Forum » Loža » Pohlep slovenskih gostilničarjev
Pohlep slovenskih gostilničarjev
Temo vidijo: vsi
infidel ::
mr1two ::
U jebemu, 2 evra?! Jaz sem že mal zavijal z očmi, ko so v Primaveri v Kopru zaračunali pol evra.
CaRji
CaRji
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
menjalnik ::
Škoda, da nisi že takoj pogledal na račun, ko si ga dobil v roke, jaz vem da se nebi pustil
Looooooka ::
Kok je pa ta pizza velka?
Kot je bilo ze napisano....na obali tudi s cenami pizze pretiravajo
Kot je bilo ze napisano....na obali tudi s cenami pizze pretiravajo
RejZoR ::
Se pravi si krožnik kupil. Upam, da si ga tud odnesel...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
49106 ::
Škoda, da nisi že takoj pogledal na račun, ko si ga dobil v roke, jaz vem da se nebi pustil
Pogledat bi moral cenik, ne pa racun.
Pohlep? Sigurno niso tam zastonj. Dosti logicna zadeva. Strezba tistih, ki se slepajo in ciscenje za njimi stane. Videl sem ze picerije, kjer te sploh niso postrrgli, ce si zelel samo pijaco.
Lepo je ce je to napisano na vidnem mestu.
Folk, ki je zejen in caka 10-15 minut potem mu pa tako bedarijo poves je lahko upraviceno jezen.
V Ljubljani ima recimo picerija Trta napis ze zunaj pa ni problemov.
Ampak ekstra kroznika pac ne racunajo. Ne mores prisilit gosta, da kupi vec kot bosta 2 pojedla.
Folk, ki je zejen in caka 10-15 minut potem mu pa tako bedarijo poves je lahko upraviceno jezen.
V Ljubljani ima recimo picerija Trta napis ze zunaj pa ni problemov.
Ampak ekstra kroznika pac ne racunajo. Ne mores prisilit gosta, da kupi vec kot bosta 2 pojedla.
Bolj primerno mesto kot cenik, ne poznam. Bedarija je, da ne narocis male pice, ce velike ne mores. Ali pa si jo vzami domov. Kroznike v tem primeru pustis ciste, nihce te ne streze, mize pa za profitabilne stranke.
BALAST ::
Mene moti da je pizza 9€, to dobiš v Cerkljah na gorenjskem že dve veliki +1 kavo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
infidel ::
A smo mi tam zaradi gostilnicarjev ali oni zaradi nas, se res sprasujem? Naj drugic vedno preberemo vse pogoje za participacijo v gostilni preden sprosceno zagrizemo v jed? Sicer pa je res, tudi pizza sama ni ravno poceni. Tudi ne gre se za 2EUR, gre pa se cist za izkaz gostoljublja in pritlehnosti kaj vse si izmislijo, da ti nekaj zaracunajo. Takega racuna v Sloveniji in po svetu pac se nisem dobil. V glavnem je kar lepo videti kje so taksni gostilnicarji in ostali cenovni inovatorji, da se jim drugic pac izognemo.
i.
i.
Hayabusa ::
Kroznike v tem primeru pustis ciste, nihce te ne streze, mize pa za profitabilne stranke.
Groza, da se taka mentaliteta celo siri.
Gostilna je tam, da streze hrano in pijaco.
Kroznike, papircke in kozarce pa ponavadi kupimo v trgovini.
Ze sama cena obroka mora biti taka, da lahko lastnik lokala na koncu meseca pokrije stroske place, sestavin in surovin, ki se jih porabi. WC papir je obvezen...kot tudi WC. Papirnate papircke pa lahko zamenja s takimi, ki jih je treba oprati.
Zdej ne vem a se nesposobnost v drzavi veca in folk ne zna pravilno ovrednotit obrokov al so pa vsi res tako obupano pohlepni, da samo se dodajajo postavke na racun, ker vidijo, da jih ovce celo placujejo.
Tale racun je recimo komentiralo tudi par ljudi iz gostinstva, ki delajo v restavracijah v katere "raja" ponavadi ne hodi. Pa so vsi rekli, da je ze cena pice absurd...da o ostalem sploh ne govorimo.
Lastnik picerije je pomojem kaksen obsedenec s stavami in ima z lokali ravno toliko izkusenj kot jaz z avtolicarstvom. Pa zato kar pise take neumnosti...
Pogledat bi moral cenik, ne pa racun.
Pohlep? Sigurno niso tam zastonj. Dosti logicna zadeva. Strezba tistih, ki se slepajo in ciscenje za njimi stane. Videl sem ze picerije, kjer te sploh niso postrrgli, ce si zelel samo pijaco.
Katerikoli lokal s tako arogantnim odnosom si zasluži da propade. Torej če si samo žejen in hočeš mal posedet in hočeš prit v lokal te bojo hladno ignoriral. In to pri stvari na kateri je daleč največ marže (če primerjaš cene s trgovinskimi, tist kozarc bojo že splaknil za orjaško razliko v ceni). Galactic fail.
Dodatnega pribora in prtička niso zaračunali ?
Vse je treba racunat. Nic ni zastonj. Vcasih si v trgovini zastonj dobil vrecko, danes jo moras placati
Ja, kaj naj zdej v trgovinah začnemo posebej zaračunavat še strežbo zato ker se v lokalih zmišljujejo vse živo? Vrečke se plačujejo zaradi nekega eko sranja in se plastičnih ne sme več šenkavat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Kaj pa ce je gost "razbil" krožnik, pa so mu ga zaračunali?
Kaj ce bi gost 2x narocil dodatno tatarsko omako.
Bi mu zaracunali 2 kroznika ali enega + dodatno pranje in susenje?
Hayabusa ::
Kralj pa nisi, da bi bli oni tam zaradi tebe.
Zakaj pa so ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Janac ::
Vidim, da nisi dojel mojega posta.
Napisal sem KAJ CE ga je razbil, unicil, pa je mogel vrniti skodo...
Kralj pa nisi, da bi bli oni tam zaradi tebe.
Zakaj pa so ?
Kaj zakaj to?
V italiji povsod placas pogrinjek na osebo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Janac ::
eric_cartman ::
Na žalost to prihaja tudi Slovencem v navado. Ideje pa pobirajo od sosedov špagetarjev, ki zaračunajo tudi pogled na sončni zahod.
Se spomnim, ko sem bil v Benetkah in na glavnem trgu stane kava 13,80 EUR. Škoda da nisem računa tut jst takrat skeniral. In to je isti bullshit kot tele krožniki tukej..
Samo da se zasluži, potem ti pa še račun vzamejo in ga stornirajo, ker ga večina ljudi itak tam pusti. In evo ga, še dodaten zaslužek na vse to. Jaz sem si prisegel, da vsakič vzamem tudi račun, ko grem iz gostilne.
Se spomnim, ko sem bil v Benetkah in na glavnem trgu stane kava 13,80 EUR. Škoda da nisem računa tut jst takrat skeniral. In to je isti bullshit kot tele krožniki tukej..
Samo da se zasluži, potem ti pa še račun vzamejo in ga stornirajo, ker ga večina ljudi itak tam pusti. In evo ga, še dodaten zaslužek na vse to. Jaz sem si prisegel, da vsakič vzamem tudi račun, ko grem iz gostilne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Oki ::
V Italiji je postrežnina napisana na tabli pred lokalom. Da si lahko prebereš, preden vstopiš v lokal in veš kaj pričakovati. Po mojem morejo imeti zadeve rešene tako, da si lahko sam v vsakem trenutku preračunaš koliko boš plačal. Cene imajo pač kakršne imajo, imajo pa cenike in vse na mizah, da si obveščen o tem. Da pa ti nekaj zaračunavajo, ker lahko (sistem) pa ni nič narobe. Treba je spremenit sistem oglaševanja in obračunavanja cen.
Vidim, da nisi dojel mojega posta.
Napisal sem KAJ CE ga je razbil, unicil, pa je mogel vrniti skodo...
Ni ga...ker je model zadevo postal na facebook in napisal, da tja ne gre vec jest :)
Nothing was broken.
A smo mi tam zaradi gostilnicarjev ali oni zaradi nas, se res sprasujem?
i.
Oni so tam, da pripravijo in postrezejo hrano, mi pa da pojemo in placamo. Kralj pa nisi, da bi bli oni tam zaradi tebe.
Sprosceni v gostilni ne mores jesti. Nisi sam, kulturo je treba drzat na nivoju.
Definitivno oni SO tam zaradi mene. Drugače lahko lokal kar zaprejo če niso tam zaradi strank. Definitivno pa naj si folk izbije iz glave, da je stranka kjerkoli "kralj". Naj bo gostilna, trgovina ali kavarna, stranka ni nikjer "kralj". Stranka je stranka in zgolj samo to. Tko kot ima ponudnik storitve obveznosti in pravice, enako velja za stranke. Sam eni si domišljajo, da lahko stranka dela kar si zmisli, ponudnik storitve pa se mu bo klanjal in ugodil vsako kaprico. Pajade.
dzinks63 ::
V tem primeru si dodaten krožnik odneseš domov, sedaj tvoj, ker si ga kompletno plačal z 20% DDV (za 2€ je 20% 0,33€) DDV. Če bi hoteli to zaračunati kot dejavnost-uslugo ali kakorkoli , bi morali to drugače definirati na računu.
Gregor P ::
eric_cartman je izjavil:
Se spomnim, ko sem bil v Benetkah in na glavnem trgu stane kava 13,80 EUR.Pa po najmanj 20 evrov kos tortice ... ampak recimo, da tam še nekako razumem to kot najem prostora (stola pri mizi, kava je zgolj vstopnica) ker je res na tisoče turistov tam
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
korenje3 ::
Sej ne vem ali bi dal slednjo sliko pod Funny links, ampak vseeno se mi zdi, da naj slednji pohlep gostinca vidijo tudi ostali. Res domiselno ni kaj. Naj zaracunajo, ampak za nas samo enkrat.
lp, i
Pač pijače so z razlogom 5x dražje kot v trgovini. In to je strežba. Če ti prinese še en krožnik, potem je to strežba in dodatno pranje. Pritožuješ se za en krožnik, ne vidiša da daš za fanto 0,25L 2EUR, medtem ko dobiš v trgovini 1,5L fante za 0,95EUR.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Urc ()
mzakelj ::
Drugič si naročite pico na mimovrste pa je. Moja dva kolega sta sklenila da bosta naredila kit komplete za rc modele. Ampak že v štartu sta odjebala Slovenijo in se bo prodajalo v tujino, ravno zaradi takih bedarij. Slovenci bi itak radi ferrarija za ceno yugota. Če pa si plačal 2€ za krožnik, jah jebat ga boš vidu za drugič. A ko greš k lahonarjem se tudi potem po netu pritožuješ kako drago kofe si pil. Čisto po Slovensko nažalost. No sedaj pa pljuvajte :P
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: shadeX ()
Pač pijače so z razlogom 5x dražje kot v trgovini. In to je strežba. Če ti prinese še en krožnik, potem je to strežba in dodatno pranje. Pritožuješ se za en krožnik, ne vidiša da daš za fanto 0,25L 2EUR, medtem ko dobiš v trgovini 1,5L fante za 0,95EUR.
To je pač cena tega, da greš jest v gostilno. Itak ti je jasno, da boš dražje plačal, kot pa če vse to kupiš v Sparu.
Jst pravim, da je logika sfaljena. Stranke se pridobiva na ta način, da je razmerje cena/postrežba/okusnost hrane pravo. Zgublja pa se jih na ta način, da zaračunajo dodaten krožnik. Tega se do zdaj pri nas ni delalo.
In če bo še tako dalje, bo vsak gost prinesel s sabo še plastičen krožnik, da ne bo naročal še enega. Ko bo šel, ga bo vrgel pač v kanto (pa ne v gostilni, ker ti bodo potem zaračunali odvoz smeti).
Enostavno: Če se oni znajdejo na tak način, se mora pač stranka znajti na drugačnega.
Stranki, ki namesto dveh malih pic narocita eno veliko na pol, nista bas stranki.
Ja plasticne kroznike bos ze prinesel, pogrinjek ti bodo pa vseeno zaracunali.
Takle po pol se grete lahk po rovtah. V turisticnih krajih pa ni sploh cudno da ti zaracunajo.
In pa take trike se gredo gostilne katerih povprasevanje presega ponudbo. In oni nikoli ne bodo zaprli vrat zarad rejzorja. Ce hoces jest, placaj in jej, ali pa pojdi drugam.
Takle po pol se grete lahk po rovtah. V turisticnih krajih pa ni sploh cudno da ti zaracunajo.
In pa take trike se gredo gostilne katerih povprasevanje presega ponudbo. In oni nikoli ne bodo zaprli vrat zarad rejzorja. Ce hoces jest, placaj in jej, ali pa pojdi drugam.
Zgodovina sprememb…
Stranki, ki namesto dveh malih pic narocita eno veliko na pol, nista bas stranki.
Saj pravim.. Bodo pa zgubljali stranke. Meni osebno več pomeni par rednih strank, kakor taki, ki pridejo enkrat in nikoli več.
Sploh pa, kdo pa pravi, da stranka ne sme naročiti le ene pice? Al mora nujno naročit dve in eno vzet domov??
Jst osebno se ponovno v taki gostilni nebi več oglasil in tudi večina drugih. In ne zaradi grozno dragih cen, ker mi je to vseeno če je hrana zares dobra, pač pa zaradi principa in njihovih nebuloz.
Stranka lahko naroci eno pico, ampak naj jo je iz enega kroznika.
Pa vi veste koliko pomeni vase sparanje na morju poleti? Toliko, da prepustite svoje sedeze svabom in rusom
Pa vi veste koliko pomeni vase sparanje na morju poleti? Toliko, da prepustite svoje sedeze svabom in rusom
Zgodovina sprememb…
stranki, ki namesto dveh malih pic narocita eno veliko na pol, nista bas stranki.
takle po pol se grete lahk po rovtah. V turisticnih krajih pa ni sploh cudno da ti zaracunajo.
Mogoče ne zarad mene, bi pa taki gostilni kjer bi te zavedno ignorirali ker želiš naročit samo pijačo (in ne pijačo in jedačo) privoščil da crkne. Kaj nej jezst v trgovini tud ignoriram stranko, ki hoče kupit samo hdmi kabel in ne lcd tv+hdmi kabel? Seveda je ne. Sploh pa če bi se to zgodilo v trgovini bi bilo že naslednji dan v vseh časopisih in na tv, ker pa se zgodi v lokalu pa vsak mirno požre in gre. Kako tipično.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Problem je samo ta, da če bi to začeli delati vsi, ne le gostinci, potem bi bankrotiral že samo da bi iz bajte stopu.
Zdaj si pa predstavljaj to kar lahko še pride - privatizacija vode (dražje položnice). Zaračunavali bi ti količino deževnice doma.
Elektrika se ful podraži in zaračunajo vsak izpad elektrike, ker so za to morali poslati svojega tehnika na teren. Na položnici se vidi razlika 2 EUR. Saj lahko to naredijo, ker elektriko konec koncev potrebuješ.
Država dvigne trošarine, tako da cigareti stanejo 10EUR in pa vsa goriva vsaj 5EUR na liter. Na bencinskih postajah ti zaračunajo uporabo ročice za tankanje. Ko prideš v trgovino ti zaračunajo vstopnino, ker imaš umazane čevlje za tabo pa morajo potem počistiti, čeprav nič ne kupiš. Ko se usedeš v avto te po žepu počijo okoljevarstveniki, ker ni ekološko izpopolnjen.
Prideš na avtobusno postajo in se ne smeš nikamor vsesti, ker ti zaračunajo uporabo sedišč.
And so on and so on. You see my point?? Če bi se vsak izmislil in nekaj zaračunal bi to zgledalo točno tako. Bi ti bilo potem še vedno v redu Messiah??
Zdaj si pa predstavljaj to kar lahko še pride - privatizacija vode (dražje položnice). Zaračunavali bi ti količino deževnice doma.
Elektrika se ful podraži in zaračunajo vsak izpad elektrike, ker so za to morali poslati svojega tehnika na teren. Na položnici se vidi razlika 2 EUR. Saj lahko to naredijo, ker elektriko konec koncev potrebuješ.
Država dvigne trošarine, tako da cigareti stanejo 10EUR in pa vsa goriva vsaj 5EUR na liter. Na bencinskih postajah ti zaračunajo uporabo ročice za tankanje. Ko prideš v trgovino ti zaračunajo vstopnino, ker imaš umazane čevlje za tabo pa morajo potem počistiti, čeprav nič ne kupiš. Ko se usedeš v avto te po žepu počijo okoljevarstveniki, ker ni ekološko izpopolnjen.
Prideš na avtobusno postajo in se ne smeš nikamor vsesti, ker ti zaračunajo uporabo sedišč.
And so on and so on. You see my point?? Če bi se vsak izmislil in nekaj zaračunal bi to zgledalo točno tako. Bi ti bilo potem še vedno v redu Messiah??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Mogoče ne zarad mene, bi pa taki gostilni kjer bi te zavedno ignorirali ker želiš naročit samo pijačo (in ne pijačo in jedačo) privoščil da crkne. Kaj nej jezst v trgovini tud ignoriram stranko, ki hoče kupit samo HDMI kabel in ne LCD TV+HDMI kabel? Seveda je ne. Sploh pa če bi se to zgodilo v trgovini bi bilo že naslednji dan v vseh časopisih in na TV, ker pa se zgodi v lokalu pa vsak mirno požre in gre. Kako tipično.
Lahko narocis samo pijaco, ampak pogrinjek bos vseeno placal. Ali pa gres v puba :))
Zgodovina sprememb…
Phantomeye ::
Gostilničarji bi morali vse stranke obravnavat na enak način. Pa če ta stranka naroči eno veliko pico za dve osebi ali pa če naroči 10 pic.
Prvič zato, ker obstaja verjetnost, da se bo zaradi tega ta stranka naslednjič vrnila in naročila 20 pic ali pa vsaj drugim ljudem predlagala restavracijo. Če se bo pa zaračunavalo neke penale za dodatno posodo... je pa to slaba praksa in posledično slaba reklama.
Mam jaz tudi slabe izkušnje z eno obmorsko restavracijo. Ko sem bil mlajši smo šli s familijo jest in jaz sem takrat jedel zgolj dve stvari. Špagete in palačinke (ja no :D). In sem naročil špagete. Natakarica mi je rekla, da jih nimajo več (aveš) in da je na voljo samo še kosilo (kakšna faking restavracija je to, da jim je zmanjkalo špagetov, potem sem pa 20 min kasneje videl, da jih je prinesla k eni mizi, kjer so gostje prišli ZA nami). Okej, dobro. Bom pa palačinke.
In kaj se je zgodilo? Namesto, da bi meni, 11-letniku, prinesla palačinke vzporedno s kosilom, ki so ga naročili starši... sem jih dobil NA koncu, ob sladici. Debili neumni. Od kje ji je na pamet prišlo, da sem prišel tja na sladico.... in sem eno uro čakal.
Prvič zato, ker obstaja verjetnost, da se bo zaradi tega ta stranka naslednjič vrnila in naročila 20 pic ali pa vsaj drugim ljudem predlagala restavracijo. Če se bo pa zaračunavalo neke penale za dodatno posodo... je pa to slaba praksa in posledično slaba reklama.
Mam jaz tudi slabe izkušnje z eno obmorsko restavracijo. Ko sem bil mlajši smo šli s familijo jest in jaz sem takrat jedel zgolj dve stvari. Špagete in palačinke (ja no :D). In sem naročil špagete. Natakarica mi je rekla, da jih nimajo več (aveš) in da je na voljo samo še kosilo (kakšna faking restavracija je to, da jim je zmanjkalo špagetov, potem sem pa 20 min kasneje videl, da jih je prinesla k eni mizi, kjer so gostje prišli ZA nami). Okej, dobro. Bom pa palačinke.
In kaj se je zgodilo? Namesto, da bi meni, 11-letniku, prinesla palačinke vzporedno s kosilom, ki so ga naročili starši... sem jih dobil NA koncu, ob sladici. Debili neumni. Od kje ji je na pamet prišlo, da sem prišel tja na sladico.... in sem eno uro čakal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Bananovec ::
Kakor jaz razumem, je temu gostu v gostilni glede na račun pripadalo naslednje:
Ona jabolčna pijača, fanta, pica, in dva krožnika. Upam, da je vse tudi odnesel s sabo.
Ona jabolčna pijača, fanta, pica, in dva krožnika. Upam, da je vse tudi odnesel s sabo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Mogoče ne zarad mene, bi pa taki gostilni kjer bi te zavedno ignorirali ker želiš naročit samo pijačo (in ne pijačo in jedačo) privoščil da crkne. Kaj nej jezst v trgovini tud ignoriram stranko, ki hoče kupit samo HDMI kabel in ne LCD TV+HDMI kabel? Seveda je ne. Sploh pa če bi se to zgodilo v trgovini bi bilo že naslednji dan v vseh časopisih in na TV, ker pa se zgodi v lokalu pa vsak mirno požre in gre. Kako tipično.
Lahko narocis samo pijaco, ampak pogrinjek bos vseeno placal
Kakšen pogrinjek!? A 3x marža na pijačo ni dost, da not všetejo postrežbo in pomivanje kurčevega kozarca? Seriously...
korenje3 ::
eric_cartman je izjavil:
Saj pravim.. Bodo pa zgubljali stranke. Meni osebno več pomeni par rednih strank, kakor taki, ki pridejo enkrat in nikoli več.
Sploh pa, kdo pa pravi, da stranka ne sme naročiti le ene pice? Al mora nujno naročit dve in eno vzet domov??
Jst osebno se ponovno v taki gostilni nebi več oglasil in tudi večina drugih. In ne zaradi grozno dragih cen, ker mi je to vseeno če je hrana zares dobra, pač pa zaradi principa in njihovih nebuloz.
ne sanji. tam jedo samo turisti, in turisti ponavadi nikoli ne jedo 2x na istem koncu. tusti so tudi vedno pripravljeni plačati več.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16915 (13303) | tryhard |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25357 (19270) | perci |
» | Poslovna idejca-mnenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29407 (22570) | Utk |
» | velikosti pice in cena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22060 (20276) | korenje3 |
» | Triple nateg? (Gostišče Štorman) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8604 (6361) | Avenger |