» »

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

««
8 / 30
»»

monchika ::

Ja sej to upravljanje niti ni take panike, ne dela pa gor nobena božja igrca k jo hočm gor dat. Dejansko je to ta problem. Ker nimajo podpore za windows 8.

solatko ::

Na w8 delajo vse igre, še celo tiste, ki so v DOS-u, katere na visti in 7-ki niso delale. Zagon daš v kmpatabile mode.
Delo krepa človeka

Castiel ::

dela vsaka igrica ki je delala v prejšnjih verzijah windowsov.

Ni igre ki je delal v win7 in zdaj kao "ne dela" v win8.

Za igre ki so bile narejene za prehistoric verzije windowsov je včasih mogoče treba mal čarat da se jih spravi v življenje ampak se da.

prosim povej mi ime igre ki ti ne deluje na win8. Morda lahko rešimo problem na ta način.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Castiel ()

menjalnik ::

Mene pa zanima kje je tipka v Windows 8, da gre prenosnik v mirovanje?

MrStein ::

Če je narisano na tipki (ponavadi v zgornji vrsti, funkcijske) potem enako kot v Windows 7 in drugih.

Če imaš tako tipko, pa ne "prime", pa treba morebiti namestiti kaki gonilnik, ampak sem 99%, da deluje že z osnovnim Windows...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MedoTurbo ::

Pozdravljeni,

ker sem imel težave pri zaganjanju programov sem sistem resetiral, nakar je win8 zagnal "Automatic repair" in se ujel neskončno zanko.

Ima kdo idejo kako rešiti problem?

lp

menjalnik ::

Hja nobene tipke nimam zgoraj, le tipko ki računalnik vrže v spanje, ne v mirovanje

Mirovanje je hibernate?

To imajo po novem združeno (že v Windows 7).
Ti zahtevaš "spanje" ampak PC prej še posname na disk, kot za mirovanje (hibernate), ampak potem gre "samo" spat (standby), ne pa v mirovanje.

Potem če ga zbudiš, se zbudi v sekundi (kot je za standby ponavadi).
Če pa bi vmes zmanjkalo elektrike, pa se izklopi, ampak pri naslednjem vklopu bo obnovil stanje iz prej shranjene hibernate datoteke.

torej na kratko: samo "sleep" opcija je, ki kombinira omenjene dve stvari.

(v nastavitvah lahko sicer to spremeniš)

PS: Vse zgoraj pisano pod predpostavko, da se "spanje" prevede v "sleep" oziroma "standby", "mirovanje" pa v "hibernate". Že angleške nazive so pomešali, slovenski pa so še bolj... če se prav spomnim je na enem mestu bilo prevedeno na en način, na drugem pa ravno obratno.

PPS: Tule je nekaj od MS na to temo: http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
Primerjaj recimo sliko v drugem vprašanju s tvojim.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Miha20 ::

Mene zanima zakaj mi ne dela internet ko grem v trgovino z aplikacijami napiše ni internetne povezave?

krneki0001 ::

Ali imaš live account od microsofta?

http://www.askvg.com/fix-windows-store-...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Nevem s tem programom sem preveril težavo in mi je najdel 2 težavi

Pa skype sploh prej nazaj k sm lohk še dostopov do trgovine nism mogu naložit...

bedak ::

monchika je izjavil:

Ja sej to upravljanje niti ni take panike, ne dela pa gor nobena božja igrca k jo hočm gor dat. Dejansko je to ta problem. Ker nimajo podpore za windows 8.

mogoče ti manjka .net framework 3.5 ?

Problem je k je že gor dan net farmework 4.5 in ga sploh ne da kašne igrce naložit ko pa hočeš inaštalirat net farmewor ga pa nemoreš saj pri meni je tako

bedak ::

to morš tam dodat k maš Enable/disable windows features al neki tazga

ja obkljukat morš net farmework3,5

mladec ::

Problem!
Delam normalno na računalniku nakar se odločim, da rebootam. Ko se hočem vpisat (moja napaka) se nisem vpisal v domeno ampak kot lokalni user. Ta pa nima nikakršnih pravic. Se pravi: Ko hočem kak program zagnati kot admin je gumb "yes" obarvan sivo in se ne da nadaljevat. Na netu sem iskal in pravijo, da se prijavi kot administrator. Ko se odjavim in lokalnega userja, pa nimam možnosti oz. puščice nazaj, ki ti omogoči prijavi z drugim uporabnikom NI. Sepravi se ne morem niti domensko več prijaviti. Kaka ideja?
Lp

switch user
desni sdpodnji kot -> settings -> change PC settings -> users -> switch to

krneki0001 je izjavil:

switch user
desni sdpodnji kot -> settings -> change PC settings -> users -> switch to

Tudi to sem pozabil omeniti. Ko kliknem change PC settings se prikaže slika za nastavitve za 2 sekundi in vrže nazaj na namizje, torej se ne odpre. Ve kdo?

Levi spodnji kot -> desni gumb na miški ali pa windows + X in se ti odpre meni, na njem pa klikneš control panel od tam pa potem users in nastaviš tisto kar potrebuješ.

Do nadzorne plošče mi ni problem priti. Problem je ta, da za vsako potezo potrebujem administratorske pravice. Pač se pojavi okno za skrbnika in je yes obarvan sivo. Piše pa da prosim vnesite administratorsko geslo ampak nevem, kam bi to vnesel..

ctrl + alt + delete in izbereš switch user in se logiraš z ms accountom in si nastaviš admin pravicde potem na navadnem userju?

abyssus ::

Imam vprašanje glede WIN8 oz. 8.1. Namestil sem si(licenčni) WIN8 in nato nanj namestil 8.1. Namestil sem tudi vso programje, ki ga uporabljam ter igri COD4 in COD:BO2. Obe igri sta prav tako originalni. COD4 deluje brez težav, COD:BO2 je pa grozno počasen. Igra se najprej dolgo zaganja, nato preprosto zmrzne za 30 sekund, preden se začne nalagati "mapa". Potem se mapa nalaga vsaj minuto. Nato pa je igra preprosto neigralna, saj doseže max. 15-20FPS-jev. Ne razumem zakaj. Gonilnike sem namestil zadnje, računalnik pa je i7 2,0, grafična pa GT540M 2GB, 4 GB RAM. Na Windows 7 pa dela ko raketa. Ima mogoče kdo idejo, zakaj? Trenutno sem preprosto nazaj namestil Windows 7, vendar me vseeno zanima, v čem bi lahko bila težava z omenjeno igro.

p.s. igre nisem testiral na Windows 8, zato ne vem, če je morda kriv celo 8.1.

Is Windows 8.1 Preview ready for everyone to try?

We strongly recommend that only experienced PC users download Windows 8.1 Preview or Windows RT 8.1 Preview. Before you download the preview, you should weigh the pros and cons of installing software that's still in development. If you install the preview release, you'll get to try out the many new features, but you might also encounter errors that you wouldn't encounter using a released version of Windows.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

abyssus ::

No, ravno zato sem namestil in stestiral, vendar sem se hotel vseeno pozanimati, če je kdo drug naletel na podobne probleme.

Da, jaz sem prav tako namestil Win 8 in po mesecu dni takoj zamenjal za Win 7. Namreč vse je nekaj trokiralo, čeprav imam i7, 8GB rama, grafična 2GB. Še League of Legends mi ni deloval pravilno, da o kakih WRC 2013 ne govorim. Zdaj, ko imam spet Win 7 ni teh problemov. Je pa res, da Win 8 ni še v končni fazi.

KTr1sk ::

Imam win8 na stacionarnem dela super, na prenosniku pa ne vem ali je kaj na njem fuč ali je windows, resetira mi pc in po ponovnem zagonu izpiše to napako:

i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Naj povem, da sem rešil problem, zadeva nikoli ne zašteka, če je prenosnik brez adapterja torej samo na baterijo dela brez težav :), je pa zgleda problem v samem adapterju saj ni originalen in piše gor "replacment AD adapter", tako da WIN8 ni krivec :).
aja prej je zaštekalo tud tako da je pisalo "Nvidia Driver has stopped responding and has recovered"...zdaj tega ne dela več...če je samo na baterijo :)

Očitno dela probleme kartica. Ko je napajalnik priklopljen dobi kartica premalo elektrike, ko pa je na bateriji, je pa itak že tako ali tako na minimalnem štromu in dela pravilno.

Napajalnik najbrž ne da dovolj amperaže in grafika se sesuva. Probaj dobit original napajalnik, pa boš videl.

IcyFox ::

Jst mam tudi en problem z Windowsom 8, imam ga na stacionarcu in ko ga naložim in vse to in vse naredim in ga hočem zaustaviti mi na zaslonu ves čas kaže Zaustavljanje in se ne zaustavi kar nekaj časa, nato pa sem preko gumba za vklop izklopil. Je to normalno in bi moral pustiti?

Enkrat pusti do konca. Imaš travniško verzijo?
Delo krepa človeka

travniško?

Lonsarg ::

Odvisno koliko casa, najbrz je kaj zastekal ce je blo dolgo brez da kaj kaza, ker ce se updata to naceloma pise.

ni pisalo, se je pa vrtel tisti znak pri zaustavljanju
bom danes naložil na novo Windows 8 in poizkusil še enkrat (po tem sem namreč šel nazaj na 7)

krneki0001 je izjavil:

Očitno dela probleme kartica. Ko je napajalnik priklopljen dobi kartica premalo elektrike, ko pa je na bateriji, je pa itak že tako ali tako na minimalnem štromu in dela pravilno.

Napajalnik najbrž ne da dovolj amperaže in grafika se sesuva. Probaj dobit original napajalnik, pa boš videl.

misliš da lahko priklopim z več Amperi ko je original, 19A 4.74A mora biti po specifikaciji (tudi ponaredek je 19V 4.74A) imam pa še enga od stareješega prenosnika z 6.3A z 19V, je lahko kaj narobe če tega uporabim?
Je pa zanimivo, da samo windows Vista deluje brezhibno na tem prenosniku, win7 in win8 se sesuva..

Več amperov ne škodi (ker itak računalnik določa, koliko bo "povlekel").
Motiti se je človeško.

first_line ::

Kako v Win8 osvežiš katere wireless povezave so na voljo?

Zadnjič mi je nekaj ruter zaštekal, ga resetiram, počakam da se postavi grem na comp in sploh ne vidi mojega omrežja. Probam z Androida in vse lepo dela, le na ku**evih Win 8 sem moral reštartat računalnik da je bogi revež zmogel najti povezavo :(
Sploh ne razumem zakaj so šli spreminjat obliko nastavitev & company ko je bilo že vse od win 95 vse logično za štelat, sedaj pa še bogih bluetooth slušalk ne zmorem nastavit brez pomoči Googla, kaj da bi šele wireless listo refrešal.

ducky ::

A Skydrive vam dela normalno v windows 8.1 ? Meni noče sinhronizirat oz. če grem na skydrive prek neta ne morem niti povezat računalnika z mojim računom?

meni dela brez problemov. Si prijavljen z MS accountom?

Nino3 ::

Imam vprašanje. Jaz sem si na novi računalnik z win8 naredil geslo. Zdaj pa bi rad naredil tako da ne bi imel gesla . KAKO?

Lonsarg ::

Pri meni imam pod settings/accounts/sing in options možnost, da pri zbujanju računalnika ni potrebno vpisovati gesla za Microsoft račun, pri prižigu še vedno. Če gre za skupnega uporabnika, ki ga več ljudi uporablja je itak bolje, da se naredi lokalnega uporabnika in ne Microsoft račun, tam se da komot brez gesla nastavit.

Nino3 ::

Hvala niti opazil nisem.

meganboj ::

zanima me kako izklopiti preverjanje gesla pri zagonu windowsov

Motiti se je človeško.

mare87 ::

Zanima me, če še kdo opaža večjo porabo rama po avgustovskih popravkih? Pred tem sem imel po zagonu kake 1.5GB in okrog 60 procesov, zdaj imam 2GB in 90+... winlogon, dwm, logonui in csrss procesov je vse polno. Win8 Pro X64.

Malo o tem, kaj je slabo na Windows 8:
- ctrl-W v IE traja celo večnost (če zapiraš okno, torej zadnji tab - če se zapre en od več tabov, je trenutno) ; to sicer mislim, da je tudi na Win7 tako
- Task Manager rabi celo dve večnosti, da se pojavi (ja, saj ko enkrat poženeš, je pač tam skoz, ampak "prvi vtis" pa pač pusti zelo slab - navsezadnje to na 10 let starem PC dela v trenutku)
Motiti se je človeško.

mare87 - Zapri zgodovino, pa bo šlo hitreje. Počisti piškotke.

MrStein - Prvo odpriranje programa je vedno malo dlje. Task manager je napram 7-ici in xp precej spremenjen in obširnejši. Imaš indexacijo izklopljeno?
Meni ga odpira trenutno in ostale že enkrat odprte programe tudi.
Delo krepa človeka

Se hecaš?
Na 10 let starem hardveru odpre trenutno (XP).
To je Sandy Bridge z SSD. Moral bi odpreti 3 sekunde preden se mi roka tipkovnici približa.
Pa čeprav je "obširnejši".

Evo, sem spet (torej je že enkrat bil odprt) odprl. Trajalo je 2 sekunde.
Bom probal merjenje diska izklopiti (baje je "zahtevno").
Motiti se je človeško.

mare87 ::

Si ne bi mislil, da bo čiščenje različnih datotek z zgodovino ipd (orodje clean up) + zgodovina brskanja pomagalo, ampak je. Hvala :). Sem spet na normalni porabi in 60 procesov ne milijon istih..

Task manager se res leno odpira, mogoče pa bo v 8.1 boljše :>.

mare87 je izjavil:

Zanima me, če še kdo opaža večjo porabo rama po avgustovskih popravkih? Pred tem sem imel po zagonu kake 1.5GB in okrog 60 procesov, zdaj imam 2GB in 90+... winlogon, dwm, logonui in csrss procesov je vse polno. Win8 Pro X64.

1.1Gb od novih popravkov, prej 800Mb. Background procesov 23, windows procesov 22. Torej 45 procesov skupaj.
Na mašini so:
win 8.1 enterprise
office 2007
visual studio 2012 ultimate
ruby
websphere developer 8.6 (12GB) + java

pa še par drobnih zadev kot so DB2 klient, emulacija za mainframe in podobno.
««
8 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14273582 (65832) dr.Akula
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

9142468 (35845) Key Quest
»

windows 8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9917630 (11734) solatko
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27084897 (69284) phone8
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238630 (22094) AlkaZar

Več podobnih tem