» »

Minister Turk pripravlja prostor za sesutje javnega šolstva

Minister Turk pripravlja prostor za sesutje javnega šolstva

««
6 / 6
»
»»

Okapi ::

Vse lepo in prav,vendar ni vzodov za regulacijo,oz davkoplačevalci nimamo pravice do odločanja kolko parazitov se bo paslo z našim denarjem
Seveda imamo pravico odločati, samo se bojim, da ti odločitev večine ni všeč.

En dan se ti smeje zaradi problemov imigracije, drug dan pa moralizira o socutju. Jaka muda.
Če se prav ne motim, sem ti enkrat že pomagal, da se nisi prijavil na lažno loterijo (ali pa sem nekomu drugemu tule). Če potrebuješ kakšno pomoč ali nasvet pri selitvi, samo reci, sem siguren, da se bo dalo kako pomagati.

O.

donfilipo ::

Mr.B je izjavil:

Cerkev pravi, sam si pomagaj in boh ti bo pomagal. Da če to daš v širši kontekst Slovenije, je stane tako sam si ne pomagam, čakam na miloščino, pa ševedno preživim. Toda prva trditev cerkve, je bliže Azijcem kot Slovencem. Torej otrok od kogarkoli, torej od največjega reveža ki živi na cesti, invalaida, do za Slovenske razmer ultra bogataša, dobi in je upravičen do free šolanja, toda le toliko časa, dokler se ta otrok za to trudi. Potem pa prevezami odgovornost za lastna dejanja, saj si v končnem ko si vstopil v visokošolski itd program bil polnoleten. In da otroci bogatih otrok, si lahko privoščijo plačevanje šolnine, toda otroki reveža pa ne, samo če se taisti otrok ni trudil, to sedaj ni krivda cele družbe, ampak krivda njega in odgovornost staršev, ki je takega otroka vzgojila. No to pa je itak taboo tema, ker država se pa res ne sme vmešavati v vzgojo otrok....

Da bi pa slovenija imela eno ultoa fesni fakulteto, je en bull nekih nakladalčev, sociale itd... Prvi pogoj, je imeti ljudi, ki dajejo zanje, teh ljudi pa definitivno ne boš dobil v slovenijo, kaj šele da bi ustanovili nek ultra FDV tipa ki je v Bordeaux- Še univerzitetne knjižnice v 20 letih nismo sposobni zgraditi. Aja itak je vse na netu, nje.


Ultra fensi fakulteto v Sloveniji?

Ni tako zelo nemogoče. Nobene sanje kumbaja hipijev:) Ampak malce kompliciran projekt za tiste, ki poznajo recimo od Izraelcev, bogatih Judov, do bogatih Arabcev, in zdomcev, ali investitorjev na sploh, ki iščejo take zelene kotičke, z dokaj zmerno klimo, v centru par najstarejših narodov, najstarejše freud i borba civilizacije:)) Ni slaba lokacija, nismo naravno nevarni niti judom, niti arabcem, niti kitajcem, niti marjancem. Rednecki in to pazi!, gorenjski, ono z ekstra poudarkom na tupost in ne banjo:), so se že pokazali, da znajo šofirat bogate tujce v kmečkem turizmu, po hribih in okoljnih jezerih in votlinah, ko majmune:)) Tako da če temu dodamo morje res kvalitetno izobraženih in popolnoma neuporabljenih (ali larpurlarno zaposlenih:) kadrov, imamo velike šanse! Tudi študenti seveda ne bi bili zgolj Slovenci, ampak če bi imeli pravo kvaliteto, mednarodni.

Nadalje pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Tu pride prav povedati, da bog pomaga tudi, ko si ne moreš več sam:) in da cerkev, tudi RKC s pravim bogom nekako po defaultu opazovanja, kaj veliko skupnega ne more imeti8-) RKC pa je dodaten mehanizme širjenja družine, skupnosti... kjer si ljudje naj bi bratsko pomagali med sabo. In klinc je, če dejansko nekje v mladosti sprevidiš, da nekaj pri tej RKC ne štima v temeljih, prav tako pa pri drugih cerkvah. Potem so nekako doomed, če nimaš žlahte in socialne države in si še resneje bolan.

Sirote in revni otroci imajo po večini civiliziranih držav in skupnosti na ven priviligiran status, na noter, v jedru pa so seveda še vedno krepko depriviligirani in udarjani od usode vsako sekundo!

No pa vseeno. Saj je prav da za izziv nekdo postavi tako filozofijo in ji doda potem tudi malce samozavednega partizanskega twista in ega nad vse. Ne da se recimo randizem bije na znotraj, na ven pa je ena taka do velikega gospodarja ponižna skromnost, ker ta že ve kako je treba, mi pa znamo delat zamaške:)), do takrat ni nič drugega kot bedasto. Za vsakogar, ki zna malce kalkulirati sociološko.

Če pa vzamemo, da bi bil vsak RES odgovoren za svoje otroke in zase popolnoma, da bi moral plačevati v enaki meri VSE račune, se pa slika drastično spremeni. Današnji randizem vzklika v socialnih državah...večinoma. Na Kitajskem ga IMHO še vseeno ne razumejo:)) Namreč tam še ne razumejo niti socialne ali welfare države8-)

Vendar ko pa se ga tako implementira v miselnih eksperimentih tistih, ki znamo malce kalkulirati sociološko (ni neko čudi samo trudimo se, oni drugi pa ponavljajo za židi ko papagaji:), pa ne pride ravno nujno takoj do fašizma, ali alele in močne policijske države.

Poglejte poenostavljeno sliko. Marjanac zasluži 2000€ recimo, za isto delo tu bi jih pa 980. Ampak v Ameriki je polno zavarovanje 650€ in najemnina namesto 200, 400€, Pomeni ostane mu 950€ našemu delavcu pa 780€ za ostale stroške, kjer ni takih drastičnih razlik in trg deluje bolje:) Ni več tako drastično ne? In če ima nadebudnega otroka, ki mora na fax..........

Še nekaj je. Drastične radikalne postavke dajo lahko še tršo sliko. Nobene razlike. Skupne pravice in obveznosti enake, pravice tudi!!!!:)

Pomeni enak davek za vse (za vojsko, policijo in sodstvo, in to je tudi vse.... ostalo privat in samoiniciativno!!!)

Take države sicer NI, je pa v teoriji:) Kitajci še preraščajo fevdalizem v jedru in jim absolutna liberalnost ni niti toliko blizu kot nam!!!!! Ne gleda na to, da nekatere oblike na ven izgledajo podobne ekstremnemu randizmu.

Povsem jasno je, da bi večina prebivalstva bila na robu revolucije. Zahtevali bi večje plače, da sploh plačajo davke in preživijo, današnji silni akademski trg bi nekako razpadel, saj diploma ne bi bila več od cesarja in boga dana, ampak od delodajalca in trga strogo preverjen papir!!...veliko bi bilo poceni znalcev in šušmarjev, kar bi baziralo na tolažbi navidez učenega...in še in še sprememb, ki bi našo civilizacijo pahnile v take spremembe, da nenadoma ne bi bila več stabilna! Nekaj podobnega se je sicer že dogajalo in so bile korekcije, vse večinoma v socialno smer....

ampak ni pa nič za vekomaj naučenega in pravilnega.

Namreč če bi bili ti novi randovci recimo toliko trdi v svoji svobodi, da bi raje stradali ali kradli, kot pa pristajali na dnine, ki ne omogočajo solidnega preživetja...torej ne bi zapadli na židovske fore:)) hmmm... ja potem je ta isti princip ne toliko razredno ločevalen, kot drastična uravnilovka? Hm....

I still wonder8-O
Ne zdi se mi nemogoče, pa čeprav praksa vedno pokaže drugače, namreč da je kapitalist premočan. Ampak če nekje znotraj naredi klik in imate v roki kladivo, s katerim mu date jasno vedeti, da zahtevate dnino, kaj vem 2000€, da lahko plačate enoten davek, tržno stanarino, šolnino, vplačate v družinski, individualni, ali cerkeveni zdravstveni fond in kljub temu preživite dostojno......

Tu se zdi, da se nekdo nekje vedno rahlo bolj upogne ker ne ve, kot nekdo drugi? Ne?
Da strah pred revščino zlomi še tako ponosne karakterje, ne? In da denar da sliko veliko večje moči in privida svobode, kot jo dejansko ima.

Tako za razmislek samo.

Mitoki ima lahko kot consigliere in svetovalec mafije milijone evrov. Če pa množica takih trdnih samozavestnih enkrat izračuna, kako jih je dobil, pa nima nič drugega kot breme:)) In na drugi strani, če vzamemo da aresti ne postanejo fašistični in morilski, tam je še vedno zastonj hrana in stanovanje, ne?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

PaX_MaN ::

Daedalus ::

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

enadvatri ::

Koliko ima pri vsem skupaj minister Turk, ne vem.

Po mojem prepričanju šolstvo (zlasti Zavod in Ministrstvo) že dolgo zajeda NSi. Spomnimo se kreacionizma v e-gradivu, Supervizor tudi marsi kaj razkrije ...

Še vedno pa me boli, da je Zavod kupil Flaške!

BlueRunner ::

OK, vsake toliko se moram pa tudi jaz spremeniti v trola. Ob danasnjem clanku v Dnevniku, si nisem mogel pomagati, da mi ne bi na misel prisla primerjava.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

enadvatri ::

Jaz bi si želel, da bi v prejšnjem prispevku vsaj malo trolal, pa nisem ... ;((

Nad NSi-jevimi inštalacijami niso navdušeni njihovi sodelavci, kar sem slišal s prve roke in od več zaposlenih svetovalcev (žal pa ni enostavno preverljivo; EDIT: je preverljivo, imena in priimki so javno objavljeni na straneh Zavoda, pojavljajo pa se tudi na raznoraznih strankarskih seznamih volilnih kandidatov, spletnih straneh verskih ustanov, ipd.). Desna vlada lahko seveda pomeni obnovo in nadgradnjo teh inštalacij (niti ne toliko iz vrst SDS); še posebej, ker je tako velik resor za superministra potencialno neobvladljiv.

Zavod RS za šolstvo je lani in letos nabavil večjo količino daril (v vrednosti čez 5.000 EUR) pri podjetju Flaška, d. d. Šlo je za Flaške, ki naj bi bile programirane z orgonskimi topovi ... To je, če na hitro prebolimo tisti 5 k ojrov, prvovrstni polom, saj gre za institucijo, ki pripravlja učne programe za srednje in osnovne šolo!

Zgroženo sem ugotovil, da niso edini učenjaki oz. proračunski uporabniki, ki tam kupujejo. Saj ni res, pa je!

Tudi ti odhodki me sila zanimajo.

V splošnem pa ugotavljam, da gospoda z omenjenega Zavoda ni le uradniško statična, temveč veliko potuje in se masti! Upam, da bo vsaj temu naredil minister konec, čeprav glede na NSi-jevsko dejstvo, bo to misija nemogoče (saj je njihova predsednica ministrica za Slovence v Argentini oz. po potrebi tudi ministrica za lastni turizem).

Projekt E-šolstvo pa je že povsem nova dimenzija poloma.

Okapi ::

Tole s Flaško in Zavodom za šolstvo je vsekakor vredno enega članka.

O.

Daedalus ::

Zavod RS za šolstvo je lani in letos nabavil večjo količino daril (v vrednosti čez 5.000 EUR) pri podjetju Flaška, d. d. Šlo je za Flaške, ki naj bi bile programirane z orgonskimi topovi ... To je, če na hitro prebolimo tisti 5 k ojrov, prvovrstni polom, saj gre za institucijo, ki pripravlja učne programe za srednje in osnovne šolo!


OMFG. Proper debili so tole spelali, drugega ni kaj za dodat. Jao...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matako ::

Okapi je izjavil:

Tole s Flaško in Zavodom za šolstvo je vsekakor vredno enega članka.

O.


Zakaj je MOL nabavil za 15 jurjev Flašk? Saj imamo čisto ok vodo!

Ma ja te flaške bi tudi jaz komu najraje zatlačil v rit. Zakaj, namigujte sami.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

PaX_MaN ::

(Skoraj) čisti nateg je, valjda:
V preizkusu nas je zanimalo, če po določenem času voda, natočena v flaško, dejansko spremeni kemijsko sestavo, zato smo naredili preizkus z Radensko, izvirsko vodo Zalo, limonado in vodo iz pipe. Večje spremembe so se pokazale le v trdoti, najjasneje se je razlika videla v limonadi. Prav tako nas je zanimalo, če bodo spremembo okusa, ki ga obljubljajo proizvajalci, preizkušanci zaznali. Če naj bi voda iz flaške spremenila (izboljšala) razpoloženje, potem bi pričakovali, da bodo o spremembah poročali preizkušanci, ki bodo takšno vodo zaužili. Ugotovili smo, da preizkušanci niso zaznali spremembe okusa. Prav tako ni prišlo do znatnejših razlik v razpoloženju po zaužitju 'čudežne' vode iz flaške.

Dotična raziskovalna naloga je v okviru projekta Mladi za napredek Maribor dobila bronasto priznanje, pri čemer jo je ocenjevala tudi ena iz Zavoda RS za šolstvo.:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Daedalus ::

Je kr hudo, ko osnovnošolci pokažejo precej več pameti od kao izobraženih in kao kvalificiranih uradnikov, tajnic in fikusov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

enadvatri ::

To je stara tema o tej Flaški in Zavodu.

Hudo sporno je, da so to svinjarijo kupovali vrtci, šole, glasbene šole in celo Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani!

donfilipo ::

Treba je ustanoviti tako prostovoljno skupino S-T, da kontaktira preko Linuxa komisijo za preprečevanje korupcije, in ta potem na koncu poda mnenje, recimo: 'da to ni korupcija pač pa kaznivo dejanje'. In potem gre nekdo prijavit na policijo, pa ga prebutajo...?:))

A jebeš flaške, snađi se>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ali pa da bomo morda bližje realnosti.

Zadevo so pregledali tako PKK kot copsi pa ni znakov ne korupcije ne kaznivega dejanja.
In če je vse skupaj samo velika neumnost, lahko pri nas samo požanje nagrade in priznanja8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko ljudi z doktoratom se izseli v tujino? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22552903 (46024) Mavrik
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6813660 (12054) Mr.B
»

Mi smo univerza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16921365 (18059) TESKAn
»

Gregor Golobič in doktorski študij (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
619562 (7313) Klaatu
»

Stephen Hawking bo obiskal Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8210592 (6437) sidd

Več podobnih tem