» »

Raspberry Pi

Raspberry Pi

««
49 / 91
»»

Qcube ::

Ko sem nekaj eksperimentiral z web kamero je bilo najmanj zamika tako da sem gole podatke iz /dev/video0 poslal prek mreže z netcatom. Nekaj takega:

cat /dev/video0 | nc -u [IP ciljenga računalnika]

Nevem pa če so še kaj novega izumili, ker nisem nič spremljal dogajanja okoli tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

d4vid ::

Qcube je izjavil:

Ko sem nekaj eksperimentiral z web kamero je bilo najmanj zamika tako da sem gole podatke iz /dev/video0 poslal prek mreže z netcatom. Nekaj takega:

Nevem pa če so še kaj novega izumili, ker nisem nič spremljal dogajanja okoli tega.

Živjo, kako pa potem predvajam ta stream na mojem PCju?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Yacked2 ::

hojnikb je izjavil:

Yacked2 je izjavil:

Yacked2 je izjavil:

A je že kdo poiskušal streamati preko te on board camere. Jaz poiskušam tako kot je na uradni strani pa imam cca. 4s zamik, a bi se dalo ta zamik čim bolj zmanjšati, rabim za kontroliranje robota. RPi oddaja svoj Wifi na katerega se priklopim z mojim laptopom (Win7).

Hvala za pomoč

Ni treba da je slika v HD, samo da je tekoče

Noben neve :(

poglej če se da kje kak buffer nastavit.

Kakšen buffer ?

d4vid je izjavil:

Qcube je izjavil:

Živjo, kako pa potem predvajam ta stream na mojem PCju?

Takole:
LinuxOS: nc -l -p 5001 | mplayer -fps 31 -cache 1024 -
Windows: [Path to nc.exe]\nc.exe -L -p 5001 | [Path to mplayer.exe]\mplayer.exe -fps 31 -cache 1024 -
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Kurzweil ::

Imam vprašanje, neglede ali poženem XBMC ali predvajam preko OpenELEC, kar je denjansko isto mi ob predvajanju filma (720p in 1080p) prikazuje zelene pike velikosti enega pixla, na trenutke jih je tudi več na kupu ali pa celo tvorijo črto. Seveda je stvar zelo moteča.

Kar se SD kartice tiče imam notri Apacerjevo kartico, ki sem jo vzel zato, ker je na seznamo preizkušenih kartic brez negativne opombe (class 10). Imam zadnji realease vsega software (zadnji noobs).
Procesorja še nisem navijal, pravtako je razmerje RAMa oz. split nastavljen še vedno po defaultu. Film pa imam shranjen na USB ključu.

Mogoče se komu svita kaj bi lahko bila težava?

hojnikb ::

hdmi kabl ?
#brezpodpisa

Kurzweil ::

Bom probal drugega, je pa sicer ta, ki ga imam trenutno priklopljenega povsem nov, pozlačen, mislim, da tudi to, da je 5 metrov dolg nebi smel biti problem.
Kako pa izgleda v primeru, da ne dela HD gladko? ali samo slika šteka in pade frame rate ali se tudi prikazujejo razni artefakti podobni mojim?

sam šteka...
probaj dat v config.txt hdmi_safe oz boostaj signal ..
#brezpodpisa

echoman ::

Spletna stran slovenske Raspberry Pi skupnosti Slo-Pi je ponovno dostopna. V kolikor delate na kakršnemkoli projektu ali čem v povezavi z mini računalnikom, nas lahko kontaktirate da objavimo kakšen članek.

Tero ::

Fajn. Pišem spet en zanimiv članek. Lahko to gor damo :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Ma kdo sončno elektrarno in s inverterjem (Aurora) oddaja nazaj v omrežje?

Sam sem postavil dve elektrarni, ki imata ta inverter. Le-ta ima izhod RX/TX (serijski) in gor je zvezan PI prek pretvornika. Na Piju je software 123solar, OS raspbian.

Sedaj imam pa idejo, kako to še malo nadgradit in bom, ko kupim nekaj strojne opreme, idejo izpeljal. Torej, če ma kdo tudi elektrarno, naj mi javi na ZS, če bi bil pripravljen sodelovat pri testiranju.

Tero je izjavil:

Fajn. Pišem spet en zanimiv članek. Lahko to gor damo :)

Z veseljem :) Ko boš napisal povej, da takoj objavim.

VLC za rasbperry pi :)
Gremo sprobat.
http://intensecode.blogspot.com/2013/10...

xbmc better.

Itk pa noben predvajalnik ni k*rca vredn, dokler se DTS ne poštima. Hardwareski seveda.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

korenje3 ::

Jaz delam programček za upravljanje hiše za beaglebone black. verjetno bo delalo tudi na raspberry pi.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

_pobesneli_ ::

A se je kdo igral z moduli rfm12b na rPi? Nevem kako bi ga na najbolj enostaven način pripravil da deluje z malino.
Gregor

Gregor5816 ::

Rad bi kupil Raspberry Pi in ga uporabil kot media center oz. HTPC. Videl sem, da sta temu namenjena OpenELEC ali RaspBMC.

A se da potem uporabit telefon ali tablico z Androidom za remote control? Na youtubu sem videl posnetek, ko je imel en model RaspBMC in je uporabil iPada za remote control. Če se da z iOS, potem bi se dalo tudi z androidom verjetno?

Še to, 1080p filme predvaja normalno ali kaj šteka? Kolikor sem do sedaj prebral, naj ne bi imel problemov s tem.

vzam kako dedicated zadevo za media center..
#brezpodpisa

hooger ::

Gregor5816 je izjavil:

Rad bi kupil Raspberry Pi in ga uporabil kot media center oz. HTPC. Videl sem, da sta temu namenjena OpenELEC ali RaspBMC.

A se da potem uporabit telefon ali tablico z Androidom za remote control? Na youtubu sem videl posnetek, ko je imel en model RaspBMC in je uporabil iPada za remote control. Če se da z iOS, potem bi se dalo tudi z androidom verjetno?

Še to, 1080p filme predvaja normalno ali kaj šteka? Kolikor sem do sedaj prebral, naj ne bi imel problemov s tem.

Zadeva deluje odlično. Sam ima gor raspbmc, uporabljam remote na telefonu in tablici (IOS), 1080p sicer še nisem potestiral, bom čimprej in javim :)

broken/link ::

nanoleet ::

Gregor5816 je izjavil:

Yatse je daljinec kot se spodobi.

Vanadium ::

hooger je izjavil:

Gregor5816 je izjavil:

Zadeva deluje odlično. Sam ima gor raspbmc, uporabljam remote na telefonu in tablici (IOS), 1080p sicer še nisem potestiral, bom čimprej in javim :)

Tudi jaz ga uporabljam kot mediacenter in iptv predvajalnik, uporabljam pa kar daljinec od TV (CEC je zakon)

kihc ::

Zdravo,

zadevi nisel sledil najbolj, zato vas prosim za nasvet - kje naj naročim rPi "komplet" (rPi, power, SD kartica, Wi-Fi, morda ohišje), za eno normalno ceno?

Hvala! :)
x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

Vanadium ::

Poglej na bolhi.

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

kihc ::

Kaj je pa fora da Farnell ne pošilja več v SLO? Je kakšna druga tuja alternativa?
x

Anney ::

Gregor5816 je izjavil:

Seveda predvaja vse: xvid, DVD, Bluray (in vse njihove ripe), s tem da je treba MPEG2 in VC-1 kodeka dokupiti za drobiž. Slabost je edino to, da bluraya ne predvaja kompletnega z menujem, mislim da je z DVD enako.
Mogoče je kje kakšen prostovoljec, da potrdi kako je z menuji v različnih sistemih (RaspBMC, OpenELEC, XBMC) ali če je še kakšna alternativa. Na novo pa je izšel tudi VLC za Pi-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

še enkrat, če se bo predvajalo samo video vsebine, se imo splača pogledat za temi kitajskimi hdmi kjučki.
#brezpodpisa

Link?

#brezpodpisa

To je že bolj tko tko, ne zaupam lih tem kitajčkom in gladkega predvajanja 30GB failov :)

Pi je vredu, ker lahko imaš več kartic z različnimi sistemi in ga uporabiš še za kaj drugega.

Anney je izjavil:

To je že bolj tko tko, ne zaupam lih tem kitajčkom in gladkega predvajanja 30GB failov :)

Pi je vredu, ker lahko imaš več kartic z različnimi sistemi in ga uporabiš še za kaj drugega.

ima namenski h.264/dts dekoder, tako da bo 1080p predvajal bolje kot pi + nič jajcanja z raznimi buildi xbmcja..
če bo pa stvar še za kej druga uporabjena, je pa pol Pi smiseln..
#brezpodpisa

Lahko potrdiš za te ključke, da podpirajo tudi VC-1 kodek in gladko predvajajo AVC oz .m2ts datoteke? Ripe pustmo.

Gregor5816 ::

Anney je izjavil:

Ravno zaradi tega mi je Pi interesanten. Za media player bi ga rabil občasno za risanke, če moram otroke pazit. Samo kartico dam not in priklopim USB ali HDD in je to to.

VC-1 znajo predvajat, čeprav pri kakih bitrejtih, ti pa neznam povedat. Bi blo treba pogledat datasheete..
#brezpodpisa

OK.d ::

Anney je izjavil:

Gregor5816 je izjavil:

Seveda predvaja vse: xvid, DVD, Bluray (in vse njihove ripe), s tem da je treba MPEG2 in VC-1 kodeka dokupiti za drobiž. Slabost je edino to, da bluraya ne predvaja kompletnega z menujem, mislim da je z DVD enako.
Mogoče je kje kakšen prostovoljec, da potrdi kako je z menuji v različnih sistemih (RaspBMC, OpenELEC, XBMC) ali če je še kakšna alternativa. Na novo pa je izšel tudi VLC za Pi-ja.

ali lahko serijsko številko katero potrebuješ za nakup licenc vidiš kar v openelecu-xbmc?
LPOK.d

Assass1n ::

Danes dobil svojo malino, hvala Rado!
Kako poformatiraš sd kartico v windows 8.1? Sem uporabil več programov pa mi pokaže da je velika 1gb??? drugače pa je 32gb samsung class 10. Je vse delalo potem je pa pi nekaj štekal z barvami, potem je to rešila menjava hdmi porta na tvju. Potem sem hotel na novo dat vse gor, ker sem mislil da je kaj z kartico sedaj po namestitvi raspbmc kaže da je velika 70mb?
Eno drugo pa mi kaže da je velika 270gb pa je drugače 1gb. A jih je uničila ali kaj ne znam :8)

Hvala
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Assass1n je izjavil:

Danes dobil svojo malino, hvala Rado!
Kako poformatiraš sd kartico v windows 8.1? Sem uporabil več programov pa mi pokaže da je velika 1gb??? drugače pa je 32gb samsung class 10. Je vse delalo potem je pa pi nekaj štekal z barvami, potem je to rešila menjava hdmi porta na tvju. Potem sem hotel na novo dat vse gor, ker sem mislil da je kaj z kartico sedaj po namestitvi raspbmc kaže da je velika 70mb?
Eno drugo pa mi kaže da je velika 270gb pa je drugače 1gb. A jih je uničila ali kaj ne znam :8)

Hvala

kaže ti da je 70 MB zato, ker je program ustvaril več particij na njej, le ena pa je formatirana tako, da jo vidiš v Windows. Ostale, ki zasedejo ostalo, pa ne pokaže, ker so v ext4 formatirane.

To sem nekak ugotovil na googlu, kako pa poformatiram v windows videč filesystem, da dam kdaj še kakšen drug os gor?

sdformatter..
#brezpodpisa

Hayabusa ::

hojnik to ni delovalo sem že prej probal več verzij, hayabusa hvala delalo bp :)

wolf123 ::

Pozdravljeni,
zanima me kaj bi bila najcenejša rešitev, ker moj monitor podpira le vga.

http://www.ebay.com/itm/1080P-HDMI-Male...

kej takega.. jst ga imam, čeprav je potrebno nekaj tweakanja v config.txt + 1080p vsaj meni ne deluje..
#brezpodpisa

Če rabi kdo kakšno kjut in ensotavno črno ohišje, sem jih danes videl v Conradu v Avstriji. Cena je dokaj normalna 5.99 eur. Res pa da ni dostopa do gpio pinov in konektorja za kamero.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tero ()

Tero je izjavil:

Če rabi kdo kakšno kjut in ensotavno črno ohišje, sem jih danes videl v Conradu v Avstriji. Cena je dokaj normalna 5.99 eur. Res pa da ni dostopa do gpio pinov in konektorja za kamero.

Tole je Tekberry ohišje, ki je na voljo tudi na Slo-Pi (IC Elektronika). Mislim, da se da preko nas dobiti črno ohišje, le potrebno bi bilo zapisati v opombe. Bom preveril in sporočim, drugače je pa razlike v ceni nekje 50 centov.

BladE_ ::

Mogoče se kdo ne strinja ampak meni zgoraj omenjeno ohišje ne potegne... Nekaj dni nazaj sem iz ebaya dobil tole za drobiž in je super, pade v oči... Edino ena mala napakica, oznake za priključke so natisnili na notranjo stran :D
Akcija - Reakcija

Blade jaz sem istega naročil, tudi meni je bolj všeč da je prozorno, da se vidi drobovje :)
Drugače pa na svojem lavfam openelec za predvajanje videa in je super, čakam še usb wifi ključek, ker nimam kabla v spalnici. Kaj je za sprobat, tale mi je malo boljši kot rasbmc, kater je še kakšen os za malino, da bi imel za web browser, poudarek je na hitrosti, da se hitro boota in lepo dela, rasbian je dober le malo počasi boota za moj okus :) nisem nekaj veliko testiral, ker imam samo eno kartico, bom v kratkem nabavil da imam eno za igrat, eno pa za openelec, ki ga uporabljam skoraj vsak dan.

Rias Gremory ::

Arch.
Če greš po wikiju za začetek je postavitev mala malca.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

echoman je izjavil:

Tero je izjavil:

Tole je Tekberry ohišje, ki je na voljo tudi na Slo-Pi (IC Elektronika). Mislim, da se da preko nas dobiti črno ohišje, le potrebno bi bilo zapisati v opombe. Bom preveril in sporočim, drugače je pa razlike v ceni nekje 50 centov.

So na voljo tudi barvna ohišja, samo je dobavni rok precej daljši (2 - 3 tedne).
««
49 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21940441 (7279) fulgur
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

1205271931 (31147) pierch
»

Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29656376 (19684) hojnikb
»

Raspberry Pi za HTPC

Oddelek: Kaj kupiti
486796 (6095) GTX970
»

Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8826826 (21723) hojnikb

Več podobnih tem