» »

kateri PROJEKTOR ???

kateri PROJEKTOR ???

Robertos19 ::

Kupujem projektor do okoli 300 jurjov lohk tut kšnih 20 jurjov gor , pa me zanima kaj so glavne stvari pri njem na katere moraš biti pozoren, kako je kaj glede z ceno-kvaliteto, uporabljal bi ga za domači kino torej filme in seveda igrice, če ma gdo kakšen projektor naj mi prosim napiše če so pri igranju igric kakšne zakasnitve slike?

najlepša hvala

Caligula ::

Jaz samo nasplosno ugotavljam, da NECe vedno hvalijo. Tudi precej ugodni so. Najdi takega v tvojem cenovnem rangu in googlaj za testi.

cojss ::

Za tristo tisoč ali še malo manj, sem videl v BOF-u mislim da en Epsonov projektor ki je imel resolucijo 1024x768 - XGA. Če boš kupoval DLP projektor, ga vsekakor prej stestiraj, saj nekaterim ljudem njihova slika ne ustreza in dobijo glavobol ob gledanju. Pazit moraš tudi da nima prevelikega razmika med dvema pixloma na platnu, kar lahko postane zelo moteče. Ampak to je bolj problem SVGA projektorjev, pri XGA se to skoraj ne opazi več. Poleg tega ti priporočam tudi nakup enega vredu platna, da potem iz projektorja dobiš tisto pravo sliko (se da projicirat tudi na belo steno, ampak to ni to).

Igre se pa da na projektorju (sam sem imel doma dražji toshibin projektor) igrat čisto normalno, sam nisem opazil kakih zamikov in na splošno je bilo igrat laže kot pa na enem povprečnem LCD-ju.

Robertos19 ::

Kkakšn pa je to DLP porjektor, a je to tak :http://www.mimovrste.com/katalog/produc... (sory ne znamnardit povezave) ker ta je xga , pa še to mi ni jasn kuko lahko oz. kje vidš kolikšen je razmak med 2ma pixloma na platnu, a je to kje napisan v lastnostih projektorja al kuko? jaz bi ga priključil na računalnik ter tv a ma to tuner za tv notr a se ga more kupt?, in kje se ga kupi oz. kuga sploh je to?
Kuko je poj s sliko če gledaš recimo tv a je lepa, a so kakšne pomankljivosti.
Pa za računalnik, a rabš kakšno extra grafično kartico da ti vleče , ker jz asm probov na svojo ge force 2 mx400 dat tv izhod pa je zlo slabo barvno podprta slika , uglavnm čudn use skupi, ker zj nevem a se projektor kj bolš izkaže u temu k bi tut kupu novo grafično geforce 6600 al pa gt?

hvala lepa za morebitne odgovore

cojss ::

Ta na tvoji povezavi je LCD. DLP pomeni samo drugačno tehnologijo izvora slike, ki se potem projicira na platno. Za razmak med pixli je treba pa vsak projektor stestirat posebej, ker teh podatkov ne podajajo. Seveda ga moraš testirati na taki oddaljenosti od platna, kot ga boš imel potem doma, ker z razdaljo od platna se vse dimenzije večajo (velikost celotne slike, velikost osnovne pike, raznik med nijimi,...).

Projektor se na računalnik priklopi preko izhoda za monitor (d-sub) na grafični kartici (tako da dela bp tudi na gf2). Priročno je, da imaš poleg projektorja na računalnik priklopljen še monitor. Nekateri projektorji imajo še dodaten izhod za monitor, najlaže pa je če ti grafična podpira dva zaslona (recimo GF6600). Seveda ima večina projektorjev še druge vhode, kot so kompozitni video, S-video in komponentni video (dražji modeli, namenjeni bolj za domači kino).

Nimajo pa vgrajenih tv tunerjev. Ena možnost je da si omisliš tv tuner za računalnik, sedaj je zanimiv Ati Theatrix 550pro recimo. Lahko pa priklopiš, če imaš VHS video rekorder ali pa DVD rekorder, kateri ima vgrajen tv tuner preko s-video na projektor in imaš tv ločen od računalnika.

Sam sem gledal tv le preko tv tunerja in je slika fenomenalna. Navaden tv se sploh ne more primerjati, le prostor mora biti malo zatemnjen.

Robertos19 ::

aha torej če kupim še tv kartico ki si jo omenil (radeon) a bo poj kakšn nesoglasje med matično ki deluje na nforce4 čipovju ter GeForce 6600?

cojss ::

Nesoglasij ne bi smelo biti, saj se vsaka naprava drži nekih standardov, ki veljajo zanjo. nforce4 je pač eno izmed čipovij, tako kot via ali sis ki zna komunicirati z različnimi napravami kot so pci kartice (tv tunerji,...), grafične kartice (ali ATI ali nVidia).

No, sam imam nforce4 ploščo (Asus) in Leadtekovo PX6600gt kartico z Leadtekovim Expert tv tunerjem pa zadeve delajo brez problema. Na to sem imel priklopljen tudi projektor in monitor hkrati, pa je prav tako vse delalo brezhibno.

PS: za tv tuner pa poglej malo ponudbo, ker je na trgu kar nekaj izdelkov in ti priporočam, če je le možno, da preveriš tudi uporabniški vmesnik in pa daljinca, ki je priložen. Recimo moj tv tuner podpira snemanje v divx (česar sploh ne potrebujem), nekateri (asusovi, lifeview,...) pa imajo možnost simulacije miške na daljincu, kar marsikdaj pride zelo prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

Picero ::

Tudi jaz kupujem projektor, ki pa bi ga potreboval predvsem za predstavitve potopisnih in fotografskih predavanj. Gre se torej za cimboljso kvaliteto slike - fotografij, primeren pa naj bi bil tudi za izvedbo kaksne delavnice (tekstovne predstavitve). Na voljo imam nekje okoli 500 kSIT. Fino bi bilo, da se da dobro zumirat (projektor postavljat blize platna ali nekoliko dlje) ker so prostori za projekcijo precej razlicni. Prav tako je pomembna jakost, saj so eni prostori skoraj nezatemnjeni.
Za kaksen projektor naj gledam - LCD, DLP? resolucija verjetno XGA, a ne? Mogoce svetujete kaksno firmo in model? Koliko zdrzijo zarnice? Ali se kje da videt vec projektorjev na enem mestu, da se da primerjat slike direktno.
Pozna mogoce kdo kaksno spletno stran, kjer bi se dalo primerjati posamezne projektorje med seboj?
Hvala za vase odgovore.

Calligula ::

Jah mogoce je prepoceni ampak nec VT45 je pri nas 180.000 SIT ima pa po testih sodec zelo dobre karakteristike. Kvalitetna reprodukcija barv brez prelivanja,.. in nasploh precej dobrih lastnosti. Pogooglaj malo za testi razlicnih NECovih projektorjev, ker so naceloma NECi zelo hvaljeni po testih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369021 (1910) matobeli
»

Svetilnost Projektorja

Oddelek: Zvok in slika
82260 (2088) Avian
»

Novogradnja- katero cev za projektor

Oddelek: Zvok in slika
112429 (2265) BluPhenix
»

Projektor: Pomoč pri Namestitevi - potrebni kabli in mnenje!!

Oddelek: Zvok in slika
73205 (3039) zile
»

projektor

Oddelek: Zvok in slika
352435 (1977) ~Panter~

Več podobnih tem