» »

Duron 1600 MHz Applebred

Duron 1600 MHz Applebred

«
1
2 3 4

AtaStrumf ::

Ker mam Durone v tako lepem spominu in ker noben noče prodat kakšnega starga Athlona XP, sem se odločil, da bom kupil kar enga Durona 1600 MHz. Cena je 11.400 SIT + čakanje v vrsti cca. pol ure. Saj veste, Mlacom pač. No skratka nabavil sem naslednjo žverco:

AMD Duron 1600

DHD1600DLV1C
Y896514240017
MIXIB 0338MPMW

Zgleda identično kot Thoroughbred B, samo da ima L2 mostiček kastriran in kot sem prebral tukaj, lahko z povezavo tega mostička omogočim celotnih 256kB L2 Cache-a. Tudi navijajo se baje prav živalsko, tako da komaj čakam da dobim še plato jutri da sprobam zadevo.

Zdaj me pa zanima, če ima kdo od vas kake izkušnje s temi Durončki, ki bi jih rad delil z ostalimi.

ru7 ::

Jst izkušenj nimam, me pa zanimajo rezultati, glede na "navijalski" potencial, ki naj bi ga imel :)

sharp ::

Huh zjutraj sem gledu po ostalih forumih in je tale mixib prava žival tko da 2.5 ni nemogoče,dej hitr dob plato pa zalavfaj zadevo,a jih majo še kej?

AtaStrumf ::

Tale je bil sicer zadnji 1600 MHz imajo oz. so imeli pa še dva 1400 MHz, če koga zanima. Lahko pa povprašate še kje drugje. Prvi moji rezultati pa bojo jutri čez dan enkrat.

Sharp a daš link, kjer si to bral, da mal sčekiram.

njok ::

Jaz sem danes klical pa so rekli, da jih nimajo več.

Ata, tu je en link.

Kaj cakas z odklepanjem? :)

sharp ::

Ja ta link ki ga je njok dal.

Wad@ ::

Lepo, lepo....tud jaz pričakujem kakšnega durona...>:D
Ampak pozor! Baje, da duroni 1400MHz so t-bred A, 1600 pa seveda ne. Torej se ne tako navijajo...

Recimo tole sem nekje dobil:

I have tried both the 1400 and 1600, the 1400 stepping MIUGA was a t-bred A core and didn't clock that well, only got 1750Mhz but both 1600s I have seen are t-bred B cores and fly when overclocked.t the moment I have a MIXHB stepping Duron 1600 in my A7N8X-X rig and having upped the voltage to 1.675 I have got it Prime95 stable at 2260=205x11 which i think is plenty to be going on with. There is more in the tank (it loads windows at 209x11=2310 & 1.75V) but the temp under load is now 51degC which is as much as I think I will risk for now. I am using a Ł4 Coolermaster HSF (copper base plate rated for a XP3000+) and a thin smear of crappy grease. So I imagine that on a better board and with better cooling a stable 2400 or even 2500 would be easily achievable.

njok ::

Ne, ne - to je kot pri t-bredih, samo stepping pogledas. MIXHB je recimo b revizija, MIUGA pa a. Baje se obe razlicici (1,4 in 1,6) enako dobro navijata (za 1,8 ne vem). Upam, da bom lahko kmalu tudi sam kaj porocal. :)

Wad@ ::

Damn...pa ravno 1.8Ghz me zanima, pa nikjer ne najdem nič:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Wad@ ()

njok ::

Ce gre po sreci bom enega stestiral v petek.

|KoRn| ::

Kje bi se pa dalo dobit "silver ink" ali kaj podobnega, da bi povezal prerezan L2 mostiček?

njok ::

Jaz sem ga kupil v Conradu, verjam pa, da se ga dobi tudi kje drugje.

GUFY ::

Jaz durona dobim danes pa bom poročal o rezultatih.:D

rhabdo ::

Da ne odpiram nove teme, če bo pa treba jo pa pač bom... A je kdo probal oz. slišal, da bi Duron 1600 delal na plati MSI K7T turbo? Najlepša hvala za odgovore!

Lp

swar ::

Hmm se prav ce odklenes temu 1600 se dodatne L2 mas v bistvu XP za zelo majhen denar s tem da ga lahko se drasticno navijes?

GUFY ::

V mojih roka je že en tak duron 1600 MHz (kupil sem ga v Megahitu LJ in imajo še dva 1600 MHz in enega 1400 MHz) :D

Pa še steping:

DHD1600 DLV1C
MIXIB0345TPMW
2366305251212

Danes zvečer poročam o rezultatih navijanja.>:D

AtaStrumf ::

Evo jaz mojga že laufam, nekako za silo, ker bo treba winse na novo gor fliknit, samo si nisem mogel pomagat, da ne bi probal 2,0 GHz @166 FSB-ja @1,65V. Za zdaj ni videti problemov, samo me pol stvari ne dela, tako da grem winse inštalirat - sem zamenjal tud plato, pol pa kaj bolj konkretnega. Aja pa kuler mam čist v pi***. TAle Volcano 6 al kva je že sploh je premal. Pri 2,0 GHz@1,65V gre temperatura takoj do 65C, kar je mal preveč, tako da bom moral še kak nov kuler nabavt. A ma kdo V7+ za prodat?

sharp ::

Jst mam doma enga mi že dobro leto leži,ker mam vodno..

GUFY ::

Moj Duron se trenutno zelo dobro počuti pri 2000 MHz, prime laufa cca 45 min, napetost na procu pa je 1.65V nastavljeno v BIOS-u, dejanska pa 1,61-1,63V.:D :D :D

GUFY ::

Duron sedaj dela na 12 x 200 = 2400 MHz in 1.92 - 1.95 V, Prime 95 stabiln cca 25 min. Ga bom še mal matral, da vidim ali je to stabilna frekvenca, potem pa naprej...>:D

njok ::

Fantje, ne sparat! Dejte odklent te duroncke. :)

AtaStrumf ::

S čim, ga pa to hladiš GUFY? Jaz rabim najprej nov kuler, pol pa bom probal kaj več kot 2,0 GHz oz. 1,65V. Do kam pa je šel z 1,65V? Jaz osebno ne dvigujem voltaže. Do kamor pride z default OK pol se pa ponavadi itak ne splača, ker rabi preveč soka, za relativno malo frekvence.

Pa a si že odklenil preostali L2 Cache? Jaz mal cvikam, ker se govori, da ga lahko če ne rata pol zajebeš in moraš totalno izklopil L2 v BIOSu, drugače pa sploh ne dela stabilno.

GUFY ::

Z vodo, s čim pa. Za stabino delovanje na 2400 MHz rabi 1.95V - 1.98 V, kar je pa manj pa ni stabiln. >:D, full load 44 stopinj. Na defult voltaži pa ga še nisem testiral.
BTW ali ni privzeta voltaža 1.5V?! DHD1600 DLV1C
Odklenil pa ga najbrž bom in to za probo s svinčnikom, samo ne še danes.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GUFY ()

Wad@ ::

8-O 8-O Gufy...pa po tvojih postih vidim, da imaš tberd-b...pa se tolk navija>:D
Nevem, ampak to se sliši prav zanimivo...

GUFY ::

Wad@: narobe vidiš, danes sem kupil Durona pa ga mal matram, imam pa tudi tberd-b 1700+, ki pa je ša za odtenek boljši vsaj glede navijanja.>:D

Wad@ ::

O f**, sem falu..za trenutek sem mislil da so tberd-b slabši za navijat, v bistvu sem zamenjal z tberd-a:8)
Pa vseeno za svojo ceno so kar qlll..8-)

salesky ::

A tej duroni majo zaklenjen množilnik? Ker meni mi ne rata spremenit množilnika na KT400 plošči. Sm pa dans kupu Durončka 1400 u MegaHitu.

Trenutno tiktaka na 1994Mhz na 1.55V (10.5x1900/38). Ni mi ratalo spremenit množilnika.

Škoda ka plata mi ne omogoča statične PCI frekvence. Tko da zdej mi laufa na 10.5 x 190/38. Če dam mal več je že 39 in ne deluje več. :\ Bom mogu menjat za kako NF7 plato. :D

GUFY ::

Moj je tud zaklenjen.;((

salesky ::

Pa se jih da odlklenit? :\

njok ::

No, nama s saleskyjem odklep L2 mosticka s HB svincnikom ni uspel. Jutri bom poskusil s srebrno barvo.

Drugace sem opazil, da so ti novejsi rjavi applebredi (gre za 44. teden) enaki zelenim. L2 mosticki so namrec nekako zdruzeni z L9, kar se pri starejsih z rjavim pakiranjem ni opazilo.

Prekinnjena pa sta prvi in zadnji L2 mosticek.

Starejsa rjava razlicica:


Zeleno pakiranje:

VASkO ::

kdo pa je to odklepal? kolko jaz vem, se luknja ne sme nafilati s prevodno snovjo, ker je pakiranje vecplastno

AtaStrumf ::

Evo jaz sem danes končal test osnovne stabilnosti. 27h Prime 95 + Folding@Home, tako da gremo sedaj lahko v naslednjo fazo, samo en boljš kuler moram nabavt.

Glede tiste večplastnosti, k nas strašijo, da ne smeš zafilat s prevodno snovjo, sem pa glih zanč mal razmišljal, da pol to pomeni, da AMD ne precvika smo unga mostička ampak še vsaj eno povezavo globje, kar pa se mi zdi malo čudno. Zakaj hudiča bi to počenjali?

Drugače pa me zanima, če se je kdo tu že okorajžil in pofarbal un L2 mostiček. Če bom že glih moral dat še 3 čukce za kuler, pol pa hočem tud vsaj polno(čisto)krvnega konjička, da ga bom navijal. Samo nočem, pa ostat brez L2-ja tako da mal čakam, da se ker drug prostovoljc žrtvuje :D.

Zgodovina sprememb…

njok ::

Jaz sem vceraj na hitro pofarbal, pa brez uspeha.

Kakor sem jaz razumel, je potrebno pri zelenih duronih tisto lasersko zarezo malo spraskat, da se prikaze kontakt, ki je baje ozemljen. Potem se to skupaj poveže z enim kontaktom.

Takega durona kot je moj pa nisem se videl na nobeni sliki. Upam, da bom imel jutri kaj vec casa, da poiscem kaj vec informcij.

sharp ::

Evo za Štrunfa in ostalo mafijo

Treba je povezati zadnji L2 mostiček in to čez maso,dela ko šus:))

AtaStrumf ::

Jaz bom verjetno operacijo izvedel v nedeljo ko dobim nov kuler. Volcano 7+ bo pomoje kar zadoščal. Vsaj za mojga bivšega 2100+@2700+ je bil čist dovolj.

sharp, daj malo pokomentiraj kakega durona si to odklenil in ali si zafilal luknjo, pobarval okoli, oz. kaj tretjega. Moj je zelen, praktično identični tistemu na sliki od newegg-a. Ima presekan samo zadnji L2 mostiček.

sharp ::

Ja Duron je isti kot na sliki od newegg-a,se pravi zeleno pakiranje,v prve sem povezal mostičke tako da sem šel mimo mase,ki je lasersko zarezana,samo ni blo efekta še zmeraj 64 L2:( ,no potem sem pobarvu čez maso in to je to,barvu sem z korekcijo za šipe,lukne se ne sme zafilat z neprevodno snovjo ker mora bit kontakt povezan s mostički.

njok ::

sharp: a prvi mosticek je tudi prerezan?

sharp ::

Ne Njok vsi so celi razen zadnjega.

njok ::

Damn, ocitno ne obstaja preprost nacin za odklep teh duronov po 40. tednu.

Mogoce ve kdo kaj glede mnozilnikov?

AtaStrumf ::

No če je pa tako pa še tolk bolje, se vsaj ne bom zezal z ovinkarjenjem ali pa filanjem luknjice. Samo da se prepričam: torej povežeš mostiček (oba kontakta) in pri tem pobarvaš čez luknjico in s tem zajameš še ozemljen kontakt, rajt?

njok a so Duroni po 40. tednu kaj drugačni? Ti imaš verjetno prerezan tudi 1. L2 mostiček, al kako?

Zgodovina sprememb…

sharp ::

No če je pa tako pa še tolk bolje, se vsaj ne bom zezal z ovinkarjenjem ali pa filanjem luknjice. Samo da se prepričam: torej povežeš mostiček (oba kontakta) in pri tem pobarvaš čez luknjico in s tem zajameš še ozemljen kontakt, rajt?
Yup,to je to.

Mogoče ima Njokov duron čez luknjico še eno plast in ne more povezat z ozemljitvijo.

salesky ::

njok pa jst mava rjav model zelenega principa. :D če razumeste.

Vsi mostički razn zadnjega so celi. Je pa isti procesor kot zelen samo da je rjav. Jst še nism probal ker nimam tiste "farbice" za probat. Tko da ko pridem u LJ nujno probat!

njok ::

salesky: prvi je tudi prerezan.

Nekje sem prebral, da je za tiste proce, ki so bili narejeni po 40. tednu za odklep nek poseben postopek, ki se po zahtevnosti ne more ravno enacit s farbanjem mostickov (gre za rezanje in povezovanje enih zelo tankih kontaktov, okrog 0,2 mm baje).

Zaščitno plast nad kontakti pa sem mocno podrgnil, tako da stik zagotovo je.

AtaStrumf ::

Ampak to so pa res bastards tile AMD-jevci, da grejo tolk daleč z zaklepajem procev, potem ko so bili tako dolgo čist enostavni za odklenit ali pa so bili celo že odklenjeni.

S tem mislim seveda na množilnike, cache pa je sicer čist svoja zgodba, ampak se nekako tudi lepo ujema z množilniki, k so pač tolk bolj zakomplicirali zadevo.

Zgodovina sprememb…

AtaStrumf ::

Evo glih zdele ga farbam. Držte pesti, da bo delal!

AtaStrumf ::

DELUJE!!! Odlično, to je bil pa res poceni 2400+ :D! Pravzaprav 2600+, ker dela na 166 FSB-ja. K saj ne bi bil zaklenjen :).

kajzer ::

AtaStrumf na kolk ga maš navitga in pri kolki napetosti?

Tic ::

Koliko denarja?
persona civitas ;>

GUFY ::

cca 11000 SIT:D

AtaStrumf ::

Deluje na 12x166=1992 (2,0 GHz) @ 1,65V, samo ga moram še malo pretestirat na stabilnost. Hladim ga pa z Volcanotom 7+ na 3000 RPM - dost tiho. Tist Volcano 6+ je the biggest junk ever. Prej ko je bil še Duron je imel na 1600MHz in pri 1,5V 50C. zdaj ima pa 48C med normalnim delom.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

duron1600

Oddelek: Navijanje
241334 (1086) alo
»

Navijanje Duron-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
503793 (2888) celada
»

Duron 1600Mhz (pobarvan L2 mosticek)...navit do :)

Oddelek: Navijanje
131526 (989) mloncar
»

Procesor AMD

Oddelek: Kaj kupiti
181583 (1235) Dr_M
»

Navijanje zaklenjenih Bartonov (Thortonov) in Tbredov (Duronov)

Oddelek: Navijanje
201698 (1115) RookY

Več podobnih tem