» »

Napačno štetje datotek v Explorerju

Napačno štetje datotek v Explorerju

dr.Akula ::

Ena zanimiva stvar (bug?) v Windows explorerju. Ne vem ali je to splošno poznana stvar, jaz sem šele sedaj naletel na to:
V mapi kjer hranim glasbo je trenutno 2250 datotek (ta številka se pokaže, če grem v mapo in stisnem Ctrl+A ali če preštejem fajle v cmd-ju). Če pa desno kliknem na mapo -> Properties pa se kot file count pokaže tale številka:
 3419

3419

Za to mapo imam tudi backup folder na drugem disku in tam je v mapi dejansko število datotek sicer enako (2250), file count pa je spet drugačen:
 3003

3003

Potem sem šel gledat še par drugih folderjev v katerih je veliko datotek in tudi tam je štetje napačno.
Je to mogoče zato, ker se v teh mapah datoteke konstantno brišejo in dodajajo nove in mu zjebe file count?
Sicer me zadeva sploh ne moti ali ovira, ampak bi rad vedel odgovor zakaj točno se to zgodi. Sem tudi par strani googla searcha prečekiral o tem, pa nobeden ni imel specifično tega problema.
ni podatka

genesiss ::

Skrite datoteke?

Ne ni skritih datotek in tudi imam nastavljeno da so prikazane. Sem pozabil omeniti to malenkost v prvem postu :)
ni podatka

amigo_no1 ::

Sem naredil 3 fajle, jih dodelim 4 atribute: archive, read-only, hidden, system in jih win explorer (win xp) lepo prešteje.

@amigo_no1 Ne razumem čisto kaj si hotel s tem povedati. Jaz imam Win 7 x64, btw.
ni podatka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sublight - program za samodejni prenos podnapisov (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Zvok in slika
579109799 (14403) Morison
»

ne morem izbrisati datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
388693 (7807) Yossarian
»

C-disk se mi sam polni ???

479871 (8966) cookyx
»

Pokvarjena particija - nujno!

232591 (2139) 69charger
»

Spremembe v uporabniškem vmesniku Windows 8 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17146533 (39590) Jst

Več podobnih tem