» »

Nova plošča za celerona

Nova plošča za celerona

Crimson_Shadow ::

Sem v dilemi. Mam dokajšne težave z Gf4 Ti na Abitovi BH6 plati. Poleg tega sem od Abitove tehnične podpore dobil namig, da se Gf4 Ti ne razumejo dobro z starimi platami (mišljeno je z BH6). Problem naj bi bil napajanje AGP vodila. Čeprav ni izključeno, da mi ga serje napajalnik in ne AGP.

Zanima me naslednje, če se mi splača zamenjati osnovno ploščo za C600@900. Najprej sem hotel, da ima plošča Intelov čipovje. Kolikor sem opazil, so te plošče dokaj drage (nad 20k SIT oz. skoraj 30k SIT) ali pa jih sploh ne dobiš več. Na voljo tako ostanejo druga čipovja.

Ali so Via čipovja dobra, ker mi je nekdo (prodajalec, serviser?) pri PCX rekel, da so po stabilnosti in hitrosti enakovredna Intelovim (za FC-PGA/FC-PGA2)?

Sicer imam trenutno izkoriščeno plato skoraj 100%. Na Abit BH6 mi laufa C900 (navita 600). Z zamenjavo bi imel seveda tudi možnost dat gor tualatina 1.4GHz (po možnosti ga še navijem), kar pomeni, da bi pridobil najmanj še 50% na hitrosti, stabilnejše delovanje Gf4 Ti na AGPx4 in ATA100 za diske (trenutno ATA33).

Ti dve plošči lahko dobim dokaj poceni in to nove. Torej, bi bila plata QDI Advance 10T (Via) dobra ali naj vzamem raje QDI Synactix 5EP-V2.0 (Intel)? Prosim, da ne odgovarjate v stilu, zamenjaj vse in vzemi Durona ali XPja, ker imam na voljo le 25k SIT in ne bi rad menjal še spomina.
We create worlds

Spajky ::

Kupi Asus Tusl-2c; mislim, da ni te bo žal... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

rhabdo ::

Imam Soyo TISU matično ploščo ki temelji na intel 815ep čipovju. Podpira tualatine je zelo stabilna in se odlično izkaže pri navijanju. Imam celeron 900 navitega na 1200! Vse deluje normalno z minimalnim dvigom napetosti. Kupiš jo lahko v Izidu (www.izishop.net) stane pa 19 000 SIT! Mislim da je to zelo dobra cena za izvrstno matično ploščo.
Upam da sem ti pomagal.
LP

rhabdo ::

Še glede VIA chipseta: Intel je dosti boljša opcija če hočeš imeti stabilen sistem. Pusti VIO!!
To je samo moje mnenje. Namreč bil sem eden mnogih, ki smo se "nategnili" z via apollo pro 133 chipsetom.:D

bmen ::

in kaj točno je narobe z via apollo čipsetom.
Meni v službi IBM jev računalnik (P3/533 in 128MB na win2k)s tem čipovjem dela BP (ok ne igram ravno igric (no ja včasih kak quake in pa divx),

Doma mi na eni mašini(Abit VH6/celeron1G) tudi dela brez problemov. Sta pa gor winxp in red hat 8.

Za stabilno delovannje je potrebno le malenkost več pazljivosi in dela pri instalaciji kot pri intlu -> Naložiti moraš 4in1 gonilnike.

Če pa hočeš imeti najvišje možne rezultate po testih potem pa kupi p4 z rambusom.

rhabdo ::

Sej ni nič s tem chipsetom nič narobe. Če igric ne igraš pa sploh ne! Problem je v tem da ima ta chipset zelo slabe memory performance! Via 4in1 gonilniki so tudi svoje poglavje. Sploh v windows XP so mi delali težave. Glede ABit VH6: Na tej plati je apollo pro 133A chipset! A pomeni izboljšano in popravljeno različico starega Via apollo pro 133 chipseta. VH6 je zelo dobra plata vendar je vseeno plata na intel 815ep chipsetu boljša! pa model bi imel rad tualatina gor!! O apollo chipsetu bi lahko naredu doktorat saj sem se znjim zajebaval 2 leti in probaval iz njega izvleči največ kar se da!:))
Tako da je bolj pametno kupiti intel 815ep chipset ki je tudi novejši in podpira tualatina.
LP

Jaxx ::

rhabdo, pojma nimaš in samo nekaj posplošuješ... Via Apollo Pro 133A (VT694X), ki je nasledil Apollo Pro 133 (VT693A) ima memory performance vsaj tako dober kot i815! Apollo Pro 133 je bil res en shit, ampak se ga že zdavnaj nikjer več ne dobi. Dobi se samo še Apollo Pro 133A z podporo za Tualatine.. Razen 686B buga jst nisem nikol imel problemov z novejšimi via chipovji in še zdaj imam plato na via čipovju, sicer za AMD ampak who cares..|O

rhabdo ::

Kaj pa posplošujem? Isto si povedal kot jaz! Via apollo pro 133 je bil zelo slab! Via apollo pro 133a pa mnogo boljši! Apollo pro 133t ima podporo za tualatina. Mislim pa da bo imel manj težav z intelovim chipsetom kot z Viinim! Pa če bi si bolj podrobno prebral vse poste bi videl da je govora o podpri za intel procesorje ne pa za AMD! Vem da ima Via najboljše in najhitrejše chipsete za AMD!! Nič nimam proti Vii!! Pač poskušam svetovati človeku ki sprašuje za mnenja na kakšen chipset naj da svojega Celerona, ne pa Durona ali Athlona!! In pri celeronih II in pentiumih III je že od chipseta BX440 intel najboljša izbira! Upam da si me zdej malo bolj razumel in se oproščam če sem užalil kakšnega z Viinim chipsetom!! To ni bil moj namen!!!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VIA: nič več veznih naborov za namizne računalnike?

Oddelek: Novice / Matične plošče
374053 (2840) Pyr0Beast
»

Kateri nabor za P3/celeron socket 370

Oddelek: Strojna oprema
161387 (1214) SkIDiver
»

The weakest link za gledanje divx: ram ali graficna?

Oddelek: Strojna oprema
161290 (1046) Clemento
»

Menjava osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
61120 (901) vito
»

Speed fan +MSI Turbo2

Oddelek: Pomoč in nasveti
201262 (1101) [Default]

Več podobnih tem