» »

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

««
9 / 30
»»

bzp ::

Zadnje čase se mi občasno pojavlja problem, da sta tako miška kot tipkovnica neodzivni ob zagonu računalnika. Oboje je od Logitecha, priklopljeno na skupen USB sprejemnik. V 90% primerov pomaga, če sprejemnik iz enega USB porta prestavim v drugega. Zadeva se ponovi vsakih nekaj dni recimo, tako da nimam pojma kaj bi bil skupni imenovalec. USB porte sem sprobal vse kar jih imam različnih na plošči, driverji so zadnji in se niso spreminjali v zadnjem času ...

Kolikor berem po netu (nisem edini s tem problemom), je problem v win8 (ker tipkovnica ob boot-u v BIOSu normalno deluje, potem pa "crkne" - prebrano, ne sprobano, ker ob vsakem bootu ne grem preverjat BIOSa), brez kakšne pametne rešitve. Je imel kdo tukaj podoben problem, pa ga je nekako rešil?

CyberSLO ::

Živjo jst mam en problem sicer nevem če se nanaša na tole temo, ampak lahko tudi da se... Imam probleme z .dll datotekami, le teh mi ne najde ozr. mi napiše, da jih ne more zagnati ne morem jih niti kopirati... Mogoče veste za kakšno rešitev ozr. vsaj veste kje leži problem?

Hvala za pomoč!!!

Saintek ::

Eno vprašanje. Imam windows 8 pro (legalno kupljen) in me zanima, kaj se bo zgodilo z aktivacijo, če dodam novi notranji disk in dodam rame bo ostal aktiviran ali ne ?

Hvala

Mavrik ::

Nič, ostane aktiviran.
The truth is rarely pure and never simple.

Saintek ::

Hvala :)

LitralSM ::

Windows 8.1 - Fastboot (android) ne deluje, Intelov gonilnik prav tako ne pomaga (na 64bit).

superb_ ::

Zdravo!

Imam problem z namestitvijo programa Adobe Reader. Pri namestitvi se mi pokaže naslednje obvestilo...

"V skripti na tej strani je prišlo do napake."

Adobe Reader

Adobe Reader

Zgodovina sprememb…

• spremenil: superb_ ()

MrStein ::

Če res ne rabiš 100% točno ta program, je za branje PDF-ov kup drugih.
En čas je bil popularen Foxit Reader, ker je bil hitrejši (zdaj več ni) od Adobe-jevega Reader-ja.
Zdaj je Sumatra PDF "šlank" in hiter.
Je pa res, da ne podpira vseh posebnosti in naprednih fičrjev, kot Adobe.

Razen tega tako Chrome kot Firefox znata prikazovat PDF-e. (Čeprav meni tisti v Firefox-u ne ustreza, vseeno odpiram PDF-e z Sumatra PDF)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Želim Acrobat reader.

Problem je tudi v tem, da mi pdf-ja ne odpre niti v Mozilli.

Res nihče ne vem, zakaj mi noče namestiti programa Acrobat reader?

Zanima me pa tudi naslednje glede Win 8...

1. Ali sploh obstaja možnost ogleda slik "Filmstrip" v Raziskovalcu, kot jo je imel win xp.

2. V Raziskovalcu kliknem na fotografijo in mi jo odpre s programom "Fotografije". Ko pa ta program zaprem (s potegom miške navzdol) me vrže na Metro in ne v Razisokovalec. Ali je možno narediti tako, da me takoj vrne v Raziskovalec oz. tja kjer sem bil nazadnje?

3. Sicer bolj stvar Worda 2010, kot Win 8...ali je možno da imam list postavljen na sredini zaslona...sedaj ga imam postavljenega skrajno levo v Wordu 2010.

4. Ali je možno, da vidim vedno ravnilo v Wordu 2010...če ga želim videti, moram namreč iti z miško nad list oz. levo od lista.

Upam, da sem napisal kolikor toliko razumljivo...

Še nekaj sem pozabil...

5. Je potrebno kaj dodatno nastavit, da bi mi video na spletu (npr. RTV Eurobasket ) prikazoval v boljši kakovosti...slika je kockasta...10 let star računalnik mi lepše predvaja videe.

Se samo meni zdi, ali mi je 10 let star računalnik z win xp bolje in hitreje deloval kot popolnoma nov računalnik z nameščenimi win 8 (Core i5, 8GB, 2TB, GF GT640)...

Lonsarg ::

1. Razen "very large icons" ne obstaja noben pogled za pregledovanje slik v tanovem raziskovalcu, torej ne, če te prav razumem.

2. Metro programov se ne zapira, z izjemo če kaj zašteka, za vračanje v prejšni program se v Windows 8 uporabi levi zgornji kot -> THE funkcija sistema Windows 8, če ne uporablaš tega kota po tisočkrat dnevno si grešil cel point multitaskanja v Metro okolju. V večini primerov multitaskamo samo do predzadnjega programa, in to se preko tega kota stori hitreje kot priklasičnem desktop multitaskanju, res milisekunde in to miže. Je pa počasnejše multitaskanje dlje neuporabljanih programov zato.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

1. Torej te funkcije ni...škoda.

2. Te razumem, vendar jaz bi rad da se mi program "Fotografije" zapre (ne da deluje v ozadju) in me vrne na prejšnji program (v tem primeru Raziskovalec).

2.) Lahko drug program (ne-metro) za gledanje slik uporabiš. Recimo "Windows Photo Viewer" je že naložen v Windows. Samo desni klik na sliko in "Open with" pa tam izbereš. Z "Choose default program..." pa lahko za stalno nastaviš, da bo za odpiranje slik ta program.
Motiti se je človeško.

2. Zrihtano...sicer mi bolj ustreza Filmstrip, ampak bo tudi to ok. :)

5.) Odvisno s kakim programom gledaš. A je isti na obeh PC?
Motiti se je človeško.

5. Isti...Adobe flash player, visoka kvaliteta predvajanja.
Na izbiro imam pa še WMP, real player...

Nihče torej ne ve, zakaj imam tako slabo sliko videa na spletu ter zakaj ne morem namestiti Adobe reader?

darkolord ::

Imaš kak lokalen proxy postavljen (program za odstranjevanje oglasov, TOR, ...)? Če prav vidim na tistem screenshotu, se ti povezuje nekam na lokalen računalnik...

Za Adobe Reader poskusi z direktno povezavo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Sem probal tudi z direktno povezavo...zgodi se isto...program prenesem na računalnik, ga zaženem potem pa se pojavi to obvestilo. Ne glede na to, ali kliknem DA ali NE se namestitev programa ne začne.

Lokalen proxy postavljen? Žal se ne spoznam preveč na računalnike...imam free Aviro...sem ju tudi izklopil in poskusil namestiti program, vendar ni razlike...

Zgodovina sprememb…

Blaz90 ::

Probaj z offline installerju: link

Hvala, sedaj je uspelo z offline installer...očitno je nekaj narobe na njihovi uradni strani.

Zgodovina sprememb…

mikey04 ::

Zdravo

Imam problem katerga res ne znam rešiti.
Kupil sem nov računalnik, vse potrebno urejal cel dan, srečen ko otrok ker res super dela in pol se nakoncu lotim deljenja particij. Dodajanje nove. S programom EASUS Partition master v9. Hotel sem 500gb disk skrčiti in razdeliti na dve particije tako da bo c: imel samo 100gb.
Vse uredim po navodilih in ja...blue screen, edina stvar ki me res do konca znervira... :(

Javi mi sledeč problem:
Your PC needs to be repaired
Error code: 0xc0000225

Nato sledi panično iskanje po googlu kaj sedaj. Ugotovim da rabim windows 8 system recovery disk, ki bi si ga bedak moral če prav razumem, že vnaprej izdelati na licenčnih windowsih...

Kaj sedaj? Kako naprej? Saj imam garancijo in vse, ampak vseeno nebi rad nazaj dobil simple sformatiran računalnik in se spet cel vikend zajebaval z inštalacijo vseh potrebnih zadev...

Hvala za vsako rešitev že vnaprej...

Navadni Windows 8 DVD je med drugim tudi za recovery potrebe. Zdaj če so particijske tabele okvarjene rabiš specifično orodje za popravljanje particij, ti noben recovery ne bo pomagal. Če pa se ti je pokvaril zgolj bootloader pa se ga da popravit z Windows DVDjem. Torej najprej preveri v kakem stanju je dejansko disk. Lahko tudi kar z Windows DVDjem, sam tam maš samo ukazno vrstico, če tega nisi vešč, potem rabiš kak Live DVD.

Zakaj folk čara s 3rd party programi, za stvari, ki jih lahko Windows sam naredi z dvemi kliki?
Motiti se je človeško.

techfreak :) ::

MrStein je izjavil:

Zakaj folk čara s 3rd party programi, za stvari, ki jih lahko Windows sam naredi z dvemi kliki?

Ker mu precej funkcij manjka, kar veliko stvari ne podpira ter ne more skrciti particije, ce je na njej kaksna datoteka na nepravilnem mestu v uporabi. 3rd party programi ponavadi ponovno zazenejo racunalnik ter pred polnim zagonom OSa to uredijo (vsaj pri Windows XP je bilo tako).

poker93 ::

Torej ko hočem na nov računalnik naložiti windows 8 je postopek tak ko mora biti le ko se znova zažene mi pride spet na mesto odkoder začneš inštalacijo torej tam ko izbereš jezik , mogoče ve kdo kje bi bila težava ?

solatko ::

Si določil HDD kot boot disk ali imaš DVD, USB pač medij s katerega instaliraš - potem ti operacijo ponavlja.
Delo krepa človeka

kot boot disk sem določil usb da

abyssus ::

Ven 'cukni' USB ključek in potem restartaj :D Ali pa v BIOS-u spet nastavi HDD kot boot disk.

@abyssus najlepša ti havala delovalo je :)

V bios-u naštimaj HDD kot boot medij, sicer ti bo vsak boot medij zagnal računalnik v svojem načinu, ko ga boš priklopil na USB.
Delo krepa človeka

DuleKrtola ::

Morm nekam strest naslednjo frustracijo:
matram se s povezovanjem na nek VPN in mi tale nov UI požira živce (isto velja za wifi). Ko je treba vnest user name in password se dialog pripelje z desne strani ekrana. Rad bi ju skopiral iz browserja, ampak valjda ne gre, ker ko vnesem UN in grem v browser po password, se zadeva zapre! ;((

Saj tisto upravljanje WiFija preko settings charma je samo bližnica. Drugače lahko čisto vse nastavitve opraviš v PC Settingsih, ki jih odpreš iz settings charma. V tem primeru dobiš stalno odprto Settings Metro aplikacijo, iz katere komot kopiraš/prilepiš.

Dober dan ::

Jaz bom znorel s tem windowsem 8. Normalno restartam mašino in se sredi lepega večera zadeva ne uspe več uspešno pobrati..

Lonsarg je izjavil:

Saj tisto upravljanje WiFija preko settings charma je samo bližnica. Drugače lahko čisto vse nastavitve opraviš v PC Settingsih, ki jih odpreš iz settings charma. V tem primeru dobiš stalno odprto Settings Metro aplikacijo, iz katere komot kopiraš/prilepiš.

Bližnica my ass, meni se zdi precej hinavsko. Kaj je bilo narobe z UN/PASS dialogom iz W7, ki ne izgine če drugo okno dobi focus? In zakaj bi hodil iz desktopa v Settings Metro App, če imam wifi knof v taskbaru?

DuleKrtola je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Bližnica my ass, meni se zdi precej hinavsko. Kaj je bilo narobe z UN/PASS dialogom iz W7, ki ne izgine če drugo okno dobi focus? In zakaj bi hodil iz desktopa v Settings Metro App, če imam wifi knof v taskbaru?

Se strinjam, da morajo to spremeniti, da se ti avtomatsko odpre Settings App, ko greš urejat Wifi. Pač začetki novega OSa in imamo takale malenkosti za porihtat:)

Machete ::

Se sedaj splača naložiti win8? Ali bo treba Win 8.1 naložiti (in kupiti) sistem na novo ali bo samo update? (kdaj pa pride btw)
Trenutno sem še na win7 ampak menjujem kišto in nevem.. Sicer me čisto nič ne mika 8ica, ampak načeloma sledim najnovejši prog. opremi, ker se ne maram zabubit v starejše sisteme, čeprav delujejo normalno.
Ali mogoče vseeno komot furam še 7ico kašne dve leti. Ima Win8 boljši generalni performance pcja in iger in boljšo podporo, ali prinese zgolj več problemov?
Koliko časa ca bodo še driverji in ostali support za win7 aktualen?
HVALA

Windows 8.1 je samostojen, vendar ga "lastniki" 8 dobijo zastonj.
Z drugimi besedami:licenca za 8 velja tudi za 8.1
Je pa zadeva "nov" Windows, ki se lahko namesti iz nule (ni service pack), je pa možna tudi nadgradnje iz 8 (ostanejo programi...).
Motiti se je človeško.

V bistvu se je tudi Windows 7 SP1 dalo iz nule namestit... Razlika med 8.1 in Service Packom je zgolj v tem, da gre dejansko tehnicno za nov build skompajlan na novo z jedrom vred in ne samo update dolocenih system filov.

Ampak to je tehnicno ozadje, ki uporabnika ne zanima. Kar se tice instalacije in licence je 8.1 identicen Service Packom iz prejsnih verzij, nobenih razlik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ne ni.
SP namestiš na obstoječi sistem (in ga lahko tudi deinstaliraš).
Win 8.1 pa je samostojen OS.
Motiti se je človeško.

Ja ok, deinštalacija je res ena podrobnost, ki je možna samo pri SP, vendar tega itak noben ne počne. Če boš mami razlagal boš pa rekel tako za Windows 7 SP1 kot za Windows 8.1, da je to update, razen, če ji hočeš zakomplicirat lajf:)

Machete ::

Joj še tega se manjka. Matere in razne dedke na win8 spelat. Lih so se win xpja približno privadili v desetih letih.. zdaj pa še ta simbiozni križ. :|

krneki0001 ::

Dedki n babice imajo zelo radi Windows 8. V metroju jim pustiš samo tiste ikone, ki jih rabijo in jih nastaviš na največje možne. Pa naučiš jih da lahko za drug program kliknejo tipko Windows in začnejo pisat ime programa, da jim ga vrže na ekran.

Uglavnem so s tem zelo zelo zadovoljni.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Dejk0 ::

Pozdravljeni!

Imam težavo in sicer se od punce nov HP Probook noče povezat na internet. Probal sem preko wi-fi in preko kabla ampak se ne poveže. Poveže se samo na router(limited connection). Na laptopu ima naložene win8 in ubuntu. Je mogoče v tem problem? Ji je pa par dni delalo normalno potem pa kar naenkrat nehalo. Poleg tega pa nikakor ne morem vklopit Firewalla. Napiše mi:"Požarni zid Windows ne more spremeniti nekaterih vaših nastavitev. Koda napake 0x8007042c." Ima kdo kakšen predlog za rešitev?

Hvala

krneki0001 ::

Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Skeniraj s kakšnim offline AV iz boot-a.
Delo krepa človeka

Dejk0 ::

Zdaj skeniram z Microsoft Safety Scannerjem. A mislite da mi tud internet ne dela za to? Čudno mi je da ne dela v windowsih niti v Ubuntu?

Sem skeniral in mi ni ničesar našlo. Računalnik je čisto nov tko da težko da bi blo kaj nezaželjenega gor..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dejk0 ()

Konlov ::

Iz XP-jev bom presedlal na Windows 8. Iz Office 2003 sem naredil arhiv pošte. Ali ga bom lahko uvozil v poštni odjemalec, ki ga imajo Widows 8 baje?

Dejk0 je izjavil:

Zdaj skeniram z Microsoft wifety Scannerjem. A mislite da mi tud internet ne dela za to? Čudno mi je da ne dela v windowsih niti v Ubuntu?

Sem skeniral in mi ni ničesar našlo. Računalnik je čisto nov tko da težko da bi blo kaj nezaželjenega gor..

Si probal se kakšen drug wifi? Naredi wifi hotspot na fonu in probaj
««
9 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14273582 (65832) dr.Akula
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

9142468 (35845) Key Quest
»

windows 8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9917630 (11734) solatko
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27084898 (69285) phone8
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238630 (22094) AlkaZar

Več podobnih tem