» »

DVD ripanje??!

DVD ripanje??!

BlackHole ::

Poskušal sem zripati DVD film na disk z DVDDecrypter, pa mi je pri eni VOB datoteki napisalo: "can't open VOB file", ostale pa je zripalo. Zakaj to?
Potem sem pognal program smartripper 2.02 in mi je napisalo "can' unlock drive, try unlocking it with player". Kako to naredim. Imam Windvd in PowerDVD (nove verzije).
V glavnem ta film bi rad spravil nd CD v divx format, ko ga bom zripal v celoti. Za to nameravam uporabiti FlaskMpeg AMD. Sem še kaj pozabil? Malo mi pomagajte, ker je to moj prvi rip in še nimam nobenih izkušenj.

BlackHole ::

Glede (ne)odpiranja datoteke, kot da bi bilo kaj narobe z DVD-jem (čeprav zgleda kot nov), ker tudi z Powerdvd tistega fila ne gre opret, medtem ko ostale ile gre.

matevzm ::

DVD moras pognati v PowerDVDju ali WinDVDju, toliko da zacne igrati (menuji so dovolj). Nato zapres DVD player in pozenes ripper, vmes ne odpiraj pogona.

BlackHole ::

Ja tudi to sem naredil, pa še vedno ne gre, enostavno se ripanje pri tistem fajlu konča. Dvd zgleda kot nov, pa tudi igra brez problemov. Ko sem probal ta fajl odpret v Powerdvd ga tudi ni hotelo odpreti. Kaj bi še lahko naredil, da bi to delalo?

BlackHole ::

Aja pa še to, zakaj ne morem v Flaskmpeg nastaviti divx kodeka, češrav imam inšaliranega. Tudi mp3 kodeka ne morem izbrati.

matevzm ::

Poglej in malce preberi na doom9.net. Vobov direktno z DVDja obicajno ne mores igrati, so zasciteni.
Ce ga poripas, pa gre. Za ripanje poskusi kaksen drug ripper.
Ce se ti zatakne pri vobu s koncnico _0.vob, se pa ne sekiraj, to so meniiji.
DivX moras pognati Run Me First, MP3 pa moras tudi instalirati.

BlackHole ::

Fajla "Vts_01_4.vob" nikakor ne gre zripati. Tudi z raziskovalcem se ga ne skopirati, čeprav se ostale fajle da.
Prišlo je do pskusa nalaganja programa z napačno obliko zapisa. To mi napiše , če hočem ta fajl skopirati v raziskovalcu. Ko sem naložil ta fajl in še enega pred njim "_3" v Powerdvd, je noramalno igralo oba fajla. Zgleda kot da je neka divja zaščita al kaj.

Glede izbiranja kodekov v Flasku, zdaj vem kje je fora. Zbirati jih moraš s tipkami (gor,dol), kajti če kliknem z miško na puščico, se menu ne odpre in zgleda kot da je inštaliran samo en kodek.

matevzm ::

Ce ga ne mores skopirati v raziskovalcu, potem bo tezka. Meni se kaj takega se ni zgodilo.
Malce te pa nekaj zafrkava racunanlik, ce ti pokaze codece samo ob pritisku puscice. Ali pa je ta Flask cuden. To zadnje me ne bi presenetilo. Po dolgem casu sem ga vceraj pognal (eno staro verzijo res) in mu dal en vob, pa se je veselo zrusil 4x. Ceprav sem na zacetku uporabljal Flask, mi sedaj ni vec tako vsec. Je pa popularno orodje za zacetek, da se clovek nauci prve korake.

BlackHole ::

Nič ni narobe z računalnikom, tisto finto s tipkami sem pobral na http://www.doom9.net/.
Drugače mi še vedno ni uspelo zripati celega filma, pa tudi ko sem naložil samo prve tri VOBE in sem pol z flaskom skompresiral, je bil fil dolg samo ene tri minute. TReba se bo malo poglobit v tole.
Zanima me še tole. Z neta sem pobral AMD flask verzijo, ki jo presnameš kar v Flask direktorij, zanima me katerega zdaj zaženeš, original in pol nastaviš AMD optimized ali kar tega AMd, ker ne vem če je ta AMDflask kot plugin ali kot samostojen program.

matevzm ::

Meni se Flask tako ali tako rusi, a mislim da so vse verzije 'full'. Ne vem pa kateri exe tocno.
Ampak ce ti raaziskovalec noce brati datoteke, potem je tezko.
Poskusi s SmartRipperjem, jaz sem se danes igral, pa izgleda prav fino. Samo ne vem zakaj se na koncu obrusi in ostane med procesi, sem prejle pobil 10 ripperjev. :) Drugace pa ko meni odpove vse, vzamem vStrip. Ta me se ni pustil na cedilu, v zelo kratkih vobih, kjer ni mogoce ugotoviti kljuca, mu ga lahko das iz drugega voba (za druge ripperje ne vem, kje nastaviti kaksen kljuc naj uporabijo - imel je VobDec, a ta mi ga zadnje pol leta samo serje).
Z DVDja poberi vse, vkljucno z IFO in BUF in ostalo saro. Nato pa lahko reces Flasku Open DVD, bi moralo delati za malce bolj komplicirane DVDje, ceprav se vedno Flask slovi po tezavah pri multiangle.
Ce vso saro nameces na disk v direktorij video_ts, potem lahko WinDVDju reces, da je to DVD pogon in ti bo od tam igral. Fino za DVDje, ki jih moras vrniti prijatelju, ce imas dovolj diska, jih poripas in potem v miru pogledas. Dela kot pravi DVD (meniji, podnapisi, navigacija, jeziki - vse).

BlackHole ::

Zgleda, da je le vseeno nekaj narobe z samim DVD ploščkom, ker če hočem odpreti smo VOB4, se ga ne da dopret v Powerdvd (ostale gre).

Kje v Flasku pa nastaviš, da ja zakodira CEL film, ne le nekega dela. Vem da sem imel nastavljeno 5000 frames, pa mi je verjetno zato zakodiralo nekaj več kot 3 minute. Kakšne bitrate je dovolj za low-motion codec?

matevzm ::

V Flasku lahko naredis Open DVD, pa potem odpre in ti pokaze vsebino - streame. DVD je namrec sestavljen iz streamov, lahko zaradi multiangle ali pa kaj drugega, pa trailerji, uvodna spica je lahko svoj stream.
Nastavi Flasku, da zakodira cel film. Rocno moras nastaviti dolzino samo ce delas Output kaksnemu pluginu (AVISynth recimo). Pa poglej za zvok, ce ga ne bos pretvarjal na 44.1 (jaz ga ne, da se izognem sync tezavam), popravi Same as source opcijo, ki je po defaultu ne vem zakaj nastavljena na 44.1, ceprav je DVD 48kHz.
Low Motion je kar dober nekje od 1200 naprej. 1800 je za vecino filmov dovolj, ce ni preved detajlov. Jaz sem naredil sedajle dva filma na 2000, pa lahko sliko das na full screen, pa ne bos videl na kvadratkov ne napak. Vidi se, da slika ni dovolj ostra, ce vzames VirtualDub in gres po slikicah. Tam se vidi razlika v zelo hitrih scenah, jaz ne opazim pri predvajanju. Je pa velikost malce prevelika potem. Gladiator pride 2G, 1 ura 40 minut normalnega filma pa 1.1G. Jaz ugotavljam, da je zelo dobra kvaliteta nekje ura na CD. Nekateri so pa zadovoljni z 1 CDjem, ne glede na dolzino filma.

BlackHole ::

Zakodiral sem z low-motion kodekom na 910 bitrate, keyframe na 1, vendar mi film, ko ga predvajam skaše skoz. Poleg tega mi je po nekaj sekundah ekran kar zatemnilo in sistem je zmrznil. Isto se mi je nekajkrat zgodilo, ko sem predvajal isti fim iz DVd-ja, vendar ne na istem mestu kot pri aVi. Zakaj slika skače, kot da bi tekalo. Imam Druron 700, tako da to ni vzrok.
Kaj ta flask si ne zapomni nastavitev?

matevzm ::

Ne vem, kot kaze imas nekaj sesuto, ce se ti racunalnik obesa pri predvajanju. Kar se pa tice skakanja, je pa odvisno od filma. 700 je dovolj, a ne s sliderjem do konca. Meni na C900 ne zmore film velikosti 640x480 na vec kot 1 sliderju, pa se tam je na 80-90% procesorja. Nekateri so se pritozevali, da jim po VKIju skace, lahko poskusis z navadnim codecom.

Igor ::

hmm matevzm ne vem
zgleda da je odvisn kdo in kako kodira
recimo mam doma par filmov kateri so super z velikostjo 720 mega (recimo gone in 60 seconds, hollow man, pita) in slika zgleda super tudi v full screen, brez kock brez popacenj in brez zatikanj
mam pa spet druge k niso tolk dobri in se une k so slabi ..
1 cd nekako na 90 min filma (pac odrezes na koncu cast i nto sranje) oz
2 cd ce je film 3 uren (braveheath ipd) oziroma navaden film v res hudi wide screen resoluciji

matevzm ::

Meni se zdi vcasih ne da delati in krajsati. Saj se da, z majhnimi kompromisi. Najvec sem se po moje ukvarjal nekoc s Fifth Element, kjer sem sel skozi cel film in naredil vse, a komaj spravil na 2 CDja. Vcasih se mi pa ne da. Zakaj bi se zafrkaval in porabil 2 toni casa? Sem naredil 1:40 film, pa je prislo 1.1, pa dal zraven se DD, pa je ravno za 2 CDja, malce prevec, ce dam se trailer. Ali pa lahko porabim teden in nredim mogoce na 1 CD..
Zadnje case je zacelo precej ljudi kodirati samih, orodja pa so napredovala.
Zacetniki imajo najrajsi Flask, ga zazenejo in potem naredijo nekaj. Tako sem videl flm, ki je bil na 2 CDjih, pa je bil obupen. Dokler so se pogovarjali, je bilo vse v redu, je zacelo kaj skakati, pa same kocke.
MM4 in predelani VirtualDub, m4c, AviRevolution, ProjectDivX pa znajo narediti precej. Gone in 60 seconds je res dober, cestitke tistemu, ki ga je naredil. Se vidi, da je sparal na spicah, ampak film je pa zelo lep.
Jaz sem se malce igral z m4c, pa je kar lep, samo dolzina gre pa v visave. Cakam, da se pojavi kaksen pameten VBR, potem smo pa na konju.
V glavnem je vse odvisno od tega, kaj hoces. Jaz imam rad kvaliteto, ce je to dodaten CD (tistih 100 SIT), pa naj bo. Drug znanec prisega na filme 701MB. Drugi na mara 700, navjia za 650MB. Vsakomur svoje.
Pa se definicija super je razlicna.. Ce imas TVout, je hitro dovolj. Nenatancen TV ekran dela krasen antialiasing in kocke kar izginejo. Ce pa gledas na monitorju fullscreen 1600x1200, je pa spet drugace.

Igor ::

sej pravim, jest vecino stvari dobim od warez grup ki se ukvarjajo samo z tem in vejo kuko se to dela in naredijo stvari dobro, ce to pac pomeni teden dni zajebavanja ..
mas spet druge lamerske grupe ki se jim gre samo za to da so prvi in dajo film ven v obupni kvaliteti na vec cd in slabo kodirano .. pac da so prvi
bom za foro izrezal 5 min ven iz parih 700 mega filmov ker me res zanima vase mnenje
ker kukr sm reku tista slika je super (in ne ne gledam na tv out ker na zalost nimam take kartice gledam na 1024 full screen)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD -> DivX

Oddelek: Sedem umetnosti
281940 (1240) CaqKa
»

DVD-DIVX

Oddelek: Pomoč in nasveti
71678 (1516) matevzm
»

Kako zlepit .vob datoteke?

Oddelek: Zvok in slika
81359 (1273) Cosmo
»

kako narediti najbolši DivX?

Oddelek: Zvok in slika
241943 (1393) matevzm
»

DVD Rippanje

Oddelek: Programska oprema
101802 (1678) Justy

Več podobnih tem