» »

AMD XP 2000+ proti Pentium 4 2.2 GHz

AMD XP 2000+ proti Pentium 4 2.2 GHz

«
1
2

l33t ::

Torej, kaj se bolj splaca in zakaj. Kako naj vem ce ne bo AMD zamenjal Socketa ko bo presel na 0.13 mikronov?

_Mortal_ ::

Po razmerju Cena/performance zmaga AMD
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

dr.J ::

Glede na to, da v 0.13 mikronskem Athlonu ne bo nobenih drugih sprememb razen omenjene, bo tudi število pinov ostalo nespremenjeno. Večji problem bo napetost.

Mr.B ::

Počakaj na Via KT333 in nove AMD-je ! Potem pa bomš videl kaj se splača. Sedaj se še vedno splača malo počakati na P41.6A , da mu cena pade.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

_Mortal_ ::

Mr.B muislim da sam dobro veš če si pameten da je nesmisleno kupovat intla, če maš kej razuma seveda
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

eland ::

Tudi sam imam AMD- ja in sem bil kar nekaj časa pristaš, vendar bo moj naslednji abak Intel. To pa zaradi muhavosti AMDja - poznam sto in eno zgodbo iz prve roke, kako se jim sesuva, se skurijo, nočejo tega al onga programa instalirat itd, in enako je bilo rpi meni. Če ti je do perfomans je AMD car, ni kaj, drugače ti priporočam Intel, ker vsaj zame je zihr zihr.

OrlyTM ::

Kljub trenutnemu posedovanju AMD-jevega abaka, bo moj naslednji prisel iz Intelovih logov. Nasprotno bo samo, ce bodo AMDjevi inzenirji ugotovili, da hitrost ni vse!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

danielka84 ::

kaj pa pol je, če ne hitrost?

eland ::

Vsaj zame je stabilnost, zanesljivost.

dr.J ::

Delam na treh AMD mašinah (2* Athlon 900 + 1*Athlon XP1600+) in ne razumem, o čem govorite. Vse tri mašine so 100% obremenjene in v več kot letu za prvi dve ter dva meseca za drugo nisem imel niti najmanjšega problema z nobenim sistemom - niti enkrat se ni noben sesul!!

Res pa je, da ne navijam, da so osnovne plošče kvalitetne (Asus, Soyo) in da na ne uprabljam Windowsov.

Low cost HW + razni beta gonilniki + navijanje = nestabilnost. Potem je pa kriv kar AMD, ane?

KuhaR ::

Sam sem v zadnjem času zamenjal 2 intela in 3 AMD-ja in vsa sesutja so se zgodila zaradi navijanja ali pa eksperimentiranja z raznimi nastavitvami in beta drajverji. Zdaj imam GA-7DXR ploščo in Durona 1G Morgan in morem reči edino sesutje sem imel ko je šel kvragu>:D IBM IC35 (sesutje ob navijanju ne štejem).:D

OrlyTM ::

No, se bom mejckeno popravil ;) Ni povsem kriv AMD ... pac, njih procesorji se nekak delujejo (ce seveda odstejemo prekomerno gretje, krhka izdelava in visok odstotek enoz z okvaro (govorim iz izkusenj prodajalca)) ... vecji problem so cipovja za osnovne plocse, ki se bolj ali man vsa, otepajo z nemarnimi porodnimi krci, ki znajo fino handikapirat delo. Pri Intelovih konfiguracijah tega ze davno ni vec! Pac, izkusnje nekaj stejejo. Da usposobis AMD based masino za resno delo, rabis bit racunalniski guru, pa se to tak, ki redno spremlja dogajanje na sceni!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

eland ::

To jestsmcarJ.:
Sam ne navijam svoji komponent, imam asus plato in vse najboljš kar se dobi za denar, ker nimam tok denarja da bi ga stran metal...pa se mi je prvi AMD900Thunder skuril, drug pregreval, zdej pa mi je še ta šel k rakom.
Moj kolega je kupil 1400Thunder na Abit plati in je proc. se skuril oz. je imel napako po 1 mesecu in so mu ga zastonj zamenjal za XP1600+.
Še en kolega ne more dat gor XP pa če se ubiješ...
Znanec, ki postavlja ne vem kakšna omrežja bo zamenjal notebook za 2000Eur azto, ker ne more naložit enga ekonomskega programa, ki ga je za šalo spravil gor na Intelu...
Da ne bi več našteval...
So to samo slučaji? Ne rabim odgovora.
Nisem tiste sorte človek, ki piha v svoj rog samo zato, ker je njegov in je zato najboljši.
Če ti ni žal l33t tvojga denarja, boš bolje prišel skozi z Intelom. In manj skurjenimi živci ter denarnico.Verjemi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

TheJack ::

Zanimivo, kake probleme imate.... Jaz imam TB 1400 (najbolj ''vroč'' procesor sploh) na ECS K7S5A (ena od najcenejših plat sploh) pa nimam nobenih problemov ne s plato, ne s procesorjem (so pa problemi z IC35, ampak tega AMD-ju pak ne boste pripisali!). Odlično laufajo vsi programi, s stabilnostjo (W2000) ni nikakršnih problemov. Resno - na en prst lahko preštejem dodanašnja ''zmrznjenja''.

Gretje? Šur, ne pa pregrevanje! Procesor z Zalmanom kolobari tam nekje od 45 do 50 stopinj C.

Skratka, AMD je zakon. Ko bomo od Intela dobivali takšne (=tako zmogljive) procesorje za tako nizke cene kot od AMD-ja, se pa oglasite.
Pa nimam nič proti Intelovim procesorjem. Le Intel jih zaračunava, kot bi bili iz zlata, madona!

AMD-jevi Athloni so tudi najboljše, kar se je zgodilo na procesorski sceni v zadnjih nekaj letih. Pred tem (v času, ko je AMD proizvajal le mizerne K6) je bilo takole: Kdor je imel denar je lahko kupil procesor najvišjega razreda P3 za noro ceno. Kdor denarja ni imel dovolj, pa mu je preostal le še brezvezni in v svoji drugi različici popolnoma izropani Celeron. Intel je lepo razdelil tržišče.
S prihodom Athlona in po ogorčeni cenovni vojni pa si lahko dobil procesor najvišje zmogljivosti in ranga (Athlon) skorajda za ceno kakšnega celerona! Končno s(m)o si lahko tudi tisti, ki za procesor niso bili pripravljeni odšteti sto jurjev in več, privoščili procesor ''par exellence'', ki pri performansih ni delal nobenih kompromisov (tako kot okleščeni procesorji nižjega ranga). Jaz sem recimo dva meseca pred novim letom dobil TB 1400 za dobrih 40 jurjev! In to je procesor, ki je lahko čisto povsod po zmogljivostih mirno konkuriral takrat štirikrat (!!!) dražjemu P4 2000!
Je že kdo kdaj pomislil, kaj bi se zgodilo, če AMD-ja in Athlonov ne bi bilo? Ni treba biti prerok, da bi na to odgovorili. Veliki večini izmed nas bi v kompjuterjih tiktakali celeroni in zanje bi plačevali (glede na zmogljivosti) precej previsoke cene. ''Neokleščeni'' procesor bi si lahko privoščili le veliki puvači, saj Intelu ne bi bilo nič nerodno zanje zaračunavati tudi 200 jurjev. In ob odsotnosti konkurence mu nihče ne bi nič mogel.
AMD je v nižji cenovni razred prinesel zmogljivosti visokega razreda in nam omogočil, da se v obraz smejimo snobom (''Jaz vedno kupujem le Intel!''), ki so za svoje dragocene P4 pljunili 200 jurjev.
O AMD-jevih zaslugah za to, da nam danes ni treba kupovati obupno dragega RDRama, pa kdaj drugič...
Bonis nocet, qui malis parcit.

OrlyTM ::

In The Jack je bistroumno ugotovil, da ker njegov tb1.4 na eni cheap plati dela OK, da pa vsi mi, ki pravimo, da so z AMD konfiguracijami problemi, smo:

a) lamerji, ki kr nekaj nabijamo
b) snobi, ki mamo prevec dnarja
c) oboje pa se kej zraven

No, ko bos v tek spravil ene 50 AMD masin, bos najbrz govoril drugace. Ko bos prodal 5 masin, od katerih bodo 3 prisle na servis po manj kot enem mesecu, ker je crknu proc (niso ble navite, ker sem zaklenil bios). Potem, potem bos tut ti najbrz ugotovu, da Intel dela BISTVENO BOLJSE procesorje! Ja so drazji in pri istih frekvencah manj zmogljivi (sicer res ne veliko, pa vendar), vendar ti ze prosto oko da opaziti razliko, ce v desnico primes P4 in v levico Athlona, ter ju vizualno primerjas. Brzcas ti bo jasno, odkod razlika v ceni!

Ce ti pa se to ni dovolj, ti bom pa poiskal se en filmcek, ki so ga posneli pri Tom's Hardware. Oni, pa ti bo se jasneje pokazal, odkod pride razlika v ceni!

Kar pa se tice konkurence in ostalega kar si nalozil: Slava AMD-ju. Bog mu daj se mnoga leta in se boljse procesorje, kajti to bo pomenilu, da se bo tudi Intel se naprej trudil.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TheJack ::

What's your problem, Orly? Komu sem rekel snob? Tistemu, ki je dal za procesor 200 jurjev. In tak je po mojem res snob. Ostalo si si gladko izmislil oz. ''svobodno interpretiral''.

Tisti filmček na THG sem videl.

Kaj je pravzaprav s tabo Orly, da ti ob sami moji prisotnosti tako zavre kri in se potem obnašaš kot trmasto otroče?
Bonis nocet, qui malis parcit.

OrlyTM ::

TheJack, sej mi nič ni zavrela kri. Pač se ne strinjam z trditvami, da so AMDjevi proci boljši od Intlovih, ker to preprosti NI res! Tvoj post mi je skočil v oči, ker je razlagal kot sveto resnico, da je vrli AMD na tržišče prinesel samo dobro in da je veliki zlobni Intel, ki ima dražje in slabše proce. In vse to, iz dejstva, da tvoja mašina pa ne dela problemov. Sej moja jih tut ne, pa to še pomeni, da ni težav z AMDjevimi konfiguracijami, kar vem iz lastnih izkušenj.

V istem kontekstu bi lahko primerjal npr. Hyundai Lantro 1.8 TopK in Audija 1.8 (ne turbo). Lantra je cenejša, hitrejša, ima močnejši motor, pride z več opreme ... pa vendar, se veliko mnogo kupcev odloči za Audi. Zakaj? Samo zato, ker imajo preveč denarja? Kaj bi izbral ti?

No, pa mi se komentiraj filmček na THG, bi?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TheJack ::

Nisem napisal, da so AMD-jevi proci boljši (čeprav to sicer mislim), ampak da za mnogo manjšo ceno ponujajo podobne zmogljivosti. Da ponujajo več v razmerju cena/zmogljivost. In to bo tudi težko kdo zanikal. To je bil cel smisel mojega posta.

Po mojem velika večina problemov z Athloni izhaja iz problemov s chipseti, kar mi je zatrdilo kar nekaj prodajalcev in sestavljalcev računalnikov. Problem so predvsem čipseti a la Via KT266 (brez A) in nekatere poceni in zanič plošče. Z Abitom, Gigabytom, Epoxom, Asusom…itd. je problemov po mojem precej manj (čeprav ne pravim, da jih ni). Tudi kvaliteten ram pomaga.

Kaj je AMD prinesel na tržišče, sem povedal. Prinesel je konkurenco in zmogljivosti visokega cenovnega razreda v nižji cenovni razred. Po mojem se tisti, ki prisegajo na Intel sploh ne zavedajo, da bi brez AMD-ja za svoje priljubljene procesorje plačevali precej višje cene.

Vem, da imajo ljudje z AMD-jevimi konfiguracijami probleme. Navsezadnje berem poste. Vsaj delno pa se da to pripisati temu, da ima večina obiskovalcev Slo-Techa v kompjuterjih AMD-jeve procesorje. Povedati sem hotel le to, da jaz z močno vročim procesorjem in poceni plato problemov nimam. Izpeljeval nisem nič.

Tvoja primerjava z avtomobili ni na mestu. Audijeva kvaliteta izdelave je na mnogo višjem nivoju kot lantrina. Kar pomeni, da usnje ne odstopa, uporabljeni so kvalitetnejši materiali…itd. To se navzven vidi. Tudi prodal ga boš potem čez nekaj časa precej bolje kot lantro. In pa…navsezadnje voziš audija, ne?
Pri procesorjih ni tako. Kako procesor na zunaj izgleda, kakšni so uporabljeni materiali…itd. ni bistveno, dokler zadeva dela. Procesor čemi v kompjuterju, pokrit z rebri, večina ljudi, ki kupi kompjuter ga od blizu ni in ne bo videla. Procesor (razen za nekaj težkih frikov) ni statusni simbol, saj opravlja eno samo samcato nalogo: računanje, premlevanje podatkov. Njegov videz ni pomemben, prav tako je (razen za velike firme, ki računalnike menjavajo poredkeje) zanemarljiva njegova zdržljivost oz. delovna doba. Ker večina ljudi kupi nov računalnik po treh ali petih letih, je za njih vseeno ali bo procesor živel sedem ali pa deset let. Pri audijih ni tako, ne?

Filmček bi komentiral le takole: NE jemljite hladilnih reber s procesorja med delovanjem! Razen če imate P4. Potem lahko to v miru počnete, če vas to zabava. Res, odličen razlog za nakup.
(brez šale: Popolnoma mi je jasno, da so Intelovi procesorji narejeni precej boljše kot AMD-jevi. Jaz temu le ne pripisujem (glej razloge zgoraj) posebne pozornosti).

Nedavno tega nazaj sem bral članek tipa na Overclockers.com, ki je jasno napisal, da ne vidi nobene razlike v zanesljivosti med svojima računalnikoma (eden z Athlonom, drugi s P4).
In ko smo ravno pri Tomu… Na THG so nedavno nazaj bralci izbirali najboljše računalniške komponente. Med procesorji je Athlon zmagal s tako prednostjo pred P4, da je bilo že kar malo smešno (45208 glasov proti 6203). In težko boš rekel, da THG berejo ljudje, ki nimajo pojma o kompjuterjih.
Bonis nocet, qui malis parcit.

damirj79 ::

OrlyTM:

No jst sm sestavil zgleda da 2x več računalnikov z AMD procesorji, pa še noben ni pršu nazaj zaradi tega kej bi bil skurjen...mogoče pa ti delaš kaj narobe.

Za tiste pa, ki mislijo da so AMD procesorji krhki...nism tudi nobenega še okrušil, pa sem montiral sam hladilnike, raznih znamk in modelov. Mogoče pa moraš bit invalid, da ne znaš zahaklat hladilnika na procesor.

_Mortal_ ::

Mah tuki se že nima smisla več prepričevat. Jz ostajam z Athlon-om dokler Intel da ven kaj konkurenčnega. Kdaj bo to blo nevem.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

OrlyTM ::

DJ, sm tut jest pomislu, da mogoc pa jest delam kej narobe, pa sm pol ugotovu, da to preprosto ne bo drzalo. Ce sestavim masino, jo prodam in dva mesca dela BP pol pa kar na lepem crkne. To pak nism jest zajebov, ali pac? Podobne reply-je dobivam tud od kolegov serviserjev.

Pa ne spet narobe zastopit. Tezava ni vedno in povsod. Je pa preveckrat.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

tha_man ::

Če nepravilno pritrdiš hladilnik na procesor, lahko le-ta dela še precej dolgo, kljub temu da se preveč greje. Po dveh mesecih pa crkne. So uporabniki katerim je zadeva crknila kdaj preverili temp procesorja, al so bli vglavnem clueless? Oz. si jo preveril ti?

Seveda pa čist možno da so bili pač slabi proci. Saj ne rečem, Intel ima bolj kvalitetno izdelane proce, ampak preprosto niso konkurenčni. Večina AMD-jev le lepo deluje, sicer slednji ne bi zadnji dve leti tako lepo odžiral trga Intelu. Kar se pa uporabnika tiče, ima itak garancijo, če dobi čuden čip.

OrlyTM ::

Moznost napacne pritrditve hladilnika z moje strani odpade. Prav tako sem tudi VEDNO preverjal temperaturo procesorja.

Jest pac na stvar gledam mal bolj skoz oci prodajalca kot kupca.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

tedybear ::

Orly: seveda,da čim več denarja povlečete...Matr če ne bi bilo AMDja bi bons bil najhitrejši proc kak P3 1GHz ne pa kakor je zdajšnjo stanje!
SLAVA AMDju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tedybear ()

OrlyTM ::

Aham .... samo, da cim vec dnara povlecemo ja ;)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

tha_man ::

Heh, iz oči prodajalca sploh ne dvomim da je Intel bolj fajn. Pač skupaj zmečeš proc v box varianti, intelovo plato, en brezvezen ram in napajalec, pa stvar dela. Pri AMD-ju je pač treba naštetim stvarem nameniti malo več pozornosti, ampak ko ga zrihtaš dobiš za manj denarja precej močnejši sistem, ki ni nič bolj problematičen kot Intel.

_Mortal_ ::

Iz prodajalčevih oči je bolje da prodajo intel.Vzrok: ja zato k je to dražji več zaslužjo nevedniki pa pol kupujejo intel al pa njigovi fani.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Mr.B ::

Pri intlu se res več zasluži , ampak denar je pri firmah .

Ampak poznam situacijo iz ene firme , kjer imajo okoli trideset mašin z AMD-jem. Pa mi je majstor , ki skrbi za računalniški del v tej firmi rekel.Da ima toliko trikov in načinov inštalacij sistemov , kot je različnih mašin , ki imajo AMD inside.Enostavno je rekel , da niti dveh mašin ni inštaleral na isti način , razen tistih ki so imele identični hardware inside. Sicer tu AMD kot procesor nima nič zraven , ampak so tu plate v PM.ČE imaš cele dneve čas kako boš inštaleral sistem brez da bi se ti potem sesuval sistem , potem navali.
Enkrat sem že omenil da ti sicer v končni fazi pride AMD mašina nič kej ceneje kot intlova , razlika bo le v matični plošči , ker bo intel dela BP tudi na MB-ju cenejšem od 20.000 sit , AMD pa kakor boš imel srečo , a manj kot 30.000 sit neboš dal zanjo .
Če pa vzamem inla in plato bazerano na intlovem chipsetu , se vse mašine inštalerajo po istem kopitu. MS ima preveč hroščov v svojem sistemu , da bi se še ukvaral , ali je ta plavi ekran , posledica plate , gonlnika , ali kej tretjega ? Saj en del praktično lahko odpišem.

Razumet je treba da je sicer ne AMD čist dober za domače potrebe , seveda s konkretno plato.Ampak za eno firmo je to dolgoročno večji strošek , kot intel. In tu je tudi denar , ni ga pa v nas navadnih domačih uporabnikih , tu je Jerovšek propadel. Ena mašina za firmo stane krepko več kot domači comp.
Pa še nekaj . Firmam ki prodajajo računalnike , firmam , se jim ne splača delat mašin , za firme , ampak kupijo recimo Compaq , ki ga preprodajo naprej. Če že ne zardi drugega , zaradi servisa. Rezervni del iamš zamenjan v dveh dneh. Zdej pa povejte , kdo od vas je imel računalnik ne delujoč zaradi hardwera dva dneva.
Kakor imam jaz izkušnje s servisom , je ponavadi tako : Različni hardware je kupljen pri različnih dobaviteljih. In ko prineseš računalnik na servis , bodo najprej pogledali kaj je crknilo , ter crknjen del poslali , kjer so ga kupili , po možnosti naslednji dan. Nato bo dobavitel , preveril aha , res je crknil , vam bomo dali novega. Pa je šel še en dan . Pa še en dan da pride nazaj v servis , itd.. To je takrat če imajo vsi dost časa se ukvarjati samo z vašo mašino , itd..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Chessman ::

Jaz pravim SLAVA AMD-ju, je vsaj za nas Intelovce bolje poskrbel (vedno mora biti konkurenca). Popolnoma se strinjam z Orly-jem. Navaden uporabnik sploh ne ve kakšni problemi nastajajo Z AMD računalniki važna je le cena. Bil sem serviser, žal sem se spremenil v prodajalca kakšne probleme imajo naši in tuji serviserji z posameznimi AMD mašinami. Ampak v sloveniji so dve vrsti računalniških firm. Prva hoče prodati čim več mašin in s tem nekaj nalega zaslužiti (uspe ji lahko samo z prodajo poceni AMD mašin) in pri tem pač taji probleme ki nastajajo z AMD procesorji, potem pa so še druge firme ki rajši priznajo da imajo probleme z AMD-ji.

Res pa je tudi da AMD ni kriv za vse.
Dober računalnik je sestavljen iz dobrega procesorja, osnovne plošče ki mora imeti dober chipset ter dobrega opreracijskega sistema.

1. dober procesor :
AMD je zmogljiv to ne rečem vendar ima določen probleme, ni pa vedno vse v hitrosti. Važna je tudi podpora HW in to vsega za vse čase in ne le takrat ko kupiš procesor. (primer: imel sem TV kartico ki je normalno delo potrebovala vsaj 133MHz pentium, torej pride kupec v trgovino, doma ima star računalnik K6 -300 MHZ, procesor je vsaj enkrat hitrejši od zahtevanega torej zadeva deluje ODGOVOR : NAPAČNO !! Sicer deluje vendar ne z 20 slikami na sekundo temveč z 20 sekundami na sliko. Ista kartica deluje na P133 normalno)
Podobnih primerov je bilo veliko, v tistih časih ko so ta procesor prodajali pa se je o tem procesorju govorilo drugače. Čas je pokazal svoje.

2. dobra plošča
Za ves problema ni kriv samo AMD, tudi sis in vai pripororeta k temu. (primer : tudi intelovi procesorji imajo probleme z določenimi ploščami katere uporabljajo via in sis vezno čipovje) Res je tudi da je intel z i810, i820 brcnil v temo, tudi veliki grešijo, zadevo je nekoliko popravil z i815. Čeprav je BX še vedno car nad vsemi ostalimi. (v primerjavi nisem uporabil veznih čipov za P4 ker dejansko nimajo konkurence, in trditev ne moram podpreti z iskušnjami)

3. operacijski sistem
Tudi ta mora biti stabilen, kar veliko pripomore k stabilnemu delu z računal. Vsi so za domačo uporabo opevali WIN98 kot oh in sploh, v nič pa metali WIN ME. Res je da lahko ME hitreje pripraviš do tega da nehajo delati kot 98, vendar tudi ME deluje brez problemov. Dosti je odvisno od iskuešenj uporabnika, ki mora biti za ME bolj izkušen. Kar pa ne pomeni da je sistem v K****!!

UPAM da konkurenca ne bo nikoli propadla, saj je to edino pametno. Vendar bo moral AMD še kar nekaj narediti da bo v vseh pogledih to kar je intel.

Idejalni računalnik : dosti AMD konkurence, veliko INTEL zanesljivosti, WIN prijaznosti do uporabnika in LINUX zanesljivosti pa boste imeli najboljši računalnik.

tha_man ::

Spomnim se da so imeli nekateri modeli K6 procov bug noter, zaradi katerega so se potem nekatere slike v IE narobe prikazale (namesto slike je bil zmazek). Je obstajal en program ki je pokazal če ima proc bug. Moj ni imel :D

Sm za K7 serijo pa nisem še nič takega slišal. Edini problem je po moje v chipsetih, ki pa tud postajajo vedno boljši. Saj ima tud Intel določene probleme s chipseti za P4. Npr. tisti slavni PCI latency bug, zaradi katerega so vsi pljuvali po VIA chipsetih; i850 ima popolnoma enak problem, pa se je o tem precej manj govorilo. Poleg tega Intel izdaja tud svoj '4in1' driverje za P4, sm da imajo seveda drugačno ime. Socket370 platforma z BX in i815 chipseti je res zakon kar se kompatibilnosti in stabilnosti tiče, s P4 se je pa Intel poslabšal. Toliko da sem raje spet kupil AMD-ja.

Mr.B ::

Če misliš da intel na en mesec daje ven 4v1 popravke se motiš.
Tazaden info update je bil enkrat septembra. Pa če je kdor koli probal dati ta popravek gor na XP-je ali Win2kSP2 ali pa winME, reče nekaj zelo zanimivega.Me zanima , kaj bi se zgodilo , če ne daš Vijinih 4v1 gonilnikov po teh sistemih.Ter ostalih popravkov gor.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tha_man ::

Več kot en mesec že uporabljam XP-je brez 4in1, dela povsem normalno (tudi uradno je znano da že vsebujejo podporo VIA čipovju). Prav tako so delali Win2k s SP2, a sem kasneje vseeno inštaliral 4in1, ker sem slišal da to baje moraš narediti :D ME pa raje ne bi komentiral :\

Na kaj pa misliš z 'ostalimi' popravki?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

Boky ::

Chessman sam sem zamenjal P200 za k6-300. Oba proc-a sem testiral in K6-300 v nobenih pogledih ni zaostajal za pentium-om. Tvoj problem z tv-kartico je moral lezati nekje drugje ne v procesor-ju.
Se en drug primer, kolega je pravtako zamenjal p200 za k6-300 , se pred tem pa si je nabavil voodota 3. Vendar sele z zamenjavo proceosrja je voodo malce lazje zadihal.

dr.J ::

Mislim, da bi bilo koristno, da poveste, katere komponente za AMD računalnike ne delajo dobro.
Tukaj mislim zlasti na osnovne plošče. Ali so bile problematične tudi tiste z AMD760 čipovjem?

krucymucy ::

ja ker majo Via south bridge - bodo rekel intlovci!
Jest mam zdej drugo plato z Via čipi, prej sem mel kt133a, zdej kt266a, pa z nobeno ni blo nobenih problemov... FSB mi dela na 160MHz pa še stabilno je... toast, prime 95, seti... to je laufal več kot en teden k sm probavu...
Med špilanjem RTCW, al pa česa druzga se grem multitasking... alt+tab ... pa mal na slo-tech... pol pa spet nacije pobijat - tud še enkrat mi ni šteklno... kot npr. zandnjič fujitsu-siemens comp s procom P4 1.6 in RDRAM-om ... ko sem na dva naloženem sistemu peku CD in se šou multitasking med AutoCAD-om in Nero-tom je šteklno vse skp... da ne rečem kaj dela v renderiranju v AutoCAD-u al pa 3D studio... krneki ... AMD 1133 k stoji zraven ga poseka v vsem ...

Mr.B ::

Pa so se spet igrali :
Tom
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krucymucy ::

sovražim se zaradi tega kar bom spodaj napisal!!!
Intel trenutno jako suxxa

Mr.B ::

Ko bo cena padla bo manj sucxs. Ko bo se razume.
Ko bi AMD začel Rambus delat zadeve pa bo tudi dobro , ampak potem bi pomagal inlu:'(
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dr.J ::

No, cenovna razlika med P4 in XP tudi ni več tako velika, še zlasti po podražitvah DDR pomnilnika. P4 Norhwood (512 kb cache) 1600A + 256 MB RAMBUS + Intel osnovna plošča = cca 130 kSIT, kar ni dosti dražje od AMD na solidni plošči.

Ni pa vse ravno v megahercih, čeprav jih Intel rabi neprimerno več od AMDja.

Konec lanskega leta sem se odločil za AMD XP1600+, danes pa bi se za Northwooda 1600A.

royt ::

se mi je kar zdelo. sploh pa cena (57.000) novega northwooda 1,6 ni visoka.

lp
royt

tha_man ::

Jaz bi se tudi sedaj za XP1600, tako kot decembra. Mi ni treba nič navijat da je stvar hitra.

dr.J ::

No, jaz pred nakupom vedno stestiram tisto, kar me zanima, in tako bi bilo tudiv primeru Northwooda. Vzel bi hitrejšega :D , s pogojem, da sistem deluje TIHO!

Double_J ::

Eh nestabilnosti...
Pač ti sistem morjo zastonj zamenjat če kej ni uredu, kaj pa je to tak problem? Ko pa zadeva dela, je pa AMD neverjetno hitr.
P4, P3 to je use velik počasnej.

royt ::

he... če imaš AMD, moraš imeti poseben agregat, da ti ga napaja, poleg vsega tega pa še zračno turbino od jumbo jeta. :D

lp
royt

krucymucy ::

royt: dej se ti najprej pozanimaj kolk žgejo P4 pa Kolk athloni XP-ji! Boš? dej no!

Mr.B ::

Res da rabiš agregat za P4 , ampak le ta je tišji od katerega koli AMD-jevega hladilnika z ventilatorjem.
PS : Le vprašanje časa je kdaj bo AMD dodal oz. priporočil tiste 12V priključke itd.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dr.J ::

Imam Athlon XP1600+ (pa disk, grafika, DVD, floppy, ZIP, 2 ventilatoja (čipset + proc)), pa en običajen 235 W ATX napajalnik: zadeva je zelo obremenjena, pa je vse OK.

V službi imamo enega P4 1.8 GHz s 350 W
napajalnikom, in mašina moteče ropota - precej bolj od mojega XPja. Da je pri vsem tem precej počasnejša, pa jasno skoraj 2X dražja. In sesula se je tudi že (zaradi enih W2K driverjev), medtem ko se moj XP@Linux še ni.

P4 BOX je tišji od XP BOX izvedbe, kar se pa porabe tiče, so edino Northwoodi na boljšem.

royt ::

kurcymucy:

o tem sem govoril (o northwoodih, ne pa o tistih starih...)

Osebno imam zelo glasen računalnik (6 ventilatorjev). pa ne zaradi hlajenja procesorja, ampak predvsem zaradi čepivja in grafične. Če bi hladil p4 bi bil računalnik smrtno tih (zaradi že priloženega Intelovega hladilnika, ki je resnično tih).

Še nekaj zelo, zelo pomembnega;
TESTI NISO VSE! Povprašite tiste, ki uporabljajo AXP in P4N, pa ti bodo povedal, kako se računalnik dejansko obnaša.

lp
royt

dr.J ::

royt: jaz imam izkušnje z obema, to je Athlonom XP 1600+ in P4 Willamette 1.8 GHz. P4 je precej POČASNEJŠI on Athlona XP kljub 400 MHz več.

Seveda sem stestiral sam s konkretno aplikacijo, ki jo uporabljam. Razne Sisoft Sandre in ostali kao bencmark programi so uporabni za primerjave mašin med seboj, kupca pa hitro zavedejo.

royt ::

ok, verjamem, to so stari p4.

vendar še enkrat preberi (obolj pozorno) moj post. napisal sem P4N = NothWood. Willamette so zgodovina.

lp
royt
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Red hat požel še eno zmago Linuxa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
747116 (6023) Daedalus
»

Opteroni na 90 nm

Oddelek: Novice / Procesorji
151660 (1660) NoOrdinary
»

Dual proc Hyperthreading sistem na WinXP ... Ja ali Ne?

Oddelek: Kaj kupiti
271235 (971) billy
»

AMD Athlon XP 2300+ vs Intel Pentium 4 3000

Oddelek: Novice / Procesorji
282186 (2186) Mate
»

Intel Pentium 4 NorthWood (2.2GHz)

Oddelek: Strojna oprema
221385 (1024) Loki

Več podobnih tem