» »

S cim encodirate Divxe?

S cim encodirate Divxe?

kockish ::

Zanima me predvsem, kateri ima najboljse razmerje kvaliteta/cas enkodiranja, torej katerega se splaca uporabljati...

Sam sem jih par encodiral z mpeg2avi, ki je sicer blazno hiter, ampak pri hitrejsih scenah so kvadratki zelo opazni (film 3h encodiran v 5h), nekaj pa z GordianKnot/Nandub, kjer je kvaliteta boljsa, vendar se cas encodiranja zaradi dvokratnega encodiranja poveca na 10h.

Problem je, da imam comp v sobi, kjer spim, tako da encodiranje cez noc odpade (drugace sploh ne bi delal kompromisov).

Kako je s casom encodiranja z Divx4 (2 pass VBR) v primerjavi z Nandubom? Slisal sem, da so problemi s koncno velikostjo divxa....

Ima kdo kaj vec izkusenj s tem?

krucymucy ::

Vec al manj - enih parkrat z virtual dubom!!!
Dela pa lih neki tacga kot mpeg2avi - hitrost namrec!!!
Kvaliteta pa je bolj tko - glede kvadratkov pa ti ne morem povedat ker gledam na TV-ju, ki itak ne prikaze napak - zaradi slabe locljivosti!!!

zile ::

Progiji ki jih uporabljam za DivX film:

1.Nandub 1.0 RC2:
- first pass od 2,5 do 4 ure (pri resoluciji 640x272, brez dodatnih filtov)
-second pass nekaj minut manj kot first pass

2.Gordian Knot
Predvsem za cropanje filma, za računanje bitrate-a, za nastavitev resolucije filma, hitrejša avisynth frameserve metoda

3. VOB2Audio (iz VOBov naredi Wav v 4 -7 minutah) RAID rulz

4. Cool Edit Pro (Hard Limiting *.wav +Mp3 128Kbit Radium codec = 20minut) Spet RAID pride do izraza

5. Nandub 1.0 RC2
Združevanje audio+video (500ms interleaving, sej se ve zakaj) traja okoli 2 minute (okol 2000fps). RAID je hiter.

6. SUbrip za podnapise, če se mi jih da ripat. Drugač jih pa kr z neta povlečem, pa mal u wordu spellcheckerja uporabm.

Večina DivX filmov je na enem CD-ju.

Thats it.
PS: za DiVX4 maš napisano tukaj. Če si že delal z DivX4 pa lahko malo razložiš postopek.

kockish ::

zile, na kaksnem compu delas?

Drugace pa dvomim, da ti gredo skoraj vsi filmi na en cd in so brez kock>:D... ali lazes ali pa si slep, edino ce do sedaj se nisi imel v rokah filma, ki traja vec kot 120 minut. Jap: za film, ki traja 3h in mu das mp3 zvok 128kbps, lahko dodelis bitrate slabsi od 400, ce hoces, da gre na en cd... Malce dvomim, da tak film nima kock. :D

kockish ::

aja, pa brez zamere...
s tem postom sem hotel, da narod pove svoje izkusnje, ne pa da si poje samohvalo...

zile ::

Eh, kakšna zamera neki.
Uporabljam pa Duron 600--->1000, 384Mb Ram pa Raid polje 4x diskov.
Glede filmov in velikosti. Filmi do 1,5 ur so brez izrazitih kockic (pomisli na Flask, groza). Do 2 uri, redkokdaj oz. nikoli.
Najdaljši film The Hurricane (2h20min) je res čista drama in brez kockic.
Filmi kot so Gladiator in Saving Pryvate Ryan, itd. je pa absurd delat samo na 1 CD. Prvič so predolgi, drugič pa predobri po vsebini da bi jih tlačil na 1 CD. Dobri filmi si zaslužijo 2CD z AC3.

||_^_|| ::

zato jih pa rajš daunloudamo:)))

matevzm ::

Nekaj sem se igral z DivX4, mislim da je bil malce hitrjsi od Nanduba. Tako ali tako pa lahko razbijes na dva dela kodiranje, pa ne bos imel nic cez noc.
Aja, jaz ne vem, zakaj interleaving 500. Jaz imam 160 ali 120.
Kar se pa Ryana na 2 CDjih z AC3jem tice, bi pa rad videl. Jaz sem naredil na 576x320, 3 CDje z 192 DD2.0. Slika je v redu, ni pa da bi jo prehvalil (=kockic seveda ni, samo ni pa DVD). Ce bi naredil z AC3 448 trackom, bi prislo zvoka 543MB. kar pomeni pri 2 CDjih, da ti ostane 860MB za film. Tezka, pri Ryanu nemogoca naloga.

zile ::

Interleaving 500ms uporabljam, da mi CD pogon filme predvaja s cd-ja brez težav. Pri vrednosti 160ms se je dogajalo da je film "štekal". Ko sem isti film naredu z inter. 500ms so težave izginile. Avdio in video se pa še vedno ujemata skozi cel film.
Saving Private Ryan je res zlo "noisy" film. Folk govori, da je to sploh eden najtežjih filmov za kodirat. Torej bo treba na 3 CD-je, praviš. (+ temporal smoother in smart smoother)
Si pri tem uporabljal bilinear ali bicubic resize.

Kateri program se najbolje obnese pri extrakt AC3 audia iz VOB-ov ?

JXS ::

jaz uporabljam BlackSun's DVDReaper, to je prog od modela ki je naredu PowerDivX player, stvar enostavno rula, zvok pa zna ripat v AC3 dobite pa player in riper tle.

matevzm ::

Ljudje so Ryana delali tudi na 2 CDja. Samo ne vem, kako je izpadlo. Jaz ze tako ali tako delam obicajno 2, Gladiator, Ryan ni Lethal 4 so sli na 3 CDje (Lethal zaradi AC3ja, pa je bil rahlo cez 2, pa sem vrgel gor se trailerje in saro).
Jaz vse predvajam iz diska, tako da me ne gane, kako gre iz CDja. :) Nikoli nisem imel problemov s tem. Drugace je vseeno, samo rahlo (neopazno skoraj) lahko trza slika. Pri kaksnih panih. Je pa res, da je mogoce bolj pogost interleave potreben zaradi vecjega bitratea. Se mi pa zadnje case na tujih filmih (zaradi teh 500, ali VBRja?) dogaja, da mi obcasno nekajkrat nakljucno v filmu pospesi slika za delcek sekunde.
Glede Ryana in in filtrov: ja, res sem dal temporal in smart smoother, prvic, da sem dal filtre (z izjemo NTSC materiala in deinterlacinga). Filtra malce ocistita sum, vcasih se mi zdi da pretiravata, pri zelo podobnih barvah na uniformi se mi je vcasih zazdelo, da je bilo prevec zglajeno. Drugace je dober test za smootherje zacetni Dreamworks logo, ce malce pretiravas, takoj dobis sledi za oblaki. V glavnem, koncni rezultat mi je bil bolj vsec kot brez filtrov. Je pa to film, ki ga je ocitno imeti bolje v DVD obliki. Me je pa zabavalo, ko sem nasel v filmu na enem koncu opazne ostanke kodiranja. Keyframe in potem 2 delta framea ocitno, pa se je poznalo pri teh dveh na sumnem nebu. Ocitno nisem bil edini, ki je imel tezave pri kodiranju. :)) Resize je bil precise bicubic. Nekoc sem za test poskusil bilinear, pa mije bil grd in ga od takrat ne uporabljam. Je pa Ryan res najbolj tezek film, kar sem jih zaenkrat srecal. Dolg, slika ni cisto nic pri miru (vse je snemano iz roke), pa se lepo vidna granulacija filma. Za zvok imam jaz SmartRipper (za AC3) ali DVD2AVI.

zile ::

Z AC3 se še nisem resno ukvarjal, zato bi bile vse informacije o tem dobrodošle (predvsem postopek po korakih). Probal sem z InterVideo Audio dekoderjem, vendar je bil rezultat "štekanje" zvoka. Vzroka za to nisem ugotovil (interleaving je bil 160ms, po navodilih, itd.). Uporabljam Win98se.
Kateri player uporabljaš za predvajanje filmov? Če imaš film posnet na 3CD-je, si ga najbrž posnemš na disk in nato predvajaš z diska. Zanima pa me kakšni so prehodi z enega na drug file, če si narediš playlisto v predvajalniku ?
Je prehod opazen ali neopazen ?
Kaj ti ni bilo všeč pri precise bilinear metodi? V čem je bistvena razlika med precise bilinear in precise bicubic ?
Vem da precise bicubic ohranja veliko več detajlov, toda ker delam večinoma na 1CD uporabljam precise bilinear.
Če uporabljaš Nandub, bi te prosil za kakšen profil za 2CD-ja. Lahko mi ga pošlješ na mejl

Sharac ::

Prvo kot prvo dajmo si nekaj razjasnit namrec pri home ripih je vec ali manj stvar posameznika kako si zripa film vendar pa vsi ki zelijo svoje ripe postat na net se morajo drzat nekih standardov in tukaj ac3 zvok nima kaj delat saj je cilj cimboljsa slika v razmerju z velikostjo pac.
Drugace je pa zaenkrat po besedah ripperjev najbolje kombinirati nandub s ostalimi pripomocki ala vob2wav, dvd2avi itd itd...

Se je pa treba zavedat, da ce hocete imet super duper kvaliteto potem kupite DVD drugace pa pac encodate kakor vam pase samo bedno se mi zdi hvaljenje kako kvaliteto je kdo dobil ali pa da izves da je nekdo ac3 zvok butnil v divx kar je cista neumnost (razen ce ste obsedeni zvok manijaki).

Standardi nekje :

mp3 cca 128kbit
1cd cca 800 bitrate
2cd cca 1300 bitrate (kar je vec kot 90 min )
cca odvisno od dolzine filma je pa v rangu +-100

zile ::

Nisem glih obseden z zvokom, ampak boljši filmi si definitivno, po mojem mneju pač, zaslužijo AC3 zvok ? Konec koncev ga lahko narediš z AC3 in mp3 hkrati :)).

matevzm ::

AC3 je cisto isto kot pri mp3ju. Samo jaz imam za mp3 interleaving 160/160, za 192kbps (AC3 ali mp3) 120/120, za 348 ali 448 kbps AC3 pa 96/96.
Za predvajanje uporabljam MicroDVD, v katerem je potem v iniju playlista, podnapisi, za Ryana je tudi menu (komplet kot na DVDju, precej dela... AVi dolg 27MB). Opaznost prehoda je odvisna od tega kje rezes. Ce je temno, menjava scene, se niti ne opazi. Ce imas zelo nabasane CDje in ne mores kaj prida izbirati mesta rezanja in rezes nekje sredi akcije (ali vcasih dolge muzike), se pa vidi/slisi.
Bilinear so se videle pikice. Slika ni bila lepo gladka, ampak cudno pikcasta je postala.
Profilov pa posebnih nimam. Grem, poklikam, pa poskusim. Obicajno omejim keyframe (v Ryanu ne), BR modulation on (spet ne pri Ryanu), minimalni bitrate dvignem. Ostalo vecinoma default. Ce ne dela, pa se enkrat. :)
Veliko uspeha pri Ryanu. :) Jaz sem imel nekaj testnih tock, da ne bom spet iskal casov si poglej debato o Ryanu v DivX4 forumu na doom9.
Sharac:Nekateri ljudje imajo radi samo sliko, zvok je pa kot iz telefona. Meni je ponekje zvok pomemben. V drami mi je vseeno, v recimo Lethal 4 pa so lepi efekti, vsaj na dobrem ozvocenju. In mi je AC3 vsec, povrh tega se lahko kasneje nastavlja DRC, z jakostjo ni problemov. Ce ti ne maras/poznas AC3ja, se ne pomeni, da je neumno. Vsakemu svoje.
Tudi tvoje ocene bitratea so zelo tako. Jaz sem na 2 CDja spravil film z bitrateom 2000 in 192kbps AC3jem. Kaj pa sedaj, je to srot, ker je z AC3jem? Sicer cenim release skupine, njihovi izdelki so zadnje case obcudovanja vredni.
Aja, pa vem, da se Nandub ne uporablja za zvok. Preprosto ker tega ne zna. :) Verjetno ljudje (vkljucno z mano) zato uporabljajo DVD2AVI (ali pa vob2wav).

zile ::

Je potem možno (dolžina filma do 1h30min) uporabljati precise bicubic za 1CD. Namreč, bral sem da pri uporabi precise bicubicV čem je razlika med soft bicubic in sharp bicubic ?
Kaj pomeni kratica DRC ?

MTB ::

Mrxjs, a imaš mogoče kje navodila za DVD Reaperja ali pa vsaj link do njih? Sem iskal malce po BlackSunovi strani pa ne najdem nič.
Hvala.

RS

DivX ::

tale je kq ql BlackSun's DVDReaper zame!!! :\
DivX filmi na mail hlot12@yahoo.com

matevzm ::

Po moje je mozno. Sicer pa je najboljse, da si vzames majhen del in preskusis. Vsake oci imajo svojega malarja.
DRC je Dynamic Range Compression. Vcasih je v filmih precejsnja razlika med kaksnimi eksplozijami in govorom. Ce vklopis DRC, ti to razliko zmanjsa. Zadeva se na nekatrih playerjih imenuje Night Mode.

zile ::

Ok Private Ryan narejen. Zgleda kulturno (še nisem celga gledu), res. 512x288, 3CD, AC3 (ki ne dela).
Zakaj AC3 ne dela ?
Če dam 160ms zvok šteka, če dam 80ms, šteka 2x hitreje.
Sistem win98se +SB live! .

matevzm ::

Kateri AC3 pa si dal? 192 ali 448?
Za 192 meni lepo dela 96 interleave /96 preload. Edino s 348 v Paybacku sem imel strasne tezave. Ne vem vec koncnih cifer, bile so cudne. Nekatere verzije predelanih VirtualDubov so imele bug in si moral napisati interleave v frameih.

zile ::

AC3 je 5 kanalni 448, uporabljam pa VirtualDub 1.3_ac3.
Katastrofa ejga. Probal sem s petimi playerji pa povsod enako. Lučka DolbyDigital na ojačevalcu se prižiga in ugaša ene 3x na sekundo konstantno. Zvok pa tudi prekinja 3x-5x na sekundo. ? Any idea ?

matevzm ::

Aha, ti ga dajes na spdif? Jaz ga pustim, da ga dekodira kartica. Sploh pa ne dela v w2k.
Z DVDja ti dela?
Od playerjev je za AC3 bojda dober BSPlayer.
Nastavitve verjetno najdes, so v mplayer2 (stari media player), pod Properties, Advanced, InterVideo Audio Decoder, Properties. Tam je SPDIF, samo verjetno je ze vklopljen. Hmm..

matevzm ::

Poglej se http://www.8op.com/tsui/ac3_trick.htm kjer je razlozena metoda z GraphEditom. Mislimpa da bi morali nekateri playerji (BSPlayer) delati tudi brez graphedita.

zile ::

Končno pogruntu kaj je jebal.
Kot prvo ne bom več ripal AC3 z vStipom, ker neki ne dela. Pol sem probu z dvd2avi 1.76, pa tud ni delal. Delal je pa z verzijo 1.74.
Mislm da bojo zdej vsi filmi na 2CD-jih + 5 kanalni AC3.
Ryan z AC3 res rula. Superca. Sploh odlomek kjer s tankom razstreli vrh cerkve.
Thx za vse ideje.

matevzm ::

Kar dvomim, da bi vstrip zasral. Pa tudi DVD2AVI mislim da ne bi smel.
Ali si se kaj drugega spreminjal?
Jaz sem za drame zadovoljen tudi za mp3 ali rajsi z 192 kbps DD 2.0, je zame dovolj. Za akcije in podobno je pa 348+ fina stvar.

zile ::

Še eno vprašanje. Vedno ko se začne drugi del filma, pride do preskoka zvoka, kar je zelo moteče.
Iz zvočnikov dobesedno poči. Se tebi tud to dogaja. Je kakšna rešitev glede tega pokanja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814657 (8063) Revenant
»

DivX s čem jih delat

Oddelek: Zvok in slika
261931 (1377) EX-B
»

Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slike

Oddelek: Zvok in slika
181514 (1347) zile
»

kako narediti najbolši DivX?

Oddelek: Zvok in slika
241947 (1397) matevzm
»

DVD Rippanje

Oddelek: Programska oprema
101808 (1684) Justy

Več podobnih tem