» »

AMD vs. INTEL

AMD vs. INTEL

f|ction ::

No mene pa neki zanima.
Katera firma izdeluje boljse procesorje?Zakaj so boljsi?
Zakaj po rac. trgovinah pravijo da je amd slapsi od intela?
Sm slisu se eno bedasto:''Ne morm igrat-oz. ne dela mi NFS6 ker mam AMD-jev procesor'' :)
Kaj pravite?
Sorry, the item is not available at the moment...please do nothing...
  • zaklenil: V-i-p ()

Mr.B ::

Intel ni brez vzroka preprečil VIA chipsetom oz. VIA , kakršnekoli licence za katerokoli podnožje za P4. Žal pa AMD ni imel izbire.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Zheegec ::

Bullshit. Je pa lahko zaradi plate, samo odkar imamo nFroce2 lahko samo rečeš, da si za AMD manj plačal, pa ti hitreje deluje. Fajn, a nede?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zoidberg ::

v podpisu vidis mojo konfiguracijo in mi mi zal da sem kupil amd pa sem imel dovolj denarja za intel varianto
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

dr.J ::

Ja, totalni bullshit je taka izjava. AMD procesorji so čisto fina, poceni in marsikje hitrejša zadeva od Intela. Kakšen VIA KT266A ali KT333 pa Nforce2 čipset dela kot urica.

Velika večina tistih, ki so imeli težave z AMD sistemi, so jih zaradi svoje ne*osti pripisali kar procesorju.

Jaz uporabljam 3 AMD sisteme, pa ni po dveh letih nobenih težav. Če rabiš Linux, še toliko manj!

Glede tega, kaj je boljše in zakaj, so se tukaj že kregali do onemoglosti. Kar pobrskaj po arhivu. Na koncu pa se itak izkaže, da vsak svojo robo hvali.

Za tako malo cekinov ne boš dobil take zmogljivosti nikjer drugje kot pri AMDju. Preizkusi in se odloči.

Zoidberg: kje si pa dobil XP1700+ Thoroughbreda?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

TitanSLO ::

kje je možno dobiti Abit Nforce, drugače pa je men AMD zakon.
Komaja čakam, da pridejo novi modeli 64-BITNI.:D

DRUGAČE PA ZA PROBLEM nfs6 << pošlji rododendron MMMatotu >>. Meni laufa brez problema na AMD 1000 (oc 1200).


Zgodovina sprememb…

f|ction ::

Sj da ne dela nfs6 sm slisu ze veckrat:)Sam da pa ne dela zarad AMD ja je pa mal hudo.
Men osebno dela-ceprav ne igram ker se mi upraviceno zdi da je moj comp oz voodoo 3 3000 za muzej-pa se 600 mhz celeron je mal za v kos-sam bo ze.
Aja zdj bom nadgradil comp pa bi blo verjetno bols da vzamaem 1700 xp 0.13 mikrona tbread ane?Baje zarad gretja bols?0.18 ne delajo vec?

Mr.B ::

ALIEN3001 , tvoja izjav : Bullshit. Je pa lahko zaradi plate, samo odkar imamo nFroce2 lahko samo rečeš, da si za AMD manj plačal, pa ti hitreje deluje. Fajn, a nede?....

ali pa dr.J
Ja, totalni bullshit je taka izjava. AMD procesorji so čisto fina, poceni in marsikje hitrejša zadeva od Intela. Kakšen VIA KT266A ali KT333 pa Nforce2 čipset dela kot urica.

Čipseti kot so nFroce2 , KT266A ter KT333 , so relativno novi. Vsak ki je imel kdaj Intlov procesor na VIA plati ve da zadeve pred KT266A niso delale tako kot z intlovim chipsetom. Kot tudi ste vsi AMD feni to tudi povedali. To da so bile s chipseti pred KT266A , malo čudno ne vedno delujoči tako kot bi morali. Torej ko se je neka firma odločala o nabavi novih mašin so prišle prve VIA chipseti ven za AMD in čuda , zadeve so kar naprej imele težave. Torej so se odločili da preskočijo prve AMD-je. No dobre dve leti po tem so še vedno VIA chipseti in spet še ne delajo. In sedaj bodo spet nabavljali in glejga sedaj pa naj bi delali. UP ampak dvakrat niso , bomo malo počakali. Kar je sploh zanimivo je to da če postaviš vsporedni test med platami z Intel chipsetom in VIA chipsetom , ter primerjaš število popravkov BIOSa se ti res postavi čudno uprašanje zakaj rabi plata vsak mesec vsaj dve nadgradnji biosa.Žal razen VIA-chipseta AMD ni imel druge izbere , ker enostavno ni bilo chipsetov dovol za prodaja , zato pa so se pojavile govorice o nestabilnosti , itd... Intel pa je lepo rekel , naša moč je v stabilnosti , in je tako enostavno rekel VIA-ji ne hvala. Licenco imate le za soket 370, itd.. Tako so se govorice o AMD-jevi nestabilnosti nadaljevale.

No kar pa je zanimivo , je to da se pojavijo razni Jučki2K ki vržejo test ven , in rečejo glejte AMD s 500MHz nižjo frekvenco izračuna 100% hitreje , potem pa pa se zraven postavi en Intel fen , ki zraven pokaže teste , razne teste realnih aplikacij , kjer je Intel hitrejši ? Le kako se bo kupec odločil ? Je imel dr. Tom prav da so feni , v končni fazi največja težava AMD-ja.

Veste jaz sem včasih tudi delal v garažni prodajalni računalnikov , veste takrat in sedaj ni nobene razlike , če sestavite mašino ki je cenejša z intlom inside se bo pa ta prodala , drugače pa katerakoli druga konfiguracija.

No sicer na koncu pa dr.J z izjavo : Na koncu pa se itak izkaže, da vsak svojo robo hvali. Kar pa sploh velja za ALIEN3001.



Prosim sej smo to že nevem kolikokrat to premlevali.Dobro bi bilo da bi admini take teme za naslednjih pol leta samo zaklenili.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

the_unborn ::

jaz prvim, da je za navadno domaco uporabo athlon primernejsi (cenejsi), v zadnjem pol leta sem bil na intel in na 2xamd platformi, zdaj sem se vrnil nazaj k amdju
:)

Matek ::

Mr.B, kaj misliš če si tole malo bolj fancy napisal. Taka debata je že prevečkrat potekala tule nažalost. Ampak vseen, pokaži mi en benchmark z celega neta, kjer bo Pentium 4 na isti frekvenci v t.i. realnih aplikacijah premagal Athlona. Če mi to najdeš, svaka čast.

Tisto glede "Intel pa je lepo rekel , naša moč je v stabilnosti , in je tako enostavno rekel VIA-ji ne hvala." pa se lahko samo smejim. Poglej si malo granite bay in tista dva buga, ki sta bila oblavljena po predstavitvi čipseta. glede agp 3.0 compatibility pa Agp prefetch cache-a. Pa še objavli so da jih popravljat ne mislijo, da je vse v rokah proizvajalcev mat. plošč. Hvala lepa, imam raje nForce2.

Pa btw, pred vejico ni presledka.




Glede kexovih vprašanj:

Katera firma izdeluje boljse procesorje?
AMD

Zakaj so boljsi?
Ker so pri istih frekvencah hitrejši in če ne cenejši vsaj cenovno enakovredni.

Zakaj po rac. trgovinah pravijo da je amd slapsi od intela?
Jah, če maš ti en AMD procesor za 20 tisoč pa enega Intel za 30, pa maš na oba 10% marže, kerega se ti bolj splača prodat? (banalen primer, pa vseen)

Sm slisu se eno bedasto:''Ne morm igrat-oz. ne dela mi NFS6 ker mam AMD-jev procesor'' :)
Ni tu napaka, 100%. Jes sem ga na Athlonu 800 igral.

Kaj pravite?
AMD.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

f|ction ::

Ok hvala za odgovore.V bistvu sm cist nov tu,in mi ne zamerit ce sm odprl tk premlevano temo.Js sm jo zacel in pol lahk recem da se jo zaklene ali izbrise?Dobil sm odgovore-prerekanje pa na tem forumu itak ne rabimo-mislim da ta tema nobenemu ne koristi vec.V bistvu bil lahk pricakoval odgovore na tak nacin:vsak svojo robo hvali.No pa sj tk je in vedno bo.
Moj namen v glavnem je bil da mi cimvec uporabnikov tega foruma napise kaj v prid AMD ju ker vidim kok ga ljudje podcenjujejo in da par osebkom pokazem,odgovore na njihove stavke kot npr. mi ne dela zarad athlona.

Hvala se enkrat.
Sorry, the item is not available at the moment...please do nothing...

madviper ::

AMD ni slab procesor ti pravim jaz, ap čeprav pod mojo mizo šiba P4! Ima sam slabost, da se bolj greje od P4 (jes tega nisem meril, ampak vseeno naj bi tako bilo)m zato moraš imeti dober hladilnik! Njegova prednost je v tem, da se temperatura lažje odvaja, ker nima tistega pleha prek jedra. Pa tudi to ni tak važn, ker maš pri Intelu zram čudovite hladilnike, ki jih pa pri AMD-ju ne boš vidu, zato si boš moral novga omisliti:D !
Pozna se tudi cena, ki je pri AMD občutno nižja! Meni ni žal tistih 50k SIT ki sem jih dal za svoj P4! Ti pa se moraš sam odločit, kaj hočeš:
- hiter in poceni sistem, torej AMD
- hiter in stabilen sistem, torej Intel

Odločitev je tvoja! In ne bom reko, da AMD ni stabilen, le hladilnik moraš imet dober! Ta ti je pa okol 7k SIT! Odloč se sam! To je le nasvet z moje strani, ki ga lahko upoštevaš ali pa popolnoma zavržeš8-) !
I'd like to do something crazy!

Mr.B ::

MadManMato :
1. Grandbay :
a. Nekateri ga sploh nebodo izdelovali , tu mislim proizvajalci plošč.
b. Tisti ki ga planirajo , kupiti itak ne uporabljajo AGP 8x. PA da ne bomo preveč govorili o AGP 8x , tudi prve grafične niso bile čisto po standardu , recimo ATI 9700 . Kot tudi bugi z AGP 3.0 pri GB , so ze popravljeni in zadeve delujejo , še preden so se plate začele oz. ko se bodo plate začele masovno prodajati.Drugače kot pri VIA, si pač ti. kupec beta tester.
c. Rambus plate oz. novi 845 GE/PE je hitrejši od le tega. Ko drugo so zaloge plat ki podpirajo RMABUS še vedno na veliko na zalogi.
d. Malo si poglej road map od intla , oz. ga itak ga ne veš , pa bi videl da bodo do poletja prišle konkretni novi Intlovi chipseti.
e. Če že govorimo o napakah seveda vidim da ne poznaš CC820.Ups si še premlad da bi se takrat ukvarjal skakšno apolo plato.
f. Le zakaj je AMD dal PR rating ven , in ga recimo pri Opteron procesorjih ne bo.
g. "Zakaj so boljsi? Ker so pri istih frekvencah hitrejši in če ne cenejši vsaj cenovno enakovredni." Žal se tisti ljudje oz. firme ki kupijo eno komplet serijo procesorjev prav malo ozirajo na to , ker denar žal ni v najboljšem oz. najhitrejšem izdelku.
Žal je to realnost marketinga oz. tržnega gospodarstva.
h. Sory za slovnico , ampak se mi pa tudi ne da g. Toporišiča oponašati z njegovimi tlačenkami.
i. Ja trenutno je edina dobra zadeva za AMD Nforce2 chipset , vse ostalo ne hvala.


France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Matek ::

Mr.B

a. Nekateri ga sploh nebodo izdelovali , tu mislim proizvajalci plošč.

Jaz iz tega sklepam, da ni tako dober chipset, oz. da ne prinaša nekega napredka.


b. Tisti ki ga planirajo , kupiti itak ne uporabljajo AGP 8x. PA da ne bomo preveč govorili o AGP 8x , tudi prve grafične niso bile čisto po standardu , recimo ATI 9700 . Kot tudi bugi z AGP 3.0 pri GB , so ze popravljeni in zadeve delujejo , še preden so se plate začele oz. ko se bodo plate začele masovno prodajati.Drugače kot pri VIA, si pač ti. kupec beta tester.

Ja sam intel je napisal da oni tega NE bojo odpravljali, edino proizvajalci plat lahko rešijo problem. Pa to z beta testerjem si malce pretiraval, se ti ne zdi?


c. Rambus plate oz. novi 845 GE/PE je hitrejši od le tega. Ko drugo so zaloge plat ki podpirajo RMABUS še vedno na veliko na zalogi.

A se niso rambusa uradno odpovedali? Sem mislu da je to čisto propadlo...


d. Malo si poglej road map od intla , oz. ga itak ga ne veš , pa bi videl da bodo do poletja prišle konkretni novi Intlovi chipseti.

Ja sej via tudi ponavadi izda A verzijo v kateri so popravljeni bugi originalnega chipseta, ampak to ne popravi preteklih stvari.


e. Če že govorimo o napakah seveda vidim da ne poznaš CC820. Ups si še premlad da bi se takrat ukvarjal s kakšno apolo plato.

Apollo chipseti vem da so bli slabo narejeni, ampak v bistvu to nima veliko pomena, ker jaz ne zagovarjam VIA-e. Se strinjam s tabo, da so VIA chipseti manj stabilni in da prav zaradi tega AMD slovi po "nestabilnosti".


f. Le zakaj je AMD dal PR rating ven , in ga recimo pri Opteron procesorjih ne bo.

PR rating so dali ven zato, ker so bili athloni na enakih frekvencah konkretno hitrejši od pentiumov, ljudstvo pa je še zmeraj padalo samo na gole megahertze. Pri opteronih tega ne bo, saj so namenjeni na višji trg, kjer so kupci malo bolj izobraženi in se znajo odločit kaj je bolje brez nekih marketinških ratingov. Cenejše verzije 64-bitnih procesorjev bodo še vedno predstavljene z PRjem.


g. "Zakaj so boljsi? Ker so pri istih frekvencah hitrejši in če ne cenejši vsaj cenovno enakovredni." Žal se tisti ljudje oz. firme ki kupijo eno komplet serijo procesorjev prav malo ozirajo na to , ker denar žal ni v najboljšem oz. najhitrejšem izdelku.
Žal je to realnost marketinga oz. tržnega gospodarstva.

Ne razumem ravno kaj si hotel s tem povedati.


h. Sory za slovnico , ampak se mi pa tudi ne da g. Toporišiča oponašati z njegovimi tlačenkami.

Ni panike, mene je sam zbodlo v oči, da so presledki pred vejicami.


madviper:

Odločitev je tvoja! In ne bom reko, da AMD ni stabilen, le hladilnik moraš imet dober! Ta ti je pa okol 7k SIT!

Tudi z stock coolerjem dela vsak Athlon enako stabilno in ne rabiš nobenih 7 tisoč.

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Zheegec ::

No sicer na koncu pa dr.J z izjavo : Na koncu pa se itak izkaže, da vsak svojo robo hvali. Kar pa sploh velja za ALIEN3001.

Doma imam 3 komputre, noben nima AMD procesorja, za vsakega sem dal 300K. Kdo zdaj svojo robo hvali?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Super Sonic ::

pa ne cez B-ja pluvat.. mislm.. ste lesarji.
k boste v zivljenju pol tolk vedl k on, pa obladal sceno tko jo B, boste lahko dajal komentarja in ga pluval..

najprej pa vas caka leta ucenja.. tko da ne nabijat tle kr neki k je sam na papirju.

_Mortal_ ::

Zakaj ne kaj naj bi on bil? bog?
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

the_unborn ::

strucko™

:)

Blup ::

Bedni ste s temi temami, k da bi par otrok gledu k se kregajo čigav fotr ma bolši avto! ;((

Blup
:\

DSmidgy ::

Keri procesor je boljši - pomoje je važno samo: zanesljivost, cena, hitrost, garancija - a sem še kaj pozabu? Zanesljivost je pomojem skoraj enaka pri amdju in intelu (če imaš dober cooler), hitrost je pa odvisna od cene. Tako da primerjaj cene in boš videl katerega se splača - zraven pa glej da ima intel 3 leta garancije, amd pa 1 leto. Amdju ne pozabi prišteti 5000sit za cooler. Čeprav glede na tvoje vprašanje - kateri je boljši - lahko gledamo samo hitrost, garancijo (s tem garantirajo kakovost) in zanesljivost. Tu pa zaenktar zmaga mislim da intel (P4 3GHz).

Za auto pa tudi, boljši je tisti, ki se manj kvari, ima večje pospeške, večjo končno hitrost, gre lahko hitrejše skozi ovikne .. to so vsi tehnični podatki, tako da se lahko izračuna, kateri je boljši. Oblika, cena, poraba goriva odpadejo, saj ne uplivajo na zmogljivost, kakovost.

Blup ::

Dsmidgy: neki si pozabu... vsak ma svoje kriterije... ti si povedu svoje... pa še to si se spustu v točen pomen besede v vprašanju... kar pa ne naredi vsak... za vsacga "dobro" pomeni neki drucga... ne pozabt tega...

Blup
:\

Gejmer ::

Mam AMD Athlon XP 2400+
2x po 256mb rama
Radeona 9700
EPOX 8RDA+(al kak je)
13k markov nic navito
Aja da povem nekaj.Volcano 7+ max obrati tamp procesorja jjje pri idle 37°C pri max obremenitvi pa 45°C...Nikol se še ni zrušil.Kupil sem ga zato ker je zelo dober.imel sem denarja tudi za P4 2.53 varijanto.Pa sem raj kupil AMD po svetovanjih prijatlov pa sm lahk še slušalke kupu da nerabm poslušat Volcanota!! >:D
Nanda yo?

DSmidgy ::

Vem ja. Sem namerno dobesedno upošteval.

V-i-p ::

Brez kreganja prosim, ker vemo kam to potem pelje...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

DSmidgy ::

Sej ni kreganja. Vprašanje je bilo kateri procesor je boljši. To je za gotovo Intel. Samo splača se pa za ziher AMDja (boljše razmerje zmogljivost/cena). Če imaš pa računalnik samo za po netu surfat, pa v Wordu pisat, pa kkšno staro igrco za špilat (tko k jest) potem pa Celeron.

DSmidgy ::

Gajmer - zakaj ne zamenš ventilatorja z Zalmanom Cu (tisto pahljačo al kaj je že). Nej bi bila boljša in tišja.

bosstjann ::

a mi lohko en pove kako se obnese p4 in amd xp v COREL DRAW 2,4 GHz vrzija in to podkrepi z povezavo do testa

nujno rabim

hvala

lp

dr.J ::

bosstjann: pojdi v trgovino in se zmeni za preizkus. Če ti rečejo ne, pojdi drugam. Bodi pa pozoren na podrobnosti: tip pomnilnika in nastavitve, čipset osnovne plošče, verzije gonilnikov in operacijskega sistema.

Jaz računalnik vedno preizkusim, šele potem se odločim. Tako zase kot za službo.

Kar se pa tiče AMD/Intel teme, pa so nekateri zelo površno prebrali moj post. Če so zanič Via4in1 gonilniki, to še ne pomeni, da je zanič sam čipset (VIE _ne_ hvalim!) in še manj, da je zanič procesor. Uporabite kdaj tudi Linux in se boste kmalu prepričali, v katerem grmu tiči zajec...

V službi smo precej veliki uporabniki ne ravno najcenejših/najpočasnejših računalnikov in sem si v 15 letih nabral kar nekaj izkušenj tako z računalniki kot z različnimi firmami in njihovimi serviserji...

Malecky ::

Dajte nehat z zanesljivostjo....pri pravem uporabniku je tudi procesor navit za 100% lahko stabilen kot skala in oh in sploh sistem...pri nekaterih pa še underclockan ne dela tko kot bi moral. Na žalost ni kriv procesor ampak uporabnik, ker ne pozna svojega računalnika in tega, kar so mu v eni bedni firmi not vtaknil pa naj bo to AMD al pa intel...

Vsak procesor, ki pride iz obeh tovarn je 100% stabilen....ampak v katerih pogojih...te pa deklarira uporabnik s svojim debilnim ravnanjem in neznanjem računalništva na koncu je za sesutje Wintendowsov kriv procesor te pa te firme...naslednjič bom kupil drug procesor..ker sem slišal da je stabilnejši...WTF????

Bolj ruknenih debat se ne najde o HW forumih kot je tale in podobne....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

morphling1 ::

Kexs totalno brezvezna tema nevredna objave, saj je bila ze nestetokrat predebatirana, pa se vedno se najde cel kup ljudi, ki se jim da o tem kregat.
Malecky, beres mi misli
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Gejmer ::

Citriram: Gajmer - zakaj ne zamenš ventilatorja z Zalmanom Cu (tisto pahljačo al kaj je že). Nej bi bila boljša in tišja.

Mel ampak se velik bol greje.Če hočeš met tih PC plačaš svojo ceno.Hehe.

Off topic: procesor sem navil. 14k markov(navil sem tudi graficno) zdej je idle 39°C max obremenitev 47°C.Dela kot urica.
Nanda yo?

f|ction ::

{Ok hvala za odgovore.V bistvu sm cist nov tu,in mi ne zamerit ce sm odprl tk premlevano temo.Js sm jo zacel in pol lahk recem da se jo zaklene ali izbrise?Dobil sm odgovore-prerekanje pa na tem forumu itak ne rabimo-mislim da ta tema nobenemu ne koristi vec.V bistvu bil lahk pricakoval odgovore na tak nacin:vsak svojo robo hvali.No pa sj tk je in vedno bo.
Moj namen v glavnem je bil da mi cimvec uporabnikov tega foruma napise kaj v prid AMD ju ker vidim kok ga ljudje podcenjujejo in da par osebkom pokazem,odgovore na njihove stavke kot npr. mi ne dela zarad athlona.

Hvala se enkrat.}




ALO?A nism js ze napisal, da sm dobu odgovore in da naj moderatorji skinejo temo?Ka se zdj neki nad mano znasate?VSEM SE ISKRENO OPRAVICUJEM!!Ce pac nov uporabnik nekega foruma pride tu iskat odgovore, ker je slisu od sovrstnikov da je ta forum ok ,in da bojo dobro svetovali, potem pac ta uporabnik povpraša za odgovor, ne gre in prebere vsega foruma, da bi nasel odgovor, nov uporabnik se ne zaveda ,da je bila ta tema ze tolikokrat premvlevana!

Hvala tistim ,ki so mi odgovorili!

Skinite to temo!
Sorry, the item is not available at the moment...please do nothing...

V-i-p ::

Ta tema res ne bo prinesla nič dobrega. Glede na to, da je kexs, kot pravi sam, dobil željeni odgovor, bom to temo zaklenil...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716035 (5152) frenk
»

Nova plošča za celerona

Oddelek: Kaj kupiti
71235 (1091) rhabdo
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611258 (7599) TheJack
»

AMD XP 2000+ proti Pentium 4 2.2 GHz (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
604349 (3456) G4nj4 5m0k3r
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272026 (1477) gorazd

Več podobnih tem