» »

Uživanje drog

Uživanje drog

donfilipo ::

In jasno alkohol, kot tudi verjetno prav vse druge droge povzročajo škodo, kadar se jih jemlje v preveliki meri. En kozarec vina na dan ob primerni hrani zagotovo ni škodljiv ne posamezniku, ne družbi, takih bi rekli puritanskih in ozaveščenih posameznikov, ki bi iz tega znali delati ritual. Strogo določen. Kot ga vidite pri maši:) En deci max in vedi da piješ božjo kri, se pravi ne bodi drakula:))

Tudi pri opiatih in kokainu, tripih in povsod je najbolj pomembna mala dozica z obilo rituala. Ali pa NIČ. To pa ponavadi v sodobnem svetu, kjer se rituali ne sprejemajo tako hitro in pravilno, morda še najbolje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BaToCarx ::

Pa ga še piješ "ritualno" donfilipo vsake toliko, ali že znaš reči "Ne hvala bom tisti xy sok" ? :D


Meni je bil zelo všeč ta sok, samo ga nisem videl v trgovini že nekaj časa.
 Bavaria :)

Bavaria :)

donfilipo ::

Ne pijem ritualno. Oziroma nikoli nisem. Kot mladenič sem se nalival v okviru družbe in šihta...v socializmu smo vsi dobili službo, se je pa zato na šihtu malo delalo in veliko pilo8-)...potem pa sem prenehal piti in se občasno pogravati s kakšno drogo sploh.

Redko zelo redko mi sicer uide par piv ali še raje radlerjev, ampak se potem kesam8-), nisem bil pa pijan ono do nezavesti, razen ko mi je umrla mama. Takrat je moral alko porazirati bolečino. Sicer se pa držim abstinence, ali pa mi čudežno (tistih 2x na leto:) s pomočjo močne volje uspe zajeziti poplavo, da se huda alko žeja ne sproži. Nekako sama da vedeti, kdaj je treba v naglo izolacijo od gostiln8-) *//Doma začuda nisem pil NIKOLI// Morda imam jaz izdelan poseben naučno tehnični ritual:) preko prebiranja člankov o odvisnostih. Važno je da deluje. Ker z leti pride tudi cel kup po svoje še hujših problemov kot so droge. Bolezni, ki jih ne kličeš sam, kot pri drogi!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Aja mnogi takole opažam menijo da moj Alan Fordovski pa še kakšen odpuljen cinizem izvira iz drog. Ponavljam nikakor. Če bi bil pijan ne bi niti pike pristavil. Visel bi pri najbolj luštni kelnarici v vasi:)

Odpuljen cinizem mi pa preganja depresijo in nekako da obrambo pred realnimi odpuljenostjo življenja, kot je recimo 'naša politika' in še bi se našlo.

Mene namreč boli ko vidim, kako se lepo počasi cel narod na suho nateguje, pri tem pa se kaj prida niti ne pazi, na neko lepo zakrito in dodelano formo, kot jo imajo recimo razvite dežele, kjer narod seveda ko ponori, to tudi kaj hitro zaleže. Pri nas je narod šel na ceste, glavonje so nam dali eno z lepimi nogami in vse gre tako kot veleva tujina naprej. Živela samostojnost! Kar pa najbolj boli pa je, da praktično druge realne poti sploh nimamo. Zdaj razpravljati ali nismo morda premajhni za državo, je kot razpravljati nekomu ki ima sto tisoč, kaj mu manjka do miljonarja8-) In če to počne z neko vodeno glavo, v priftošelnu pa zagotovilo za preživetje vodenoglave vrste8-)...no potem jaz začnem propagirati imaginarnega prijatelja, ki zažiga lastne prdce recimo in služi mastno:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BaToCarx ::

Ja leta prinesejo čuda "bonusov", cinizma jst osebno ne zaznam, ma če ti pomaga, piči dalje. :D

To da si razvil vzdržnost pred alkotom je lepo slišat. Tisto z kesanjem pa ne štekam lih, vsaj sam se ne spomnim da bi se ga kdaj ne napil namirno in potem obžaloval, sicer sem pa jaz začel z zganimi pijačami, piva nisem maral nikoli (kasnjeje malo ja), pa tudi nism v gostilnah alko šopal, vedno kava/sok/radenska. So pa bili momenti "Hm grem po jager, pol flaške glup glup" pa nič pol leta+ brez posebnega razloga, ko pa je primlo pa na kolo in športat. :D

Vedno ko sem bil pod gasom, mi je potegnilo na tek, kolsarjenje in take športacije, samo da kuri extra power (kot duracell zajček :D). V komo pa me še ni alko vrgel oziroma nič me še ni zakomiralo v lajfu razen anestezije in dormi...

Kaj je "priftošelnu" ?

black ice ::

Kaj je "priftošelnu" ?

Brieftasche, denarnica.

donfilipo ::

isto z kesanjem pa ne štekam lih, vsaj sam se ne spomnim da bi se ga kdaj ne napil namirno in potem obžaloval,


Reči se učeno reče moralni maček, včasih pa so englenderji:) temu pravili tudi spleen. Ker so grški dohtarji menili da recimo žolč povzroča zagrenjenost, vranica (spleen) pa neko histerijo in melanholijo, depresijo8-)

Realno je problem pri velikih količinah popitega, da se potem ne spomniš, kaj točno se je dogajalo, sramuješ se morda izrečenega itd. No če so količine zmerne, pa seveda memorija še vedno deluje in tudi spleena ni.

Ostane pa kesanje, za nazaj in za zgrešene in zavožene prilike v življenju. No tudi preko teh se da veliko lažje brez alkohola, je pa seveda do tega spoznanja treba priti.

Podobno velja za večino trdih drog, pa tudi za nekatere bolj artistične, v mladih letih sem bil jaz recimo daleč najbolj odpuljen od tripa...imel sem pač smolo, da je bila velika doza8-)

Prednost legalnih drog...govorim predvsem o alkoholu je, da se praktično vedno ve kaj piješ. In nekako skrit celo obstaja zakon, da se vidno vinjenim ne toči. No tu potem pride do komedij, ko ob teževah kelnarica recimo izjavi: 'saj ni bil pijan je pa curast' in podobne..ampak zo so že potem uno vaški butalski štosi. Načeloma če pride do pretepov ali nasilja, je lahko kazen za gostinca kar opazna:)

No pri ilegalnih drogah, sploh pri tistih ki kombinirajo recimo heroin in kokain v tako imenovanem speedbalu (pa tudi druge kombinacije so lahko usodne), pa nadzora ni, smrt se ponavadi lepo pomete pod preprogo in takih žrtev če bi se zadeve kontrolirale (bile legalne) bi bilo predvidoma manj. In seveda dejanski pouk o nevarnosti in zmernih količinah, kjer za nekatere substance velja strogo 0:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BaToCarx ::

Ja razumem "regret" samo vseno ga nisem nikoli "čutil", poberem kar je blo + in - pozabim. Bolj se spomim, kak idiot sem bil kdaj, je pa spet hakeljc da se ne spomnim a sem bil bol v samomorilski fazi. Ko smo že pri alkoholu recimo, našopan z vsemi tabletami, dobil izhod, spokal v mesto, potoki piva... pa po vseh štirih nazaj (hrib, poletje :|). Zdej recimo da sem vedel da je bilo smrtno nevarno, samo takrat, nevem fix ideja zgleda bla "Jst grem pit", enako kot "Jst nebom več jedel teh tablet" bam odrezal, palpitacije srca, rahle ustavitve itd.. pa manija nazaj seveda nespametno in spet smrtno nevarno.

Jebat ga TM, samo regret pa nikoli, ali trezen al ne. Sploh pa da bi "prenašal" mojo odločitev na stvar ali osebo, mi je malo weak bilo od vedno.
Pizdim pa čez vse kar se da, for lolz, čeprav "notr" ne mislim tako.

Še smo tuki, še bomo lomili jajca. :D

p.s. Nikoli pod vplivom za volanom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

Cervantes ::

Kakšne izkušnje z LSD-jem?

Jaz sem kakšnih 40 let nazaj ene pol leta tripal, vseake tri dni en odmerek (na manj ne prime)...

Upam si izjaviti, da me je ta droga naredila bolj vrednega živeti ta lajf. Ker ti odkrije "what lies beneath".

Moje mnenje je, da sem zaradi LSD-je postal boljši človek.

A bi ga še danes? Ja, ampak zgolj rekreativno. Nič novega mi ne more dati.

LSD ni bil zadevanje, bil je raziskovanje.

Oh yea, pa Pink Floydi... Meddle...

Zgodovina sprememb…

BaToCarx ::

Nope nobenih tripov nisem dobil pred smrček. Sem pa na "enkrat v prihodnosti bo treba DMT", samo da se najde čistega pa enga medicinca za administracijo in nadzor. Zaenkrat raje nebi zaradi litija. Če bi večkrat "živo" sanjal kot sem nekoč, me nebi niti mikalo, tako pa tiste 4x na leto ko je neki in pa mogoče 1x "epic" mi ni nevemkaj. Saj znam "sanjat z odprtimi očmi" samo med spanjem je bolj prijetna hitrost in občutek, in mislim da DMT naredi nekaj v to smer kar sem bral.

Tisto o boljšem človeku ti verjamem, je prav oče ko so bili mladi o tripanju in pa o flashbackih, pa kako je koga "narobe" utrgalo pa so ga lovili. :D

Pa tudi kako je nekje v xy državi sonarodnajak umrl v banji zaradi opija, pred njegovimi očmi ker se je prvi vrnil v "hotelsko sobo". To je ko so se štoparji naši in pa ko so namesto drobiža vračali kar opij...
Recimo da ga je to dovolj dotaklno, da je v prihodnosti uničil kar nekaj raznih derivatov, ki so jih zlorabljali drugi, ali so bili namenjeni za prekurzorje.

So + in so -, tak je pač lajf. Samo če nimaš - in +, si sploh živel? In pa če si že doživel max + in max -, se sploh še splača živet?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

Cervantes ::

Ja so bili "bad tripi". With bad (confused?) people.

Jaz sem enkrat fasal en orenk "overdose", pa ni bilo nič grozn hudga, sam downer se je mal vleku..

Ja, DMT bi pa probal.

Preberi
Graham Hancock: Supernatural.

BaToCarx ::

Hvala, me ne berem knjig oziroma mam še za prebrat preveč knjig/texta, ki so na lestvici vedno pred naslovi ala "Supernatural".

Torej ti po tripanjih, čez xy dni/meseci nisi doživel nikoli "flashbacka" ?

fantasycamp ::

nikol se nebi upal droge probat,samo to pa deluje več kot zadevanje..



Je kdo?

donfilipo ::

black ice je izjavil:

Kaj je "priftošelnu" ?

Brieftasche, denarnica.


Ne samo da droge stanejo, (nekatere so dražje kot žefran /kokain/ in nek ludus znak za status jare gospode:). Ludus je ena od oblik grških ljubezni **// eros-= pederastija, sapho ali lesbos; philia; ludus; pragma; agape, philautia//, ki pomeni nekakšen flirt s pravili igračkanja:)

Prej ali slej ali paralelno z neko sorto odvisnosti se začnejo tudi socialne posledice. Dokler teh ni, je po svoje dobro..na drugi strani pa se tako da 'veselje' kar dobro skrivati.

No danes so časi malce zahebani, delodajalec ko se recimo hoče znebiti viška, v pomanjkanju KP:), izvrši test za alko in droge na delovnih mestih in skriti 'talenti' so nenadoma pred odpustitvijo. Nekatere to spravi celo na štrik. Ja 40 let uspešnega skrivanja, kako pivo kdaj, v jedru pomeni 10 piv na dan..vsak dan..in žena je ono pragma profesorica, ki moža povoha samo ob tistih redkih sekundah, ko ni pijan:) Delo pa se obavlja nekako rutinsko in ni nujno vedno slabše od nekoga povsem treznega. Heroji' imajo namreč žonglersko balanso' odvisnosti dodelano precizno:) So pa vseeno odvisni!

No če se podre še socialni del, izgubimo delo in je tolažba droga, smo pa v zlobnem krogu, ki vodi bodisi v kriminal...ali pa v smrt.
Dizajner droge ali psihadeliki, so svoj čas bile nek modni krik v poplavi drogiranja, pink floydi, ali pa tudi kak major tom dawid bowie in še kdo so to simbolizirali, mase so se lažje nekako objemale in družile (tako deluje LSD:) vendar pa ob določenih primerih pride pa tudi do bad tripa in popolne prebrnitve moralnih zavor in povrhu še senzorja za real,,tako da zna celo LSD v določenih situacijah biti nevaren.

Da ne govorim, kaj se zgodi, če vas sosed, čeprav z diplomo, vendarle naraven talent samo za pastirja, recimo zve, da ste se zabavali s heroinom. Kmalu bo zvedel celo pokojni Tito:) nastopi stigma, in ko je po novi kapitaljistični ordnungi recimo na koncu izračunano, da je za srednjo fabriko, režije v tajništvu dovolj žena in njena sestrična (namesto 29 visoko šolanih feministk in 4 administratorji, ki držijo kokoši v štali:)...e potem boste pa lahko videli kako se vršijo mobingi in vsi mogoči testi povsem nepričakovano!

Samo sevda...kot rečeno nekateri so pa dejansko probali vsega boga, se s tem poigravali, celo tajno propagirali, pa so imeli samo profit:)) Tako v življenju različni karakterji različno nosijo in treznost in opoj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

shotalick ::

Weed že lep čas --> every day --> po službi, proti večeru. Paše mi pokadit 1 al pa 2 :) . Notr padm k serije gledam oz. film. Lepš zaspim.

Alkohol- kakšen pirček paše, odvisno od situacije. Če pa rečemo, da se ga gremo napit, ja potem pa akciiijaaa :).

Sintetične droge --> no way. Nikoli probal in nikoli ne bom!!!

Weed je tisto kar mi je ql. Zraste iz zemlje, veš kaj kadiš... tako kot na vrtu kar ti zraste, veš kaj ješ. ;)

jype ::

shotalick> Sintetične droge --> no way. Nikoli probal in nikoli ne bom!!!
shotalick> Weed je tisto kar mi je ql. Zraste iz zemlje, veš kaj kadiš... tako kot na vrtu kar ti zraste, veš kaj ješ. ;)

Kakšna popolna neumnost. Če zraste iz zemlje se ti niti sanja ne, kaj je not, če pa sam sintetiziraš (in te ni strah računanja) pa resnično natančno poznaš sestavine.

BaToCarx ::

Gre se ža težavnost jype, konoplja = plevel, vržeš v zemljo in je, sama sintetizira vse.

Torej skill level = 0

Sinteza, jeba, kemikalje so na "listah" in so nedosegljive. Če pa greš ala jst sem uber kemik in se jebeš z dolgimi sintezam dokler ne prideš do "droge", kdo ti garantira da se splača zgubljat čas z čiščenjem, sploh pa da si to sposoben in ne zajebeš, testiranjem, nevarnostjo (ogenj, hlapi,...), nabavo opremo, vajami in ponavljanji ciklov, ker rabiš xy tolk čist, izgube.

Skill level = 5

Moreš res ljubit kemijijo, da se to lotiš doma, in ko postaneš zadetko, boš naredil napako, ki bo lahko usodna.

Torej plujune seme v zemljo ali Doktoriranje? Oboje ima vedno "surprise" možnost, je sinteza bolj "čista" če imaš dovolj opreme, čene se pa sprijazniš z "krokodil" kvaliteto ne?

innerspace ::

@jype
Predpostavljas za primer, da ima znanje in lab, Hofmann style.
Nima ju, kot ju nima skoraj nihce razen "Heisenberga" v BreakingBad(fiction).

Problem "sintetikov" je v posrednikih, ki dodajajo sranje za povecat dobicek in v startu vprasljivih namenov proizvajalcev, recimo nekih tabletk, ala Xtc.
Namen ni dober/kvaliteten/cist trip ampak money.

Zato so sintetiki praviloma slabi in razumem, da jih marsikdo noce poskusit.

Trava pa raste kot zelenjava, vsak jo lahko ima na balkonu(a je ne sme).

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

bolkonsky ::

jype je izjavil:

shotalick> Sintetične droge --> no way. Nikoli probal in nikoli ne bom!!!
shotalick> Weed je tisto kar mi je ql. Zraste iz zemlje, veš kaj kadiš... tako kot na vrtu kar ti zraste, veš kaj ješ. ;)

Kakšna popolna neumnost. Če zraste iz zemlje se ti niti sanja ne, kaj je not, če pa sam sintetiziraš (in te ni strah računanja) pa resnično natančno poznaš sestavine.


Je kr prav napisu on, kar si pa ti napisu je neumnost. Poznam folk ko sadi ze po 30 let pa verjemi da točno vedo kaj majo v zemlji, poznam pa take ko so se tut sintezo ukvarjali pa se je zgodilo tk ko je BaToCarx napisu.

innerspace ::

fantasycamp je izjavil:

Je kdo?


Ne. Bom, ce bo primerna priloznost in preverjena kakovost.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

jype ::

bolkonsky> pa verjemi da točno vedo kaj majo v zemlji

Ne, pojma nimajo kaj majo v zemlji.

innerspace ::

jype je izjavil:

Ne, pojma nimajo kaj majo v zemlji.


Itak nimajo, zgolj vedo, da deluje v skladu s pricakovanji. In to je v bistvu dovolj, ce nisi najbolj firbcne sorte.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

jype ::

innerspace> Itak nimajo, zgolj vedo, da deluje v skladu s pricakovanji. In to je v bistvu dovolj, ce nisi najbolj firbcne sorte.

Drži - ne oporekam temu, da je uporaba v splošnem varna, le da je pri sintetičnih rečeh lahko še bistveno varnejša.

donfilipo ::

Hm samo tako malo filozofsko.

Prebiram neko knjigo o zgodovini kokaina (ker po poročanju brigade Skender, včasih so veljali za crnogorce in komuniste, zdaj velja, da so albanci in ono pravi mulsimani:))...torej po njihovem ne znam angleško:)., zato jo prebiram v angleščini in mi po teoriji šipaca ne more škodovati8-)...pa me je prešinila čudna misel.

Kot rečeno je posel s kokainom nekje do prve svetovne vojne cvetel,...ne sicer tako kot danes (to si bili časi malih mešalcev arcnij in drobnih farmacevtov, ..korporacije pa so mega velike, ki rušijo smisel reda (ono superškrtih bumbarjev ala Mieses:), šele tako toksične nastajale...ja to so leta pred prvo svetovno vojno......in vendar v pogojih skoraj idealnega (fuer mieses volk:) kapitalizma.

Hm. Kardeljeva poved. Muka za kontat:)) Še za trde enopovedne logike stila: idemo svi u kurac i nikom ništa: 8-)

---bil je free market in drobna farmacevtska distribucija kokaina (in drugih drog!)
---nekja je bilo vseeno narobe...zato so začeli preganjati in prepovedovati

Treba je samo izbrskati kako in zakaj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

innerspace ::

Katero knjigo beres, don?

Profiti od prekupcevanja so enormni, verjetno tu tici srz problema, da je "nekaj narobe".
Zato je normalno, da se vpleteni angazirajo in uveljavijo lasten interes kolikor je to mozno.

En primer iz Karibov, tam je zelo aktivno preganjanje uzivalcev, prodajalcev in proizvajalcev konoplje.
Imas vsaj en otok(Saint Vincent), kjer se represija ne izvaja in tam vecina lokalcev goji travo, ki jo kasnejsi cleni z gliserji razposiljajo po okoliskih otokih, kjer je ne uspejo gojiti. Ti so v nevarnosti, saj ima vsak otok svojo "mafio" in ponekod na take gliseraše streljejo.
No, zaradi represije je vecina zapornikov v kehi zaradi posedovanja in uzivanja konoplje, redno se izvajajo policijske akcije z izgovorom "bomo pocistili z orozjem", zaprejo pa kadilce, orozja ne najdejo(ker ga ni - no money, no interest).
Zaradi take prakse se povecuje uporaba kokaina(+weapons for safety), predvsem v visjih slojih, ki s profitom kokainske trgovine financirajo prej omenjene akcije.

Posledice so jasne, v bistvu se dogaja boj drog, prevladala bo tista z agresivnejsimi efekti na userja.

V Kolumbiji imajo neke privatne kvazi vojaske cete, ki varujejo nasade in obrate za predelavo koke, denar zanje priteka od prodaje, torej iz USA in EU.
Internacionalna mafia par excellence.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

gendale ::

shotalick je izjavil:

Weed že lep čas --> every day --> po službi, proti večeru. Paše mi pokadit 1 al pa 2 :) . Notr padm k serije gledam oz. film. Lepš zaspim.

Alkohol- kakšen pirček paše, odvisno od situacije. Če pa rečemo, da se ga gremo napit, ja potem pa akciiijaaa :).

Sintetične droge --> no way. Nikoli probal in nikoli ne bom!!!

Weed je tisto kar mi je ql. Zraste iz zemlje, veš kaj kadiš... tako kot na vrtu kar ti zraste, veš kaj ješ. ;)

joj, če nekaj zraste iz zemlje še ne pomeni, da je varno in če je nekaj narejeno v laboratoriju še ne pomeni da ni varno
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Vajenc ::

Včasih so kokain uporabljali nadzorovano, pa še to predvsem v zdravstvu in prehrambeni industriji. Podjetja so reklamirala vsebnost kokaina predvsem za boljšo prodajo, čeprav je izdelek vseboval zanemarljivo vrednost tega. Kozarec coca-cole naj bi npr. pred l. 1903 vseboval 0.009 g kokaina, po tem se ga je zaznalo le še v sledeh, kasneje pa so ga seveda povsem zbrisali iz formule. Ime produkta pa se je očitno kokain prijel za zmeraj :)

Ko so kokain začeli masovno izkoriščati za zadevanje je to postalo nevarno za zdravje nacije, zato so ga verjetno prepovedali. Poleg tega, kokain ni bil del zahodne kulture, zato so ga lažje prepovedali kot alkohol ali tobak. Prepoved je bila odlična priložnost za bogatenje dilerjev in propadanje uživalcev. Poznam kar nekaj ljudi, katerim je deset in več letna zloraba kokaina pustila poleg psihičnih tudi fizične posledice, kot so slab vonj, uničeni sinusi, odstopanje dlesni in težave s srcem.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

innerspace ::

To pa najverjetneje zato, ker so male ribe, katere imajo dostop do "kokaina", v katerem je prevega kokaina le par deset odstotkov, ce imajo sreco.

Kvalitetne(ciste) sinteticne droge niso tako zdravstveno rizicne, kot se lahko zdi.
Kot primer, rock in pop zvezde, ki imajo dostop do najkvalitetnejsih drog, ne umirajo za posledicami uzivanja(vecina je uzivalcev kokaina - go buy their records).

Prekupcevalna piramida je kur**, nizje kot si, slabsi proizvod dobis in zanj vec placas.
Trenutna zakonodaja pa seveda favorizira te piramide, raj za dilerje in pekel za uporabnike.
Ampak birokrati tega ne bojo nikoli zastopili.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Okapi ::

Kot primer, rock in pop zvezde, ki imajo dostop do najkvalitetnejsih drog, ne umirajo za posledicami uzivanja
Wot? A začnemo naštevati tiste, ki so umrli zaradi drog?

O.

innerspace ::

Okapi je izjavil:

Kot primer, rock in pop zvezde, ki imajo dostop do najkvalitetnejsih drog, ne umirajo za posledicami uzivanja
Wot? A začnemo naštevati tiste, ki so umrli zaradi drog?

O.


Ne, ker bi zgresil point.
Gre za to, da so cistejse droge manj skodljive od mesanih(zaradi preprodajalne verige).
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Okapi ::

Kar je seveda čisto logično in samo po sebi razumljivo, argument, da zvezdniki ne umirajo, pa čisto mimo. Ker ravno tako umirajo. In mimogrede, več overodosov je zaradi predobre kot zaradi preslabe droge.

O.

ciklon ::

kava 1x na dan (ko je šola, zej se mi neda)
od alkohola največ cvička pa pira, tut kakšno žganje kdaj pa kdaj
čiki ene 2x na leto enga ali dva

innerspace ::

@Okapi
Ok, ga vzamem nazaj, saj je bil preposplosen. Point je v tem, da bo nekdo s 5g dobrega kokaina na teden bolje zivel(dolgorocno manj posledic) od nekoga, ki pokonzumira enako kolicino rezanega kokaina. Studij sicer nisem videl, a logika pravi tako. Ceprav je 5g/teden kar konkretna doza.

Ce je clovek navajen na neko dozo sranja, ga bo prava roba pri enakem odmerku fentala. Jasno.
We want more*.

*generalizirano
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Okapi ::

Point je v tem, da bo nekdo s 5g dobrega kokaina na teden bolje zivel(dolgorocno manj posledic) od nekoga, ki pokonzumira enako kolicino rezanega kokaina. Studij sicer nisem videl, a logika pravi tako.
Vse je odvisno, kaj je dodano. Liter špricerjev na dan je manj škodljiv od litra vina. Če vino "obogatiš" z glicerolom, je pa seveda hudič. Dodatki so lahko povsem neškodljivi in pomenijo, da v resnici ne posnifaš 5 gramov, ampak manj, kar je seveda manj škodljivo, ali pa so strupeni, in je bolj škodljivo.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

innerspace ::

Okapi je izjavil:

Liter špricerjev na dan je manj škodljiv od litra vina. Če vino "obogatiš" z glicerolom, je pa seveda hudič. Dodatki so lahko povsem neškodljivi in pomenijo, da v resnici ne posnifaš 5 gramov, ampak manj, kar je seveda manj škodljivo, ali pa so strupeni, in je bolj škodljivo.

O.


Koliko l vina je v 1l špricerja? Ce vprasas mojega fotra, bo rekel 9 deci:)

Ce vemo, da se vinu dodaja radenska, vse stima. Ker pa razni kekci miksajo po svoje, je lahko notri tudi prozorno sranje z mehurcki.
Sem imel priloznost videt vsaj 4 razlicne barvne nianse komercialnega "kokaina". Nikakor za zaupat presoji nekega dilercka, ki bi rad na hitro obogatel.

Ampak smo pri problemu kulture v povezavi z zakonom, ta dilerjem omogoca poceti premnoge svinjarije.
Legalizacija in regulacija sta edina smiselna opcija.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

BaToCarx ::

innerspace dej povej mi za mojo radoevdnost, a si bil v kontaktu z drogami in ljudmi samo preko interneta ali si tudi kaj preveril v RL?

innerspace ::

BaToCarx je izjavil:

innerspace dej povej mi za mojo radoevdnost, a si bil v kontaktu z drogami in ljudmi samo preko interneta ali si tudi kaj preveril v RL?


Vecinoma RL, ce zelis ti nastejem droge in ljudi.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BaToCarx ::

Ni potrebno, sem videl da si še neki napisal. Ja za legalizacijo sem pa že v temi napisal da sem za.

Pod ljudmi nisem namigoval ne samo na dilerčke, tudi na drugo stran, policaji, zdravstvo, itd..


Okapi glicerol ni strupen. wtf?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

innerspace ::

Bom vseeno...za perspektivo*.
Vecinoma sem spoznal face na oni strani zakona, posredno pa tudi nekaj kriminalistov in policajev, ki so glih za skupaj. Cista farsa od dela.
Bil sem prisoten(2x) pri procesu "mesanja", veckrat konzumacije, preprodaje, spoznal 2 visje stojeca dobavitelja in se kaj bi se naslo.

V glavnem totalno sranje od situacije na "temni strani zakona", prav zaradi zakona.


*Konzumiram zgolj konopljo in poredko alkohol in kofein/tein, izjemno poredko se salvinorin A(salvia divinorum).
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BaToCarx ::

Torej si bil dilerček, ok.

Vajenc ::

BaToCarx je izjavil:

Torej si bil dilerček, ok.

Iz česa si to prebral?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BaToCarx ::

Vajenc je izjavil:

BaToCarx je izjavil:

Torej si bil dilerček, ok.

Iz česa si to prebral?


BaToCarx je izjavil:

Ni potrebno, sem videl da si še neki napisal.


Potem je pa še bolj očitno napisal.

innerspace ::

BaToCarx je izjavil:

Torej si bil dilerček, ok.


Never.;(( Ok.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BaToCarx ::

Če si zraven si kriv, lalala. :P

Je pa lepo slišat da si se umaknil, na bolj old school. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

innerspace ::

Ce to beres, si sovpleten>:D

No, salo na stran. Kjer zivim je tega precej, si ne zatiskam oci.
Par bivsih sosolcev je umrlo zaradi slabih fiksov.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BaToCarx ::

Ah obalalandija? ;D

innerspace ::

Obala, ke bala! ;)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BaToCarx ::

Eh puttana, questa droga ha ucciso troppa brava gente. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

innerspace ::

Porca troia! Vero.
Pero e` sempre la gente a farsi, la droga non ha la volonta propria.

No, dajmo raje naprej po slovensko, da ne bo nerazumljivo;)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Double_J ::

V kokain mešajo pecilni prašek... tako da takšen je pomojem bolj zdrav od čistega.;)
Dve šivanki...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smrtne žrtve zaradi drog (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16128604 (23349) [D]emon
»

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
477119120 (109215) innerspace
»

Kako prepoznati extasy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12027362 (23554) Ejsi_Disi
»

Heroin vs. mariuhana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6519934 (17936) poweroff
»

Legalizacija drog in kriminal

Oddelek: Problemi človeštva
497811 (6832) kivi113

Več podobnih tem