» »

IP telefonija v manjšem podjetju

IP telefonija v manjšem podjetju

pegaso ::

Pozdravljeni!

Razmišljam, da bi v podjetju uporabljali izključno IP telefonijo ponudnikov kot so skype ali frecall ali detelfone.
Kot sem nekako ugotovil, je največji problem, ker pri teh ponudnikih ni mogoče dobiti svoje številke, na katero bi bil dosegljiv. Skype ima sicer neke možnosti, vendar Slovenije ni na seznamu, detelfone ima pa dražje klice kot ostali.
Problem ponudnika Telekom je ta, da ti ne omogoča "prave" IP telefonije (izbire poljubnega ponudnika, ko imaš napravo priključeno v port IP Phone ampak samo njihovo. Je pa res, da ti na tem portu pač sprejme klic na tvojo številko. Medtem, ko ti IP telefon priključen v data port normalno komunicira z vsemi ponudniki.
Ena od možnosti so telefoni z analogno in digitaln linijo, kjer ti analogni del prejme klic, ven pa kličeš preko IP linije.
Zanima me, če ima kdo drugačno idejo oz. pozna možnost za delovanje takega sistema v "resničnem" svetu.
Rabimo internet, 6x telefonska linija z možnostjo sočasnih pogovorov in 1x fax oz PSTN linija. Največ klicev se opravi v fiksni in mobilni telefoniji vseh domačih operaterjev.
Kdo in kaj bi bil najugodnejši ponudnik željenih storitev. Ponudbo od Telekoma smo pridobili, nekateri predlagajo T2.
Ima kdo izkušnje oz. je zadevo preštudiral?
Hvala za pomoč.

Nikonja ::

Zakaj nebi obdržal tiste številke kaj imate zdaj in na skype, viopbuster in podobne, opravljali vse odhodne klice. Tko smo mi imeli v stari firmi (čeprav je največ našik klicev bilo v tujino). Edini je problem ker moraš imet dva telefona na mizi.

Mi se zdi da bi mogoče bilo najbolj enostavno da dobijete ponudbe od vseh ponudnikov (telekom, t2, amis, mogoče tudi telemach) in se tko odločite ker dost njih ima ful ugodne cene za domače klice. T2 ima celo zastonj znotraj svog omrežja.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1943601569 (545) bm1973
»

UPC Telemach IP telefonija :)

365089 (2191) Tilen
»

Detelfone - zamenjava za Skype? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7616251 (9549) N-E-O
»

telefonija preko interneta

323139 (2486) wifi4all
»

Zastonj telefoniranje iz računalnika na telefon !!! (strani: 1 2 3 )

11721859 (12714) madmitch

Več podobnih tem