» »

Izkušnje z nakupom rabljenih izdelkov

Izkušnje z nakupom rabljenih izdelkov

Alen716 ::

Vedno sem kupoval nove izdelke, me zanima kakšne imate izkušnje z rabljenimi, recimo kolesa ali fotoaparati in takšne stvari. Hvala!

Mipe ::

Preveri, da so res brezhibni, preden jih kupiš. Ne kupuj mačka v žaklju.

To je vse.

c00L3r ::

Lahko kupiš "deal of a lifetime" ali pa daš ogromno denarja za nekaj kar ckne drugi dan.

Jaz nekako kupujem "malo" rabljene izdelke, ki so še v garanciji. Tako jih dobiš malo ceneje, če je kaj narobe pa gre na servis. Npr. mobilni telefon.

Pri nakupu kolesa za po mestu, lahko kupiš rabljeno. Pogledaš okvir, zavore, prestave, se pelješ en krog, to je to.

Težje pri kompleksnih izdelkih, kot so avtomobili. Tam lahko maš najboljšega mehanika na svetu zraven, pa še vedno ti lahko avto crkne drugi dan.

tx-z ::

Kaj bi pa kupu? Se bo lažje povedal kokr na sploh ... Drgač pa kokr je Mipe rekel, pač preverit moraš če zadeva res deluje. Js si ponavad nardim seznam kaj vse morm prevert in grem čez ta seznam, unmu pa že vnaprej povem da bom vse prečekiru pa da zna trajat..In pač delam klukce eč vse dela...Recimo za mobitel pogledaš vse gumbe (a se normalno prtiskajo, a vedno primejo), zaslon, spraskanost, zaprašenost, če dela zvočnik, mikrofon, zunanji zvočnik...pač nardiš si seznam vseh stvari k jih neka stvar ma in sprobavaš:) Ampak seveda čist odvisn kaj gledaš; pr avtih, motorjih,... rata stvar mal bl kopmleksna. Zaenkrat nism mel slabih izkušenj, sam je pa čis odvisn na kaj naletiš..
tx-z

mihec87 ::

Tako kot so že povedali, pa če ti kaj "smrdi" walk away, ne zadeve kupit za vsak ceno..Ter posebna previdnost pr too good to be true..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

@nny ::

Za bicikelj, sploh če se misliš vozit po mestu, se rabljen bike totalno splača, ker jih pokradejo toliko, da glava boli.
Pri tehničnih zadevah pa kot je zigam rekel. Pametno je s prodajalcem podpisati pogodbo, v kateri na primer piše:" Prodajalec se obvezuje, da je predmet v brezhibnem stanju ipd." Če crkne, pač crkne, a prodajalci vseeno prej premislijo, če ti bodo prodali škart.

c00L3r ::

Nišem še nikogar nategnil pri prodaji rabljenega izdelka in tudi ne bom. Pogodbe o "brezhibnem" stanju izdelka pa ne bi nikoli podpisal. Zakaj? Ker je skrajno nemogoče ugotovit brezhibno stanje, razen če izdelek, ki ga prodajaš daš skozi neko servisno diagnostiko (električni izdelki) ali pa zadevo komplet razstaviš in pogledaš vsaj ležaj, os, vodilo ipd. posebej.

Alamar ::

Rabljeno precej kupujem preko ebaya. Predvsem knjige, DVD-Bluray ploščke, igre. Brez slabih izkušenj. Seveda le od preverjenih prodajalcev. Na bolhi sem pa tudi še brez slabe izkušnje. Kupil sem pa recimo 2 kolesa, pa igralne konzole, par PC komponent... Vse preko bolhe kupim le z osebnim ogledom in prevzemom.

@nny ::

c00L3r je izjavil:

Pogodbe o "brezhibnem" stanju izdelka pa ne bi nikoli podpisal. Zakaj? Ker je skrajno nemogoče ugotovit brezhibno stanje, razen če izdelek, ki ga prodajaš daš skozi neko servisno diagnostiko (električni izdelki) ali pa zadevo komplet razstaviš in pogledaš vsaj ležaj, os, vodilo ipd. posebej.


Točno tako. Govorim o psihološkem efektu, ne pravnem ali tehničnem. Servis ali kompletno razstavljanje itak ne pride v poštev, ampak prodajalec večinoma ve, v kakšnem stanju je zadeva. In če trdi, da zelo dobro dela, brezhibno, malo rabljen ipd. naj še podpiše. Jaz tudi za stvari, ki jih podarim, zahtevam pogodbo, da vsaj vem, komu gre.

Čisti računi, dobri prijatelji.

c00L3r ::

Potem pa podpišeš pogodbo, onemu nekaj crkne na avtu (kar bi tudi tebi lahko, samo pač ne veš, da bo) in potem plačaš novemu kupcu več 100€ za servis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imam en kup rabljene elektronike?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162171 (1273) cypena
»

Tip z bolhe lagal o prenosniku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8212878 (8667) shadeX
»

BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
38074499 (65149) St235
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414142 (12078) solatko
»

Ali je disk nov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
645690 (4100) Pyr0Beast

Več podobnih tem