» »

Gledanje TVja preko računalnika na Projektorju - Kaj potrebujem?

Gledanje TVja preko računalnika na Projektorju - Kaj potrebujem?

Kaj ::

Torej, na hitro. Namesto običajne televizije sem si omislil platno in fullHD projektor, slednji pa bo povezan z računalnikom.
Torej, kaj potrebujem še poleg naštetega. V dilemi sem, ker niham med dvema možnostima. Projektor bom sicer v večini uporabljal za filme in igre, ampak tudi kakšna poročila bi kdaj pogledal.

1.: Vzamem TV paket pri T2. Tako dobim doma T2 modem, ki je povezan z računalnikoom... In kaj še potrebujem, da bo slika na platnu?

2.: Gledam TV preko navadnega TV digitalnega signala, s tem da kupim nek TV tuner ali TV kartico. Kaj od tega dvojega, če?

rezerva: 3.: Gledam TV preko SIOL Twin, direkt z interneta. S tem da je tu slika več ali manj obupna...

Kakšne so prednosti 1. in 2. možnosti, kaj s katero pridobim in kakšne so v praksi razlike. Gledalo se bo na platnu širine 2.2m, tako da mora biti slika kar razločna. Če upam, da bo HD standard pri TV programih v bližnji prihodnosti kaj bolj domač, mi je katera od teh dveh opcij bolj naklonjena?
TV kartico/tuner pa v vsakem primeru potrebujem? Kakšna je kaj slika s takšnega TV tunerja? V primerjavi z vgrajenimi v TVjih slabša?
Kakšen konkrten predlog? Zdaj glede Tv kartic in UBS ključkov če ni razlike bi raje prvo, ker ne štrli iz ohišja po nepotrebnem. Antenca me pa ne moti.

V kakšni ločljivosti pa so drugače zdajšnji ne-HD programi?

Hvala za pomoč!
  • spremenil: Kaj ()

In pa, katere standarde mora podpirati?

Mavrik ::

1.: Vzamem TV paket pri T2. Tako dobim doma T2 modem, ki je povezan z računalnikoom... In kaj še potrebujem, da bo slika na platnu?

Priklopiš HDMI kabel iz T-2 STBja v projektorjev drugi vhod. Saj si kupil projektor s HDMI vhodom a ne? A NE?

2.: Gledam TV preko navadnega TV digitalnega signala, s tem da kupim nek TV tuner ali TV kartico. Kaj od tega dvojega, če?

Saj to je ista stvar :) Rabil boš si zrihtati anteno, potegniti kabel (signal je DVB-T) ter imel boš bolj omejeno izbiro programov.

Če upam, da bo HD standard pri TV programih v bližnji prihodnosti kaj bolj domač, mi je katera od teh dveh opcij bolj naklonjena?

T-2 ti bo domov pošiljal HD kanale, če boš za njih plačal in imel dovolj pasovne širine. Po zraku preko DVB-T HD kanalov ne boš videl še lep čas.

TV kartico/tuner pa v vsakem primeru potrebujem? Kakšna je kaj slika s takšnega TV tunerja? V primerjavi z vgrajenimi v TVjih slabša?

TV kartico/tuner rabiš samo če boš pobiral programe z zraka preko DVB-T. Slika (ker je po novem digitalna) je bolj ali manj identična.

Kakšen konkrten predlog? Zdaj glede Tv kartic in UBS ključkov če ni razlike bi raje prvo, ker ne štrli iz ohišja po nepotrebnem. Antenca me pa ne moti.

Naroči T-2 TV in štekaj STB na projektor pa si ne kompliciraj življenja za brezveze ;)

V kakšni ločljivosti pa so drugače zdajšnji ne-HD programi?

Enaki kot so vedno bili: PAL (večinoma 720x576).
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Priklopiš HDMI kabel iz T-2 STBja v projektorjev drugi vhod. Saj si kupil projektor s HDMI vhodom a ne? A NE?

Hvala za odgovor:)
Torej bo T2 boljša izbira.
Da, projektor ima dva HDMI priključka. Potem bi bilo pametno imeti dva HDMI kabla v projektorju, en do grafične za uporabo preko računalnika in drugi za T2 modem za programe, ne? Potem se pa na projektorjevem daljincu samo prestavlja med hdmi vhodoma.

mgermo ::

Fora je da tv gledat na proj je brezveze. Proj je za filme/šport/igre ne pa dnevnik. Škoda žarnice, a ni?

90% se bo gledalo filme in občasno igralo igre. Nekaj malega pa je vseeno treba pogledati TV programe. Če ne drugega dnevnik.
Zatorej moram imeti nek signal, ne?

francek1 ::

Jaz bi kupil Samsung AllShare Cast Dongle, na comp pa namestil all Share software in konec. Nobenih kablov, simple izvedba...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Mavrik ::

Kaj je izjavil:

Hvala za odgovor:)
Torej bo T2 boljša izbira.
Da, projektor ima dva HDMI priključka. Potem bi bilo pametno imeti dva HDMI kabla v projektorju, en do grafične za uporabo preko računalnika in drugi za T2 modem za programe, ne? Potem se pa na projektorjevem daljincu samo prestavlja med hdmi vhodoma.

Tako je, potem pa dalje uporabljaš T-2 daljinec za upravljanje TVja :)
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370666 (3555) matobeli
»

3D DLP projektor

Oddelek: Kaj kupiti
82312 (1247) franckranc
»

kateri PROJEKTOR ???

Oddelek: Kaj kupiti
82245 (2048) Calligula
»

Projektor: Pomoč pri Namestitevi - potrebni kabli in mnenje!!

73352 (3186) zile
»

projekor-tv

51155 (1081) Stepni Volk

Več podobnih tem