Forum » Operacijski sistemi » Exel problem!
Exel problem!
cbelca88 ::
Pozdravljeni,
sem naletela na problem in ga ne znam nikakor sama rešit zato prosim za pomoč.
Delam grafično analizo moje raziskave in imam sledeč problem;
Imam vprašanje in na to vprašanje je osem možnih odgovorov, na katere so mi odgovarjali moški in ženske. Zdaj pa izpostavljam odgovore moških in žensk posebej v stolpčnem grafu. Moških je 36 žensk pa 54, zdaj pa nevem kako naj naredim da bo vrednost obeh stolpcev 100%, da bodo rezultati realni in da mi bo potem konec koncev kazalo rezultate v procentih ne pa v številkah..
Upam, da sem dovolj jasno izpostavila moj problem.. Prosim za pomoč, ker sem čist zgubljena v exelu :/
sem naletela na problem in ga ne znam nikakor sama rešit zato prosim za pomoč.
Delam grafično analizo moje raziskave in imam sledeč problem;
Imam vprašanje in na to vprašanje je osem možnih odgovorov, na katere so mi odgovarjali moški in ženske. Zdaj pa izpostavljam odgovore moških in žensk posebej v stolpčnem grafu. Moških je 36 žensk pa 54, zdaj pa nevem kako naj naredim da bo vrednost obeh stolpcev 100%, da bodo rezultati realni in da mi bo potem konec koncev kazalo rezultate v procentih ne pa v številkah..
Upam, da sem dovolj jasno izpostavila moj problem.. Prosim za pomoč, ker sem čist zgubljena v exelu :/
Sem prvo imela v stolpčnem in sem spremenila v paličnega. Ne znam spremeniti, da bi mi rezultate kazalo v odstotkih, kaže mi od 0 pa do 16.
če pa hočem samodejno % vpisat pa mi vrže v decimalke.. :/
če pa hočem samodejno % vpisat pa mi vrže v decimalke.. :/
prtenjam ::
:) Saj to pa ni več Excelov problem ali problem izdelava grafa! Preprosto preračunajte vse podatke v procente in naredite graf iz teh novih (preračunanih) celic.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
sem se včeraj tak dolgo mučila, da sem potem našla odgovor na moje vprašanje.. Dejansko je blo tak, ko ste zdaj rekli, je blo treba podatke preračunat v procente, in pol vstavit, in pol je tudi os sodelovala kot sem želela :D.. hvala za pomoč =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excelOddelek: Pomoč in nasveti | 1274 (983) | m1h4 |
⊘ | Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 146645 (137245) | Gandalfar |
» | Ženske in šah (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6458 (4964) | donfilipo |