» »

windows 8 (nakup)

windows 8 (nakup)

««
6 / 6
»
»»

Lonsarg ::

Virtualka bi bla možnost ja. Še najhitreje tako, da potegneš dol WIndows XP mode, pa dobiš že inštaliran in aktiviran XP v .vhd filu, ki ga potem kar vstaviš v poljubni Virtual program.

carota ::

klinker je izjavil:

poskusi v google napisat windows 8 consumer preview ;)

Sem našel, a nekje drugje. :)

Sem pa kupil iz 64-bitnega consumer preview nameščenega v virtualki kjer bo potem tudi kupljena W8 tekla. Upam, da je 2,83 GB velik iso file res 64-bitna verzija.

joze ::

Evo pa sem uspel tudi jaz. Očitno so imeli neke težave s transakcijami.

kmetek ::

Mene pa zanima, kaj naj naredim....do 30.1 moram aktivirat Windows Media Center Pack.....a šmenta, ko imam Win7 inštaliran in ne mislim sedaj iti na 8...sem ga pa kupil takrat za 15€, LOL :)

Virtualka? Pa katerega?

Assass1n ::

Samo potem boš "pušnil" aktivacijo, moraš dati na svoj računalnik na katerem boš vse skupaj uporabljal, ker so že dajali na virtualke pa potem za primarni sistem pa ni več aktiviralo. Postavi sistem na 8 pa si rešenza par let :)
Ps: imaš to kodo katero so zastonj talali pri microsoftu, a ni to tako da 31.1. preteče, imam to pa mi tudi nekaj teži po mailu da naj aktiviram pa sem že zdavnaj :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Assass1n ()

kmetek ::

mah nočem :p

lahko pa šenkam kodo za windows media center pack, nekomu, ki bi rad?

joze ::

S tem znajo bit težave, ki sem jih k sreči uspešno rešil.
Po težavah sem včeraj uspešno kupil in aktiviral Win 8 Pro, zvečer pa dobil na mail ponudbo, da si zastonj instaliram še Windows media center. Ko sem to storil, se je Winsom zamenjal ključ za aktivacijo in napisalo mi je, da windowsa ni mogoče aktivirati. Po nekaj kletvicah sem klical na tehnično pomoč in aktiviral izdelek preko telefona s tistimi gromozanskimi številkami na tistem angleškem avtomatu in zdaj dela. Je pa to vse skupaj rahlo bedno. kupil sem ključ izdelka zdaj pa uporabljam tistega drugega, ki sem ga dobil zastonj. ne vem če je res logično, da ti zaradi enega programa(ki niti ni preveč bistven) menjajo celo aktivacijsko kodo...

MrStein ::

kmetek je izjavil:

Mene pa zanima, kaj naj naredim....do 30.1 moram aktivirat Windows Media Center Pack.....a šmenta, ko imam Win7 inštaliran in ne mislim sedaj iti na 8...sem ga pa kupil takrat za 15€, LOL :)

Virtualka? Pa katerega?

Bekapiraj trenutni OS, instaliraj osmico in media center, za ziher en dan uporabljaj, da vidiš, da vse dela, potem pa backup in daš nazaj prejšnji sistem, tega pa imaš za pozneje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LordPero ::

Hm, kolega mi ne verjame -tudi če upgradeaš MSDNAA Win 7 za tistih 30€, dobiš OEM Win 8, torej ne smeš menjat hardwara, ne?
(Torej Win 8 key pač ne bo delal na drugem abaku, tudi če ne bo dveh sočasnih installacij.)
LordPero

Lonsarg ::

Ja Upgrade = OEM. Ni pa vezano na to, iz kje jo kupiš(delaš upgrade), vezana je na tisti hardware, kjer prvič aktiviraš.

LordPero ::

Ja, ja, razumem, samo je bilo očitno potrebno še enkrat napisati (thx :)).
LordPero

Robert ::

Danes bom verjetno (zadnji dan za akcijsko ponudbo) nabavil Win 8 Pro. Zanima me samo še ali je možno zadevo kupiti ne da bi jo instaliral takoj ampak kasneje se pravi da bi jo ob nakupu prenesel na en medij - DVD, zunanji disk, USB ključek (izvedel samo download) in pa tudi tudi kakšna je razlika med verzijo samo za prenos 29,99€ (download) in verzijo DVD medij (14,99€), ki mi jo prav tako ponuja. Ali je znesek verzije DVD medij dodatek k znesku download (29,99€ + 14,99€).

destiny ::

Tistih 15€ pri DVD-ju je dodatek, ki ga plačaš za DVD, torej 30€ + 15€.

Isotropic ::

dve vprašanji, nujno prosim:
-se da win 8 potem instalirati na drug racunalnik (cez 3 mesece bom nabavil novega)
-je mozno kupiti samo key brez instalacije?

cekr ::

1. raje počakaj na novega

2. da, se da.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Isotropic ::

tisti trije meseci se dajo malo zavleci, do maja nekje. bo do takrat še delal kljuc?

Trupl0 ::

Včeraj kupil Win8 Pro licenco za 15€ ampak pri upgrade assistant sem potem pri prenosu dal prekini, nisem želel, da mi komp brenči celo noč. Ključ itd. imam
Zdaj, ko assistanta mi ponudi nakup Win8 licence :)

Najbolje je torej dobiti preko torrenta ISO in potem vnesti ključ a ne?
If you are going through Hell, keep going !

Isotropic ::

mas tut en setup program, mal poglej po strani

LordPero ::

Lol, čist legit: Win 8 Upgrade key @Büha, now only 199€ ...

(ah, prekršu lastno pravilo, da ne linkam slabih cen s te strani)
LordPero

Trupl0 ::

Evo sem našel.
Na mejlu, potrdilo o nakupu, je link do Microsoft setup programa, ki ti pobere dol ISO in ti potem ponudi mo
nost ali create bootable, install itd.

lp
If you are going through Hell, keep going !

Dromar ::

Jaz imam Win8 zdaj par dni, pa moram rečt, da sem precej zadovoljen z njim - je hitrejši in lepši od Win7, zaenkrat mi na njem ne manjka ni, novi start menu mi je boljši od prejšnjega.

Imam pa težavo in prav tako še nekaj mojih prijateljev - računalnik mi večkrat v dnevu začne kar naenkrat počasi delovati. Ko pogledam v upravitelja opravil v učinkovitost delovanja, mi piše, da je trdi disk 100% zaseden. Ta težava se pojavlja mnogim ljudem po svetu, če zadevo googlaš, se ti ponudi stotine forumov na to temo - recimo http://forums.anandtech.com/showthread....

Napisal je folk enih 100 različnih rešitev in za čisto vsako je par postov kasneje nekdo drug odgovoril, da ne deluje.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?

mepa ::

Pozdravljeni na prenosniku imam instaliran licenčni Windows 8 pro, ki je bil aktiviran, dokler nisem namestil media centra. Po namestitvi mi je spremenil serijsko številko, ki sem jo dobil s strani microsoftowe pomoči, da sem media center sploh lahko naložil, v promocijskem obdobju do 31.1. Po tem mi je računalnik začel težiti da ni aktiviran. Po poskusu aktivacije le ta ni bila možna. Obrnil sem se na microsoftovwo pomoč in sem dobil odgovor, da žal ker nisem aktivacije opravil do 31.1. lahko sedaj samo ponovno kupim licenco za media center. To seveda ne bi bil problem, če bi le do lahko kupil. Windowws 8 mi namreč več ne ponudi opcije, da lahko vstopim v trgovino in licenco kupim in tako dobim nov ključ, saj zazna da je media center že nameščen. Prav tako ga ne morem odstranit. Probal sem že ročno vpisat ključ, diseblat media center v odstranitvah programov, multimedija pa nič. Ima kdo kakšno idejo, kako lahko sploh pridem do ključa.
mepa

joze ::

Izberi aktivacijo preko telefona in poizkusi. Imel sem popolnoma enako težavo in sem jo rešil na ta način. Drugače pa ponovna namestitev Winsow z originalno kodo brez WMC

sylver ::

Par vprasanj za zacetnika :)

1. Kje in po kaksni ceni bi danes dobil najceneje Windows 8 Pro 64bit za prenosnik? (trenutno imam gusarski Windows 7 Ultimate).

2. Kaksna je razlika med Windows 8 in Windows 8 Pro razlicico?

3. Ali obe razlicici vsebujeta tudi SLO jezik?

4. Na kaksen nacin lahko opravim uradni in najcenejsi nakup Windows 8 Pro Slo 64bit?

5. V kaksni obliki je mozno pridobit placan Windows? (DVD, .iso iz Microsoft strani...)?

6. Ali lahko v Windows 8 odstranis ta novi zacetni zaslon in dodas Start meni levo spodaj?


To bo to za enkrat :)

Hvala vam.

sylver ::

Nihče? :)

Danes sem bil v Big Bangu in videl, da imajo za 59 EUR Windows 8 PRO 32/64 BIT VUP.

Kakšna različica je to? Je t osamo upgrade iz original windows 7?

Se lahko ta upgrade uporabi za povsem nov pc, kateri nima sistema še gor? Torej, ta upgrade bi služil kot celoten samostojen windows sistem.

Hvala.

mepa ::

Težave nisem mogel rešit preko telefona, tako da ni pomagalo drugo, kot ponovna instalacija windows xp in nato nadgradnja na windows 8 pro in aktivacija ter po opravljeni aktivaciji nakup WMC in s tem pridobitev nove kode, namestitev in aktivacija. Sedaj so windowsi aktivirani in delajo B.P.
mepa

xxpolhecxx ::

Lp

Pred dvema mesecema sem kupil licenčne Win8 in jih namestil in aktiviral na namizni računalnik. Ta računalnik sem uporabljal dokler nisem kupil prenosnika. Včeraj pa sem dobil prenonika in namestil Win8 in želel aktivirat preko interneta vendar neuspešno. Program javi, da je ta serijska že bila uporabljena na enem PCju. Zdaj pa ne vem kaj lahko storim? Je že kdo imel podobno težavo? Disk na starem PCju sem že formatiral tako da gor nimam več nameščenih win.

PARTyZAN ::

Licenca je vezana na računalnik, kamor si Windowse prvič namestil. Za laptop boš moral kupit še eno.

xxpolhecxx ::

Ali še obstaja tista promocija za 30 EUR?

MrStein ::

xxpolhecxx je izjavil:

Lp
Pred dvema mesecema sem kupil licenčne Win8

Kakšna licenca?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

xxpolhecxx ::

Jaz sem vbistvu nadgradil iz Win7 na Win8 za 30 EUR. Pa me zanima če lahko ponovno naredim nadgradnjo za to ceno (imam namreč še eno licenčno številko od Win7 ki še ni bila uporabljena)

destiny ::

Ne morš. Ti si pokuril licenčno števiko win8, ki si jo dobil ob nakupu. Mogoče bi ti aktivirali na drugem računlaniku po telefonu, če rečeš da ti je crknila matična plošča in si kupil drugo al pa kej podobnega...

xxpolhecxx ::

Hvala za nasvet. Sem že včeraj zrihtal (dobil serijsko od kolega ki je ne potrebuje). Drugače pa tale ideja z aktivacijo preko telefona in pokvarjeno matično sploh ni slaba :)

Tac20 ::

Kako je zdaj s prenašanjme Win 8 na drug kompjuter.

Nabavil sem Win 8 preko akcije, zdownloadal image na usb ključ in namestil na laptop. Ker imam na laptopu težave z grafiko, intel HD prve generacije (temen zaslon) bi prenesel, oz namestil ta Win 8 na desktop.

Klical sem na microsoft, in pravijo da je to polna licenca in da nima veze in da ni vezano na hardware, ter lahko mirno namestim Win 8 na desktop in bo delovalo.

Kaj je zdaj res?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

jlpktnst ::

Prej bi moral deaktivirat licenco pomoje. Če je to sploh možno pa ne vem.

No navsezadnje je če to res, pač daš na novega, in če ne bo šlo aktivirat kličeš in težiš da ti omogočijo aktivacijo, ker si dal na drugem pcju dol.

PARTyZAN ::

Je bilo že stokrat predebatirano v tej temi. Licenca ni prenosljiva, kupit boš moral novo.

bdoxx ::

Je bilo že stokrat predebatirano v tej temi. Licenca ni prenosljiva, kupit boš moral novo.


Klical sem na microsoft, in pravijo da je to polna licenca in da nima veze in da ni vezano na hardware, ter lahko mirno namestim Win 8 na desktop in bo delovalo.


nekdo tukaj laže :)

Tac20 ::

bdoxx je izjavil:

Je bilo že stokrat predebatirano v tej temi. Licenca ni prenosljiva, kupit boš moral novo.


Klical sem na microsoft, in pravijo da je to polna licenca in da nima veze in da ni vezano na hardware, ter lahko mirno namestim Win 8 na desktop in bo delovalo.


nekdo tukaj laže :)


Da bo bolj točno kaj so mi rekli: rekli so, da naj naredim "uninstall" na tistemu laptoptu - verjetno mislili deaktivacijo? Ter namestim Win 8 na desktop.


how to uninstall key:

http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

bdoxx ::

naredi tak ko so ti rekli na MS, če se zatakne pri aktivaciji pa jih pokliči.

MrStein ::

Tac20 je izjavil:


Da bo bolj točno kaj so mi rekli: rekli so, da naj naredim "uninstall" na tistemu laptoptu - verjetno mislili deaktivacijo? Ter namestim Win 8 na desktop.


Windows 8 podpira funkcijo unistall-a.
Torej da ga dejansko odinstaliraš.
Čul od tipa na Microsoft-ovi liniji, probal še nisem (niti videl).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mtosev ::

eno hitro vprašanje: kak je z tisto personal builder licenco? je to enako kot retail in če lahko pol winse prensem na drugi komp kot si to lahko storil pri retailu

a nihče ne pozna odgovora na moje vpr?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4138 139 140 141 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70211306353 (3733) anjica
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490420119 (3758) jedateruk
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16664137 (51495) MrStein
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27062955 (46888) HupChup
»

Windows 8 RTM nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8821915 (17333) Sc0ut

Več podobnih tem