» »

Alpsko mleko ob kuhanju eksplodira?

Alpsko mleko ob kuhanju eksplodira?

1 2
3
»

enadvatri ::

jype je izjavil:

sammy73> Mene pa muči še eno vprašanje: zakaj so se meni tako burne reakcije dogajale le pri alpskem mleku?

Pojma nimam, mogoče pri navadnem nisi smetane dol pobral preden si dal kuhat.


Vprašanje je, kakšno "navadno" mleko je uporablja? Homogenizirano ali ne?

jype, če sumiš, da ima veze smetana, potem bi se moralo zgoditi to z alpskim ali pa tudi "navadnim" (beri: netrajnim mlekom), ki je homogenizirano. Večina mlek je homogeniziranih.

jype ::

Navadno iz krave.

enadvatri ::

jype je izjavil:

Navadno iz krave.


Torej surovo, nepasterizirano in nehomogenizirano.

Ker običajna mleka so homogenizirana in pasterizirana.

Trajno je homogenizirano in sterilizirano ali pasterizirano z UVT postopkom.

Potem imaš še nehomogenizirana in pasterizirana mleka (bolj zdrava), ker maščobe dokazano v krvnem obtoku povzročajo manj težav za razliko od homogeniziranih.

Malajlo ::

Zakaj natančno naj bi ista maščoba, vendar v različnih velikostih, vplivala na krvni obtok? Saj ne govorimo o tračnici ali pa železnem opilku, ker prva zagotvo vpliva na tvoje zdravje, če ti pade na glavo.

enadvatri ::

Malajlo je izjavil:

Zakaj natančno naj bi ista maščoba, vendar v različnih velikostih, vplivala na krvni obtok? Saj ne govorimo o tračnici ali pa železnem opilku, ker prva zagotvo vpliva na tvoje zdravje, če ti pade na glavo.


Ta učinek je dokazan. Homogenizirana maščoba se veliko bolj sprijemlje z žilnimi stenami. Zdaj se mi mudi, bom prilepil kakšno povezavo.

gruntfürmich ::

dokaz je na pozitivkah, 24h in podobno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

driver_x ::

Sam sem uporabljal alpsko mleko, tistega iz pomurskih mlekarn in hoferjevega (vsa so trajna mleka) in tudi tistega direkt od krave.

Malajlo ::

driver_x je izjavil:

Sam sem uporabljal alpsko mleko, tistega iz pomurskih mlekarn in hoferjevega (vsa so trajna mleka) in tudi tistega direkt od krave.

In? Samo alpsko mleko ti je razgnalo ali kaj?
Tale mleka najprej razbijejo s centrifugo. Potem pa nazaj sestavio. Tako naredijo mleko brez maščobe, pa 1.6% itd. Vsa so pasterizirana. Nekatera so še homogenizirana. To je vsa znanost.
Tako tudi sestavijo mleko brez laktoze za take kot sem jaz (ki sem požrl tudi več kot dva litra (izključno alpskega 3.2%) mleka/dan).

zee ::

enadvatri je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Zakaj natančno naj bi ista maščoba, vendar v različnih velikostih, vplivala na krvni obtok? Saj ne govorimo o tračnici ali pa železnem opilku, ker prva zagotvo vpliva na tvoje zdravje, če ti pade na glavo.


Ta učinek je dokazan. Homogenizirana maščoba se veliko bolj sprijemlje z žilnimi stenami. Zdaj se mi mudi, bom prilepil kakšno povezavo.


Heh. Right. Jaz sem pa avtobus in plesem cha-cha-cha. Mascoba v mleku (kupljeno, domace) se v dvanajstniku najprej dispergira na drobne kapljice, nakar jo encimi lipaze razgradijo na osnovne komponente, ki se nato absorbirajo v tankem crevesu (AFAIK zaradi velikost preko limfnega sistema).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pyr0Beast ::

Glede na to funkcijo je homogenizirano mleko dejansko lažje prebavljivo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

driver_x ::

Malajlo je izjavil:

driver_x je izjavil:

Sam sem uporabljal alpsko mleko, tistega iz pomurskih mlekarn in hoferjevega (vsa so trajna mleka) in tudi tistega direkt od krave.

In? Samo alpsko mleko ti je razgnalo ali kaj?


Tako je.

mat xxl ::

Pyr0Beast je izjavil:

Glede na to funkcijo je homogenizirano mleko dejansko lažje prebavljivo.


To ne drži, nehomogenizirano lahko polnomastno ali z nekaj odstranjene maščobe , tako mleko telo z lahkoto odstrani maščobe , ki jih ne želi, pri homogeniziranem, pa je zavedeno in tega ne naredi enako dobro...........

echo ::

Od kod pa to? Bi želel pojasniti?

mat xxl ::

echo je izjavil:

Od kod pa to? Bi želel pojasniti?


Sam sem to detaljno študiral par let nazaj....vseeno je linkov mnogo :

veselo branje ................

http://www.google.si/#hl=sl&gs_nf=1&cp=...

5er--> ::

echo ::

Ajoj.
Tole so forumska mnenja ljudi, ki si svet rišejo s črno in belo voščenko. Če pogledaš prvih par zadetkov na tvojem iskanju, vsakemu nejevernemu Tomažu, ki bi rad homogenizirano mleko pobarval črno, sledi glas razuma. Ti očitno vidiš samo nejeverne Tomaže, ali pa sploh nisi pogledal, kaj si linkal. Ta vaš tunel nekritičnega alarmizma bo moral nekdo kmalu porušt. Men se ne da.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater mlek kupujete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20428958 (15560) ales85
»

Homogenizirani mlecni izdelki telesu vzamejo več kalcija, kot ga vsebujejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667299 (5772) vostok_1
»

Mleko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16320139 (11364) BigWhale
»

"Alpsko mleko" predvsem iz Madžarske? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28951288 (42733) globalna80
»

Mleko iz mlekomata (preverjeno) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18240196 (35629) Terman

Več podobnih tem