» »

iiyama 450 (19") problem majhen "problem" pri prvih 3min

iiyama 450 (19") problem majhen "problem" pri prvih 3min

branko_bm ::

Pol leta mam ze IIYAMA master pro 450 19", z njim sem popolnoma zadovoljen, pred kratkim sem opazil (nevem ce je bilo to ze na zacetku), da je slika prve 3-4 minute (koplet cela slika) je pomaknjena navzdol za priblizno 4mm, ko se monitor dovolj segreje (to je po 5minutah) je slika na svojem mestu, pomika pa se skoraj neopazno, vsako minuto en milimeter, in potem je OK.

Tega sploh nebi opazil ce nebi imel monitorja poravnenega cisto do roba, tako da je ob hladnem zagonu gumb "start" slabo polovico izven ekrana...

Zanima me ce ima kdo taksen monitor in ce se mu dogaja isto? a je to mogoce napka? naj ga peljem nazaj? monitor se ima garancijo...

HVALA !

Igor ::

jest mam adi 17' microscan in mam podobno stvar pri meni je na zacetku na levi par mm roba po par min sse pa slika prmeakne in je kul ..
mogoce zarad kasnega ozvezevanja ne vem ..

Ribicija ::

Po moje je to čisto normalna stvar. Monitor je na začetku še hladen in je zato slika bolj doli, ko pa se segreje pa se ti pomakne gor.
Po moje nimaš zakaj skrbeti, za vsak slučaj pa lahko še vedno pokličeš na servis in jih vprašaš kako je s tem.

lp

Rott-von-weiler ::

kake finte topli zrak je že res da potuje od doli navzgor slika v monitoru pa ne vem zakaj bi moj brat ma isto iiyamo 450 pro pa je slika pri vklopu normalna:O

Kovax ::

V glavnem je z vsemi monitorji tako, da majo takoj po priklopu rahlo premaknjene, raztegnjene ali skrcene slike. Tudi barve so lahko dokler se monitor ne ogreje nepravilne. Zato tud na vseh testih pustijo monitor najprej kakne pol urce prizgan in sele nato izvedejo teste.
Skratka ne se secirat... Nic ni narobe z monitorjem

Mate ::

To je cist obicajno. Jest mam isti monitor pa se mi ko ga prizgem na levi spodnji strani ene 2 mm ne vidi... po en 10ih minutah je pa kul. To je zarad raztezanja zick, v katere se zadevajo eletroni... nic NI narobe :D

sleby ::

Jest mam tut Iiyamo pa je zlika par minut od vziga tut zamaknjena .. nc skrbet :) Motita pa me 2 ciso majhni rdeci pikci, ki sta vidni samo na beli podlagi pa se to zelo tezko :) NEvem .. a je to kej z monitorjem narobe ? Sicer me ne moti .. ampak sam tko :)

Te pikice bi lahko pomenile da imaš skurjene piksle (točke). Probaj pogledati še na drugih svetlih podlagah.
lp

aha, pol je ok... najlepsa hvala za mnenja, sem mislil, da bo verjetno nekaj podobnega, ampak ce vprasas... vec glav vec pove in se tudi vec zve... zdaj sem se bolj siguren in lahko lepo mirno spim... LAHKO NOC ;)

bacil ::

jaz pa sem se odločil, da bom to sranje od monitorja prodal enemu butcu, ker se ne mislim več zajebavat z njim.

pramarko ::

Ej ti palicasti bacil, morebiti kok... a govoris slucajno o iiyami 450 pro al krneki? Kaj ti pa ne pase na monitorju? Background si namrec lahko tudi spremenis:))

ne...z pro 411....saj je vseeno...že drugi monitor mi vleče ali pa ga je prodajalec hotel samo popraviti pri kakem gorenjovem šušmarju:D

Kako maš pa grafiko? Si morda pomislil da te grafika jezi ali pa da morda kaj drugega moti monitor?

lp

Kekec ::

Jst mam isti monitor in mi tega ne dela!

yjj ::

To je popolnoma nornalno ker ta čas mrežica še ni dovolj segreta in raztegnjena, zato ti ta čaš slika ne pride najbolj normalna. Ta problem imajo vsi od Belinee do IIyame. Za informacijo: Baje bi za optimalno sliko morali čakati vsaj pol ure.

Janus ::

a ima ta Iiyama kaksno funkcijo, ki sama nastela sliko najbolj optimalno

ne

KOLAPS ::

jest mam na 450 pro tud eno črno pikco na beli podlagi?! a to je kej skurjen?

napaka je že odpravljena....driver za grafično kartico je bil iz leta 1999 in ni funkcioniral na windows ME...:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565739 (4798) iso2000
»

IIyama monitor-je to normalno?

Oddelek: Zvok in slika
332637 (1869) Jony
»

D-sub ali BNC

Oddelek: Zvok in slika
121371 (1145) SasoS
»

iiyama visionmaster 450 pro