» »

telefonija preko interneta

telefonija preko interneta

egolob ::

precej kličem na stacionarno omrežja, zato me zanima ali obstaja kakšna eltarnativa mobitelu ali navadnemu telefonu. Mobitel je namreč predrag, priključka za telefon pa nimam. Uporabljam pa T2 internet.

hvala za odgovore

Yoda Master ::

Če uporabljaš T2 internet, lahko vzemeš pri njih tudi telefonske storitve, ki te bo stal dodatnih 1000 Sit na mesec, v stacionarno omrežje Telekoma boš lahko klical 3sit/min v T2 omrežje pa brezplačno.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

egolob ::

koliko stane pa pri siolu? ker se imam namen čez 2 meseca selit...

jurre ::

v omrezju siol 0sit, v omrezje TK prvih 120minut zastonj, potem so pa po 5 sit
za ostalo: siol

madmitch ::

VoIPDiscount
VoIPCheap

Plačaš 10€ in se 4 mesece pogovarjaš zastonj (zemeljske številke)
Lahko uporabljaš računalnik, VoIP telefone, SIP...
Dela k šus.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

ernest1A ::

ja kdo pa placa stroske telekomu? Ce ti klices s slusalk na neko zemeljsko cifro so se vedno stroski stacionarnih impulzov. A te impulze potem placuje prejemnik klica al kako?

madmitch ::

Ne, ne plačuje jih prejemnik, niti jih ne plačuješ ti. Malo poišči Betamax na netu in kako delijejo, pa ti bo jasno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

sese12 ::

egolob ::

hvala za tele povezave. Sem pa kar malo zmeden, ker je toliko razlicnih podjetji in podatkov. Ce zdruzimo vse skup, kaj se mi najbolj splaca uporabljati za poslovno uporabo za klice v Slovenijo?

madmitch ::

Glej, jaz imam takole narejeno in dela super:

HW:
ISDN:
1xGigaset SX303
3xGigaset S1
To priklopleno na FRITZ!Box Fon WLAN 7050, odličen router.

Ponudniki:
Telekom - ISDN
VoIPDiscount slovenia (Landline) free*
InternetCalls
VoIPCheap
(vsi trije so tako ali tako Betamax, imajo pa različno ponudbo - cene)

V Fritzu pač skonfiguriraš dialing rules, da gre klic preko providerja, ki je najugodnejši. Malo moraš vsaketoliko preveriti, ker se ponudba menja.

Jaz imam veliko klicev v tujino (EU in USA) in prihranek je kar velik.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

egolob ::

nisem tehnicni tip zato bom takole vprasal: A to pomeni, da ni dovolj, da imam jaz adsl ali t2, slusalke in mikrofon, potem si pa samo snamem program, placam kredit in zacnem klicati?

madmitch ::

Je dovolj. Je pa veliko bolj udobno, če imaš kakšen telefon.
Poglej tukaj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

wifi4all ::

@madmitch: kaksno stevilko pa vidi klicani npr v ZDA? se mi zdi, da lokalno, ne?

kako doseci, da bi videl tvojo stevilko... da v primeru, ko ni dosegljiv lahko vrne klic

koliko casa si sicer rabil za vse nastavitve na Fritzu? kaksen je UI?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

madmitch ::

Trenutno so pri Betamaxu nehali talati številke. Če uporabljaš SIP protokol (Fritz) mislim, da se ne vidi številke, pri uporabi opcije Call Back pa menda vidi tvojo lokalno številko.

Glede na to, da sem Fritza dobil iz nemčije in je interface v nemščini (ne da se ga spremeniti) ne v angleščini, kot če ga kupiš pri nas ( Alterna) in da ne znam NIČ nemščine, sem porabil kakšne dve uri. Dobro pri Fritzu je, da ima telefonija prioriteto pred ostalim prometom, kar pomeni, da ga ne moti niti Mula ali kaj podobnega. Poleg tega ponuja še cel kup nastavitev, med drugim možnost, da na Eno od številk pokličeš od drugot in nato naprej preko Internetne telefonije v tujino (recimo od doma) in še par drugih stvari. Aja, kot ruter je tudi zelo dober, tako lan kot wlan. Če se boš odločil in znaš nemško, kupi mednarodnega pa zamenjava ;-)
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

wifi4all ::

sej Fritz laufa na openWRTju, ne? pol bi se dal tud jezik spremenit... na kaksen servisu bi to moral znat narest

a prej se je dal dobiti stevilko pri Betamaxu? kolk so jo zaracunali?

jst bi imel tega za dodatek dvema Linksysoma, ki ju imam doma... ta bi bil samo za VoIP... zanimivo, da dela call back... na ebayu jih prodajajo za 30€, sicer rabljeni ampak naceloma bi moralo biti ok. bom najprej naredil analizo stroskov... zaenkrat klicem ven kar preko programa
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

wifi4all ::

zgleda da je Fritz 7050 z vsemi stvarmi v Nemciji del opreme, ki jo dobi vsak uporabnik in je zato tudi nekako podcenjena... vsaj ebay tako kaze, ker je opreme fuuuul. za 40€ bi se ze dalo dobiti
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

madmitch ::

wifi: maš prav, tukaj je en sestavil guide, kako sprementi Anex B v Anex A (pri nas uporabljamo B, tako so mi rekli na SiOLu) in kako zamenjati nemški interface v angleškega. Baje je Int. interface nekaj generacij za nemškim, tako da nima vseh bombončkov, kar verjetno niti ni tako hudo. Samo sem jaz prebutast za to. Če mi znaš to po kranjsko razložit al pa naredit, dobiš plato piva.

Betamax je talal številke zastonj, samo si se moral prijaviti kot recimo anglež, nizozemec, čeh... Sedaj jih zaradi nekih pravnih sranj ne talajo več. Lahko pa jo dobiš tukaj zastonj in tukaj za €€€

Še par zanimivih strani
trenutno ima največ free destinacij
veliko informacij o VoIP in primerjav ponudnikov...
povezava Skype na SIP

Meni ga je poslal prijatelj (novega) in je bil s poštnino vred od Hamburga do Lj 113€
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

wifi4all ::

ce (ko) nabavim enga Fritza za spodobno ceno bom zrihtal... do takrat bo pa treba se malo pocakati... predvsem, da na nemskem ebayu dobim ceno nizjo od 50€

na daljavo ti tvojega ne morem zrihtat... razen ce... cirule carule... bum! ;)
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

BlueRunner ::

maš prav, tukaj je en sestavil guide, kako sprementi Anex B v Anex A (pri nas uporabljamo B, tako so mi rekli na SiOLu)

Ahem. V Sloveniji smo se pri TK zgledovali po Nemčiji, kar pomeni, da in za ISDN in za POTS oboji vedno uporabljamo Annex B. Večina preostalega sveta pa zadevi meša (A za POTS, B za ISDN). Res pa je, da večina preostalega sveta ISDN gladko ignorira, kar pomeni, da je Annex A veliko bolj razširjen.

Zato pazi katero varianto spreminjaš v katero, da si ne boš naredil slabšega, kot pa imaš.

wifi4all ::

kaksna je potemtakem razlika med annexom A in B?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

BlueRunner ::

Frekvenčni pasovi... V del HW so tudi filtri, ki prepuščajo/filtrirajo določene frekvence. To sicer ni katastrofa, ker se obe varianti v največjem delu prekrivata, vendar pa Annex A SW na Annex B HW ne dela optimalno, ravno tako pa tudi obratno ne dela optimalno. Vse v vsemu pa je dobro vedeti, da smo v Sloveniji v večini TK zadev (ADSL, POTS, ISDN, ...) kupovali in kopirali Siemensove škatle. To pa praktično pomeni, da smo mi in Nemčija na tem področju nekako takšni čudaki, nekako tako kot sta Belgija in Danska na področju PAL standarda.

madmitch ::

Jaz sem vzel Anex B a ga tako ali tako uporabljam za SiOLovo kišto kot router in ne kot DSL modem. Kar se nemščine tiče, sem pa glavne stvari tako ali tako uspel dešifrirat in nastavit, sedaj dela in ga pustim pri meru.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BlueRunner ::

Če ga ne uporabljaš kot modem, potem so Annexi popolnoma nerelevantni, ker tega dela SW in HW potemtakem sploh ne uporabljaš. Interno pa je SW v vseh (približno intelegentno načrtovanih) kištah z modemi modularen, kar pomeni, da en modul skrbi za xDSL zgodbo, drug modul, ali moduli pa za aplikacijo, ki dejansko počne nekaj uporabnega. Na žalost pa se teh modulov ne da vedno dobiti ločeno, kar pomeni, da si potem obsojen na dobro voljo proizvajalca, da bo vse variante SW "paketov" imel enako vzdrževane.

wifi4all ::

potemtakem bi lahko tudi pri nas v SLO uporabljali oba annexa (A in B), ce uporabljas kisto za voip, router ali wlan.

pac itak ne klices preko tega ven, ampak uporabljas zgolj logiko (HW in SW).

@madmitch: a tale zadevica omogoca tudi call forward?
npr, da poklices iz ene telefonske, dodas # ali * ter vpises se eno telefonsko, ki jo zadeva dejansko klice

prakticen primer: iz enga telefona v SLO poklices na kisto, ki preusmeri klic preko interneta do pozivne stevilke v italiji. tako placas max 2 lokalna klica.

a Fritz omogoca to?
ce Fritz tega ne omogoca katera zadeva pa to dela in ima kdo prakso (pa da je zadeva na voljo za dost spodobno ceno)?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

wifi4all ::

na siol, T2 in voljo sem poslal vprasanja o tem A/B

Volja odgovarja:
Annex A je v primeru kadar uporabljate analogno linijo. Annex B pa v primeru ko uporabljate ISDN.
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

madmitch ::

@madmitch: a tale zadevica omogoca tudi call forward?

Jap, saj sem, mislim da, to napisal nekje malo višje. V nastavitvah nastaviš "odhodno linijo", recimo enega od VoIP providerjev in številko, na katero boš klical (če imaš več MSN pri ISDN). Lahko določiš tudi samo eno številko, s katere lahko to uporabljaš in pa PIN, da ti tega kdo ne zlorabi.

Primer: imaš Fritza v pisarni ter želiš od doma poklicati teto v ameriki. Pokličeš številko v pisarni, ki si ji določil to možnost, dobiš neprekinjen ton (vneseš PIN. če si ga določil), vneseš 0 za zunanjo linijo in vneseš tetino številko v ameriki. Tako plačaš SAMO lokalno tarifo od doma do pisarne, ker je amerika na FREE listi."Durchwahl für Anrufe auf der Rufnummer" je številka na katero boš ti klical
"Anrufe weiterverbinden über die Rufnummer" pa je številka, preko boš klical teto v ameriko.

Jaz sem še imel srečo, da sem dobil VoIP številko pri Betamaxu. Če je nimaš, pač upišeš svojo že obstoječo številko ali pa 123, 124, 125... pač, da ločiš providerje.

Nekje se da nastaviti tudi pravila klicanja, da določiš preko katerega providerja boš klical katero državo (pač najugodneje) a do tja še nisem prišel, jebiga nemščina.

Če se da komu pomagati z nemščino, mu pošljem vse screenshote, pa je.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

wifi4all ::

kaj ti pa pomaga stevilka od betamaxa, ce deluje tudi brez? samo zaradi identifikacije npr da drugi vidi caller ID?

je komu jasno, zakaj nimajo vec stevilk?


poslji se kaksen screenshot zaslonov, kjer so prevezave, vnos voip klientov, moznosti wlana... upam, da ne bo prevec... hvala!
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

wifi4all ::

@madmitch: zgleda, da ne bo nic z uno gajbo pira... na zalost... pa ne toliko zaradi pira, ampak zaradi prenosljivosti HW v drugo jezikovno okolje...


odgovor s supporta podjetja AVM, ki proizvaja Fritze

"You cannot (!) load a German firmware into an English FRITZ!Box, nor could
you load an English firmware into a German FRITZ!Box, because German and
English FRITZ!Box not only differ in their name and the language of the
user interface, but also in the hardware."
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

wifi4all ::

@madmitch: jst mal testiram Fritz fon ata - model 1020 - (samo IP telefonija brez routerja) - malo cenejsa varianta (v SLO 30% ceneje od 7150 modela, v tujini se ga pa dobi za 30% cene 7150 modela)


jst se malo sprehajam cez tele nastavitve... uporabniski vmesnik je v anglescini, vendar buahhhh... toliko nastavitev... ti si bil kar dober, da si to predelal v nemscini...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Yacksy ::

Še ena odlična alternativa, ki že kar nekaj časa preverjeno zelo lepo deluje. Brez kakšnih nemških vmesnikov.

VigorTalk
Shit happens

madmitch ::

Yacksy, se strinjam, teh zadev je še malo morje a so vse za analogne telefone, ker imam ISDN opremo in mi ni do tega, da bi jo metal stran, je bil Fritz najboljša možna rešitev. Dobil sem vse kar rabim v eni kišti; priklop na ISDN linijo in telefone, VoIP prehod, Router in WLAN. Naslednja podobno zmogljiva rešitev se piše Cisco, kar pomeni za par razredov višjo ceno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Yacksy ::

Res je. Kar se ISDN telefonov tiče, jih ta adapter ne podpira. Deluje pa odlično z analognimi :)
Sem spregledal, da se gre za obržanje ISDN telefona.
Shit happens

wifi4all ::

VigorTalk ima samo FxS port, ne pa tudi Fx0, kar pomeni, da imas lahko telefon samo za internetno telefonijo... Fritz fon ata (samo VoIP brez routerja) pa omogoca tudi klicanje iz navadnega telefona na navadno linijo... ce zelis klicati iz istega telefona preko VoIP ponudnika je potrebno marsikaj nastaviti
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ANNEX A, ANNEX B

Oddelek: Omrežja in internet
142307 (2086) bastadu
»

VoIP gateway

Oddelek: Omrežja in internet
122202 (1872) iNN
»

ISDN na IP telefoniji

Oddelek: Omrežja in internet
122393 (2071) madmitch
»

ISDN telefoni in SIOL IP telefonija

Oddelek: Omrežja in internet
143424 (3033) fricko
»

Zastonj telefoniranje iz računalnika na telefon !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721514 (12369) madmitch

Več podobnih tem