Forum » Operacijski sistemi » Popolno formatiranje računalnika
Popolno formatiranje računalnika
joej970 ::
Pozdravljeni!
Na en star računalnik bi rad ponovno namestil Windows XP.
Na CD sm že zapeku Windows in ga vstavil v računalnik, vendar se je po resetiranju normalno prižgal. Ko sem potem v mojem računalniku zagnal cd so se mi pojavile različne opcije (repair, reinstall,...) Izbral sem reinstall in ga namestil. Ko sem prišel do koraka, kjer izbereš kam naj inštalira windows, diska na katerem sem prej imel inštaliran windows nisem mogel izbrisati/ formatirati. Potem sem izbral naj vseeno inštalira tja (na C: disk), čeprav je bil tam windows že inštaliran.
Ko se je namestil pa so bili še vsi podatki in programi na računalniku...
Kako torej popolnoma izbrišem vse kar je na diskih in potem popolnoma na novo namestim windows xp?
Lp in hvala :)
Žan
Na en star računalnik bi rad ponovno namestil Windows XP.
Na CD sm že zapeku Windows in ga vstavil v računalnik, vendar se je po resetiranju normalno prižgal. Ko sem potem v mojem računalniku zagnal cd so se mi pojavile različne opcije (repair, reinstall,...) Izbral sem reinstall in ga namestil. Ko sem prišel do koraka, kjer izbereš kam naj inštalira windows, diska na katerem sem prej imel inštaliran windows nisem mogel izbrisati/ formatirati. Potem sem izbral naj vseeno inštalira tja (na C: disk), čeprav je bil tam windows že inštaliran.
Ko se je namestil pa so bili še vsi podatki in programi na računalniku...
Kako torej popolnoma izbrišem vse kar je na diskih in potem popolnoma na novo namestim windows xp?
Lp in hvala :)
Žan
Blinder ::
Če ti je ponudil reinstall pol pomeni da ti je neko sorto reinstalla naredil pri kateri ni formatiral diska!?
Če ni hotel formatirat diska je kej narobe z diskom. Jaz nisem čisto razumel kaj si napisal.
Če ni hotel formatirat diska je kej narobe z diskom. Jaz nisem čisto razumel kaj si napisal.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
amigo_no1 ::
1:00
daš Enter
potem Esc (Dont repair) pri 1:15
pri 1:35 pobrišeš sedanjo win xp particijo (D delete partition).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ko sem vstavil cd mi sploh ni dalo možnost, če želim namestiti iz cdja. Računalnik se je čist normalno zagnal.
Med namestitvijo, ko sem pa moral izbrati kam naj namesti, sem hotel izbrati disk C, kjer je že bil windows, vendar mi je napisalo, da ne more izbrisati diska (razlog sem že pozabil.
Med namestitvijo, ko sem pa moral izbrati kam naj namesti, sem hotel izbrati disk C, kjer je že bil windows, vendar mi je napisalo, da ne more izbrisati diska (razlog sem že pozabil.
sem nastavil boot from cd... potem mi je napisalo press any key to boot from cd, pa sm pritisnil in ni bilo nič.. potem mi je pa dalo možnost če želim windows zagnati normalno ali v safe mode...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4804 (3623) | gorenjc |
» | Namestitev Windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 5044 (4839) | zaaz89 |
» | Ne morem formatirati diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1918 (1571) | guererro |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3121 (2359) | xpozed |
» | NTFS se mi je sesul. Na pomoč!Oddelek: Programska oprema | 1429 (1146) | vegavega |