Forum » Mobilne tehnologije » GMail app žre preveč podatkovnih prenosov...
GMail app žre preveč podatkovnih prenosov...
RejZoR ::
Ne štekam, točno z novim letom se je začelo, da mi samo GMail app (in nič drugega!) na androidu (SGS2, 4.0.4) žre vsak dan po 10MB prenosov, pa nič ne pošiljam niti ne prejemam več kot običajno. Vse prejšnje mesce mi je 200MB podatkovnih z nekaj rezerve zadostovalo za 30 dni s tem da sem vmes uporabljal še drugo in preko 3G snel kakšen app ali dva, zdele pa mi 3G Watchdog po 4 dneh uporabe ničesar razen avtomatičnega synca GMaila kaže, da če se bo tko nadaljevalo bom porabil 300MB. Dafuck!?
Zakaj se je to začel dogajat kar naenkrat brez da bi naložil kakšen poseben app (sploh ker mi jano kaže, da te prenose dela GMail app) oz da se je to začelo točno z novim letom!?
Zakaj se je to začel dogajat kar naenkrat brez da bi naložil kakšen poseben app (sploh ker mi jano kaže, da te prenose dela GMail app) oz da se je to začelo točno z novim letom!?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ravnokar preveril zakupljene podatke in je dejansko preneslo toliko podatkov kot kaže 3G Watchdog (give or take par deset KB).
mcgeek ::
Kaj ko bi raje preveril kakšne maile si 'kar naenkrat' začel dobivat.
Dodatno si nastavi oz. preveri za koliko dni imaš nastavljeno sinhronizacijo label / vseh verjetno ne boš rabil na telefonu. Preveri, da nimaš vklopljeno samodejno prenašanje prilog. Mogoče ti katera druga aplikacija pošilja maile preko gmaila / tudi razni backup programi, ki shranjujejo v mail...
Še vedno si lahko izklopiš samodejno sinhronizacijo.
Dodatno si nastavi oz. preveri za koliko dni imaš nastavljeno sinhronizacijo label / vseh verjetno ne boš rabil na telefonu. Preveri, da nimaš vklopljeno samodejno prenašanje prilog. Mogoče ti katera druga aplikacija pošilja maile preko gmaila / tudi razni backup programi, ki shranjujejo v mail...
Še vedno si lahko izklopiš samodejno sinhronizacijo.
Vse je čist popolnoma isto kot pred to abnormalno porabo, tko da ne vem kaj zaboga prenaša v takih količinah.
mcgeek ::
Potem pa se problema loti sistematično. Za začetek izklopi samodejno sinhronizacijo mailov za nekaj dni. Spremljaj, če aplikacija še vedno rabi prenos podatkov. Ko pa boš pregledoval maile, jih ročno posodobi. Spremljaj porabo takrat.
Zdej sem si vklopil še avast! Network Monitor, ki kaže mal bolj v detajle še druge komponente, da vidim če bo katera posebej izstopala...
Dopoldne sem potem samo restartal telefon (po zelo dolgem času, prvič od nadgradnje na 4.0.4) in sedaj je izračun do konca mesca začel drastično padat. Ko sem tole pisal mi je kazalo da bo nakoncu meseca že 300MB prenosov če se bo poraba nadaljevala z istim trendom, sedaj pa je že skoraj padlo na 260MB in še pada. Me prav zanima koliko bo kazalo jutri... Očitno se je telefonu neki zaciklal in je kr neki prenašal, po restartu pa očitno ne več. Bom še poročal...
Ja fak off no. Včeraj čez cel dan so prenosi obstali na 33MB po tistem ko sem restartal teelfon. Danes zjutraj pogleda prenose, 44MB. Prokleto sranje prenaša 10MB podatkov (in to upload!) ponoči. WTF!?
Kar pa je čudno je pa to, da mi sedaj poročilo porabe od Mobitela javlja samo 1MB več prenosov. Včeraj 166MB, danes 167MB. 3G Watchdog pa kaže da je bilo spet 10MB prenosov. Pa v pol leta kolikor imam telefon ni nikoli lagal pri prenosih in tud androidov monitor in avast! monitor javljajo 10MB prenosov. Res čuden fuckup.
Ko pridem domov bom probal dat "Uninstall update" za GMail app in ga še enkrat naložil. Če bo kej pomagalo...
Ko pridem domov bom probal dat "Uninstall update" za GMail app in ga še enkrat naložil. Če bo kej pomagalo...
Mislim da z zamikom par minut.
Zdej sem si dal gor še Onavo monitor prometa in bom čekiral bolj v detajle kako se prenašajo pdoatki na dnevni in urni bazi. Pa še Onavo Extend sem dal gor, ker stiska ves promet, da mal privarčujem izgubljenih prenosov lol...
Zdej sem si dal gor še Onavo monitor prometa in bom čekiral bolj v detajle kako se prenašajo pdoatki na dnevni in urni bazi. Pa še Onavo Extend sem dal gor, ker stiska ves promet, da mal privarčujem izgubljenih prenosov lol...
Očitno je najbolj pomagalo to da sem šel v "Applications" menu, izbral "Gmail" app, in izbral "Uninstall updates". Nato sem šel na GooglePlay in ponovno naložil zadnji update Gmail appa. Od takrat naprej mi spet žre tolk prenosov kot prej (par 100KB na dan, odvisno kolk mailov dobim/pošljem). Skratka normalna količina. Res eden najbolj bizarnih quirkov praktično odkar imam Androida.
Invictus ::
Izgleda je potrebno vsak telefon preprosto resetirati od časa do časa :).
Tako Android kot Iphone. Zaradi hitrejšega in bolj zanesljivega delovanja.
Tako Android kot Iphone. Zaradi hitrejšega in bolj zanesljivega delovanja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Wildfire (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 126453 (63051) | majstr77 |
» | Android - količina prenosovOddelek: Mobilne tehnologije | 873 (683) | RejZoR |
» | itaq džabestOddelek: Mobilne tehnologije | 1075 (692) | miraldi |
» | Android fon me je suvereno obral za 75€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28802 (23603) | Marat |
» | smartphone - povprečna poraba prenosa podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 5658 (5107) | PrimozR |