Forum » Operacijski sistemi » [WINDOWS 8] Vprašanja in težave
[WINDOWS 8] Vprašanja in težave
Mare2 ::
Tule snemi windowse
http://windows.microsoft.com/en-us/wind...
po navodilih iz
Windows 8.1 ISO uradno na voljo
http://windows.microsoft.com/en-us/wind...
po navodilih iz
Windows 8.1 ISO uradno na voljo
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Če štartaš iz windosow, mislim da ima možnost "osvežitev sistema" in "pusti obstoječe nastavitve". :)
MrStein ::
Imaš jezik nastavljeno na slovensko? Vsepovsod? Sistemsko?
Bog ve, od kod app-i poberejo nastavitev. Tako da nastavi slovensko na čim več mestih, kjer je možno.
Bog ve, od kod app-i poberejo nastavitev. Tako da nastavi slovensko na čim več mestih, kjer je možno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
gusto ::
Vse možno imam nastavljeno na slovensko. Sem odstranil jezikovni paket in ga ponovno namestil, vendar je stanje popolnoma enako. Vreme, pošta, zemljevidi - original microsoftove aplikacije ostanejo angleške. Meni z nastavitvami, fotografije, to je recimo slovensko. Nekje sem prebral, da je imel en poljak podobne težave, ki jih je odpravil z osvežitvijo sistema, kot je predlagal Mare2. Vendar kolikor razumem, bodo vsi programi, ki sem jih namestil odstranjeni. Pa že ziher ni, da bo delovalo.
solatko ::
gusto - Pride s posodobitvami tudi slovenski jezik za app-je, ki so namenjeni slovenskemu trgu. Če pa potegneš app-je s spleta za področje global, boš pa imel v tistem jeziku, za kateri trg so namenjeni. Sam imam na vsaki kategoriji preko 1000 ponujenih in jih je skoraj tretina v kitajščini.
Delo krepa človeka
Si nameščal mogoče pred spremembo jezika?
Imam enak setup pa so aplikacije slovenske (vreme, trgovina itd... tisto, kar je prednaloženo, novih nisem nalagal, so pa opisi v trgovini slovenski)
Imam enak setup pa so aplikacije slovenske (vreme, trgovina itd... tisto, kar je prednaloženo, novih nisem nalagal, so pa opisi v trgovini slovenski)
Motiti se je človeško.
@MrStein, tudi jaz imam na svojem računalniku vse slovensko, se pa ne spomnim ali sem imel že v osnovi slovenske windowse (sploh obstajajo?), ali sem nameščal prevode. Tam v glavnem ni nobenih težav, pa gre za star računalnik.
Problem imam na domačem računalniku (i5 3570, gtx 660, asus z87 plata...). Jezikovni paket sem namestil takoj, ko se je sistem prvič zagnal. Imam v glavi še z XP-jev, da so problemi, če takoj ne namestiš prevodov. Šele potem sem nameščal programe in na koncu opazil, da je metro slabo preveden. Nato sem odstranil jezikovni paket, in ga ponovno namestil, pa je stvar popolnoma enaka.
Takole izgleda zadeva:
Ostale splošne nastavitve v tem metro načinu so vse v redu prevedene, problem je pri teh aplikacijah, ki se jih vidi na prvi sliki, ki niso prevedene.
EDIT: @solatko, ne vem točno, kaj si hotel povedati, saj imam vse posodobljeno, v teh aplikacijah ni možno kar tako spremeniti jezika.
Problem imam na domačem računalniku (i5 3570, gtx 660, asus z87 plata...). Jezikovni paket sem namestil takoj, ko se je sistem prvič zagnal. Imam v glavi še z XP-jev, da so problemi, če takoj ne namestiš prevodov. Šele potem sem nameščal programe in na koncu opazil, da je metro slabo preveden. Nato sem odstranil jezikovni paket, in ga ponovno namestil, pa je stvar popolnoma enaka.
Takole izgleda zadeva:
Kvadrati namizje, fotografije pa še nekateri tamali, kjer se ne vidi napis so slovenski, ostali so angleški.
Ostale splošne nastavitve v tem metro načinu so vse v redu prevedene, problem je pri teh aplikacijah, ki se jih vidi na prvi sliki, ki niso prevedene.
EDIT: @solatko, ne vem točno, kaj si hotel povedati, saj imam vse posodobljeno, v teh aplikacijah ni možno kar tako spremeniti jezika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gusto ()
Zanimivo, na drugem PC imam angleščino (Windows in ... večina programov), po app store pa mi kaže 75% v slovenščini.
V Mail pa imam tisti meni v angleščini (razen besede "Pošta").
V app-u samem pa spet slovensko: Če želite uporabiti Pošta, se vpišite.
(prevodi vrhunski, kot ponavadi)
Torej imam v bistvu ravno obratno kot ti. Tudi ikone na dno: Notifications, Power,...
Še enkrat: imaš vse tole na slovensko?
- Region/Formats
- Region/Location
- Language for Non-Unicode programs
To je iz ne-Metro dela.
V Metro tudi preveri.
Na start ekranu vtipkaj iskanje "language" in "jezik" ter poklikaj vse, kar najde.
V Mail pa imam tisti meni v angleščini (razen besede "Pošta").
V app-u samem pa spet slovensko: Če želite uporabiti Pošta, se vpišite.
(prevodi vrhunski, kot ponavadi)
Torej imam v bistvu ravno obratno kot ti. Tudi ikone na dno: Notifications, Power,...
Še enkrat: imaš vse tole na slovensko?
- Region/Formats
- Region/Location
- Language for Non-Unicode programs
To je iz ne-Metro dela.
V Metro tudi preveri.
Na start ekranu vtipkaj iskanje "language" in "jezik" ter poklikaj vse, kar najde.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Ja svašta. Saj drugače mi je vseeno za jezik, pač me malo jezi, ko je kar nekaj na pol. Bom še enkrat preverl sedaj, če je vse nastavljeno na slovensko.
Sam pregledel vse, vsepovsod kjer je možno je nastavljeno na slovenščino. Potem sem še tam med jeziki izbral ang jezikovni paket in potem spet nazaj slo, vendar se tist "mail" pa "weather" zaboga nočeta prevest.
Kaj pa, če mail in weather odstraniš in še enkrat dodaš?
Dogajajo se čudne stvari, nekaj aplikacij se je samo od sebe poslovenilo. Sedaj imam slovensko pošto, zemljevide, vreme, v bistvu večino. Zanimivo je pri koledarju, kjer mi na ploščici piše "wednesday", torej angleško, ko kliknem, je znotraj vse slovensko.
Je pa spet hecno v meniju start (imam inštaliran classic shell start menu - podoben start kot v win 7). Ko mi kaže nazadnje odprte programe, recimo pošto in zemljevide, ki sta sedaj poslovenjena in imata v metroju slovensko ploščico, je tu angleška ikona (mail, maps). Pa sem pobrisal seznam, in na novo odprl pošto, vendar se mi v start meniju prikaže ikona mail.
Bom še malo počakal, mogoče bo čez eno uro že vse prevedeno.
Je pa spet hecno v meniju start (imam inštaliran classic shell start menu - podoben start kot v win 7). Ko mi kaže nazadnje odprte programe, recimo pošto in zemljevide, ki sta sedaj poslovenjena in imata v metroju slovensko ploščico, je tu angleška ikona (mail, maps). Pa sem pobrisal seznam, in na novo odprl pošto, vendar se mi v start meniju prikaže ikona mail.
Bom še malo počakal, mogoče bo čez eno uro že vse prevedeno.
Še dobro, da razumeš oba jezika, Kaj bi, če bi bilo v kitajščini. :)
這是很好的理解這兩種語言,你會如果它是在中國。
這是很好的理解這兩種語言,你會如果它是在中國。
Glede na to, da se jezik kar sam spreminja, ni izključeno, da se še te kitajske črke kje pojavijo.:-)
A plošček za Vreme komu dela normalno?
Apdejta se si čist random. Včasih kaže pol dneva stare informacije.
Če se app odpre, potem sicer naloži aktualne podatke.
(razen na tistem slo/ang PC-ju, tam se je minuto odpiral, potem sem obupal)
Apdejta se si čist random. Včasih kaže pol dneva stare informacije.
Če se app odpre, potem sicer naloži aktualne podatke.
(razen na tistem slo/ang PC-ju, tam se je minuto odpiral, potem sem obupal)
Motiti se je človeško.
OEM Windows, ki ti da ob namestitvi na izbiro jezik za uporabniški vmesnik, že v štartu prevede vse v SLO ali kak drug jezik po izbiri.
Pri drugih angleških verzijah, traja nekaj časa, da se vse aplikacije prevedejo, po tem, ko namestiš SLO jezikovni paket. Vseeno pa kakšna stvar ostane v angleščini. Komplet Metro se posloveni najkasneje.
Večji problemi pa so pri travniških verzijah, kjer fantje spreminjajo originalne Windowse in jih spremenjene dajo v travnik. Na Slo torentih imaš tudi čisto "slovensko" verzijo.
Pri drugih angleških verzijah, traja nekaj časa, da se vse aplikacije prevedejo, po tem, ko namestiš SLO jezikovni paket. Vseeno pa kakšna stvar ostane v angleščini. Komplet Metro se posloveni najkasneje.
Večji problemi pa so pri travniških verzijah, kjer fantje spreminjajo originalne Windowse in jih spremenjene dajo v travnik. Na Slo torentih imaš tudi čisto "slovensko" verzijo.
Delo krepa človeka
gusto, zgleda, da je ta nastavitev merodajna:
Mora biti slovensko prva (s klikom na gumb "Set as primary") na spisku.
Potem pa še po potrebi apdejti aplikacij, ker imajo jezike v ločenem downloadu.
-> Store/Trgovina , Settings, App updates , Check for updates
(pa "navaden" Windows Update tudi ne bo škodil)
Mora biti slovensko prva (s klikom na gumb "Set as primary") na spisku.
Potem pa še po potrebi apdejti aplikacij, ker imajo jezike v ločenem downloadu.
-> Store/Trgovina , Settings, App updates , Check for updates
(pa "navaden" Windows Update tudi ne bo škodil)
Motiti se je človeško.
@MrStein, to imam vse nastavljeno, vsi updejti so nameščeni, kjer je možno. Sedaj je praktično vse posodobljeno, razen dveh malenkosti
1.) Če grem z miško v metroju na desni rob in v nastavitve, omrežje ni omrežje ampak network (vse ostalo je poslovenjeno).
2.) V klasišnem start meniju, ki sem si ga inštaliral (classic shell), so nekatere ikone (oz. njihov opis) med nazadnje odprtimi programi angleške. Lahko pobrišem seznam, grem v metro, kliknem "pošta", na seznamu nazadnje odprtih programov bo "mail". Niso pa vsi taki, nekje pol-pol. Je pa zanimivo, da je bil isti problem z appom vreme (v klasičnem startu weather), ki pa je kar naenkrat sam od sebe postal slovenski. Mogoče bodo tudi druge aplikacije še sledile.
1.) Če grem z miško v metroju na desni rob in v nastavitve, omrežje ni omrežje ampak network (vse ostalo je poslovenjeno).
2.) V klasišnem start meniju, ki sem si ga inštaliral (classic shell), so nekatere ikone (oz. njihov opis) med nazadnje odprtimi programi angleške. Lahko pobrišem seznam, grem v metro, kliknem "pošta", na seznamu nazadnje odprtih programov bo "mail". Niso pa vsi taki, nekje pol-pol. Je pa zanimivo, da je bil isti problem z appom vreme (v klasičnem startu weather), ki pa je kar naenkrat sam od sebe postal slovenski. Mogoče bodo tudi druge aplikacije še sledile.
Spc ::
Torej kolega ima Windows 8.1 in hoče uporabljati Adobe Photoshop CS2.
Problem Photoshop-a CS2 (9.0) je to, da na Windows 8/8.1 zašteka in ga ne moremo več minimizirat maximizirat, ostane odprt in vse programe, tudi taskbar če jih zaženemo ostanejo behind photoshop.
Tudi show desktop ne pomaga minimizirat photoshopa, cs2 deluje normalno v windows 7/vista/xp.
Mogoče ve kdo kako to zadevo popraviti ? mogoče kakšen reg tweak ?
Problem Photoshop-a CS2 (9.0) je to, da na Windows 8/8.1 zašteka in ga ne moremo več minimizirat maximizirat, ostane odprt in vse programe, tudi taskbar če jih zaženemo ostanejo behind photoshop.
Tudi show desktop ne pomaga minimizirat photoshopa, cs2 deluje normalno v windows 7/vista/xp.
Duhec ::
Pred 14 dnevi inštaliral CS2(ver9.0) na licenčnem Win 8.1. Čeprav nisem opazil kakšnih težav, mi je Win8.1 že po ene treh zagonih predlagal slikco:
Očitno Win8.1 gleda na datume datotek in sam predlaga, če imaš morebitne težave, da vklopiš Compatibility mode. No, če vklopiš, ga sam nastavi na WinXP SP3. Lahko pa seveda poljubno sam prestaviš na kaj drugega.
Preventivno sem inštaliral tudi dodatek za večprocesorsko podporo. . Original datoteko z imenom "Multiprocessor Support.8BX", ki se nahaja na lokaciji: "C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\Extensions" preimenuj ali dodaj končnico .bak, v to mapo pa skopiraj razzipano novejšo datoteko "Multiprocessor Support.8BX".
Očitno Win8.1 gleda na datume datotek in sam predlaga, če imaš morebitne težave, da vklopiš Compatibility mode. No, če vklopiš, ga sam nastavi na WinXP SP3. Lahko pa seveda poljubno sam prestaviš na kaj drugega.
Preventivno sem inštaliral tudi dodatek za večprocesorsko podporo. . Original datoteko z imenom "Multiprocessor Support.8BX", ki se nahaja na lokaciji: "C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\Extensions" preimenuj ali dodaj končnico .bak, v to mapo pa skopiraj razzipano novejšo datoteko "Multiprocessor Support.8BX".
http://blackbird.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
Nummy ::
Torej kolega ima Windows 8.1 in hoče uporabljati Adobe Photoshop CS2.
Reč kolegu, da ga je tako povozu cajt, da ga je lahko sram... Nej si vsaj CS5 ali novejšo gor daje ne pa tega predpotopnega dinozavra. Razložu mu, da so vmes računalniki dobili večjedrne procesorje in da photoshop za določene funckije sedaj uporablja grafično za izračunavanje. Če ne pa naj proda ta računalnik z win8.1 in si kupi enega starega z win XP izpred kakih 8 let.
Reč kolegu, da ga je tako povozu cajt, da ga je lahko sram.
Oprosti ampak z CS2 lahko narediš VSE kaj lahko narediš z CS5 in CS2 je vbistvu zastojn.
Sem že probal XP compatibility mode in se dogaja enak problem.
Problem nastane ko odpira dng (raw) datoteke.
krneki0001 ::
Tvoj kolega ima problem z ramom v računalniku. In ko odpre veliko raw datoteko, se ta problem šele pokaže.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Duhec ::
Oprosti ampak z CS2 lahko narediš VSE kaj lahko narediš z CS5 in CS2 je vbistvu zastojn.
Jaz sem iz .NEF (Nikon D5100 raw) pretvorbo v .DNG format, ki ga CS2 potem zna odpret, uporabil tale konverter:
http://www.adobe.com/support/downloads/...
krneki0001 je izjavil:
Tvoj kolega ima problem z ramom v računalniku. In ko odpre veliko raw datoteko, se ta problem šele pokaže.
Tudi to je možno. Stestira naj ram z memtest programom.
http://blackbird.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
Jaz sem iz .NEF (Nikon D5100 raw) pretvorbo v .DNG format, ki ga CS2 potem zna odpret, uporabil tale konverter:
http://www.adobe.com/support/downloads/...
Sej to dela. Prvo v dng potem pa odpre v photoshopu.
Po recimo 100 odprtih dng slikah začne zadeva štekat.
Sem stestiral RAM, CPU in je zadeva stabilna, niti ni nič navita.
No tu se pa motiš, ker ima CC tudi funkcije o katerih CS2 samo sanja... Lahko narediš večino, pa še to veliko večino počasneje in slabše. Nekaterih stvari pa preprosto ne moreš, ker jih preprosto nima. Zakaj misliš da razvijajo software naprej? Zaradi lepšega? Ne zaradi tega, ker dajejo notri nove stvari in podporo za nov hardware. Sam kaj to razlagat škrtuhom, ki si ne morejo privoščiti 13EUR/mesec in legalno plačati photoshop tazadnjo verzijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nummy ()
Žal te moram razočarat, novejši photoshopi imajo slabšo sliko kot starejši.
To se takoj opazi, en lep primer imam tukaj:
Primer:
1. Adobe Photoshop CC:
2. Adobe Photoshop CS2:
Opaziš razliko ?
Jaz vidim v novem photoshopu črte v odzadju ( med drevesi ).
Zakaj do tega pride ? ker je novi photoshop shit.
Primer:
1. Adobe Photoshop CC:
http://www.netsky.org/cudnocs6.png
2. Adobe Photoshop CS2:
http://www.netsky.org/cudnocs2s.png
Opaziš razliko ?
Žal te moram razočarat, novejši photoshopi imajo slabšo sliko kot starejši.
Primer:
1. Adobe Photoshop CC:
2. Adobe Photoshop CS2:
Opaziš razliko ?
Če bi bil tanovi photoshop slabši ga nihče nebi uporabljal, tako pa si ti ena izmed svetlih izjem.
Če ne znaš naštimat/uporabljat photoshop-a ti nisem jaz kriv.
hint: obstaja ena nastavitev v photoshop-u, ki photoshop-u pove s kakim algoritmom prikazuje sliko. ;)
hint: obstaja ena nastavitev v photoshop-u, ki photoshop-u pove s kakim algoritmom prikazuje sliko. ;)
Vse je na default, original inštalacija.
Probal sem tudi izklopit hardware acceleration preko GPUja, slika ostaja enaka, zato kolega raje ostaja na CS2, pa še hitreje mu deluje CS2, ima pa core 2 duo 3GHz z AMD Radeon R9 290X.
Vse je na default, original inštalacija.
Probal sem tudi izklopit hardware acceleration preko GPUja, slika ostaja enaka, zato kolega raje ostaja na CS2, pa še hitreje mu deluje CS2, ima pa core 2 duo 3GHz z AMD Radeon R9 290X.
Kot sem ti napisal, ni fora GPU acceleration ampak kak algoritem uporablja photoshop za rendiranje slike. Imaš več načinov, eni so za povečevanje, eni so za zmanjševanje,.. imeti moraš nastavljeno na pravega, če ne dobivaš take zmazke ven (razen če seveda uporabljaš algoritem takrat ko dejansko delaš stvar za katero je namenjen).
File je originalen in se ga ne resize-a.
1. Če file samo odprem v CS2 - ga prikaže normalno
2. Če file samo odprem v CC - prikaže črte
To sem tudi pri sebi stestiral in mi naredi isto.
File-a ne resizeam ali drugače modificiram, samo odprem ga.
File je originalen in se ga ne resize-a.
Še vedno ne štekaš...
Ni treba da ga resize-aš. Ampak photoshop uporablja algoritme za določene situacije. Če recimo delaš na fotkah, ki jih pomanjšuješ uporabljaš eno vrsto algoritma za prikaz, če jih povečuješ uporabljaš drugega. Sam moraš ročno to nastaviti ker photoshop ne mora vedeti s kakim algoritmom ti želiš delati.
Sicer pa upload-aj ta PSD file pa ti dokažem, da CC dela normalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nummy ()
Sliko prikaže vsepovsod normalno, samo novejši photoshopi imajo probleme.
Torej ni problem z renderiranjem, ker bi potem drugi programi tudi narobe prikazali.
Torej ni problem z renderiranjem, ker bi potem drugi programi tudi narobe prikazali.
Enterprise ::
Počasi se bom spravil naredit čisto namestitev Windowsov, pa me zanima par stvari glede gonilnikov, kako se vi lotite stvari.
Najprej tole: na seznamu gonilnikov na proizvajalčevi strani se najdejo tudi gonilniki za Wi-Fi, Bluetooth, Lan in CardReader. Zdaj, te stvari načeloma delujejo že same po sebi, brez gonilnikov ... Ali je uradne gonilnike za njih vseeno dobro naložit, ali ne prinašajo nič drugega kot bloat in kup dodatnih procesov v ozadju?
Potem so še 3 stvari, za katere vsak pravi drugače; Intel Rapid Storage Technology driver, Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Drive in Intel Management Engine Interface. Ali te stvari potrebujem, ali ne? Za IRSTD večina linkov pravi da ne, za ostala dva gonilnika pa ni nekega jasnega odgovora ...
Hvala!
Najprej tole: na seznamu gonilnikov na proizvajalčevi strani se najdejo tudi gonilniki za Wi-Fi, Bluetooth, Lan in CardReader. Zdaj, te stvari načeloma delujejo že same po sebi, brez gonilnikov ... Ali je uradne gonilnike za njih vseeno dobro naložit, ali ne prinašajo nič drugega kot bloat in kup dodatnih procesov v ozadju?
Potem so še 3 stvari, za katere vsak pravi drugače; Intel Rapid Storage Technology driver, Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Drive in Intel Management Engine Interface. Ali te stvari potrebujem, ali ne? Za IRSTD večina linkov pravi da ne, za ostala dva gonilnika pa ni nekega jasnega odgovora ...
Hvala!
Za mrežne potegni dol za vsak slučaj, če z suhim Windows ne bodo delovali. (razen, če imaš več naprav in lahko to pozneje narediš po potrebi)
Motiti se je človeško.
Dela sigurno že z vgrajenimi gonilniki od Windowsov. Zanima me, če je v teh gonilnikih kak dodaten benifit (boljše delovanje, manjša poraba?) ali je na koncu samo bloat in kup procesov v ozadju ...
Za HP 15 je ob instalaciji v upravitelju naprav 7 ali 8 rumenih trikotnikov s klicaji, vendar piše pri vsakem, da gonilniki niso potrebni.
Na T-2 internetnem ponudniku je stvar zgledala tako, da se je kartica povezovala cca 15 minut, ta čas pa je bil mrtev telefon in TV.
Po namestitvi vseh potrebnih gonilnikov, stvar deluje v redu.
Za grafično kartico, sam M$ update potegne gonilnike in orodja direktno, pri HP pa ga ne spustijo na strežnik, zato je potrebno, za dobro delovanje namestit, zvočno, kamero, chipset, za unknovn napravo, pa poglej FAQ pri proizvajalcu.
Na T-2 internetnem ponudniku je stvar zgledala tako, da se je kartica povezovala cca 15 minut, ta čas pa je bil mrtev telefon in TV.
Po namestitvi vseh potrebnih gonilnikov, stvar deluje v redu.
Za grafično kartico, sam M$ update potegne gonilnike in orodja direktno, pri HP pa ga ne spustijo na strežnik, zato je potrebno, za dobro delovanje namestit, zvočno, kamero, chipset, za unknovn napravo, pa poglej FAQ pri proizvajalcu.
Delo krepa človeka
Jaz sem uporabil HP Softpaq download manager.
Drugače gre za Asusa UX303LN.
Slučajno kdo še ve, kaj je s tem: Intel Rapid Storage Technology driver, Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Drive in Intel Management Engine Interface
Slučajno kdo še ve, kaj je s tem: Intel Rapid Storage Technology driver, Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Drive in Intel Management Engine Interface
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Enterprise ()
Matissesi ::
Spoštovani!
Zanima me sledeče za odpravo napak na win8.
Starša sta kupila nov računalnik, na katerem je bil prednaložen Win8.
Po treh dneh uporabe (brskanje po novicah na najdi.si in 24ur.com, plačilo preko ebanke ...) se je pojavilo sledeče.
Na blue logon screenu se pojavijo napisi v polomljeni slovenščini (manjkajo strešice ali pa so namesto šumnikov kvadratki), namesto ikon so kvadratki, kjer pa ne izpiše kakšna je katera ikona. Ob prijavi se okno zapre in se pokaže samo črn zaslon, drugega nič ne dela samo miškin kazalec. Tudi z diska neha brati po nekaj sekundah, kakor da je zaključil z nalaganjem.
Je pa še nekaj, če v logon screnu pustimo računalnik par minut, se pa pojavi slika ozadja (neka mavrica) z datumom in uro.
Vse ostale funkcije so dejansko neodzivne, razen restart in zaustavitev sistem.
Prosim za nasvete.
Hvala!
Zanima me sledeče za odpravo napak na win8.
Starša sta kupila nov računalnik, na katerem je bil prednaložen Win8.
Po treh dneh uporabe (brskanje po novicah na najdi.si in 24ur.com, plačilo preko ebanke ...) se je pojavilo sledeče.
Na blue logon screenu se pojavijo napisi v polomljeni slovenščini (manjkajo strešice ali pa so namesto šumnikov kvadratki), namesto ikon so kvadratki, kjer pa ne izpiše kakšna je katera ikona. Ob prijavi se okno zapre in se pokaže samo črn zaslon, drugega nič ne dela samo miškin kazalec. Tudi z diska neha brati po nekaj sekundah, kakor da je zaključil z nalaganjem.
Je pa še nekaj, če v logon screnu pustimo računalnik par minut, se pa pojavi slika ozadja (neka mavrica) z datumom in uro.
Vse ostale funkcije so dejansko neodzivne, razen restart in zaustavitev sistem.
Prosim za nasvete.
Hvala!
Lonsarg ::
Če je po treh dneh še nimata kaj veliko naloženih zadev, tak da jaz priporočam uporabo factory reseta v settingsih. (Update & Recovery/Recovery in nato druga možnost). Če pa to ne bo pomagal potem je kaka resna napaka, ki jo bo treba odkrit.
Najprej je treba ugotoviti, ali je za napako krivda progrmske opreme, v tem primeru windows ali driverjev.:)
Osvežiš winse.
Osvežiš winse.
krneki0001 ::
klikneš na tipko s pučico gor in padeš v metro vmesnik.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Matissesi ::
krneki0001 je izjavil:
klikneš na tipko s pučico gor in padeš v metro vmesnik.
Problem je v tem, da se ob prijavi pojavi samo črni zaslon, ostale ikone pa so samo kvadratki in nimajo druge funkcije kot ponovni zagon ali pa zaustavitev sistema
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 74013 (66263) | dr.Akula |
» | Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 42791 (36168) | Key Quest |
» | windows 8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17711 (11815) | solatko |
» | Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 85648 (70035) | phone8 |
» | win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38801 (22265) | AlkaZar |