Forum » Zvok in slika » VOB, IFO, BUP, itd - kaj pomenijo?
VOB, IFO, BUP, itd - kaj pomenijo?
BlackHole ::
Rad bi izvedel kaj več o teh datotekah, za vsako kaj predstavlja. Vem da v tistih ta velikih VOB se nahaja film, vendar bi rad vedel podrobnosti. Če kdo to ve, naj napiše ali pa stran na internetu kjer bi lahko več o tem zvedel. Imam Pioneerja 16x za gledanje DVD-jev, vendar
ker je kar malo glasen bom pač gledal filme iz diska, dokler bo prostor.
ker je kar malo glasen bom pač gledal filme iz diska, dokler bo prostor.
- spremenil: BlackHole ()
BlackHole ::
Ravno sem pogleda film (rip Mission to Mars) iz trdega diska IBM ATA 100 7200 rpm. Vendar mi pri načinu CLONE slika skače (800 x 600), še posebej ko se kamera premika in to čez cel film. Drugače iz DVD-ja mi dela normalno gladko. Torej vprašanje: zakaj iz diska šteka?
matevzm ::
Jaz nisem opazil razlike med DVDjem in diskom. Razen da z diska ne gre v DVD modu cez polovico v WinDVDju (dela s cinemasterjem).
Vobi vsebujejo film, IFOji pa podatke za navigacijo in vsebino. Recimo da je vob kot podatki na disku, IFO pa FAT tabela z imeni datotek.
Za BUP pa ne vem.
Skace ti pa lahko ce si dal predvajati vob in ni ugotovil, da gre za filmin ti je predvajal v 29.97 namesto 24 fps.
Vobi vsebujejo film, IFOji pa podatke za navigacijo in vsebino. Recimo da je vob kot podatki na disku, IFO pa FAT tabela z imeni datotek.
Za BUP pa ne vem.
Skace ti pa lahko ce si dal predvajati vob in ni ugotovil, da gre za filmin ti je predvajal v 29.97 namesto 24 fps.
matevzm ::
Ne vem. V principu dela pulldown player sam od sebe. Ali se da nastavljati in kako mi je pa misterij. Lahko poskusis v PowerDVDju s vrsto deinterlace, ce bo kaj razlike. Ne vem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stream iz pc na stb -t2Oddelek: Omrežja in internet | 6345 (2870) | Freaxx |
» | DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 77852 (19988) | CaqKa |
» | S cim encodirate Divxe?Oddelek: Zvok in slika | 1552 (1084) | zile |
» | kako narediti najbolši DivX?Oddelek: Zvok in slika | 2024 (1474) | matevzm |
» | DVD ripanje??!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1846 (1544) | Igor |