Forum » Operacijski sistemi » Kateri Windows Server ?
Kateri Windows Server ?
MrStein ::
Z DreamSpark-a lahko nabavim Windows server 2012 in tudi starejše, pa me zanimajo mnenja in izkušnje.
Raje "preverjeno" 2008 R2 ? Ali je 2012 čist OK?
Šlo bo na serverček (HP ProLiant Micro Server), 4 diski, v glavnem kot file server. Mogoče kaki RAID in podobno (po novem imajo Storage Spaces)
Raje "preverjeno" 2008 R2 ? Ali je 2012 čist OK?
Šlo bo na serverček (HP ProLiant Micro Server), 4 diski, v glavnem kot file server. Mogoče kaki RAID in podobno (po novem imajo Storage Spaces)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
krneki0001 ::
2012.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Hmm tule piše za instalacijo:
You also need to have the following:
DVD drive
A z USB ključa ne gre? Mislim, kje naj staknem tako zgodovinsko napravo?
You also need to have the following:
DVD drive
A z USB ključa ne gre? Mislim, kje naj staknem tako zgodovinsko napravo?
Motiti se je človeško.
Lonsarg ::
Maš take dost v izi postopke, kako iz ISO narest USB bootable drive. In ja, definitivno 2012, ma kar precej novosti. Oziroma z Dreamspark si itak pokupi vse kar misliš, da boš kdaj rabil. Taka je moja praksa, imam cel dolg seznam serijskih, ker sem vse spraznil:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
techfreak :) ::
Windows 8 in Windows Server 2012 sem brez težav namestil iz USBja pripravljenega preko Windows 7 USB/DVD Download Tool: http://www.microsoftstore.com/store/mss...
Instalacija je šla... mi je malo čudno, da ni več tistega "Press any key to boot from this media...".
Med instalacijo se je resetiral in spet padel v prvo okno (izbira jezika in tipkovnice), sem že mislil, da je kaj šlo narobe, potem pa se spomnil, da nima tega (sem pri prvem zagonu opazoval in videl, hvalabogu, sicer bi že "troubleshootal" problem, ki ga ni...).
Hmm, sem (za test) kreiral en RAID5 volume, pa po resetu (eh, ne morejo iz svoje kože, reset za resetom ) opazim, da ni črke v Explorerju. V Disc Management potem vidim, daj RAW in Resyncing (brez procentaže, a ni to včasih kazalo?).
Fluke or should I be worried?
Med instalacijo se je resetiral in spet padel v prvo okno (izbira jezika in tipkovnice), sem že mislil, da je kaj šlo narobe, potem pa se spomnil, da nima tega (sem pri prvem zagonu opazoval in videl, hvalabogu, sicer bi že "troubleshootal" problem, ki ga ni...).
Hmm, sem (za test) kreiral en RAID5 volume, pa po resetu (eh, ne morejo iz svoje kože, reset za resetom ) opazim, da ni črke v Explorerju. V Disc Management potem vidim, daj RAW in Resyncing (brez procentaže, a ni to včasih kazalo?).
Fluke or should I be worried?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spectre in Meltdown zakrpana na ravni operacijskih sistemov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 20683 (15734) | jype |
» | Obstoječi sistem na drug računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2437 (1838) | dash_wallace |
» | Domači server (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12525 (8788) | MrStein |
» | ownCloud vs Dropbox (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 20692 (17404) | Lonsarg |
» | Windows Blue RTM še ta mesec, končna različica oktobra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 22263 (18808) | Lonsarg |