» »

Navijanje Tbred-ov A in B

Navijanje Tbred-ov A in B

««
11 / 34
»»

Malecky ::

Ja Bodom je že na poti kmeni...paj res invalid:))

Zgleda, da tile ki pri meni v KX7 ne delajo niti pribljižno niso za prodat..

Recimo jogurt ma 1700+ istega kot Bodom isti die pa laufa na 2250mhz 1.7V kar je najboljši proc kar sem jih do zdaj testiral...

morphling1 ::

2250 1.7 to je pa zelo dobro :) Kakšne steppinge maš zdaj, če sploh še imaš kaj na zalogi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mam JUICB 51 teden..tole je še blo na zalogi..zdaj moram s5 po druge..

Moram reč da mi je 5 KOM 51 teden vsi lepo delali na KX7 se pravi 100% pri 45 tednu pa 80% ni delalo, ker jih nisem mogelk testirat in sem se zdaj zanesel na stepping sem ga pa najebal;((

boljši so rjavi 45 teden..če dela na moji KX pol dela čez 2200mhz pri 1.7V in to točno 1.7V:) Res hud proc...se sekiram da sem prodal:'( Js mam pa enga starga Palomian not k se ga ne morem rešit, če bi se ga lahko bi lahko imel več KOM na zalogi..

AtaStrumf ::

Pa ne pozabi, da tile Bartoni ne prihajajo iz Dresdna ampak iz UMC al TSMC na Tajvanu. Mislim, da od sitih lolekov, ki so tako zavlekli produkcijo NV30, tako da zna bit navijanje teh bartonov nekaj čist drugega, tako v dobro kot v slabo smer. Cena je pa precej ugodna za 2500+ in najbrš bo po prihodu tega čuda cena 2400+ in ostalim vsaj malo padla. Juhu! No kaj se veselim, saj že imam mojga 2100+@2700+, ampak vseeno bo AMD vsaj dobil nazaj tistih par procentov trga, ki jih je izgubil v zadnjem letu.

Pa še R350 na NV30 prideta ven v roku 2 mesecev in pol bojo tudi na grafičnem področju cene padle, tako da bo kak 9700 nepro upam da tam okoli 60k, pol ga grem pa kupt. Tale 9500 žal ni to kar bi moral bi. Bom še malo potrpel na TNT2 :D.

Saj pravim več kot 100 MHz razlike Barton ne bo mogel nadomestiti s 512 kb cachea, zato tale moj "Duronček" na 2.66 GHz pri 2V, z normalno vodo in venti na min (Bodomov Zalman je z lahkoto preglasil moj računalnik >:D ) zgleda kot nenadomestljiv primerek za nekaj časa. Tud sam pa čakam kakšne bodo cene prvih nv30 predvsem non ultra ver. zna bit zanimiva, sploh ker ne bi minilo veliko pa bi bila gor voda potem pa gasa na ultra extrem verzijo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tarzan ::

L2 cache nekje pomaga dosti bolj kot dodatni MHz, v nekaterih testih pa je samo za okras.
Primer Folding@home nima nevem kakšne koristi od L2 ali FSB hitrosti, Seti@home deluje precej hitreje z vec L2 cacheja, in tudi memory bandwith mu izredno koristi. RC5-72 ima še manj koristi od FSB in L2 kot folding, ker samo išče ključ, zašifriranega sporočila.

3DMark ima rad in več L2 in višjo FSB frekvenco. Učinek L2 mi še ni popolnoma znan, ker nimam Durona. Sandra pa nima skoraj nobenih koristi od nobenega.

L2 pomoje bo imel precej dober efekt na 3D igre, 3D rendering, profesionalne risarske programe,... V glavnem, pomoje bo precej boljši, problem je samo, kako se bojo navijali, glede na to, da so pri AMDju lepo orihtali proizvodnjo (baje) se nam za to ni treba bati. Strašijo me pa te "Črne ovce" če jih bo preveč, to nikakor ni dobro.;(

Malecky, torej tisti procesorji, ki se ne navijajo dobro tebi delajo probleme v KX plati? To je zanimivo. Pomoje je res nakaj na tem. Mogoče je bila pa cela serija degradirana na 1700+ zaradi teh primerkov, v resnici so bili pa procesorji namenjeni 2400+ ali 2600+...

Aja, Morphling. Sem dobil na preizkus Aquarius II vodno hlajenje. Čist majhna zadeva je to. Se sprašujem če sploh lahko hladi>:D , Radiator je ene 10×10cm velik blok je sicer bakren in koncentrično oblikovan, pumpa je superslaba, cevi so silikonske in notri je tudi žica, da se cevke ne stisnejo in kvarijo pretoka.

Bom videl, če hladi bolje od mojih Zalmanov in Volcanota 9:P

Sam še po destilerano vodo skočm v Interšpar:)

Hehe 10*10, tole se ne bo moglo primerjat, s kakim dobrim zračnim hlajenjem. Poročaj.
Na sam rendering 512 kb ne bo imelo velikega vpliva, ker tisto tako in tako samo fpu fura, tam je bil že duron enak tb. Spominsko intenzivne amplikacije pa znajo večjo razliko pokazat, samo skok bo pomoje manj očiten kot iz duronovih 64 KB na 256 Athlonovih

Sem probal mojga 2100+ še mal navit pa se je hitro zalomilo. Na 1,7 V je takoj prišlo do napake v Prime 95 na 2250 MHz, na 1,75 V pa šele po 46-ih minutah. Nisem čist siguren a je proc al RAM, sam sem ene 95% da je proc, ker RAM bi na normal moral zdržati 173 MHz. Hladil sem ga z Volcanotom 7+ na minimalnih obratih. No ja saj se ne bom sikeral za tistih 100 MHz, je pa zanimivo, da se najdejo boljši primerki od mojga AIUHB 51. teden med 1700+.

Zgodovina sprememb…

Še nekaj sem odkril glede tega strange 2400+, ki se kr naenkrat neha navijat.

Do 1.7V se še lepo zmerno greje, če grem pa recimo na 1.85V ga pa ne morem več hloadit niti na max obratih. Beri doseže 90°C ali skoraj tolko.
Pred tem sem probal drug čip na 1.85V in se ni grel niti do 70°C.

To so res čudni procesorji. Probal bom še enkrat lepo namonterat hladilnik, pol pa s tistim vodnim hlajenjem.

Morphling, a ti uporabljaš za gret procesor CPUburn? Baje je ta boljši od toasta in ostalih. Z njim sem dosegal tiste ekstremne temperature prej. Precej hitro mi dvigne temperaturo, pomoje je res boljši od toasta. Poskusi če še nisi:P

AtaStrumf, to bi lahko potrdilo mojo teorijo, da so bili 1700+ te serije namenjeni za kaj močnejšega. Just a wild guess.

Jaz ne opazim razlik med tema dvema kurilskima programoma. Prime95+folding mi je dober kombo in se segreje tako kot toastom s tem da še stabilnost gledam.

Ah pomoje se jim med testiranjem teh procesorjev vsake toliko kak dober izmuzne v 1700+ razred, čeprav tja sploh ne spada. Najbrš ta njihov test ni 100% zanesljiv, vsaj v tem smislu, al pa je kak drug bolj praktičen razlog. Res ne bi vedel, je pa pač tako, da če je dober izkoristek pol pač tudi boljše čipe prodajajo kot slabše, samo tokrat prihaja do velikih razlik znotraj teh 1700+ Tbred-ov B. Kakorkoli pomoje ti je z 2100+ AIUHB zagarantirano 2700+ na 1,65V z 1700+ pa morš imeti že orenk srečo za kaj takega, če pa maš kako srednjo srečo pa vseeno dobiš vsaj 2 GHz na 1,7do 1,75V kar pa tudi ni tako slabo za tako poceni čip. Če maš pa ful srečo pa dobiš med 1700+ lahko tudi mega čip kot je Morphlingov in še ene par se je takih pojavilo, samo na to ne računat. Po drugi strani lahk pa fašeš invalida kot je bodom-ov, tako da se morš pol odločit tvegati ali ne tvegati, samo zame to ni vprašanje, jaz si srečo krojim sam:D. Sreča ponavadi nikoli ne pride ko računaš nanjo ampak ko najmanj pričakuješ, tako da ni zanesljiva stvar. Ne tega pozabit ko greste tvegat!

Jest pr izbiri procesorjev še nikol nisem mel sreče:|
Celo celeron 600 mi ni delal na 900 ampak komaj na 800MHz;(
Athlon TB 900 je bil nestabiln že na 1000, ko so jih nekateri (skoraj vsi) gonil na 1200MHz.

Ampak nima veze, glavno je da dela procesor brez problemov in se ne sesuva, tistih par megahertzov gor al pa dol ;)

bodom ::

Hello boys:D

po dolgotrajnem potovanju prek sirne Slovenije (in drn in strn) sem koncno prispel domov in kot vidite procesor laufa.8-)
najprej hvala Morphling-u za testiranje ter Malecky-ju, ki mi je menjal procesor.

vidim, da je moj bivsi invalid bil dodobra presinfan podolgem in pocez, hehe.
no, zdej bom probu to zadevo malo testirat...da vidmo to kar hocmo...one nice OC:D
ce ima kdo kakrsnekoli napotke...na dan z njimi.

LP

the_unborn ::

a zdej mas nov proc? a tastarga si kej stestiral, kera stvar je delala tezave?

un|verse: sej je ze morphling1 vse napisu..

...hmm...zaenkrat dobro kaze...

LP

-I Za izven in konto I-
Morphling, postavu sm tist Aquarius in kaže presenetljivo v redu. Aja, ni 10×10 ampak 8×8 >:D

No po 20 minutah je interna CPU dioda pogreta na 47°C socket temperatura je 45°C Matična kaže pa 51°C (KD7:P )
ups padl je na 46°interna, še mal pa se bosta zglihali...

Zrak ima okoli 24°C disk ima 30°C;) ....

Prej sem mel na Volcanotu 9 na maximum vrtljajih 60°C interno in 43°C zunanjo temperaturo.

zadnji podatki.. 46°C socket; 52°C plata; 47°C interna dioda; 30°C HDD po 25 minutah... se pravi se dviga temperatura zellooooo počasii.

Aja še nekaj, v BIOSU mam naštimano voltažo na 1.7V in še zdaleč ni taka voltaža, ko jo merim v MBM. 1.67V je povprečje, skače pa od 1.65V do 1.70V. Pomojem ni kriv napajalec, ali pač?

Temperature še vedno iste... Impressive...

DeLonghi ::

asPeter, Malceky:
pravkar dosegel 164*14, kar znese malce manj kot 2300mhz...55 stopinj, zracno hlajenje Zalman, voltaza 2.0, Asus A7v333-X

Procesor je 1700XP+ T B.

Kaj vec pa bi se dalo dosec le z vodnim...kaj pravite?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

huh...baraba:D

jst trenutno zelo pocasi dvigam...2004mhz (160×12,5)...temperatura 37°C v MBM 5.

gremo dalje8-)

PS. sam zvok skrta...je mel Malecky prou...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bodom ()

DeLonghi ::

Popravek: stabilno sedaj dela na 165*14 kar znese 2310 MHZ>:D

..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

po dveh urah furanja se je interna temperatura ustalila na 49°C , zunanja pa na 47°C

Čudno dobro dela tale hlajenje. 16°C manj kot prej na zrak pri 4000 obratov in več kot 20°C manj kot pri 3000 obratov na minuto.

-UPDATE-

Ratal mi je. Verjetno sem mejo prebil na silo z visoko voltažo>:D Prej mi ni niti na 1.9V delal nad 2250MHz zdej sm pa pršu na 2300Mhz! Prej se mi je na 1.725V (tako kot zdajle) sesuval tud pri 2250MHz, zdej dela na 2300+!

This water cooling ROXXX>:D Zdej bom pa še s tvojim blokom naredu morphling, za še višje izzive. Aja na sliki poglejte voltažo!!

I'm so happy... Zdi se, da bo šlo še višje.. držte pesti!

Jure

evo, koncno lahko tud jst dam sliko...

ko dobis v roke nekaj, kar dela. matr koncno so me uslisali, ker z "bivsim invalidom" sem imel vec kot prevec tezav!

trenutno mi laufa kot vidite na 2129mhz (12.5×170)...

zanimajo me vasa mnenja...pedvsem glede temperature CPU-ja? temp. sistema pa ne vem, a je za verjet da je samo 20°C? vseh 5 ventilatorjev dela na normalnih (srednjih) obratih...

aja, pa ram imam na voltazi 3.0V...a se splaca dat voltazo na max, se pravi na 3.2V?

hvala in LP!

(*)_(*) ::

Jaz mam jiuhb 1700+ na epox 8rda pa 360w napajalnik(+5V-35A, +3.3V-28A, +12V-17A)
stabilno dela mi na 2100mhz 200x10.5 (2x 256ddr400) na 1.675V z zalmanom 6000AlCu
sumljiva mi je +3.3 voltaža, ki jo imam vedno 2.85 8-O
+5.00 imam povprečno 4.92V
kaj pravzaprav te voltaže pomenijo ?? in zakaj bi bila +3.3 le 2.85V ?

Takole še dela, jutr bomo pa še naprej tweakal. Za dons je dost. Nej se voda lepo ustali:D

ja, kaj sploh pomenijo tiste voltaze? +3, +5, +12V?
na mojem prejsnjem postu se vidi, da sta prvi dve malce pod mejo, una od +12V pa malce nad njo. zakaj?
in od cesa je to odvisno?
LP

Golden eye ::

3.3 je zelo pomenbna ker na tej Voltaži deluje ram!! Torej če ti pade ta voltaža pomeni da ti pade voltaža rama. Ostale niso tako pomenbne:D

(*)_(*) ::

voltazo rama lahko nastavim v biosu max- 2.9V
tolko imam tudi nastavljeno... a pol mi ram na tolk deluje in je to kul ?

Tito ::

Malecky, a si potem iztisnil kaj več iz tistih dveh procesorjev? Me res zanima, ker sem 100%, da sta "invalidna".

LP
ex. Jezus Kristus

Golden eye ::

odvisen če gledaš linijo 3.3V potem mora bit 3.3V. Če pa gledas pod drugo voltažo pol pa je vrjeten za ram!!:D

Zgodovina sprememb…

dexter_II ::

epox 8rda al 8rda+ ne kaze nikjer +3.3v linije
kar je cudno

tisto ti program bere od memory-a,poglej v bios-u

Golden Eye da ne boš tople vode pogruntal. Pač imaš tri glavne linije +3.3, +5 ter +12V prvi dve sta pomembni za samo napajanje plate chipseta in procesorja (v nekaterih primerih jima pomaga tudi 12V - odvisno od plate) 12V ter tudi 5V pa je za napajanje zunanjih naprav (floppy, disk, cd...) In te napetosti pač nihajo, normalni napajalniki naj bi zagotavljali +-5% ostopanje od idealnih vrednosti , nekateri boljši imajo to območje še ožje. Za delovanje procesorja je v končnem stanju važna samo Vcore ali napetost jedra ta se preko napetostnih regulatorjev dobi iz 3.3 in 5V linij. Zdaj če bi ta preveč nihala lahko pride do nestabilnosti, recimo imaš navit proc ki naj bi delal pri 2V stabilno, ko obremeniš procesor napetosti malenkost padejo in če napajalnik ni dovolj dober in v nekem trenutku napetost jedra preveč pade, lahko v tistem trenutku procesor zmrzne.
Napetost spomina se na podoben način napaja, in to ni napetost +3.3V pač pa po defaultu za ddr 2.5V oz odvisno kako potem nastaviš v biosu, zopet je nihanje te napetosti važno za stabilno delovanje. Je pa pri VIA platah ta napetost direktno napajanje čipseta, tako da s svojo vrednostjo vpliva na stabilnost spomina.
Vcore in Vdimm ter še kaka druga pa ne nihajo z enakimi vrednostmi kot 3.3 in 5V linija, zato so na plati kondenzatorji da ta nihanja čim bolj ublažijo preden jih dobi procesor, ram, čipset ali kater drug važen čip.

Da se vam pr voltažah prdružim in dodam svoj lonček.
Naštimano v BIOSU mam 1.9V, ampak povprečje v MBM mi kaže pa 1.86V.
+5V je lepo normalen tako kot vsi ostali. Samo Cpu voltage me pa ornk zeza.
Če dam na večjo voltažo, se pa računalnik nonstop resetira. A je možno, da je napajalnik prešvoh, čeprav je pri Epox plati procesor jedel lahko tudi 2V? Zdaj testiram na Abit KD7 plošči. Je možno, da ta plata več elektrike porabi zase?

Kaj hudiča je to? 2400+ dela na 2400MHz s tem, da ma povprečno voltažo okrog 1.85V (mogla bi biti okrog 1.9V).

Hvala za odgovore že vnaprej,
Jure

Mah te voltaže mal nihajo gor pa dol. Meni tale moja Epox-ka konstantno overvolta, tako da imam vedno malo več kot naštimano v BIOS-u, ti pa malo manj. Recimo zdele imam naštimano na 1,65 V pa mi kaže 1,68V. To je pomoje čist normalno, pa mal odvisno od konkretne plate in napajalca.

bodom, praviš, da ti zvok škrta. Kako to misliš. Meni odkar sem zamenjal CPU škrta zvok v mafiji in imam zvočne anomalije v Splinter cell demotu, recimo Unreal Tornament 2003 pa dela čist brez problemov in če dam v Mafiji na software only sound tudi ne škrta, tako da skor ne more bit procesor. Tudi MP3-ji delajo brez problemov. Mam pa SBLive 1024. Kaj bi lahko bilo tu krivo? Razmišljam, da bi vzel Live-a ven in sprobal z on board zvočno, da vidim kje je problem, samo je pa čudno, da zamenjaš proc in ti začne drkat zvok in to samo nekje. Pa isto sranje je če je proc navit al pa nenavit.

Zgodovina sprememb…

AtaŠtrumf ni isto, ker je prevelika razlika. Taka voltaža bi mogla bit na 1.85V ali v skrajnem primeru 1.875V, ne pa da dam na 1.90V in mi še vedno voltaže 1.84V meče ven:\

Tud jest bi rad, da bi bile voltaže višje od izbranih, ne pa da so nižje in to tako očitno.:O

Socket temperatura je 60°C
Interna CPU pa se je ustavila pri 54°C (Seti + RC5 + Internet)
Plata ima pa 51°C

Zvok škrta zarad Creativa to je še vedno bug konflikt med VIO in SB-jem . Ampak vsi sam VIO kurcajo, pa to sploh ni njen problem ampak nekaj v zvezi z PCI-jem in SB-jem (se ne spomnim več točno, ker so eni problemi obstajal tud na nekaterih Intel 815 platah) jaz mam on-board sound, ki mi je čisto cool in nič ne škta. In tud druge zvočne kartice kot recimo Turtle beach, Hercules in Philips ne škrtajo z VIO.

hmm...zvok mi malce skrta. predvsem ko poslusam mp3-je, pa se to ce dela kar precej na glas. zdej al prej k se nism mel novga procesorja oz. nenavitega, nism niti sel za tem, da bi pomislu na zvok.
res pa je, da mam samo on board zvocno...

aja btw...vem da vsi uporabljate prime95. javi mi nek cuden error:
ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.

a bi kdo vedu, kaj je to? na netu sm nekje prebral, da bi lohk blo to tudi zarad softverja.

drgac pa mi masina stabilno laufa na 2100mhz...cim malo dvignem se zacne pojavljat ta error.
ce prime95 ne laufam pa pridem tud to 2250mhz.

LP

Zgodovina sprememb…

tole sm najdu na netu:

Since we are using floating point numbers we must change the "equals sign" above to "approximately equals". If the two values differ by a substantial amount, then you get a SUMINP != SUMOUT error as described in the readme.txt file. If the sum of the input FFT values is an illegal floating point value such as infinity, then you get an ILLEGAL SUMOUT error. Unfortunately, these error checks cannot catch all errors, which brings us to our next section.

in pa tole:

ILLEGAL SUMOUT errors are often caused by bad sound card drivers. Look for a newer one. The good news is these errors are usually quite benign - just a small loss of cpu time.

...ce kej pomaga...

LP

Zgodovina sprememb…

Fury ::

Boky ::

Na masini z via mvp3 chipsetom(jep, staro ampak z k6 III & 256ram-a in win98 stvar se vedno vredu dela) in dodatno ide kartico sem imel enake probleme z mp3-ji. Pokanje se je pojavljalo med delovanjem diska priklopljenega ta dodaten kontroler. Po namestitvi "PCI Latency patch-a" so te tezave zginile. Upam da bo ta pacthdeloval tudi pri zadnjih via chipsetih.

Simulacrum ::

Torej sodec po vseh teh oznakah na novih procesorjih, ima:
- TbredA 1700+ oznake:
AXDA 1700 DLT3C
RIUGA 0250 TPMW

-TbredB 1700+ oznake:
AXDA 1700 DUT3C
JIUHB 0252 MPM

-TbredB 2100+ oznake:
AXDA 2100 DUT3C
AIUHB 0251 XPKW

Procesorji bolj zeljni navijanja naj bi bili tisi, ki imajo v oznaki H, nato jim sledijo procesorji z G in zadnje mesto zasedejo tisti, ki imajo C. Nato je se pomemben teden izdelave. Novejsi procesorji se bodo boljse navijali, npr. 52. teden bo sel visje kot 45. teden.
Sem se kaj pozabil? Kaj pa serijska stevilka? Ima tudi kaksno vlogo v dolocanju kvalitete procesorja?

Lp
Riplix

Ubistvu....si zgrešil vse...kar si napisal nič ne drži...vsaj generalno ne.

Hm...no to naj bi drzalo v povprecju...torej pac vec moznosti je, da dobis dober procesor, ce kupis npr. 52. teden in s crko B v kodi.
Se se vedno motim?

LP
Riplix

Ubitvu ja...

Najboljši OC so JIUHB 45 teden...te redko dobiš je pa haklc to da se jih večina ne more kosat z 0.18mikronsko AROIO..se pravi jajca oz sreča...

51 teden JIUCB so bolj stalni..se slabše navijajo ampak bolj konstantno, še vedno pa se kupuje mačka v žaklju zelo dobrih Tbread-ov 1700+ je malo...

JIUHB je zaenkrat sigurno najboljši stepping teden je bil pa 51 zgleda najboljši. Začeli so se pojavljati tudi najnovejši 0302 se pravi drugi teden 2003 tam do ene 2.4-2.5 z vodnim grejo. Jaz pravim vse kar gre nad 2.3G za tako poceni čip je noro dobro.

Ho...kaj pa ostali procesorji TbredB...recimo 2200+? Se tudi dobro navija? Pa kako je stepping?

2200+ jih pomoje sploh še ni ampak so samo A. 2100+ je največja šansa za zelo dober primerek stepping AIUHB seka.

Tito ::

Tako kot povsod je vse odvisno od sreče! Vsakič ko poizkušamo posploševat se izneveri! Je bilo govora o radeonu 9500 o Athlonu 1700+... Prišel sem do zaključka, da nič ni zagotovo...

Ekoci...sem kupil TbredB 2100+:
AXDA21000DUT3C
AIUHB 0301TPJW

Zanimivo, da je prvi teden leta 2003. Upam, da je kvaliteten proc...samo skoda, ker verjetno ga ne bom mogel dosti navit, ce sploh kaj, ker imam slab motherboar (ASUS A7A 266, ALi Magik) pa tudi ram ni visek kvalitete. No we'll see.

LP
Riplix

Damn pa ne moreš imet tako dober proc v tako bedni plati. Upgrade fast :)
««
11 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20343852 (16636) peter_ki
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

19412823 (8588) nimus
»

Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )

1659526 (7251) Zoidberg
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593881 (3320) morphling1
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535542 (4906) krucymucy

Več podobnih tem