» »

VOB, IFO, BUP, itd - kaj pomenijo?

VOB, IFO, BUP, itd - kaj pomenijo?

BlackHole ::

Rad bi izvedel kaj več o teh datotekah, za vsako kaj predstavlja. Vem da v tistih ta velikih VOB se nahaja film, vendar bi rad vedel podrobnosti. Če kdo to ve, naj napiše ali pa stran na internetu kjer bi lahko več o tem zvedel. Imam Pioneerja 16x za gledanje DVD-jev, vendar

ker je kar malo glasen bom pač gledal filme iz diska, dokler bo prostor.

Ravno sem pogleda film (rip Mission to Mars) iz trdega diska IBM ATA 100 7200 rpm. Vendar mi pri načinu CLONE slika skače (800 x 600), še posebej ko se kamera premika in to čez cel film. Drugače iz DVD-ja mi dela normalno gladko. Torej vprašanje: zakaj iz diska šteka?

Kaj nihče ni gledal še DVD-ja z diska?

matevzm ::

Jaz nisem opazil razlike med DVDjem in diskom. Razen da z diska ne gre v DVD modu cez polovico v WinDVDju (dela s cinemasterjem).
Vobi vsebujejo film, IFOji pa podatke za navigacijo in vsebino. Recimo da je vob kot podatki na disku, IFO pa FAT tabela z imeni datotek.
Za BUP pa ne vem.
Skace ti pa lahko ce si dal predvajati vob in ni ugotovil, da gre za filmin ti je predvajal v 29.97 namesto 24 fps.

Kaj se da glede tega kaj nastavljati?

matevzm ::

Ne vem. V principu dela pulldown player sam od sebe. Ali se da nastavljati in kako mi je pa misterij. Lahko poskusis v PowerDVDju s vrsto deinterlace, ce bo kaj razlike. Ne vem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stream iz pc na stb -t2

Oddelek: Omrežja in internet
356345 (2870) Freaxx
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22077852 (19988) CaqKa
»

S cim encodirate Divxe?

261552 (1084) zile
»

kako narediti najbolši DivX?

242024 (1474) matevzm
»

DVD ripanje??!