» »

Več kot 3 naprave na internetu

Več kot 3 naprave na internetu

Tomaž ::

Klical sem pomoč uporabnikom na T2 in je rekel, da imam lahko hkrati vklopljene 3 naprave in da rabi vsaka 24 ur na se poveže oz. rezervira svoj ip. Switcher ima 8 portov in kaj si potem jaz lahko z njimi začnem?? Od tega je na enega priklopljen telefon tako, da mi ostaneta samo 2. Če na router priklopim 3 naprave bodo po 24 urah povezane vse na internet?
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

Gokeiken ::

Malo si narobe razumel. Lahko imaš do 3 različne ip-je...
Telefon ne bo tukaj nič vplival ali tv. Če želiš imeti več kot 3 računalnike priklopljene na t2 switch si omisli svoj ruter in nanj priklopi ostale računalnike, to bo vzelo samo 1 ip.

Gokeiken je izjavil:

Malo si narobe razumel. Lahko imaš do 3 različne ip-je...
Telefon ne bo tukaj nič vplival ali tv. Če želiš imeti več kot 3 računalnike priklopljene na t2 switch si omisli svoj ruter in nanj priklopi ostale računalnike, to bo vzelo samo 1 ip.

Aha ok hvala. Ampak zdaj se mi je pojavila težava ko dam router na tovarniške nastavitve, se mi noče povezat z switchm. Trenutno ga imam kot wireless access point in ne morem priti v nastavitve routerja da bi lahko nastavil omrežje. Na T2 mi je rekel da zato ker imam vse tri ipje zasedene ampak to ni mogoče ker imam samo router, PC in telefon priključen na njega.

amigo_no1 ::

Nastavi dhcp za tip povezave (wan).
Kateri router imaš ?

Gokeiken ::

V primeru, da si imel naprave priključene že pred ruterjem v ta switch, si je zapomnil naprave in ip katerega jim je dodelil in switch potrebuje 24 ur da "pozabi" te naprave. V kolikor naprav še ni "pozabil" ostalim napravam NE bo dodeljeval IP-jev.

TRIROG ::

Poleg tega, če se ne motim, router v načinu wireless access point ni nič drugega kot navaden switch z wireles dostopom. Router postavi v router način.

amigo_no1 je izjavil:

Nastavi dhcp za tip povezave (wan).
Kateri router imaš ?

Belkin N1, DHCP server je vklopljen in WAN> Connection Type pa je Dynamic

Gokeiken je izjavil:

V primeru, da si imel naprave priključene že pred ruterjem v ta switch, si je zapomnil naprave in ip katerega jim je dodelil in switch potrebuje 24 ur da "pozabi" te naprave. V kolikor naprav še ni "pozabil" ostalim napravam NE bo dodeljeval IP-jev.

Že preden sem kar koli drugega priklopil na switch Router na tovarniških nastavitvah ni deloval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomaž ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814848 (13437) styled
»

Ethernet bridge

9972 (748) Invictus
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473158 (2709) RuskiSnajper
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127084 (51284) Looooooka
»

Switch

Oddelek: Pomoč in nasveti
331767 (1427) amigo_no1

Več podobnih tem