» »

transcend ddr chip markings

transcend ddr chip markings

borchi ::

danes sem iskal ta transcend ddr, ki ima winbond čipe in sem gledal en modul pc2700 (ddr333) in mi čipi niso zgledali winbondovi. ne vem kire firme so bli ampak men je na začetku zgledalo neki takega kot OT al pa QT ("O" je nekak s črtkano napisan, "T" je pa manjši in se drži Oja). a lahko kdo iz tega opisa (slabega, pišem po spominu) sklepa za katere čipe gre. na koncu tut ni bno nobene oznale ala "BH-6", ki naj bi bila na winbondovih čipih, ane?

kje bi lah transcendove ddr-je z winbondovimi čipi? oz. kak drug dober ram, ki bi deloval na 200+ MHz s spodobnimi timingi?

hvala!
l'jga

boštjan ::

za transcend poglej v comtron,če nisi tam slučajno gledo

borchi ::

ja, tam sem gledal. ampak me skrbi, da bi kupu modul z "napačnimi" čipi. na transcendovi strani sem gledal in imajo par verzij ddr333 256MB modula. a ma mogoče kdo link do slike winbond čipov, ki so bili na teh "ta pravih" transcendovih modulih? a sem si sploh prav zapomnu oznako bh-6?
l'jga

morphling1 ::

Ne mores zgresit Winbondovih cipov, na veliko pise na vsakem od njih, pa se BH-6 oz BH-5 odvisno od hitrosti, ce kdo kje ugleda slednjega naj nemudoma poroca :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

frudi ::

tukaj si lahko pogledaš, kako izgledajo winbondovi čipi (bh-6). sicer gre tukaj za kingston module (ki se jih tudi dobi pri nas, konkretno pri pcx), ampak če so na transcendovih tudi winbond čipi, bi morali izgledat bolj ali manj enako.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

morphling1 ::

Do pike enak je samo z drugo nalepko, ker sem imel prav Transcenda pred Corsairjem, vmes sem pa v Mlacomu kupil se enega Samsunga iz najboljse serije C-TCB3 (2700), enostranski 256MB modul, se pravi cipi tocno takih gostot, kot so bili tisti po katerih je Samsung ratal znan med overclockerji. Samo poznati moras zadeve pa vcasih tudi pri nas najdes bomboncke. Je pa tako da se v vsaki plati dolocen modul obnasa po svoje. 512 Transend mi je super deloval na 8kha+ in dosti, dosti slabse na 8k3a. Samsung (pravih oznak) po vecini dela povsod dobro, prav tako kot Corsair. Imel sem Corsairja 2700 in je dobro delal na obeh omenjenih platah in tisti je imel Samsung cipe. Corsair 3200 ima izbrane Winbonde BH-6 in delajo enkratno na 8k3a. Transcend mi je pa delal slabo samo na 8k3a plati, na recimo vseh KT400 ki sem jih imel ter nforcih je pa delal kar dobro, v bistvu samo na 8k3a ni delal dobro, samo toliko za info.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

10X!!!
l'jga

rap3r ::

borchi v comtronu smo mel samo 512Mb 333mhz rame k so mel bh6 čipe gor se prav winbond!Če boš kkšne druge isku jih neboš najdu ker jih nismo nikol mel!!!Vrjem!Itak pa če pride tak modul 512 333 vrjem da ga nebo dobu ker je že moj:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

borchi ::

rap3r: ja, če je tk pol pač ne bom v comtronu več poskušal.

glede kingstona v pcx-u; a lahko kdo potrdi, da majo kingstonove ddr333 256 module, ker na njihovem cenuku najdem pri ddr modulih samo ddr266 od kingstona. majo sicer se sdram od kingstona, ki pa me očitno ne zanima ;-)

joj, zakaj ne more en v sloveniji nardit računalniške firme za malo bolj izbirčne kupce. kr vidim kk bojo v mlacomu zavijali z očmi, ko jih bom prosu, če si lahko prej ogledam 10 različnih ddr modulov :-(

da o drugih firmah ne govorim. ko smo že pri comtronu, zadnič mi je en prodajalc v btc-ju reku, da naj si ram pogledam kr na internetu, da on ne more poiskat transcend modula. štacuna je bla pa prazna, ccc... le zakaj?
l'jga

rap3r ::

Kakšn pa je biu prodajalc?
Tak na črn pobarvan?
Drgač mamo pa skoz sam transcend module v štrcuni in jih skoz ful hitr zmanka.Glede rama sm se zejbavu zdele je en pršu in ga mam v mašini fora je v tem da morš met srečo da ga boš dobu velko.Še jz k tm delam sm ga komi dobu...Drgač pa ram seka zdele ga furam na 196 z miningi 2.2.2.6 kar hitrej ne gre se prav po abitovo na ultra pol pa sam določ kaj pomen ultra in gre resno.Prej sm meu nga bc3 od samsunga pa ni hotu delat čez 178 sicr res da sm pogruntu da če mu naštimam da sam določa timinge pol nimam problemov bom pa vidu če dobim unga nazaj:D
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

borchi ::

o izgledu prodajalcev ne bom govoril. nisem neka tožibaba! poleg tega si ga nisem dovolj dobro zapomnu kr me je tk razpizdlo, da me odpravi z "poglej si na internetu", da sem bil že čez 1 sek. zunej trgovine. drugač bi pa verjetno začel tulit na njega pa je bil glih prednovoletni čas in sem rajš pogoltnu.

v trgovini nimate samo transcend modulov, ker sem ta četrtek gledal prodajalca, ko je iskal med množico modulov in jih v prvi škatli ni našu (transcend). no pol je prvleku drugo škatlo in so bli not transcendovi. no, lahko da je na začetku iskal med sdram pomnilnikom (ampak dvomim).

torej praviš, da itak ni šans da dobim 256Mb ddr333 winbond modul? kr js rabim dva po 256Mb (za nforce2). za 2x512 nisem niti približno dovolj bogat. zakaj pa ne morte naročit ddr333 z winbondovimi čipi? kr transcend očitno dela ddr333 z winbondom (sem našu en test na netu in so se odrezali odlično)?

hvala!
l'jga

rap3r ::

Ne da si toži baba sam vem itak ker je on je...ah nebi zgublu besed.
Ja v prvi škatli so vedno sdram moduli te so al pa niso transcend drgač ddr so pa vedno.
Glej fora je v tem da ne da nemormo naročit sam pač mi naročimo 512 333 al pa 256 333 rame in na dobavnici nikol ne piše keri čipi so gor za transcend so usi moduli enaki!V tem je fora!In nemorš rečt take čipe hočmo met.Zato je taka redkost sej ti pravm isti rami so bli pa so mel eni bh6 eni pa bc3 čipe pa isti ista cena use pa še eni drugi so bli od ene leve firme!Zato pravm in kukr cajta jz tm delam-od oktobra nism vidu 256 module z winbond vrjem pa usako pošilko dobr pregledam.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

boštjan ::

rap3r,mene pa zanimajo ti rami RAM DDR 256MB PC2100 266MHz Transcend . Pa me zanima a je cena kaj padla,ker drugog so 266ddr rami po od 16k-17k.kupo pa bi 2X256

rap3r ::

266 ramov že neki cajta nimamo razn če pride kkšna stara roba iz skladišča.Drgač mamo pa mislm da za 22 333mhz rame in raj te uzem!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

boštjan ::

rade volje bi vzel 333 rame,samo plata podpira do 266.daj povej keri rami so bolji transcend ali infinion

rap3r ::

Hm to nebi vedu pa sej če plata podpira 266 daš lahk tud une gor in če boš naviju maš pol od od 133 do 166 fsb zagotovljen da ti nebo ram nč jebu!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

frudi ::

borchi, glede kingston ramov pri pcx - jaz sem glih pred novim letom kupil v mariboru kingston 512 mb modul (bh6 čipi), čeprav tudi tega kao ni bilo posebej navedenega na ceniku. sem pa jih vprašal prav za te module, je sicer prodajalec reko, da ne ve katere imajo trenutno na zalogi, da pa si lahko tudi sam pogledam pa zberem ta prave.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

borchi ::

frudi: in do kolk grejo ti kingstonovi (winbond bh6) ddr333 moduli?

sj verjetno so to pobožne želje, ampak crucial, corsair, geil itd. je pri nas verjetno brezveze iskat? ali pač?
l'jga

boštjan ::

rap3r,bi jaz te ddr 333 kupo samo zaenkrat je še cena malo prevelika,ker sem komaj za ddr266 skup nameto

Alexius Heristalski ::

Zelo zanimiva debata. Oćitno je težko dobit res dobre rame. Kateri so taki in na kaj je treba pazit pri nakupu?

Hvala lepa.
lp
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19210408 (7209) celada
»

Baza RAM timingov

Oddelek: Navijanje
382674 (1610) DimmniBurek
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329034 (5497) AtaStrumf
»

Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
55024772 (16570) bodom
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544087 (3288) asPeteR

Več podobnih tem