Forum » Navijanje » Kvaliteten RAM
Kvaliteten RAM
boštjan ::
Kva še čakate folk naročte tele kingstone! Sam da zagarantirajo ceno, ker pri RAM-u je 14 dni dolga doba
res da se cene rame full hitro spreminjajo,samo cena tega kingstona pa je že lep čas ista in se ne premakne.
bodom ::
mirage: ni primerno!
hmm...a je se kdo opazu, da se tule samo vrtimo v krogu in nobenga rama ne kupimo?
LP
hmm...a je se kdo opazu, da se tule samo vrtimo v krogu in nobenga rama ne kupimo?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
mirage ::
Saj sem mislill ,da ni glih dobro samo nisem bil prepričan. Me pa je zanimalo zato, ker mi je včeraj en kazal rame ki jih bo danes enemu prodal in jih je nosil v plastični vrečki.
VASkO ::
vi boste tak dolgo cakali, da bodo cene spet narasle...
ce ste zadovoljni z 210mhz v DC na 5-3-2-2.0 si jih lahko kupite v Goesta v Grazu in to Kingstone ValueRAM DDR333 za manj od 14 jurjev
ce ste zadovoljni z 210mhz v DC na 5-3-2-2.0 si jih lahko kupite v Goesta v Grazu in to Kingstone ValueRAM DDR333 za manj od 14 jurjev
Fury: hehehehe ce se spomns sva bila ene 4 dni nazaj v konfliktu, kdo bo kupil ram od malecky-ja...pa si reku d sta se zmenla prek irca ze, grrr
LP
LP
Fury ::
vem, sam da naus govoru da noben 0 ne dela :)
bod vesel.. mogoce bo pa crap ram pa sem 30k stran fuknu :)
bod vesel.. mogoce bo pa crap ram pa sem 30k stran fuknu :)
Clemento ::
Meni bi cisto prijal tisti Kingston DDR333 ali pa
unga PC3500 za 22ksit...naj se kdo opogumi in naroci....
unga PC3500 za 22ksit...naj se kdo opogumi in naroci....
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Clemento ()
Alexius Heristalski ::
VASkO, hvala. Rame sem naroču (2x256MB), tako da jih dobim po počitnicah!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
morphling1 ::
Kaj se maš opogumljat, saj ne kupiješ rabljene ali kake druge robe greš, greš pa kupiš. Ali te skrbi da ram ni dovolj dober ? Jaz ga imam in dela super.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
gamer ::
jest osebno poznam firmo digital logic, ker sm pr nih kupu plato abit kx7, ram *pc2100* pred pol leta pa bom zdej med pocitnicam narocu kingstona da vidm do kok gre
firma pa ni znana predvsem zato ker se ukvarja predvsem s postavitvijo sistemov v firmah, k mi je un tip tm razlagu da majo kr neki prometa s tem, tko da ce pravjo da majo oz da se da dobit pol bojo dobl, men so vse zrihtal, pa nimam nobenih pripomb ceprov bom zdej verjetn spet use menu k je nf7s rev2 zuni , jest ne hodm drugam kot ke ceprov majo casih mal visje cene , ampak kar prodajo je dobr
ej morph do kok pa grejo kingstoni ?
firma pa ni znana predvsem zato ker se ukvarja predvsem s postavitvijo sistemov v firmah, k mi je un tip tm razlagu da majo kr neki prometa s tem, tko da ce pravjo da majo oz da se da dobit pol bojo dobl, men so vse zrihtal, pa nimam nobenih pripomb ceprov bom zdej verjetn spet use menu k je nf7s rev2 zuni , jest ne hodm drugam kot ke ceprov majo casih mal visje cene , ampak kar prodajo je dobr
ej morph do kok pa grejo kingstoni ?
Gejmer ::
Danes bil v Zagrebu.Kupil za bratranca Twinmix Crosair PC3500 rame.Šlo je po legalni torej sm plaču carino.Sej bratranc je vse povrnu.
Nanda yo?
Oprostite rami so CorsairTWIN TWINX 3200LL.Prišlo je 109.680,00 SIT + carina.Kupu sm pa 2×512mb.
lp
lp
Nanda yo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gejmer ()
HHAHAHAHAHAH 109k AHHAHAHHAHHA umru bom od smeha.. malekcy a ti ves kok se bo nama smejal ce tale deal z ramom rata in bo ram kul? jest vem da se bom smejal se pol leta :)
ce bo slo vse tko kot more bom za cca. 30k ali mal o vec mel rame istih performansov k ti :)
upam, upam! :)
upam, upam! :)
Istih performans malo morgen :) Ne pozabit da je tipo dobil 1G rama in plačal davek, tako da glede na to kako dober ram je spet ni plačal nevem kako veliko, pač 26k/256MB za trenutno definitivno najboljši ram.
Sej ne rečem da ne moreš dobit dobrega, samo on ima garantirano dobrega ti pa ne
Sej ne rečem da ne moreš dobit dobrega, samo on ima garantirano dobrega ti pa ne
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
hehe...otroci se prickajo
Fury: sej bomo vidli, ko vidva z malecky-em dobita rame...kako se obnesejo. ce se, itak da bomo vsi navalili
morphling1: ej a lohk pogledas mail...hvala!
LP
Fury: sej bomo vidli, ko vidva z malecky-em dobita rame...kako se obnesejo. ce se, itak da bomo vsi navalili
morphling1: ej a lohk pogledas mail...hvala!
LP
Malecky ::
220mhz @ 3-2-2 cas2 !!! just bought the memory yesterday for $58 each.
Eh tale RAM res sux ja.... zgleda da res ni vreden 50$...še drago sva ga kupila ker je zdaj 45$
I'm running at 2.9v. I think I'm limited by the northbridge now, I'm going to try increasing the vdd voltage (currently 1.95v) to see if I can go higher. Here is a sisoft sandra 2003 screenshot, at 227 3-2-2 cas2 dual ddr, it is not stable at this speed but I think the NB is the problem.
MAdona..js pravim bogi Nforce2 chipset..sej noben več ne laufa 1.6V Vdd tistle TRAS bi bil mal za dvignit..sam kaj ko ga nforce omejuje Again not tooooo shabby for 45$....to js sam nabijam zato ker eni dajo 120KsIT za RAM.
Še nekaj morph...misliš da bo ta tip kdaj poganjal stvar na 220mhz FSB Dual channel? Corsair mislim...
Eh tale RAM res sux ja.... zgleda da res ni vreden 50$...še drago sva ga kupila ker je zdaj 45$
I'm running at 2.9v. I think I'm limited by the northbridge now, I'm going to try increasing the vdd voltage (currently 1.95v) to see if I can go higher. Here is a sisoft sandra 2003 screenshot, at 227 3-2-2 cas2 dual ddr, it is not stable at this speed but I think the NB is the problem.
MAdona..js pravim bogi Nforce2 chipset..sej noben več ne laufa 1.6V Vdd tistle TRAS bi bil mal za dvignit..sam kaj ko ga nforce omejuje Again not tooooo shabby for 45$....to js sam nabijam zato ker eni dajo 120KsIT za RAM.
Še nekaj morph...misliš da bo ta tip kdaj poganjal stvar na 220mhz FSB Dual channel? Corsair mislim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malecky ()
LOL, če bo tako potem boš lahko vsak dan pel hvalnice temu ramčku
Če sem odkrit jaz nebi dal 120k za Rame!Moj bratranc je pa strasten navijalec in hoče met dobre rame.Jz kupim Samsunge in je kul.
Nanda yo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gejmer ()
lep pozdrav, dans sm dobu odgovor iz firme digital logic, kjer naj bi se dalo dobit kingston hyper za 22k... narobe!! 256mb pc3500 stane 39K tako da s tem ne bo nič...
Če sem komu uničil s tem upe da dobi poceni dober ram me to zelo veseli ,ker ga tudi jest zdej ne bom kupil
Če sem komu uničil s tem upe da dobi poceni dober ram me to zelo veseli ,ker ga tudi jest zdej ne bom kupil
Se mi je zdelo da je too good to be true.
Sej zdaj bo počasi moral že Malecky dobiti svoj ram, me zanima kaka bo kvaliteta.
Sej zdaj bo počasi moral že Malecky dobiti svoj ram, me zanima kaka bo kvaliteta.
malecky mora se poslat kopijo kreditne kartice... jao.. 4 dni po narocilu mu poslejo da more.. jaooooooooooo.. ampak baje pol v 5 dneh povprecno pride sem...
gamer,to pa me zelo čudi,ker sam sem jim dal reply na tistih 22k in vprašal če je že DDV vštet in mi tip reče da je 22k za te kingstone končna cena.ne vem kaj je spal poleg maila al kaj.
ja sory jest sm šu dans ke pa niso mel pojma kok nej bi pršu, pol so me pa na telefon poklical in je tip izjavu da se ga bo 5 marca dal dobit in da bo cena svinsko visoka 39k, sej k sm su prej k njim mi je najprej reku da bo vsaj še enkrat dražji kot "navadn", ampak to je 3x tol kot navadn... grem raj kupt samsunga v mlacom pa mi bo ocitno mogu zadostovat , no upam,da bo kej iz tistga rama k ga bo zdej Malecky dobu, da ma vsaj on neki ce si že glih ostali nemormo dobit dobrih ramov (ostajamo na samsungu), seveda obstajajo tudi izjeme .... a ne morphling
aja fantje zanima me ce se splača kupt corsair pc2700 cl2, za 19k za kolikor ga prodaja jae? pa ce je to kej bol od tistih samsungov pr mlakomu, al je razlika sam u tem da majo uni heat spredrje,...
aja kako sploh teli heat spredrji učinkujejo na navijanje ramo? kaj bi se zgodil če recmo daš na samsunga tiste tt heatspredrje k se tud dobijo pr mlacomu?
aja kako sploh teli heat spredrji učinkujejo na navijanje ramo? kaj bi se zgodil če recmo daš na samsunga tiste tt heatspredrje k se tud dobijo pr mlacomu?
saj se ni treba opravičevat,zdaj vsaj vidimo kaj ti prek maila napišejo in kaj v živo rečejo.škoda da nisem blizu duplj
tisto pri mlacomu so tiher cas2.5 in kot je morphling že reko,so corsair stestirani.mislim da tisti heatsprederji morajo + učinkovat,saj pomoje hladijo ram
ej sprašujem za corsair pc2700 in samsung pc3200, hvala za odgovor (heatspredr),ampak jest bi bil rd sigurn... dnar pa to...
drgač majo pa digital logic trgovino tudi v kranju ... jest sm su v kranju k nim, k majo tud poslovno enoto tuki
drgač majo pa digital logic trgovino tudi v kranju ... jest sm su v kranju k nim, k majo tud poslovno enoto tuki
Heatspreader nima praktično nobenega vpliva na boljše navijanje je pa ok ker se ram sigurno manj segreva sploh če maš kak zračni tok tam okoli, ter predvsem zaščita je fina, če nonstop kaj prekladaš module pride lahko prav :D
Zdaj ne vem točno kaki čipi so na Corsairjih pc2700 včasih so bili samsungi CTL TCB3 se pravi dobri čipi, samo teh čipov pomoje Samsung že nekaj časa ne dela več, tako da gre lahko tu za stare module ali pa kaj novega z verjetno Winbond čipi. Samsung pc3200 cas3 je nekako na nivoju tega starega Samsunga CTL mogoče malenkost slabši, pač odvisno od sreče. Jaz Corsairjev 2700 in 3000 nebi vzemal ker so vprašljivi, sicer niso slabi samo mi delujejo stari modeli, ne rečem če bi bili pc2700 LL te bi bili zelo dobri.
Tako da raje poišči kake module z winbondi BH-6 čipi ti so trenutno najboljši za pc2700 module.
Zdaj ne vem točno kaki čipi so na Corsairjih pc2700 včasih so bili samsungi CTL TCB3 se pravi dobri čipi, samo teh čipov pomoje Samsung že nekaj časa ne dela več, tako da gre lahko tu za stare module ali pa kaj novega z verjetno Winbond čipi. Samsung pc3200 cas3 je nekako na nivoju tega starega Samsunga CTL mogoče malenkost slabši, pač odvisno od sreče. Jaz Corsairjev 2700 in 3000 nebi vzemal ker so vprašljivi, sicer niso slabi samo mi delujejo stari modeli, ne rečem če bi bili pc2700 LL te bi bili zelo dobri.
Tako da raje poišči kake module z winbondi BH-6 čipi ti so trenutno najboljši za pc2700 module.
WhiteWolf ::
Jae prodaja čipe CMX 256A 3500C2 256DDR za slabih 29 jurjev! Kokr vem so na njih Winbond BH-5!
Kingston HyperX lohk js dam po 36500KSIT na kos če bi kdo še rad kupil...tole dons zvedel.
Ja za tist naročil morm js dobit kopijo fotrove Master card...fotr je pa v BOSNI do konca tedna! Jao...uapm da bo najdu nekje skener:P
Ja za tist naročil morm js dobit kopijo fotrove Master card...fotr je pa v BOSNI do konca tedna! Jao...uapm da bo najdu nekje skener:P
Jao, kaki problemi, upam da ti ne bodo skenslal naročila :)
Ja 3500 ima Bh-5 in so boljši deal kot Kingstoni za teh 29k
Ja 3500 ima Bh-5 in so boljši deal kot Kingstoni za teh 29k
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morphling1 ()
jao jao malecky...ti pa sploh nimas problemov a
emm ko govorite o teh BH-5 cipih in tko naprej...a to pise na ramu kter cip je?
jst bom zaenkrat kr na teh samsungih ostal...dokler dnar ne pride
LP
emm ko govorite o teh BH-5 cipih in tko naprej...a to pise na ramu kter cip je?
jst bom zaenkrat kr na teh samsungih ostal...dokler dnar ne pride
LP
Joj to še 20% mojih problemov ni.... Pa to sploh ni problem!
Naročila mi ne bojo skenclal ker je dans šele prvi dan ko bi moral oddat. Da naj pošljem sem dobil šele v petek ponoč.
Boštjan: Vse super... BH5 čipi vse v najlešem redu...samo Komplett ne pošilja v Slovenijo! Drgač maš tam še cenejše verzije..mislim da clo 50€ pa so isto BH-5 čipi gor...se pravi do kolkr Nforce plata leti tolk ram drži....največ akr sem videl BH-5 čipe držat je blo 264mhz...kar je kr vredi
Naročila mi ne bojo skenclal ker je dans šele prvi dan ko bi moral oddat. Da naj pošljem sem dobil šele v petek ponoč.
Boštjan: Vse super... BH5 čipi vse v najlešem redu...samo Komplett ne pošilja v Slovenijo! Drgač maš tam še cenejše verzije..mislim da clo 50€ pa so isto BH-5 čipi gor...se pravi do kolkr Nforce plata leti tolk ram drži....največ akr sem videl BH-5 čipe držat je blo 264mhz...kar je kr vredi
vem ja ,saj če b naročo bi naročo sorodnici v nemčijo,samo šit ko komplett posluje s credit cards
njok ::
Koncno so cene padle tudi v Essediju v Italiji:
Skoda edino da imajo samo 512MB module, tako da tisti, ki bi radi izkoristili dual-channel ne boste prisli na racun, razen ce bi radi imeli 1GB pomnilnika.
- CORSAIR eXtreme 512MB DDR 400MHz (PC3200)CAS2 173,00
- CORSAIR eXtreme LowLat.512MB DDR 400MHz (PC3200)T1 194,00
- CORSAIR eXtreme 512MB DDR 434MHz (PC3500)CAS2 191,00
Skoda edino da imajo samo 512MB module, tako da tisti, ki bi radi izkoristili dual-channel ne boste prisli na racun, razen ce bi radi imeli 1GB pomnilnika.
malecky,kere winmosove rame si ti naročo,TOTE,TOTE ali ali TOTE.
Pazi ker eni so z ECC,eni brez in samo pri enih piše z winbond čipi.Cene pa so različne.Zanima me da ne bom narobnih naročo,če bom.
Pazi ker eni so z ECC,eni brez in samo pri enih piše z winbond čipi.Cene pa so različne.Zanima me da ne bom narobnih naročo,če bom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11147 (7948) | celada |
» | Baza RAM timingovOddelek: Navijanje | 2791 (1727) | DimmniBurek |
» | Corsair vs. Twinmos vs. KingstonOddelek: Kaj kupiti | 2026 (1726) | WhiteWolf |
» | Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9350 (7078) | WhiteWolf |
» | Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9627 (6090) | AtaStrumf |