» »

Siol??

Siol??

kronos_10_ ::

Me samo zanima vaše mnenje, ki temelji na izkušnjah.
In sicer kateri siolov modem vam je najboljši?
Ker sem ravnokar zamenjal oxygenn-a za iskratel-sinope r2, zaradi težav le tega.
Lp.

nomad_soul ::

SAGEM F@st™ 3344 since '05

Daniel ::

Innbox :)

ivan01 ::

Sicer nimam siola, ampak glede izkušenj najboljši modemi:
baker: Innbox (ima največ nastavitev in vse deluje večinoma OK)
optika: Genexis, Innbox, DrayTek Vigor

Xserces ::

oxygenn-a ---> to je treba zažgat... stalno sesuvanje WIFIja, reconnect traja tako dolgo da se morm spet obrit in pa GUI na njemu je tako počasen da se zravn postaraš...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

kronos_10_ ::

Xserces je izjavil:

oxygenn-a ---> to je treba zažgat... stalno sesuvanje WIFIja, reconnect traja tako dolgo da se morm spet obrit in pa GUI na njemu je tako počasen da se zravn postaraš...


Meni je oxygen bil res kul pač po izgledu in vsemu. Ok to je res da se ful časa vklaplja :)...problem je bil pri wirelessu, vendar samo takrat ko sem imel karkoli povezano preko ethernet 1 al pa 2. Takrat mi je wireless crknu. Torej sem imel izbiro al preko kabla al preko wirelessa ker oboje ni šlo. Pol sm vidu pr prjatlu je mew tega iskratela pa sm zaprosu na siolu naj mi ga zamenjajo samo pa nisem vedu da je več vrst teh iskratelov :S...tko da moj prijatu je imew innbox jaz mam pa sinopeja.
No karkol ma srečo mi deluje use brezhibno in še na hitrosti in odzivnosti sem pridobil. Ali bi kdorkoli vedel za kake težave za sinopeja? Al je stvarca dobra? Imam pa adsl linijo.

Zgodovina sprememb…

Xserces ::

lahko na siolu kar zaprosiš da ti menjajo modem al kaj? Prosil malo več informacij ker tale oxygen je tak crap da bol da ga ne delajo več
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

šernk ::

Meni iskratel sinope-r2 deluje super...dokler ne začnem z wireless zadevami preveč čarat.

najmanj ima rad printer in slednjega ni mogoče inštalirati preko wifija brez reseta modema. računalnik mi enostanvno ne zazna printerja vsakič ko hočem naredit reinstall (tako se izognem blokadi v ubuntuju zaradi refilled kartuše in lahko sprintam kakšnih 30-100 strani). Ko mi pade wireless na katerem koli računalniku, je tudi nemogoče ponovno vzpostavit zadevo (avtentikacija ne gre skozi, dokler ne resetiram mrežne ali modema). Printer tudi pogosto izgubi povezavo z modemom (skeniraš A4 sliko na visoki kvaliteti kar traja in sredi skeniranja wifi povezava s printerjem pade)

skratka problemov okoli wifija imam z sinope-r2 ogromno, sploh nisem vedel da imajo še kakšnega z wifi, bom prihodnjič vprašal za drugega.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

TS_pomoc ::

Xserces je izjavil:

lahko na siolu kar zaprosiš da ti menjajo modem al kaj? Prosil malo več informacij ker tale oxygen je tak crap da bol da ga ne delajo več


Uporabniki storitev SiOL lahko modem v primeru neustreznega delovanja kadarkoli zamenjajo, pri čemer je model modema praviloma vezan na tehnologijo, ki jo naročnik uporablja. V ta namen prijavijo napako prek ustaljenih kanalov (telefon, e-mail, TIA, SiOL forum). Vendar je možno, da težave izvirajo od drugje in jih menjava modema ne bo rešila. V kolikor se motnje ne nanašajo neposredno na naše storitve, tudi težko pomagamo. V primeru težav pri brezžičnih povezavah včasih pomaga lasten usmerjevalnik.

Lep pozdrav,
Telekom Slovenije
Naročila in informacije: info@telekom.si
Tehnična pomoč: tehnicna.pomoc@telekom.si
Nasveti in navodila: http://ts.si/q59bv

zzitop ::

Pozdravljeni!

Glede teh siol modemov bi imel vprašanje.
Danes smo dobili Gennet Oxygen in imam občutek, da se sinhronizira z nišjo maksimalno hitrostjo downloada. Vmesnik je zelo počasen proti Sinpoe-jevemu. Ping je daljši, sama maksimalna sinhronizacija uploada pa je enaka. Naročeno hitrost imamo 10/1 Mbit/s na ADSL2+ liniji.

VENDAR je še en problem na uploadu: Čeprav v vmesniku sicer res prikazuje hitrost uploada 1024 kbit/s, opažam da pri testiranju na razne serverje deluje upload kar nekaj % slabše. Sinope je vedno dosegel upload med 0,86 Mbit in 0.87 Mbit/s. Tale Oxygen pa le 0,70 (kljub 1216 kbit/s maximalni sinhronizaciji in nastavljeni 1024 kbit/s).
Da ne bo nesporazuma, odključil sem vse naprave, na računalniku ugasnil vse aplikacije, ki bi lahko porabljale povezavo. Testiral sem na različne speedtest strani, vedno pa je isto rezultat.

Moje temeljno vprašanje pa je: Kateri izmed vseh SIOL modemov ima najboljšo maksimalno sinhronizacijo. Oz. je znan po tem, da na isti liniji deluje najhitreje?
Ostale stvari, kot so nastavitve, wireless itd. niso pomembne, ker imamo potem itak router.
Na Oxygenu je maksimalna sinhronizacija približno 9700 kbit/s. Zato ne dosegamo naročenih 10 Mbit/s. Drugje ni več rezerve, na centrali so nas že priključili na drugo ploščo, linija je stestirana, interno inštalacijo smo uredili, tako da je direkt od omarice do modema UTP kabel v enem kosu. Modem je še edina možnost, da bi morda le prišli na 10 Mbit/s. Ker ne dosegamo 10 mbit, je naslednji profil 7774 kbit/s, katerega nam na siolu posledično tudi nastavijo.
Naj pa poven, da je prejšnji Sinope deloval na 10 mbit/s stabilno. Vendar več ne vem, katera podverzija je bila in kateri firmware je imel.

Hvala za nasvete

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zzitop ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visoka hitrost, a nizka

Oddelek: Pomoč in nasveti
233452 (2483) mehh
»

Siol Internet

Oddelek: Omrežja in internet
221933 (1445) ivan01
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951167 (22917) simone
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135866 (19812) Bug
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610802 (6776) Dragi

Več podobnih tem