» »

Radeon-Nemčija?

Radeon-Nemčija?

1
2
»

falotXP ::

Vse mi je jasno glede tega naročanja v Nemčiji, ampak ne vem, kako se znebiti davka (16% MwSt.) Kako priti do tega, če kartica stane z MwSt. 328,80 EUR do tega, da bi zanjo plačal le 284,80 EUR... in ali se pri vsakem znesku npr. če izdelek stane le 80 EUR dobi nazaj MwSt.???

boštjan ::

glede vračila MWST pa se boš moral z trgovino zmenit,če ti bodo poslali formular poleg.ene trgovine pošljejo ene ne.

falotXP ::

A se to lahko samo z njimi direkt zmeniš? Kako, po elektronski pošti ali po telefonu? Ali kako gre to? Se pravi nekako tako... ko naročiš izdelek zahtevaš, da ti zraven pošljejo formular in ti ga izpolniš in ti potem vrnejo denar, ali kako?

boštjan ::

preko maila,al pa preko foruma.ene trgovine majo že tudi forum.denara pa ti oni osebno ne bodo vrnili,ker moraš še prej ta formular štemplat na carini v nemčiji.

falotXP ::

Aha, se pravi da moreš biti osebno ti s potnim listom da to urediš ali pa lahko kdo drug (moji sorodniki z mojim potnim listom) In kaj narediš potem, ko štemplaš na carini?

boštjan ::

če se ne motim moraš bit ti osebno na carini s pasošom.ko pa štemplaš pa lahko keš dvigneš tudi tukaj pri nas.

falotXP ::

Se pravi, če imajo moji sorodniki dvojno državljanstvo lahko koristijo to...ali? Pa še nekaj, ko naročim lahko napišem svoj e-mail?

boštjan ::

mislim da tako bi pa šlo,če majo dvojno državljanstvo,samo kot sem rekel ne vem kako je z online trgovinami in vračilom MWST.tako bom tudi jaz naredo,da bom dal svoj mail,pa od sorodnice vse druge podatke

falotXP ::

boštjan, kako kaj napreduješ z nakupom Radeon-a? Že veš kateri bo tvoj? Jaz sem imam negaj pomislekov glede nakupa grafične...

boštjan ::

sapphire 9500 128MB je definitiven nakup,problem je pri kateri trgovini kupit,ker tam kjer bi kupo,nimajo so komaj naročili.trgovina pa zgleda very ok.ok support,cene.mam pa še cajt do 5.februara.
saj jaz še mam tudi pomisleke,ker tukaj stane 9500 128MB 50k in bi profitiro 5k.
pa ti ,zakaj maš pa ti dvome?

falotXP ::

Jaz imam največ dvomov o uporabnosti grafične. Hotel sem kupiti Radeon 9700, sami se mi zdi, da je brezveze dati toliko denarja za grafično, če si lahko že z "slabšo" zadovoljen. Tudi to je res, saj pri Radeon-ih 9500 ni tako velike razlike v ceni. Za zdaj sam v Nemčiji naročil CD-RW LiteOn 52/24/52 in bom videl kako in kaj. Tudi sam mislim kupiti Radeon 9500 in ne 9700, saj se ta itak da modificirat oz. prenaredit v 9700, pa tudi to mislim, da je Radeon 9500 sam kot je zadosti dober. Kaj misliš?

boštjan ::

v primerjavi z novimi 4200 je malce počasnejši.jaz ga kupujem isključno zarad softmoda(gemblam),ker drugače bi 9500pro vzel.

falotXP ::

No, saj jaz ne potrebujem nekakšne super hitrosti, saj sem le povprečen igralec iger... Jaz si ga bom verjetno kupil zaradi podpore DX 9.0 in tudi zaradi tega, ger se da spremeniti v 9700, samo še premišlujem ali ga bom kupil v SLO ali v NEM. Mogoče veš če je že kaka slo stran kako R 9500 spremeniti v 9700?

boštjan ::

ja tu na slo-techu.idi na navijanje in je kar prva tema.prvo je govor o hardmodu,pol pa še o softmodu,pa še jaz sem eno temo odprl glede na softmod 9500

falotXP ::

Joj, koliko je tega... saj sploh ne vem kje začeti brati. Ti se boš verjetno odločo za soft mod, ali? Kaj pa ATI Radeon 9500(53.000k), ki ga dobiš pri Mlacom-u je dober za navijanje?

boštjan ::

jaz vem za 9500 128MB za 51k pri AGT ali pa 50K pri http://www.taipan.si. pri AGT majo sapphire,taipan pa ne vem.saj ti pravim da je gemblanje z 9500.poznam enega iz foruma ki je kupo v agt in mu dela softmod.jaz se bom odločo za softmod in če bo delalo,bom mogoče kolegu pusto da naredi še hardmod.

falotXP ::

V www.taipan.si imajo samo ATI RADEON 9500 128MB in pa Gigabayte RADEON 9500 64MB. Kaj ATI RADEON 9500 ni tako domer za softmod in hardmod kot Sapphire RADEON 9500?

boštjan ::

že dostikrat sem vido ,da piše ATI RADEON,pol pa prideš v trgovino pa vidiš da majo od firme manli radeona.najbolje je da pokličeš v taipan in pitaš.aja radeon9500 direkt od atije ne obstaja.verzije z 64MB pa ti ne bodo spremenile v 9700,upam da veš

falotXP ::

Se pravi, da je to pri Mlacom-u nateg? Beja, da so jih direktno iz ZDA uvozili... kaj pa vem...saj pri AGT res piše, da je samo ATI čip, pri Mlacom-u pa piše le ATI RADEON.

boštjan ::

pri mlacomu majo 9500 od atija,samo tisto je PRO verzija.sem jih pital in so mi pritrdili.kartic z 9500 ne pro čipom pa je ATI prepustil svojim partnerjem.meni je samo škoda,da ni od gigabyte 9500 128MB

falotXP ::

Se pravi, da si se odločo in boš kupo grafično v slo? ali pa se še odločaš?

boštjan ::

ali pa se še odločaš?

to bo bolj držalo,kje kupiti.

falotXP ::

boštjan si že kupo kartico?

boštjan ::

moram počakat,da se sorodnica od punce vrne v nemčijo in da mi še da njene podatke.pa tudi trgovina kjer bom kupo,še je nima,okoli 28.1. naj bi bla spet na voljo.kartico pa bom mel komaj konec februarja v rokah;)

falotXP ::

Aha...se pravi, da boš vseeno kupil Sapphire Radeon 9500 v Nemčiji in upal, da ti bo softmod delal 100% brez napak (ali pa hardmod?). V kateri trgovini boš pa kupil, če te smem vprašati?

boštjan ::

kot sem rekel 9500 kupujem izključno zarad softmoda in če uspe mogoče dam kolegu da se poigra z mostički za čistokrven 9700.imam pa 2 trgovini ;in sicer v TEJ TRGOVINI majo sapphire 9500 128MB , v TEJ pa connect3D 9500 128MB.razlike v ceni ni,je pa razlika v ceni poštnine,ki je pri prvi trgovini ni.ker kopujem tudi miško(MX500 ali dual optical)pa sem bom najverjetneje odločo za 1.trgovino.

falotXP ::

Si videl, da je so Radeon 9500 tukaj povprečno dražji od Radeon 9500 PRO? Opažam, pa tudi, da je razlika cen v slo in nem padla, saj je pri nas kartica dražja za 5k.

boštjan ::

no tukaj kjer bom jaz kupo je kartica cenejša za 7k+miška4k.ne razumem pa kako je 9500 dražja od 9500pro.no mogoče če greš gledat herculesov 9500 in sapphirov 9500pro.
a ti si si že naročo pekača?

falotXP ::

Ja, prejšni teden. Vse je šlo ok. Od mojega naročila, pa do prevzema je preteklo le dva dni, kot je bilo obljubljeno v shopu. Zdaj samo čakam, da pridejo sorodniki domov. ;)

boštjan ::

kako so plačali :po povzetju ali v naprej in kera trgovina,mogoče majo tam tudi radeona9500 poceni

falotXP ::

Plačali so po povzetju. Trgovina pa je http://www.mb-it.de mislim, da nimajo Radeon 9500 kartic. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: falotXP ()

boštjan ::

ne samo 9500pro od firme HIS majo,pa tudi mišoni so dragi.

falotXP ::

boštjan, si že kupo Radeona?

boštjan ::

jutri bom naročo,samo zdaj bom kot kaže bom vzel 9700,ker je dražja od 9500pro le za 60€.miško pa bom tu kupo.

boštjan ::

evo naročo,connect3D 9500pro.9500 ni blo za dobit,ne od connect3d in ne od sapphire oz. predolgi dobavni roki,jat pa sem mel cajta le en teden.hoto sem tudi 9700 , samo bi me doma linčali,čeprav je kar zmerna cena.

morphling1 ::

Je tvoj denar, ali ni ? Če je, jim ni treba govorit koliko boš dal za kartico, koliko pa pride 9700 v nemčiji in koliko boš dal zdaj za 9500pro
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

je moj denar,finta je v tem da bi še vedno mel globoki minus na računu,pa še sorodnici od punce smo rekli da bo okoli 200€.
connect3D 9700 pa je 259€ na overclockers.de + moraš računat na stroške pošiljanja.
za 9500pro pa sem dal vse skupaj 207€,upam samo da ne bo kakih problemov s kartico.

morphling1 ::

Za tako malo razliko v ceni se sigurno ne splača kupovat v Nemčiji. Jaz bi na vsak način raje pri nas kupil 9500 128 MB (po možnosti delujočo na 9700) in imaš garancijo pa servis vse blizu, sej verjetnost je majhna da gre kaj k vragu, samo če gre boš imel s kartico kupljeno v Nemčiji dosti več problemov in stroškov.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

bomo vidli ko bom priključo.bi pa res ,tak samo za test, dobo 9500 128MB delujočo na 9700,pa pol vido kolko je zmodificirana 9500 bolja od 9500pro

falotXP ::

No, boštjan, si že kupo oz. dobo svojo grafično?

boštjan ::

kupo in je že tudi prispelo na naslov od punčine sorodnice,komaj sredi marca pa dobim.

falotXP ::

Katero grafo si kupo R9500(pro), ali R9700 in v kateri trgovini? So ti zraven poslali obrazec za vrnitev davka oz. MwSt.?

boštjan ::

kupo connect3d 9500pro, poslali pa so sorodnici od punce.kupo pri overclockers.de

falotXP ::

Zakaj si kupo grafo od connect3d in ne od Sapphire... je connect3d boljša?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: falotXP ()

boštjan ::

connect3d,sapphire,hercules,gigabyte vse je en isti šit.razlika se grem stavit je le največ 5FPS.sapphire pa se ni dalo več dobit oz. so ga ene trgovine mele dosti dražje,kot sem gledal drugje.odločo sem se ta connect3d,ker je bla še edina na voljo za zmerno ceno,199€+PTT=207€(upam da bo sorodnica od punce hotela samo 200€:D ) in sem si glih en testek ogledo in je dobla zelo dobro oceno.molim boga da bo delalo.

falotXP ::

Saj se da Sapphire R9500 PRO tudi dobiti za cca. 195€ oz+PTT 210€tukaj-.
Misliš teste različnih Radeon 9500 Pro; kje to??

boštjan ::

misliš tole trgovino.mene je motla tista rumena lučka,ki pomeni dobavljiv rok 2-7 dni,kar pa je lahko zelo zavajajoče.sem tudi to trgovino gledo in verjemi da sem skoraj celi,geizhals dol vrgo,celi priceverglajh in še ta evendi in v tistem danem trenutku je bil connect3d najbolja naložba.sicer sem malo gemblal glede trgovine,ker nisem nikjer prebral kake + ali - kritike,a že takoj ko sem 1.mail poslal sem vedo da ni to neka kikiriki trgovina,ki ne jebe strank za 5posto.pošiljka pa bila opravljen v 3dneh in plačano po povzetju,ker vorkasse je bil le za 3€ cenejši.
za teste različnih9500pro nimam oz.nisem najdo,sem le sklepal glede na teste različni 9700pro in tu je celo 9700pro od firme FIC najbolji,tako da mislim da ni velike razlike tudi med 9500pro kartami.če pa je,pa naj mi kdo to dokaže,tukaj predvsem mislim na FPS v igrah.

ferdo ::

vidim da je tale tema malce zastarala:\ ampak naj vstane od mrtvih:D , ker grem v nemčijo!

"Nemčija" Köln - Frankfurth, ta teritorij in širša okolica, googlam, pa bol malo najdem, kako verigo rač. trgovin iščem ki so v tem delu nemčije...

soo, help me
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Navijanje
89041140 (23538) sharp
»

Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro ali Enmic HIS Excalibur Radeon 9500 Pro?

Oddelek: Kaj kupiti
451707 (1224) falotXP
»

Kje dobiti Radeon 9500 Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
995170 (3492) tito_si
»

Radeoni - ne razumm nč!

Oddelek: Strojna oprema
131550 (1059) boštjan
»

Radeon 9500 PRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
855573 (3943) Klemenn

Več podobnih tem