» »

Kvaliteten RAM

Kvaliteten RAM

««
7 / 12
»»

Malecky ::

Pojdi sem pa v search vpisi twinmos, dobil boš pa ene za 59$ pa ene za 76$...naročil sem oba po 2 komada:D Oba mata po memoryx-u iste winbond BH-5 čipse sam da so na 59$ relejblani na Twinmos.

I wish you phun shopping0:)

boštjan ::

a tisti ki stanejo 59$ so tudi gor winbond čipi?ker gor piše twinmos.kako pa veš da so gor winbond čipi

ZAto ker še trgovina tko pravi...in zato ker vsi uporabniki tko pravijo. Jaz sem bil skeptičen in sem naročil oboje:D Če to nau dost dobr pol bom pa pač naroču Kingston-a, če majo kaj bolš kvaliteto, ker čipi so spet isti BH-5 by winbond

Fury ::

jao, kok komi cakam..

ok zdaj pa jaz več res ne vem kdo tu pije in plača.prejšni teden pošlem mail digitaly logic za one super duper kingstone in mi rečejo da je cena 22500 (DDV je že vštet)na modul,pol se izkaže da stane ta modul 39k.no danes pa jaz pošlem spet istim firmam za winmos rame in iz mlacoma dobim naslednji mail:
Pozdravljeni.
Zahvaljujemo se vam za povpraševanje.
Prihodnji teden bomo dobili na zalogo Kingstonove PC3500 Hyperx rame, ki so odlični tudi za navijanje.
Cena z ddv za 256mb bo 22560sit., garancija 58mesecev.

Mlacom prodaja

piše pa Matevž Fatur,če ga kdo slučajno pozna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

LOOOOOOL to bom se jest enga vzel mogoce :)

gamer ::

ja pol je pa se bol če bojo mel v mlacomu te rame po 22k sam men je un v digital logic reku 39k, jest bol zaupam tist k mi u faco povejo k pa to k po mailu dobim...:\ :\

te pa se bo en iz Ljubljane do mlacoma sprehodo,sicer pa če naročiš te rame pri mlacomu,rečeš lepo naj ti predračun pošljejo

Ne fantje konec...ti RAMi niso in nikoli ne bodo po 22KSIT...digital logic se moti..je uvoznik za Kingston in mlacom ne bo mel nkol cnej. Opravite simpl telefonski klic in boste zvedli da so ene 29KSIt+ DDV

pa tudi če stanejo 22k,dobiš te Twinmosove na winbond čipih za 24k in to 512MB 3500

Zgodovina sprememb…

twinmos ne winmos :)

AtaStrumf ::

Copy/Paste iz Mlacomovega cenika 25.2.03:

KINGSTON HYPER X
256MB PC3500 DDR HYPERX 18.800 22.560
512MB PC3500 DDR HYPERX 57.900 69.480

A ste zdaj srečni? Pa saj navaden RAM PC3200 256 MB stane samo še 16k SIT, tako da je 22560 SIT kar precej dražje od tega. Pomoje je to čist realna cena.

WhiteWolf ::

kaj ti Kongston pc3500 rami so enaki kot Corsair 3500 (29 jurjev)! Pol bi jst vzel kingston rame,...

A ve kdo,...

jaz bi reko da tistih 7k razlike je bolj v imenu Corsaira kot pa v čem drugem,napram tem kingstonom.

a ne vids da je napaka.. 512 modul je 3x drazji od 256mb modula.. kar ni cist prov... skor zihr sem da so digital logic narobe sporocil...

Yoda Master ::

Mene pa zanima, če bo se bo cena DDR rama še spustila ali ne?

fury kaj pa če se je mlacom zmoto,ker je moj kolega isto poslal mail na digitaly logic in mu je reko da ti 256MB pridejo 39k.
Yoda master,spremljaj to STRAN pa boš na tekočem z vsemi cenami.

Mene pa zanima kako mlacom prisilit v to da prodajo po tisti ceni...

Zdajle sem pisal enmu kolegu k ma dilerske pri mlacomu pa bo poizvedel...drugače ta RAM ni tok pocen...

mogoče cena velja samo takrat ko jih nimajo,pol pa ko dobijo pa nabijejo

a je mogoče že kdo kupoval kaj prek eBay-a.Ker sem tam našel te twinmose in so tudi poceni-50€,pa še s kreditno kartico ni treba plačat.
twinmos/winbond

Boštjan, tam piše da PC2700 512MB DDR 40$, to je okoli 11 000 sit. Ali je možno da bo tudi prinas cena taka?

ah to pa ne,bo pa nižja kot je zdaj,malo glej cenik od AGT in Mlacoma in e-misija.zdaj map v mlacomu 512MB 2700 za 18k

Zgodovina sprememb…

Mene konkretno zanima 256MB DDR 2700, ki je sedaj 9500 SIT, ta se najberš ne bo pocenil prav dosti?

mogoče so ddr rami res zdaj dosegli tisto najnižjo ceno,mogoče pa ne.kdo bi vedel

Zdaj je DDR pod tisto mejo, ki jo je dosegel SDR v svojih najnižjih cenah, tako da mislim, da se ne bo več dodatno pocenil. Zdaj je čas za nakup, če hočeš imeti dual channel 1GB RAM-a; 2x512 MB enga spodobnega PC2700. To je noro poceni in bi jaz takoj kupil, če samo nebi šparal za tega mojga R9700. Kingstone za 39k ob trenutnih cenah navadnega DDR3200 je pa smešno drago. Prej je napaka pri 512 MB. Kdo bo pa danes dal tak denar za 256 MB RAM-a? Počakajmo do naslednjega tedna pa bomo videli.

dost pocen so zdele ja... zda od zda da bi le dostavila :)

bodom ::

peesmo ej...mesc nazaj sm kupu samsunga v mlacomu in je bil 22k. jeb... danes je 15, grrrr>:D

a bodo tud v tujini tem corsair in kingston-om padle cene?

LP

corsairom počasi pada,za kakih 2-5€

ja fak no...pa sej dobim 1 GB rama pc2700 v dual-channel ze za 34k8-O

sam v mlacomu je tko tko to kupovat, ne? zdej mam samsunga 256MB pc3200 iz mlacoma.

a se mi splaca recimo menjat tega pc3200 za pc2700? al boljs da kupim kvalitetnega npr. corsair al kingston nekoc v prihodnosti?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bodom ()

zile ::

bodom:peesda si model. Dej se vpraš kaj bi rad. Hitrost ali količino. tsk tsk:D

heheheeh:D

jah oboje...sam je stiska z dnarjem...pa se ne morm odloct>:D

LP

če je stiska s kešom pol pa nič ne kopuj.kaj raje ješ al maš v compu super duper rame?

jao jao...pa kaj tle vsi pomislite na ekstreme.
ce recem stiska to se ne pomeni, da nimam niti za jest. pac ni glih za 1GB corsaira, ne...za samsunga pa mogoce ja8-)

sej pravm bom pocakal...drgac se bomo sam se skregali tle edn cez druzga>:D

LP

pol pa samsung;)

hehe, ga ze mam8-) pc3200 in 256MB..

bom pac potrpel dokler ne pade kej dnarja...pa pol upalim kr 1GB.

sam fak kolk se pozna ko ti ga zmanjkuje...

recimo prej sm mel 512MB (2x 256mb) kr ene leve firme, pa je blo kr fajn. zdej pa ko je mam samo 256mb ga pa krvavo primanjkuje vcasih...:(

iz tega sledi da je treba imet kvaliteto in kolicino!

LP

če boš čako prdolgo,se zna zgodit da bodo cene zbejžale navzgor

hja...upam da ne...

jst se bolj bojim, da mi bo dnar zbezal:D

LP

ko zdaj tukaj tako na veliko debatiramo o samsung,corsair,kingston in twinmos ramih,noben pa ne omenja GEIL,OZC,CRUCIAL,ki so tudi zelo v redu rami in cene tudi ne tako velike,še posebej CRUCIAL je pocen.
Kaj je s temi ramo ki sem jih naštel?Tukaj je cenik za 256MB PC 400 module:
GEIL:79€
CRUCIAL:81€
OCZ:not found in D,but in GBR->76€
CORSAIR:95€

Zgodovina sprememb…

dexter_II ::

Ziv!
Evo jest bi vzel 2x512, pc2700 ali pc3200.

Prvo me zanima ali bo moj sistem prenesel 200 (cez nebi sel,pac cvikator;) ) z 3200 ramom (imam 8rda+, oba cipa na plati sta hlajena) ali vzet pc2700 pa iz njega iztisnit kolikor se da.Predvsem, ali je original plata sposobna za 200mhz ali je treba kaj dodelovat.

Ce bi hotu najcenej skoz pridet bi torej vzel pc2700 z bh-6 cipi in pac OC.Ali je samsung boljsi v tem rangu (pc2700).

Torej kje naj kupim? Kje pri nas bi blo najcenej dobit te bh-6?
Se bi splacalo narociti kaj takega iz USA al EU (ce kdo pozna kako zanesljivo poceni trgovino, ki posilja k nam).

Kako bi blo na carini, ce bi mi prijatu z Nemcije poslal 2x512
tegale rama. A ma to gor bh-5?
Kok bi bla okvirno postnina pa ce bi kaj komplicirali s carino?
Aja, mogoce kak nacin da se nakaze denar v tujino, ce ne sprejmejo moje kartice?
Baje, da komplicirajo ce posiljas na drugi naslov.

Thnx for your time:)

Zgodovina sprememb…

pri tej trgovini se posluje le z kreditnimi karticami.
če ti bo kolega poslal je najbolje,ker pol si rešen carine in DDV,ker bi poslal v oblazinjeni kuverti.če se ne motim majo tudi tile 512 gor BH-5 winbond čipe,za 256MB 3200 sem ziher.tile 512MB majo ziher BH-5 winbond čipe.BI pa jaz na tvojem mestu vzel 3200 rame.

bostjan: kaj pa so za eni rami tile corsair v jae...pise da imajo hladilnik8-O

thanks, LP

evo tako izgledajo

aha, thanks...kterga pol priporocas?

najbolj sta mi tale dva:
- CMX 512-2700C2 512MB DDR (s hladilnikom)
- CMX 256A-3500C2 256MB DDR (s hladilnikom)

hmm...pa v essedi v italiji imajo tud tele:

- CORSAIR eXtreme 512MB DDR 434MHz (PC3500)CAS2 (za 44k)...pa se slikca--->

pa niti ni drago se mi zdi...kaj pravite?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bodom ()

če majo 2700 in 3500 jih pokliči in reči naj hitro še 3200 uvozijo

hmm...cak in kaj ti bodo pc3200 ce imajo pc3500? sej razlika v ceni je samo par tisocakov med pc2700 in pc35008-O

LP

malo bolje poglej,razlika med 2700 in 3500 je debelih 10k,pri 256MB modulu,pri 512MB modulu pa kar 20k.

ja sej sm reku par...se pravi 10 parov:D

no, bomo pocakali se kak mesec ce se obetajo padci cen ramov spet...

pa tud raje nabavim pc3500, bo pa za pozneje dobr.

LP

Gejmer ::

Heheh.Jz bom dobil vodno hlajenje in rabim ram kot je treba.Pr JAE bom kupil PC333 Corsair XSM ram.Mel bom pa P4 tko da bo kr hladno pa še 5 ventilatorjev.Tole bo zelo super.Komaj čakam da bom navil.Aja prepriču me je pa bratranc.Sm jz nebom mel tko drag ram kot on.Jz bom mel za še kar zmernih 35k. >:D

lp
Nanda yo?

gamer ::

dobr dan fantje zanima me do kam ste največ nafural samsung tcb3 čipe, pa če je na nforce kej razlike če ga furaš sinhrono z cpu al se isto loh navije če je asinhrono, sej ne da bi ga asinhrono furu ampak trenutno procesor ne prenese,... palomino....,

Meni trenutno dva 256 MB SAMSUNG tcb3 (nista ista rev. en se na turbo zbudi en pa ne) ampak oba delata na 166 MHz samo na fastest na Epox 8K3A (KT333). Kakršnikoli hitrejši timingi slej ko prej pride do problemov. Recimo kar brezveze sredi screen saverja mašina zašteka. Weird! To na default voltaži, za navijanje pa ne vem, samo neki hudi čipi to niso.
««
7 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19211185 (7986) celada
»

Baza RAM timingov

Oddelek: Navijanje
382794 (1730) DimmniBurek
»

Corsair vs. Twinmos vs. Kingston

Oddelek: Kaj kupiti
152030 (1730) WhiteWolf
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1309387 (7115) WhiteWolf
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329657 (6120) AtaStrumf

Več podobnih tem