» »

Kakšna je vaša plača?

Kakšna je vaša plača?

««
11 / 13
»»

jype ::

nebivedu> ugotoviš da je hiša premajhna, da bi bilo dobro imet dražji in večji avto, da so počitnice sedaj ne več 500EUR za kampiranje, ampak 7500 po osebi

Ničesar takšnega nisem ugotovil, ampak verjamem, da imajo različni ljudje različne potrebe.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: mico28 ()

MasterTade ::

Če imaš družino je seveda drugače

Rok Woot ::

krneki0001 je izjavil:

jype je izjavil:

To ni vedno res.

Res je, moraš si postavit neko mejo. Ampak kje je ta meja?

Si zadaš cilj 50.000 bruto na leto. In ugotoviš, da je to nekje 27.000 neto. Od tega samo za vrtec enega otroka plačaš 12x377€, torej 4500, potem si porihtaš hišo in plačuješ večji obrok kredita in ugotoviš, da ti na koncu ostane 1000€ na mesec, s katerim moraš hrano in položnice plačat. Pa še nič si v bistvu ne privoščiš.

Pa si spet rečeš, da boš v naslednjih letih pa 100k bruto zaslužil. Res jih zaslužiš, pa ugotoviš da je hiša premajhna, da bi bilo dobro imet dražji in večji avto, da so počitnice sedaj ne več 500€ za kampiranje, ampak 7500 po osebi za tiste 3 tedne, ker greš na cookove otoke,....

Pa to govorim iz prve roke.

Ja ker si pač čuden. Mi smo s starši hodili kampirat in tudi jaz bom z otroki, pa nismo v finančni stiski. Poznam še bolj premožne ljudi, ki počnejo enako. Pa zakaj bi imel dražji avto? Pač kupiš nekaj varnega in težkega, če imaš denar. Jaz že dolgo ne delam redno, ampak se malo izobražujem (pa komot dobim službo). Hišo pač kupiš in ne vzameš kredita že v osnovi. Razen če si jo kupil v centru Londona ... Pa ne štekam zakaj ti je važno koliko zaslužiš bruto? Meni je bolj pomembno neto, čeprav to kar delam zadnjih 10 let itaq ni obdavčeno. Pa važno je tudi kje zaslužiš koliko. Če si v Sloveniji in zaslužiš 100k svaka čast. V London pa ne grem živet, vsaj ne za tako nizko plačo. Že Ljubljana se mi zdi preveč onesnažena. Osebno raje delam 3 ure na dan za 30k bruto, kot 10 ur za 150k bruto, ampak vsak po svoje.

Aja pe še idealna plača kot pravite. Je pač ves denar v neskončno majhnem času. Simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

Jerry000 ::

Kolk je že vaša plača? Ker ne vem ker preveč smetite temo. Odprite svojo temo pa se tam mente o evoluciji, politiki, problemih človeštva itd. Ste orng izven teme in prosim da nehate ker ratuje tale tema totalno neuporabna. Zadržte se malo no.

Tilen ::

Najvišje plače v slovenskih podjetjih

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zanimivo, jaz sem pa razmišljal, če bi delal na Leku. Pa vidim, da slabo plačuje glede na ostala farmacevtska podjetja. Mogoče pa samo vodilni kader tako dvigne povprečje v zgornjih podjetjih ...
Pa še to so samo redno zaposleni. Recimo ali ima Microsoft za support v Sloveniji redno zaposlene ljudi ali zunanje podjetje ali študente? Če kdo slučajno ve ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

Jerry000 je izjavil:

Kolk je že vaša plača? Ker ne vem ker preveč smetite temo. Odprite svojo temo pa se tam mente o evoluciji, politiki, problemih človeštva itd. Ste orng izven teme in prosim da nehate ker ratuje tale tema totalno neuporabna. Zadržte se malo no.

Zadnjih 10 let 0, ker nisem zaposlen. Honorarno delo pa tudi ne šteje v plačo, pa še tega je pri meni bore malo. Delam pa toliko, da zaslužim kake dva jurja na mesec povprečno, tko na uč. Glede na to, da ne plačujem davkov je to seveda neto.

Okapi ::

jype je izjavil:

Okapi nima pojma o evoluciji.

Populacija psov narašča, populacija volkov pa upada, kar jasno kaže, da obstaja izključno selekcija. To, da si Okapi domišlja, da so večji možgani boljši, jasno kaže na njegovo popolno nerazumevanje evolucije.

Jype je trol in podtika.;(( Če hočeš imeti pametnejšo žival, hočeš imeti tako z večjimi možgani. Če hočeš imeti tako, ki ves čas veselo maha z repom, pa tako z manjšimi. Če potrebuješ pametne živali, dobiš pa take, ki veselo mahajo z repom, si se očitno selekcije lotil napačno. Z drugimi besedami, delaš negativno selekcijo.

Kako da je na primer vrana pametnejša od psa? Ampak smo spet off topic ...

Rok Woot je izjavil:

Kako da je na primer vrana pametnejša od psa? Ampak smo spet off topic ...
Velikost možganov je mišljena bolj v prispodobi. Pomembno je zlasti razmerje med velikostjo telesa in velikostjo možganov, s tem da so ta razmerja pri različnih vrstah različna. In seveda gre za povprečje. Pri posameznih osebkih teža možganov, če ne gre za skrajnosti, ne pove ničesar o njegovi pameti.

Konkretno recimo volk in pes določen del možganov potrebujeta za delovanje telesa. Ta del se ne spreminja (in je odvisen od velikosti živali). Del možganov pa je potreben za samostojno preživetje (in ni odvisen od velikosti živali), in ta del je pri psih (in na splošno pri vseh domačih živalih) zakrnel, ker ljudje nočemo samostojnih psov.

Zakaj so vrane kljub malim možganom tako pametne, pa je ena od večjih skrivnosti nevroznanosti. In znak, da v resnici nimamo dosti pojma, kako pamet sploh deluje. Teoretično je zato mogoče, da za umetno pamet sploh ne potrebujemo zelo zmogljivih računalnikov, in bi bili lahko že sedanji peceji dovolj za človeku podobno umetno pamet, če bi le vedeli, kako jih sprogramirati.

Dzhimen ::

Vse to, kar naštevaš je že mogoče res, ampak tele tvoje klobase o velikosti možganov nimajo kaj dosti veze z teorijo evolucije in naravno selekcijo. Kot ti je že nekdo pred mano nakazal, ne razumeš bistva teorije evolucije... Kar se Darwinove teorije evolucije na principu naravne selekcije tiče, je nesmiselno uporabljati izraz "negativna selekcija", ker je ta selekcija ena sama in jo je brezpredmetno in napačno opisovati kot "negativno" oz. "pozitivno".

"Survival of the fittest"
Tule z besedo "fittest" ni mišljen tisti, ki ima največje možgane. Niti ne tisti, ki je najmočnejši, ali najhitrejši, ali ki ima največje razmerje med velikostjo možganov in velikostjo telesa. Beseda "fittest" tule opisuje tistega, ki se najbolje prilagodi okoliščinam. In okoliščine so tu velika in najbolj pomembna spremenljivka.

The theory of evolution by natural selection was proposed by Charles Darwin and Alfred Russel Wallace in 1858. They argued that species with useful adaptations to the environment are more likely to survive and produce progeny than are those with less useful adaptations, thereby increasing the frequency with which useful adaptations occur over the generations.

https://www.britannica.com/science/sele...

Nazoren primer, samo zate: Pred 66 miljoni let je na zemljo padel asteroid, ki je povzročil izumrtje 75% vseh rastlin in živali. To je tisti asteroid ki je povzročil izumrtje dinozavrov, pa tudi ogromno drugih živalskih vrst, ki so imele zelo veliko "razmerje med velikostjo možganov in velikostjo telesa". Lahko so bile še tako pametne, velike, močne, agilne, ampak okoliščin niso preživele, vse te živalske vrste so izumrle. Okoliščine so tukaj ključnega pomena (v tem konktretnem primeru je to udarec asteroida in temu sledeče ekstremne in nenadne temperaturne spremembe). A veš kdo pa je preživel? Ščurki.

Možgani nimajo tu nikakršne veze. Tako kot ti izpostavljaš velikost možganov (oz. razmerje med blablabla), bi lahko izpostavljal tudi velikost desnega ušesa, ali število zob ali velikost moškega spolnega organa ali barvo oči ali bilokaj podobno nesmiselnega. Teorijo revolucije boš razumel ko boš spoznal, da so vse te lastnosti nepomembne. Edino pomembno je prilagajanje okoliščinam.

Seveda obstajajo primeri ko se bolje prilagodijo pametnejši, tisti z večjimi možgani, ampak ne moreš pa zdaj take primere opisovati kot "pozitivna selekcija", vse ostale primere pa "negativna selekcija".

Še na primeru volkov/psov: Število volkov upada, število udomačenih psov pa narašča. Recimo da, hipotetično, za potrebe tega primera volkovi v divjini vsi izumrejo, udomačeni psi pa ne, kljub temu da imajo manjše možgane. Tole ni "negativna selekcija", ampak zgolj selekcija. Survival of the fittest. Pika.

Kakorkoli, postavljanje tvoje fraze "negativna selekcija" pod vprašaj je bilo logično in upravičeno. In ne, ne pomaga, če jo podkrepiš primeri ki jih ne razumeš.

Pa da ne bo offtopic: Nimam redne plače ker nisem redno zaposlen, sem še študent. :))

Kakorkoli, postavljanje tvoje fraze "negativna selekcija" pod vprašaj je bilo logično in upravičeno. In ne, ne pomaga, če jo podkrepiš primeri ki jih ne razumeš.
:)):))
Da slučajno tudi ti nisi proizvod negativne selekcije?>:D

bambam20 ::

Bud_Bundy je izjavil:

^^enostavna računica pove, da je dvema lažje kot enemu, ker si marsikaj lahko delita(kopalnico, avto, taveliko pakengo hrane, pralni stroj...)
te prednosti bi se morali nekoliko omiliti v kakšnem samskem domu, kjer si to deliš s tujci(sicer malo bedno)

Ampak Jeryooo je najbrž mislil na "na ljubi mir":D

Obstaja še opcija, ki je v tujini zelo priljublejna v stilu nanizanke Freneds.

Minus je, dače greš z nekom, v katerega si lažno zaljubljen in si nato z njim samo zato, da ti je lažje pri dobrinah to vpliva na tvoje osebno nezadovoljstvo.

Novejši in boljši avto naj ne bi bilo gonilo, da ste nesečni.

Dzhimen ::

Okapi je izjavil:

:)):))
Da slučajno tudi ti nisi proizvod negativne selekcije?>:D

Nisem, žal. Razlago o tem zakaj ne maš pa tri poste višje. ;)

krneki0001 je izjavil:

jype je izjavil:

To ni vedno res.

Si zadaš cilj 50.000 bruto na leto. In ugotoviš, da je to nekje 27.000 neto. Od tega samo za vrtec enega otroka plačaš 12x377€, torej 4500, potem si porihtaš hišo in plačuješ večji obrok kredita in ugotoviš, da ti na koncu ostane 1000€ na mesec, s katerim moraš hrano in položnice plačat. Pa še nič si v bistvu ne privoščiš.

Pa si spet rečeš, da boš v naslednjih letih pa 100k bruto zaslužil. Res jih zaslužiš, pa ugotoviš da je hiša premajhna, da bi bilo dobro imet dražji in večji avto, da so počitnice sedaj ne več 500€ za kampiranje, ampak 7500 po osebi za tiste 3 tedne, ker greš na cookove otoke,....

No, to je ap življenje preko zmožnosti plače. V oljašanje samo, da nisi edini, ki tako živi.

Samo pri 2250€ mesečne plače govorit, da se ne da normalno živeti je meni malce mimo, ker živim z nižjo plačo do tvoje.

Je pa res da nimam hiše (ker si je ne morem privoščit), dragega avta tudi nimam ( ga ne potrebujem) , na dopustovanje pa tudi ne hodim po svetu ( nimam želje)..

Lp.

krneki0001 ::

Rok Woot je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

jype je izjavil:

To ni vedno res.

Ja ker si pač čuden. Mi smo s starši hodili kampirat in tudi jaz bom z otroki, pa nismo v finančni stiski. Poznam še bolj premožne ljudi, ki počnejo enako. Pa zakaj bi imel dražji avto? Pač kupiš nekaj varnega in težkega, če imaš denar. Jaz že dolgo ne delam redno, ampak se malo izobražujem (pa komot dobim službo). Hišo pač kupiš in ne vzameš kredita že v osnovi. Razen če si jo kupil v centru Londona ... Pa ne štekam zakaj ti je važno koliko zaslužiš bruto? Meni je bolj pomembno neto, čeprav to kar delam zadnjih 10 let itaq ni obdavčeno. Pa važno je tudi kje zaslužiš koliko. Če si v Sloveniji in zaslužiš 100k svaka čast. V London pa ne grem živet, vsaj ne za tako nizko plačo. Že Ljubljana se mi zdi preveč onesnažena. Osebno raje delam 3 ure na dan za 30k bruto, kot 10 ur za 150k bruto, ampak vsak po svoje.

Aja pe še idealna plača kot pravite. Je pač ves denar v neskončno majhnem času. Simple.

V tujini, v resni firmi, ko zlezeš stolček višje, dobiš kr navodilo, preseli se v boljše/dražje naselje, kupi si drug/dražji avto,... In potem ugotoviš, da si spet brez denarja kot na začetku.

Pa narobe si razumel. Jaz kampiram že celo življenje in še bom, ampak ko dobiš željeno plačo, si lahko veliko več privoščiš. In tudi si privoščiš.

Denar ne osvobaja, da pa malo mira v glavi, ker ni treba več skrbeti za osnovne stvari. Je pa tako, da ko stopiš stopničko višje, postanejo tudi druge stvari pomembne, ne samo boj za golo preživetje. Zato je pa recimo padec nazaj toliko hujši.

Zgodovina sprememb…

bambam20 je izjavil:

No, to je ap življenje preko zmožnosti plače. V oljašanje samo, da nisi edini, ki tako živi.

Samo pri 2250€ mesečne plače govorit, da se ne da normalno živeti je meni malce mimo, ker živim z nižjo plačo do tvoje.

Je pa res da nimam hiše (ker si je ne morem privoščit), dragega avta tudi nimam ( ga ne potrebujem) , na dopustovanje pa tudi ne hodim po svetu ( nimam želje)..

Lp.

Ne živim preko zmožnosti svoje plače, živim s svoji plači primerno. Ni mi treba šparat na gorivu, ni mi treba šparat v lokalu, če že grem kaj spit. In ne šparam več vsak mesec, da bi si lahko privoščil dopust. Ko se odločim, grem na dopust in to je to.

krneki0001 je izjavil:

V tujini, v resni firmi, ko zlezeš stolček višje, dobiš kr navodilo, preseli se v boljše/dražje naselje, kupi si drug/dražji avto,... In potem ugotoviš, da si spet brez denarja kot na začetku.

Pa narobe si razumel. Jaz kampiram že celo življenje in še bom, ampak ko dobiš željeno plačo, si lahko veliko več privoščiš. In tudi si privoščiš.

Denar ne osvobaja, da pa malo mira v glavi, ker ni treba več skrbeti za osnovne stvari. Je pa tako, da ko stopiš stopničko višje, postanejo tudi druge stvari pomembne, ne samo boj za golo preživetje. Zato je pa recimo padec nazaj toliko hujši.

S tem da firma diktira kako bo živel in kakšen avto boš vozil je malce mimo. V tem primeru pač ne parkiraš pred firmo. Če je potrebno si pa avto rentaš, za tiste občasne priložnosti, da jim pokažeš , da voziš F10 530d letnik 2016 črnega. To, kje živiš osebna zadeva, ki firme naj ne bi zanimalo. Zakaj že? dokler delaš dobro.

Ostalo se pa strinjam, da z denarjem oz. dobro plačo bolj mirno živiš,.

A to je zgolj moje razmišljanje.

bambam20 je izjavil:

S tem da firma diktira kako bo živel in kakšen avto boš vozil je malce mimo. V tem primeru pač ne parkiraš pred firmo. Če je potrebno si pa avto rentaš, za tiste občasne priložnosti, da jim pokažeš , da voziš F10 530d letnik 2016 črnega. To, kje živiš osebna zadeva, ki firme naj ne bi zanimalo. Zakaj že? dokler delaš dobro.

V amriki velike firme diktirajo kje boš živel. Ne moreš biti direktor in živet v getu. Ne moreš se kot direktor tja pripeljat z golfom. V primeru, da se tega ne držiš, ne boš lezel po lestvici navzgor, ampak boš obsedel v "oceanu" med ostalimi delavci skrit za pano, ki te ločuje od naslednjega delavca.

krneki0001 je izjavil:

V amriki velike firme diktirajo kje boš živel. Ne moreš biti direktor in živet v getu. Ne moreš se kot direktor tja pripeljat z golfom. V primeru, da se tega ne držiš, ne boš lezel po lestvici navzgor, ampak boš obsedel v "oceanu" med ostalimi delavci skrit za pano, ki te ločuje od naslednjega delavca.

Nisi omenjal pozicije direktorja :). To se pa menda razume, da bo nekdo, ki je vodilni, da bo živel v luksuznem stanovanju in vozil prestičen avto? V mislih sem imel pač malce nižje rangirane zaposlene.

Navaden delavec ne bo imel velike plače. Tok kot si podpisal, toliko boš imel, si samo orodje za izvlečt čimveč od tebe, potem pa za odmet, ko so te izcuzali.

krneki0001 je izjavil:

Navaden delavec ne bo imel velike plače. Tok kot si podpisal, toliko boš imel, si samo orodje za izvlečt čimveč od tebe, potem pa za odmet, ko so te izcuzali.

2250€ je za slovenske razmere precej lepa plača. Se strinjaš :). Lohk voziš 5.0 bencinarja za vsak dan. :))

Invictus ::

krneki0001 je izjavil:

Če je dolžnikovo premoženje premajhno za poplačilo vseh dolgov, dolžnik ni prost teh obveznosti. Upniki lahko te obveznosti uveljavljajo tudi po koncu stečajnega postopka.

Moraš pol razglasiti še en osebni stečaj ;).

bambam20 je izjavil:

Zlezi malo ven iz jame. Tako se na Zahodu pač dela. Ko se ve, da imaš boljšo službo (kar pomeni več keša), tudi ne hodiš več v šoping v Lidl, ampak v boljše trgovine. Hodiš drugam na dopust. Zahteva se boljše cunje. In to okolica ter služba opazi.

Ampak slovenskemu Janezu, ki je v bistvu šele pred 50 leti prišel ven iz štale, stran od krav in prašičev, to preprosto ne more biti jasno in logično.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

mojca ::

Glede življenja po zmožnostih. Znanec je dobival več tisoč evrov mesečno samo od bančnih obresti (niti ne vem, koliko, a par tisoč je šlo samo za štipendije). Ampak ko je bil na smrtni postelji in je njegova žena komaj hodila, se je do bolnišnice cjazila več kot eno uro z javnim prevozom (večkrat prestopala, ...), ko bi lahko vzela taksi. Tako kot sta živela v mladosti, ko nista imela pribite pare, tako sta živela do groba, ne glede na zaslužek.

bambam20 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

2250€ je za slovenske razmere precej lepa plača. Se strinjaš :). Lohk voziš 5.0 bencinarja za vsak dan. :))

Če bo po sreči, bom do poletja vozil 6.2 V8 s 500 konji kot daily car. >:D

gruntfürmich ::

bambam20 je izjavil:

2250EUR je za slovenske razmere precej lepa plača. Se strinjaš :). Lohk voziš 5.0 bencinarja za vsak dan. :))

za slovenijo je lepa, ampak s tem denarjem še vedno nisi pravi srednji razred, ampak samo zelo dobro situiran revež.

prav tako pahorjevih 3000EUR je totalna mizerija kot pa plača, čeprav večina zagovejenega slovenskega folka misli drugače...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

kljukusa ::

Rok Woot je izjavil:

Zanimivo, jaz sem pa razmišljal, če bi delal na Leku. Pa vidim, da slabo plačuje glede na ostala farmacevtska podjetja. Mogoče pa samo vodilni kader tako dvigne povprečje v zgornjih podjetjih ...
Pa še to so samo redno zaposleni. Recimo ali ima Microsoft za support v Sloveniji redno zaposlene ljudi ali zunanje podjetje ali študente? Če kdo slučajno ve ...

Vedet moraš, da imata Lek in Krka v Sloveniji tudi proizvodnjo, kjer je zaposlenih kar precej ljudi in kjer so plače nižje (torej so nižje tudi povprečne plače). Ostala farmacevtska podjetja nimajo proizvodnje in imajo v Sloveniji samo storitveno stran (prodajo, marketing, management, itd), kjer so plače višje. Zato so prikazane tudi višje povprečne plače...

Invictus je izjavil:

Zlezi malo ven iz jame. Tako se na Zahodu pač dela. Ko se ve, da imaš boljšo službo (kar pomeni več keša), tudi ne hodiš več v šoping v Lidl, ampak v boljše trgovine. Hodiš drugam na dopust. Zahteva se boljše cunje. In to okolica ter služba opazi.

Ampak slovenskemu Janezu, ki je v bistvu šele pred 50 leti prišel ven iz štale, stran od krav in prašičev, to preprosto ne more biti jasno in logično.

katere boljše. kaj manjka kruhu iz žita, soku iz fructala, slovenskemu mesu in mesnim izdelkom , eti iz kamnika, ki nam jo ponuja HOfer? Samo vprašam.

>Boljša služba ne pomeni, da moraš zato nosit armanija, hugo bossa, versačija.. če imaš okus za oblačenje se boš obelekel za veliko manj denarja in nihče ne bo opazil ;).

Ravno tako ti ni treba vozit Mercedesa S klaso ali kaj podobno težko kategornega.

treba je biti urejen primerno delovnem mestu a to v današnjem času lahko posotirš za precej nizek finnačni stroške, če imaš oksu seveda. večina tipov ga nima.

Sicer sem pa eden redkih, ki mi za dopust v klasičnem smislu dol visi niti nimam potrebe, da bi potoval naokoli.

Če Warreen BUffet in BIll Gates in celo pokojni Steve Jobs so na zunaj delovali delujejo kot povprečno oblečeni pa so vsi miljarderji. Veš kaj ti želim povedat.

zapravljanje so v domeni sodobnega potrošnika, ki ga prime zasvojenost.

gruntfürmich je izjavil:

za slovenijo je lepa, ampak s tem denarjem še vedno nisi pravi srednji razred, ampak samo zelo dobro situiran revež.

prav tako pahorjevih 3000EUR je totalna mizerija kot pa plača, čeprav večina zagovejenega slovenskega folka misli drugače...

Ok. ti se mogoče s takšnim mesečnim zneskom počutiš revež. Imaš pač drugačne potrošniške želje. MOje so pač drugačne.

S tem zneskom si v sloveniji srednji razred. Če si samski lahko tudi furaš precej dober standard. Ga ne moreš? ja potem delaš nekaj narobe in imaš v ljubljani na elitni lokaciji 100 m2 stanovanje, v garaži pa avto za 100.000€. Potem pač ne gre.

Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

>Boljša služba ne pomeni, da moraš zato nosit armanija, hugo bossa, versačija.. če imaš okus za oblačenje se boš obelekel za veliko manj denarja in nihče ne bo opazil ;).

Vsi bodo opazili, ker vsi ostali nosijo armanija, hugo boss, varsačeja. In kot oblečen v cheap shit obleko, te bodo lepo socialno izločili. Kar bistveno omeji tvoje šanse za napredovanje, poleg tega te pa tudi ne vabijo več na izven službene zadeve. Pa še prvi na listi za odstrel si, ko se niža stroške.

Invictus je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Vsi bodo opazili, ker vsi ostali nosijo armanija, hugo boss, varsačeja. In kot oblečen v cheap shit obleko, te bodo lepo socialno izločili. Kar bistveno omeji tvoje šanse za napredovanje, poleg tega te pa tudi ne vabijo več na izven službene zadeve. Pa še prvi na listi za odstrel si, ko se niža stroške.

Nobeden ne bo opazil, da ne nosiš versačija pa armnija. če imaš oko in veš kaj kupit . Večina nima pojma . zgorni trije so samo primer japijevega hypa. O kvaliteti pa ne bom, ker to ni nobena kvaliteta,.

bambam20 je izjavil:

Nobeden ne bo opazil, da ne nosiš versačija pa armnija. če imaš oko in veš kaj kupit . Večina nima pojma . zgorni trije so samo primer japijevega hypa. O kvaliteti pa ne bom, ker to ni nobena kvaliteta,.

Ti in jaz ne opaziva, ljudje na tistih pozicijah pa...

Invictus> Ti in jaz ne opaziva, ljudje na tistih pozicijah pa...

Ne nakladaj. Samo nesposobni se obremenjujejo s takimi trivialnostmi. Sposobni hodijo v službo v trenirkah.

jype je izjavil:

Ne nakladaj. Samo nesposobni se obremenjujejo s takimi trivialnostmi. Sposobni hodijo v službo v trenirkah.

Ja na microsoft, google in podobne in če si programer. Na MS vidiš v enem kotu tipa, ki moli k svojemu bogu, na drugi strani panksa s florestenčno obarvano špuro, v tretjem kotu pa tipa z reklcom in kravato. Ampak dokler vsi trije prinašajo dobiček, so tam, ko postanejo obsolete, se jih izloči.
Sem bil v beogradu v MS centru. Ko je tip prišel ven iz svoje sobe, so se ga ljudje ustrašili. Avtist, raztrgan, fleki od scanja po hlačah, umazan,...., ne zna odštet 20 centov od evra, ampak za iskanje napak v kodi je odličen. Zato je tudi tam, v svoji pisarni, ne v "oceanu" kot vsi ostali.

Čim si pa ti zaposlen ali pa zunanji sodelavec v eni izmed bank (pa ni važno pri nas ali pa v tujini), ne moreš v trenirki in šlapah prit v službo, ker imaš nenapisano pravilo, da se to pač ne spodobi. Tisti zaposleni na poslovalnicah pa dobivajo dodatek pri plači, ker je predpisano kako naj bi se oblačil za delo s strankami in je dodatek namenjen za nakup obleke.
Tebe in mene verjetno nebi motilo, če bi bil za šalterjem umazan človek, neobrit in raztrgan, večino pa bi, zato se to pač ne sme zgoditi.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Čim si pa ti zaposlen ali pa zunanji sodelavec v eni izmed bank (pa ni važno pri nas ali pa v tujini), ne moreš v trenirki in šlapah prit v službo, ker imaš nenapisano pravilo, da se to pač ne spodobi.

Jaz sem v obe banki, kjer sem bil zunanji sodelavec, vedno šel v trenirki. Zelo dobro so se zavedali, da oni bistveno bolj potrebujejo mene, kot jaz potrebujem njih.

nebivedu> Tebe in mene verjetno nebi motilo, če bi bil za šalterjem umazan človek, neobrit in raztrgan, večino pa bi, zato se to pač ne sme zgoditi.

Noben direktor ni za šalterjem.

knesz ::

Temi se reče kodeks oblačenja. Saj tudi v Leku in podobnih podjetjih določeni zaposleni dobijo obvestilo, kateri dan so napovedani obiski in naj se temu primerno oblečejo in uredijo.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: puhacufa ()

Machete ::

Fantje, ne pozabit, da je IT zelo samosvoje področje dela in se precej razlikuje od vseh ostalih služb in pozicij. Določenim ljudem pač moraš prodajati v 'armaniju', ker tripajo na elitizem in jim zraven produkta prodajaš tudi svojo usopešnost in življenski slog. Gre pa velikokrat za obrnjen vrstni red in jim najprej prodajaš svoj življenski slog in šele na ta račun tudi produkt, oz. oboje gre z roko v roki.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

jype je izjavil:

A ne poznaš petrovega načela, ki pravi, da nesposobni napredujejo, dokler ne najdejo delovnega mesta, kjer celo nekaj naredijo? Potem se tudi njim ustavi napredovanje :D.

Petrovo načelo pravi, da ljudje napredujejo toliko časa, dokler ne pridejo do položaja, za katerega niso sposobni. Posledica tega je, da večino del opravljajo ljudje, ki tega dela niso sposobni dobro opravljati.

Dobri delavci napredujejo v preddelavce, slabi ostanejo delavci. Dobri preddelavci napredujejo v vodje izmen, slabi preddelavci ostanejo preddelavci. Dobre vodje izmen napredujejo v šefe oddelkov, slabe vodje izmen ostanejo vodje izmen. Dobri šefi oddelkov napredujejo v pomočnike direktorjev, slabi šefi oddelkov ostanejo šefi oddelkov. Dobri pomočniki direktorjev napredujejo v direktorje, slabi ostanejo pomočniki direktorjev. Dobri direktorji najdejo boljšo službo, slabi direktorji ostanejo. Izkaže se torej, da vsa delovna mesta zasedajo ljudje, ki svoje delo slabo opravljajo.

To je posledica dveh stvari:
- napredovanje je odvisno od uspešnosti na delovnem mestu, ki ga boš zapustil, ne od uspešnosti na delovnem mestu, ki ga boš zasedel;
- ljudje, razen če so res katastrofalno slabi, ne nazadujejo.

Tako po Petrovem načelu, resnični svet je lahko tudi drugačen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

jype je izjavil:

Me veseli, da si povedal tko k je :D

Invictus je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Ti in jaz ne opaziva, ljudje na tistih pozicijah pa...

Lej. pr men noben ne opazi. ne bova o tem. Ok.

krneki0001 je izjavil:

https://slo-tech.com/script/forum/vnoss...:))

Čim si pa ti zaposlen v eni izmed bank (pa ni važno pri nas ), ne moreš v trenirki in šlapah prit v službo, ker imaš nenapisano pravilo, da se to pač ne spodobi. Tisti zaposleni na poslovalnicah pa dobivajo dodatek pri plači, ker je predpisano kako naj bi se oblačil za delo s strankami in je dodatek namenjen za nakup obleke.

Mhm. Vidimo kako slab dodatek dobivajo, ker se oblačijo cenejo. :D Ceneno robo prepoznam "na kilometer". Med nama seveda .

Da ne govorim o tem, da se ne znajo obleči skladno, nepraivlne dolžine hlač, suknjičev, itd... Čevlji z gumijastim pdoplatom, umetno usnje :)), kravate za 10EUR

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Petrovo načelo pravi, da ljudje napredujejo toliko časa, dokler ne pridejo do položaja, za katerega niso sposobni. Posledica tega je, da večino del opravljajo ljudje, ki tega dela niso sposobni dobro opravljati.

Dobri delavci napredujejo v preddelavce, slabi ostanejo delavci. Dobri preddelavci napredujejo v vodje izmen, slabi preddelavci ostanejo preddelavci. Dobre vodje izmen napredujejo v šefe oddelkov, slabe vodje izmen ostanejo vodje izmen. Dobri šefi oddelkov napredujejo v pomočnike direktorjev, slabi šefi oddelkov ostanejo šefi oddelkov. Dobri pomočniki direktorjev napredujejo v direktorje, slabi ostanejo pomočniki direktorjev. Dobri direktorji najdejo boljšo službo, slabi direktorji ostanejo. Izkaže se torej, da vsa delovna mesta zasedajo ljudje, ki svoje delo slabo opravljajo.

To je posledica dveh stvari:
- napredovanje je odvisno od uspešnosti na delovnem mestu, ki ga boš zapustil, ne od uspešnosti na delovnem mestu, ki ga boš zasedel;
- ljudje, razen če so res katastrofalno slabi, ne nazadujejo.

Tako po Petrovem načelu, resnični svet je lahko tudi drugačen.

Dobro , da je to po Petrovem sistemu, ker realni je pa povsem drugčen. :))

nightrage ::

next3steps je izjavil:

Moj cilj je npr. priti na 50.000EUR bruto do 2020. Upam da mi rata čimprej

Pravilno razmišljanje 3much5me. Kaj počneš v življenju in koliko si star?

Zgodovina sprememb…

FTad ::

680x0 je izjavil:

Moj znanec je v zadnjih 4 letih 2x podedoval in je sedaj lastnik dveh sicer starejših hiš. Je faliran pravnik in se ukvarja s priložnostnimi deli. Sam ga bom s svojo trenutno zelo nadpovprečno slovensko plačo do penzije morda ujel po premoženju. Kljub temu je on v naši družbi tretiran kot "faliranec", ki se preživlja iz meseca v mesec, jaz pa kot eden redkih, ki mu je uspelo.

Kaj tocno mu je tukaj uspelo, če se pa preživlja iz meseca v mesec? Ima pač dve starejše hiše. Kako jih vzdrzuje?

bambam20 je izjavil:

Mhm. Vidimo kako slab dodatek dobivajo, ker se oblačijo cenejo. :D Ceneno robo prepoznam "na kilometer". Med nama seveda .

Da ne govorim o tem, da se ne znajo obleči skladno, nepraivlne dolžine hlač, suknjičev, itd... Čevlji z gumijastim pdoplatom, umetno usnje :)), kravate za 10EUR

Ker gledaš samo uslužbence slovenskih bank, ki tega dodatka ne dobivajo že od leta 2004, ko ga je janševa vlada ukinila za celo slovenijo.

Jerry000 ::

Kakšna je vaša plača? Držite se teme prosim. Ste way off

SuperVeloce ::

Invictus je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Če je dolžnikovo premoženje premajhno za poplačilo vseh dolgov, dolžnik ni prost teh obveznosti. Upniki lahko te obveznosti uveljavljajo tudi po koncu stečajnega postopka.

Moraš pol razglasiti še en osebni stečaj ;).

bambam20 je izjavil:

Ne glede na dohodke se hodi v Lidl. Zakaj? Ker človeku živce para, da se v Šparu, Merkatorju ali Tušu čisto enako nategneš, oz. je včasih še težje kupiti okusno hrano (za višjo ceno, pa če ti je to važno ali pa ne). Pač greš enkrat v Hofer, drugič Špar, da nabereš zalogo suhe robe do naslednjič. Zakaj tega, z recimo 4k neto, pri nas nebi smel delati? Praktično vsi s plačo vsaj 2-3x povprečne (na partnerja), ki jih poznam, obiščejo kdaj takšne trgovine. Parkirati avto višjega razreda pred Lidlom je sramota? No, verjetno te res kdo malo čudno gleda, ker misli, da hodiš v "hofr", ker si škrt, pa čeprav bogat. Sicer je res odvisno tudi od statusa firme, jaz si predstavljam srečati Akrapoviča v Hofru, ne predstavljam pa si recimo Jankovića. Dunno why :D
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Ker gledaš samo uslužbence slovenskih bank, ki tega dodatka ne dobivajo že od leta 2004, ko ga je janševa vlada ukinila za celo slovenijo.

Iskreno. Jaz sem oblečem, če je potreba, kot da sem najhujši milijonar. pa nisem. Razumeš? Imam občutek za oblačenje in estetiko. ;)

sift ::

ah dej kašn lidl hofer in ta šit.. prosim. Mercator , špar so neprimerljivo boljši od teh ostalih poceni.

Hrana je velik strošek se strinjam, ampak če imaš dobro plačo pol ni ravno pametno kupovat drugorazredne izdelke iz lidla hoferja eurospina

že k smo pri hrani, danes sm porabil 7€ za zajtrk. spet me je obšla računica da če bi to vsak dan delal, bi porabil 210€ na mesec samo za zajtrk. wtf not good. sm se pa najedu ko žival in komaj se premikal po obroku.
se sprašujem kok dnarja morejo debeli ljudje porabit na hrani, awful res.

do 2022 planiram naredit več k 100k čistega in mi bo uspelo. tud če bo manj, važno mi je da dam na stran na mesec vsaj 800€, da mam pr 40ih lepo nabranih. Bajto mam podedovano, družine nimam. skratka žurka

SuperVeloce je izjavil:

Ne glede na dohodke se hodi v Lidl. Zakaj? Ker človeku živce para, da se v Šparu, Merkatorju ali Tušu čisto enako nategneš, oz. je včasih še težje kupiti okusno hrano (za višjo ceno, pa če ti je to važno ali pa ne). Pač greš enkrat v Hofer, drugič Špar, da nabereš zalogo suhe robe do naslednjič. Zakaj tega, z recimo 4k neto, pri nas nebi smel delati? Praktično vsi s plačo vsaj 2-3x povprečne (na partnerja), ki jih poznam, obiščejo kdaj takšne trgovine. Parkirati avto višjega razreda pred Lidlom je sramota? No, verjetno te res kdo malo čudno gleda, ker misli, da hodiš v "hofr", ker si škrt, pa čeprav bogat. Sicer je res odvisno tudi od statusa firme, jaz si predstavljam srečati Akrapoviča v Hofru, ne predstavljam pa si recimo Jankovića. Dunno why :D

bravo, tako se govori. Ti predsodki so povsem mimo, ko se ve da, ima Hofer veliko slovenskih izdelkov. Za lidl pa ne vem.

sift ::

bambam20 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Iskreno. Jaz sem oblečem, če je potreba, kot da sem najhujši milijonar. pa nisem. Razumeš? Imam občutek za oblačenje in estetiko. ;)

js tud dost porabim na oblačilih. L'abito fa il monaco

sift je izjavil:

ah dej kašn lidl hofer in ta šit.. prosim. Mercator , špar so neprimerljivo boljši od teh ostalih poceni.

Hrana je velik strošek se strinjam, ampak če imaš dobro plačo pol ni ravno pametno kupovat drugorazredne izdelke iz lidla hoferja eurospina

že k smo pri hrani, danes sm porabil 7€ za zajtrk. spet me je obšla računica da če bi to vsak dan delal, bi porabil 210€ na mesec samo za zajtrk. wtf not good. sm se pa najedu ko žival in komaj se premikal po obroku.

Hahah.. Ja a ne. v hoferju so žitni izdelki od ŽITA slabši kot v Šparu pa mercatorju a ne? Pa Fructalovi sokovi so tudi slabši. Verjetno dostavljajo v Hofer meso 2 katerogirje slovenskih proizvajalcev. :))

ja, ja. tako kot boš ti rekel.

A zato so v šapru premenil sistem popustov in zdaj takoj dobiš % ,če maš kartico? NIč več tistih njihovih jebenih pik . :D

Jaz sevsak dan najem kot" žival" za zajtrk in to za precj manj denarja. Mleko, maslo, kruh, med...

Očitno kupuješ v Mercatorju :))

sift je izjavil:

bambam20 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

js tud dost porabim na oblačilih. L'abito fa il monaco

veliko ali pa pametno ni enako. Primer je recimo lacoste. Sam nizkocenovni shit, ki se mečka, huje, k da bi kupoval v MANI. :))

Zgodovina sprememb…

««
11 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12323496 (20223) BigWhale
»

DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10530264 (24245) St235
»

Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )

12533242 (30217) Matko
»

Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )

15833854 (28938) Invictus
»

[Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )

7423192 (20645) St235

Več podobnih tem