» »

težave z gonilniki

težave z gonilniki

S & S NOVAK ::

PROSIM ZA POMOČ ?

Imam grafično kartico Sparkle Geforce 4 4200 TI, 128 MB rama. Prav tako zelo rad gledam filme na računalniku. In tu so se začele moje težave. Namreč imel sem nameščene gonilnike 4.1.0.9 pri tem pa sem pri gledanju filma (DVD ali XVID) na TV videl sliko zelo slabe kvalitete, saj so bili robovi oseb in predmetov močno nazobčani, drugače pa je bilo vse v redu, res odlična ostrina in barve. Naj še povem, da na TV-ju uporabljam SCART priključek, ki je povezan s kablom na TV izhod iz računalnika. Sem poskusil tudi S-VHS pa je slika le črno bela in se ne da spremeniti, saj v Nview nastavitvah ni nikjer opcije izbiranja izhoda iz računalnika, čeprav je le ta v knjižici navodil vidna.

Situacija glede slike se mi sicer izboljša, če namestim starejše gonilnike (4.0.7.1), vendar to ni več to saj naj bi bili novejši gonilniki boljši pri igranju iger, pa tudi barve na TV so dost slabše. KAKO BI LAHKO TO REŠIL

AngelOfDeath ::

ne se dret :)
če imaš samo črnobelo sliko nastavi na pal standard ker ga imaš na ntsc

S & S NOVAK ::

mam nastavljeno na PAL B, no pa glede slike bi že prebolel, ker mi ni nujno da uporabljam S-VHS, z navadno povezavo (COMP OUT)imam barvno sliko. Me pa bolj skrbi težava z gonilniki, ker je slika z gonilniki 4.1.0.9 močno nazobčana, ne vem če obstaja kakšen program, da se to lahko uredi.

AngelOfDeath ::

kok se spomnim se to da v voznikih samih nastavljat :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962586150 (25479) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458540 (7935) opeter
»

TV Tool - Tv out problem

Oddelek: Zvok in slika
81364 (1255) matter
»

tv out= čb slika