premer 5mm
navito na 1/4 palca
l=0.5m (globina racunalnika)
Ploščina cevi=19.625mm2
obseg navitja=4.71cm
stevilo zavojev na 0.5m =100
Volumen vode v cevi= 92433.75mm3=0.09l = 90 ml

Recimo da je ta tvoj ror sposoben odvajat 50W (niti v sanjah ampak recimo)
razlika v T je:

delta T= 50W/(90*4.184)= 0.1327 C
za delta T =1C bi moral tvoj ror odvajat 377W GOOD LUCK (aja pa 1°C razlike clovek ne otipa)

GOOD LUCK

Blisk ::

Bezer, dober si tole izračunal, če je prav, ne bom šel preverjat, ampak JA razliko temp. se da odtipat z roko, predvsem kadar je +- 5st.
Kako si ti dobil 0, pa še neki razliko temp, ne vem, ampak pozabil si še 1 dejavnik tuki.
VENTILATOR.
Drugo, pa a ne bi raj zadevo sprobal.
Eno je teorija, drugo praksa.

bezerk@work ::

"dejavnik VENTILATOR" :D

A ne zastopis vazna je s kako mocjo lahko odvajas ti toploto, moc se meri v WATIH ne v watih*venilator ali watih*whatever.
Lahko odvajas 50W z ventilatorjem, pahljaco, sladoledom, burekom ali da sam gor pihas, cisto vseeno.

ti imas vodno hlajenje ?

Blisk ::

OK, bezer, zmagal si, kljub slikam o ŽE narejeni podobni zadevi, se predam, ker se mi ne da več pisat tuki kako in kaj, povem ti, da imam kr neki izkušenj tudi iz strojništva, čeprav nism strojnik in mal vem, kako in kaj in velikokrat je praksa eno teorija drugo.
Ko bom mel priliko bom sam tole probal in povem rezultate, drugače pa v tej temi ne bom več repliciral, ker se mi ne da.
SI ZMAGAL!
OK

Fury ::

mater znate cloveku voljo zbit... probaj pa jih zatri >:D ČE :) upejmo :)

Yacksy ::

Pa daj Blisk priznaj, da to tako v teoriji kot v praksi ne more dobro delovati.
Zdaj ne vem če si fiziko popolnoma prešprical ali si imel ZELO slabega učitelja, saj ti že povsem osnovna fizika pove, da to ne bo dobro delovalo. Strojništvo pa doda še par ne tako hitro rešljivih problemov.
Najbrž ti tudi biologija ni šla dobro od rok. Čutnice pošiljajo možganom signale, ti pa jih po svoje interpretirajo. To je seveda pri vsakem človeku drugače. Človek lahko zanava razlike med toplo in mrzlo vodo (z razliko kakšnih 10 ali pa 20 stopinj), ampak razlika 5 stopinj pa je tako minimalna, da jo bo človek težko zaznal.(Tukaj so izvzeti kakšni menihi in močno poduhovljene osebe, ki lahko poleg natančnega zaznavanja razlik v temperaturi tudi letajo po samostanih in zvijajo žlice samo s pomočjo svoje volje). Temu se reče subjektivna zaznava, ki nikoli ni zanesljiva. Ne vem, če je kdo sposoben namočiti prst v vodo in reči: "Ja tole pa ima 25.3 stopinje celzija. Garantiram 100%"
Zaradi slabosti subjektivnih zaznav so se v razvile naprave, ki jih imenujemo merilni inštrumenti. Le ti se s pridom uporabljajo za veliko stvari, ki morajo biti izdelane ali izmerjene natančno. Med njimi boš našel tudi pripravo za merjenje temperature termometer.
Ker si me navdihnil sem se odločil narediti poizkus. Pri meni temperaturo iz vode odvajata zaporedno vezana grelnika potniške kabine R4 in R5. Uporabil sem zelo "znanstven" pristop. Z levo roko sem prijel za cev, po kateri je šla topla voda v hladilnika, z desno pa sem prijel cev, ki je vodila iz hladilnikov. Presenečeno sem ugotovil, da nisem zaznal nobene razlike. Sicer razlika mora biti (to nas uči teorija 8-O ), a s tipom je ne moreš zaznati! Kako ti je to ratalo mi ni jasno. Najbrž spet ena izmed "unsolved mysteries"
Teorija pa je pogoj, da v praksi sploh kaj nastane. V popolnosti se nikoli ne ujameta, a temelj je teorija. Mislim, da Otto ni kar na blef zvrtal nekaj lukenj v kovino, naredli bate in potem šel kar po občutku naprej, dokler ni nastal benciski motor. Po mojem je prej pošteno premislil, kaj bo naredil. Isto bi moral narediti ti. Resno mislim, vzem si pol ure in malo preštudiraj poste, ki so v tej temi in počasi ti bo postalo jasno, da ima stališče, ki ga braniš veliko lukenj (pa ne dobesedno);((

Blisk ::

Yacksy, maš pa res čas iskat dlako u jajcu, zdej če sm jst reku 5 st.C, to ne pomeni točno 5 st.C.
Drugo, če ma normalno človk temp okrog 37 st.C, pa dodaj 5 st. C, je to 42 st.C, a ti ne zaznaš, če primer nekoga za čelo razliko v temp, med nekom, ki je zdrav?????????

Fury ::

yacksy nima blazinic, si jih je odkuru stran kot otrok v znak njegove verske vzgoje!

5°c razlike SE ABSOLUTNO zazna z roko... ampak ne mors pa res cist natancno sam tega nobne ni reku.

bezerk@work ::

ja tega ni noben reku, kar je nekdo reku je da spusti vodo in cuti kako na drugi strani pritece bolj hladna voda ven, seveda, ce hladis z 2 KW cryocoolerjem, ne pa s fedro.

Tale debata je totalno brezvezna, en si neki zmisli, popolnoma brez koncepta in do konca trdi svoje in noce niti prisluhnit ljudem, ki imajo vec teoreticnega ali prakticnega znanja, po zelji pac.
Ce bi ze kdaj videl kakersnokoli vodno hlajenje na blizu ne na slikci na slotechu al kjerkoli, bi vedel da ror s premerom 5mm ni dober niti za rozice zalivat, pa ne prosim o dlakocepljenju.
Vedel bi tudi, da ko spustis vodo cez blok, ki ga segreva en hudo navit AMD pri 80 ali vec watih, le ta segreje za minimalno, kaksno desetinko C razlike med vhodom in izhodom, podobno je pri hlajenju vode, minimalno se shladi ko gre cez fantasticno ucinkovit radiator.
Dobri sistemi za vodno hlajenje imajo T vode itak samo par stopinj visjo o T ambienta.

spirala za hlajenje ni nic novega,cisto vsak radiator je malo drugace navita spirala in na njo dodani listici, za povecanje povrsine ki oddaja toploto. Razlika je le v tem, a gres na odpap pa das 2-10K SIT za nekaj, kar je nareto profesionalno in stane novo, naprimer od opla 35K SIT, ali kupis za 2K bakrene cevi in tam navijas in izumis toplo vodo in trdis da to je pa to, sm ze od oka vidu da to hladi najbols, sploh sm pa probo z roko pa je blo ful bol mrzlo.

Edini primer ko taka cev lahko pride prav je v dvojnem locenem sistemu, v prvem hladis vodo, v drugem, ki hladi procesor pa zamenjas radiator s cevjo - spiralo in jo "namocis" v prvi sistem.

Ali pa 2 dni lotas listice gor ko na uni slikci, pa dobis jeza ki je enako velik kot racunalnik, skratka zlo ucinkovito, majhno in prisrcno ? ne, hvala.

Dead_Eye ::

yacksy: ne vem če te je udarla strela al kaj - me zanima če bi čutil razliko če se vržeš v morje ki ma 0C ali 20C :D :D :D
The one and only

Kaboom ::

fak kaki kmet sem jaz, zdaj sem skapiral. ko ste tak dolgo premlevali da smo ljudje ki alternativne načine (brez radiatorjev) hlajenja testiramo/uporabljamo.

res sem kmet. totalni cepec. moj bogi vodni bong (za jurja plastičnih odtočnih cevi, za jurja bakrene cevi in moj trud (1mio/uro)) se sploh ni splačal ohladit vode 4°C pod temperaturo okolice. kaki kmet sem da sem se spravo to delat, da ne omenjamo da bom še dlje to delal.

aja, mimogrede - merjeno z digitalnim merilnim instrumentom.

p.s.2 - vmirte se, pa ne zmerjajte drugih ker poskušajo nekaj kar si sami ne upate (mogoče)
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

bezerk ::

sorry Kaboom, sam nisi nicesar skapiral.
Vecino ljudi tukaj zanima hlajenje, alternativno hlajenje ali karkoli kar lahko pripomore k manjsi temperaturi, tudi ce samo za 1 stopinjo.

Problem je samo to, da eni kr neki tam v tri krasne govorijo, pa se jim ne da nc dopovedat. Govorijo o praksi zraven pa teoretizirajo in zanemarjajo osnove fizike. Na ta nacin se ne pride nikamor.

Z veseljem bi pa prisluhnil tebi, ce se ti lubi razlozit ali dat kako fotko, kaj in kako si to naredil.
Vidis, ti si to NAREDIL, PREIZKUSIL in bos, upam, RAZLOZIL tudi nam. Get it ?



morphling1 ::

Lol, Kaboom si pa res v temo brcnil, tvojega bonga nebi šel noben pameten kritizirat, ker če ve kako deluje princip bonga je lahko hlajenje zelo dobro in seveda pod ambientom (ob zgubi vode seveda). To kar je pa on prijavil pa nima nobenega smisla, ker ne bo primerno hladilo vode, sploh če ima kak navit sistem.
Blisk mislim da govori o enem članku na overclockers.com, ko se je tipo hvalil kako lahko narediš doma nekaj kar bi lahko nadomestilo radiator. Jaz cenim vsak poskus kake doma narejene zadeve, ampak sama cev ni dovolj za kaj pametnega. Lahko se pa res potrudiš in narediš nekaj podobnega kot radiator da sam pač lotaš ali nabiješ rebra na cevi.
To kar on govori ni alternativen način hlajenja, ampak samo oskubljen radiator brez reber.
Grem poiskat tist članek.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1 ::

Evo če si to mislil http://www.overclockers.com/tips1011/ je pa tu tudi princip izhlapevanja se pravi mokra cunja na bakrenih ceveh in pihajoč ventilator. Hlaplenje tako poveča odvod toplote da se je možno spustiti pod ambinent. Cool za eksperimentirat, bolj malo uporabno za sestavi/pozabi sistem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

San ::

Kaboom, se ti da razložit , kako izgleda tvoj bong sistem ali pa če imaš link do kakšnega članka. Tnx.

morphling1 ::

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Blisk ::

No Morphing je lepo povedal, se strinjam.

Bezerk, pa se očitno boji, da bi kdo naštudiral "brez fizike" kej boljšga kot je njegova mojstrovina, pa se tako zavzeto upira in negira zadevo.
Čist kool, da pove kje so slabosti.

O vodnem hlajenju res nimam pojma, ker tega še nism delal, pa vprašanje če tud bom, ker nimam ne časa ne placa za take zadeve, ker rabš že kr fajn delavnco, za vso svinjarijo ki nastane pri izdelavi VH.
Je pa res, da nekateri nikakor ne sprejmejo novih idej, ker so prevč konzervativni, jst pa še vedno pravm, včasih so najbolj nore ideje najboljše.
Zadevo, ki sem jo opisal, sem jo vidu, tko na 123, vprašal 2 3 zadeve to je pa tud vse.
Je pa res, kolker sem tipa še 1x vprašal, da ima po sredini te navite cevi narejeno zvezdo iz bakra, ki je neki takega, kot nalotani lističi na sliki zgoraj.
Vsekakor pa se ne pustim, da mi tuki teži nekdo, da zadeva NE dela, če ma to tip narejeno in mu dela.
S to temo se mi itak ne da več ukvarjat, če bo kdo experimentiral s tem, pa naj pove.

bezerk@work ::

quote ""O vodnem hlajenju res nimam pojma, ker tega še nism delal, pa vprašanje če tud bom, ker nimam ne časa ne placa za take zadeve""

ad acta

morphling1 ::

Blisk, zadeva kot so opisal ti ne dela oz. seveda da dela, ampak z grozno nizkim izkoristkom, če bi dal nekaj podobnega v svoj sistem, bi se mi v parih minutah voda tako segrela, da bi računalnik šteknil.
Drugače pa tule teorija zelo točno določi obnašanje sistema.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kaboom ::

morphling1 - malenkost sem mogoče brcnil v temo, predvsem pa sem probal na sarkastični način rečt da: naj se ne šimfa vodnega hlajenja ki ni rešen na visoko tehnični (peltier...) ali klasični način (hladilnik).

tisti drugi link ki si ga dal, mislim da je tam najboljše prikazano delovanje in preizkus. od tam sem se zgledoval ko sem naredil mojega.

moj bong je na na tem LINKU. stare slike, bong sem posodil pa ga že celo leto ne dobim nazaj ( jrk0 !!!) :D

morphling1 - če že bereš tukaj. naslednji "alternativni" način imam v mislih, malo estetski bolj. v recimo 5cm*50cm*50cm pleksi škatli bi se z vrha pretakala voda po stopničkah, na koncu bi pritekla na dno v rezervoar. en ventilator bi pihal zrak po počasi tekoči vodi. površina vode je večja kot v bongu, ni tolko pršenja. bo boljše ali slabše?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221173 (12303) Dr_M
»

Vodno hlajenje - Kompleti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291590 (1249) Gejmer
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517261 (12343) the_unborn
»

klima - samogradnja ?

Oddelek: Loža
393597 (2755) govno
»

Hladilniki - slike - wanted ?!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231852 (1454) EX-B

Več podobnih tem