Forum » Strojna oprema » Radeon X1950 Pro tezave
Radeon X1950 Pro tezave
MK99 ::
Pozdravljeni!
V cca 4 leta staremu XP racunalniku imam graficno Radeon X1950Pro s katero imam obcasno tezave. Veckrat opazim, da po vecurnem delovanju zacne napacno ali zelo pocasi izrisevati ekran. Npr, ko premaknem neko okno nekega programa, traja 5-10 sekund, da se "izriše" na novi lokaciji. Vcasih ta izris v celoti odpove, dobim neko zamegljeno sliko, pol polomljenega namizja in mi ne preostane drugega, kot da restartam program ali v najslabšem rebootam PC.
Vcasih kartica kar odpove, zaslon zamrzne, 5-10 sekund kasneje se ugasne (spremeni v crno), 5-10 sekund kasneje se znova pokaze desktop in popup okno "VPU has restarded your graphic accelerator since it stop responding to commands" (nekaj v tej obliki, iz spomina).
Sicer so te napake bolj redke, mogoce 1x tedensko, me pa po eni strani kar motijo, saj po Murphyju pridejo ob najbolj nepravem casu. Nekako sumim, da se kartica pregreva ali kaj podobnega, pa bi jo najraje kar zamenjal s cim novejšim. Dejansko bi rad poceni kartico podobnega ranga, ker a) ne rabim mocnejše/bolje, ker uporabljam primarno Photoshop in b) ker v parih mesecih planiram nakup novega PCja v celoti.
S cim bi jo lahko zamenjal, kaj ne bi zahtevalo vecjih programskih sprememb v sistemu?
Hvala vnaprej,
Matic
V cca 4 leta staremu XP racunalniku imam graficno Radeon X1950Pro s katero imam obcasno tezave. Veckrat opazim, da po vecurnem delovanju zacne napacno ali zelo pocasi izrisevati ekran. Npr, ko premaknem neko okno nekega programa, traja 5-10 sekund, da se "izriše" na novi lokaciji. Vcasih ta izris v celoti odpove, dobim neko zamegljeno sliko, pol polomljenega namizja in mi ne preostane drugega, kot da restartam program ali v najslabšem rebootam PC.
Vcasih kartica kar odpove, zaslon zamrzne, 5-10 sekund kasneje se ugasne (spremeni v crno), 5-10 sekund kasneje se znova pokaze desktop in popup okno "VPU has restarded your graphic accelerator since it stop responding to commands" (nekaj v tej obliki, iz spomina).
Sicer so te napake bolj redke, mogoce 1x tedensko, me pa po eni strani kar motijo, saj po Murphyju pridejo ob najbolj nepravem casu. Nekako sumim, da se kartica pregreva ali kaj podobnega, pa bi jo najraje kar zamenjal s cim novejšim. Dejansko bi rad poceni kartico podobnega ranga, ker a) ne rabim mocnejše/bolje, ker uporabljam primarno Photoshop in b) ker v parih mesecih planiram nakup novega PCja v celoti.
S cim bi jo lahko zamenjal, kaj ne bi zahtevalo vecjih programskih sprememb v sistemu?
Hvala vnaprej,
Matic
Kr_Edn ::
Če ti kaj pomaga, dakler sem imel ATI grafične in sem nasnemaval ves spremljajoči software, se je vedno nekaj sesuvalo in BSODalo ( pakwavemkwaševsedrugo).
Ko sem od vsega software-a nasnemaval samo gonilnike ( driverje), sem imel mir. Kartico sem kontroliral preko namizja. ( Desni klik pa .....).
Lahko pa se grafična pregreva. ( Ups, sorry, že sam sumiš,da se pregreva). Za zamenjavo pa malo pogooglaj kakšne teste. Jih najdeš.
Ko sem od vsega software-a nasnemaval samo gonilnike ( driverje), sem imel mir. Kartico sem kontroliral preko namizja. ( Desni klik pa .....).
Lahko pa se grafična pregreva. ( Ups, sorry, že sam sumiš,da se pregreva). Za zamenjavo pa malo pogooglaj kakšne teste. Jih najdeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kr_Edn ()
Riff ::
hmm preveri temperaturo grafičnega jedra z GPU z, naprimer moj Ati HD Radeon 3859 na AGP vodilu se je pregreval ker pač ventilator ni deloval na dovolj visokem številu obratov ( ko si šel v igreo je celo zmanjšalo iz 37% na 17% - gpu z vse lepo pokaže) potem sem ga pa sam priklučil na direktno napajane da dela z 100% :D in od takrat se mi ne pregreva grafična več, lahko da ti je ventilator popustil včasih pomga će samo zamenjaš ventilator drugače pa imaš poceni rabljene grafične kartice na bolhi edino ali imaš AGP ali pci E E vodlio, drugače pa samo odstraniš gonilnike in zamenjaš grafično pa zopet naložiš gonilnike brez večjih posegov :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ob menjavi grafične naletel na problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1976 (1400) | TehDucky |
» | Problem z grafični kartico (hd 4870 512mb)Oddelek: Strojna oprema | 1231 (1058) | Palachinka |
» | Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 28696 (12576) | erzy |
» | ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Strojna oprema | 60625 (24863) | Galaxy |
» | Težave z 6600GT!!!Oddelek: Strojna oprema | 1815 (1267) | Sami |