» »

Dobra racunalniska knjiga

Dobra racunalniska knjiga

TechFreak ::

Torej, zanima me ce je bila v zadnjem casu v slovenscino prevedena kksna dobra knjiga o delovanju racunalnika, omrezjih, programskih okoljih,... kjer bi se clovek se dodatno lahko izobrazeval o stvareh iz sveta racunalnistva.

LP, Matjaz8-)

Gh0st ::

you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Mercier ::

Lahko jaz malo žolč zlijem? >:D Eno malenkost bo oftopik. :8)

Računalniške knjige so v večinoma eno težko sranje. Sranje figurativno, težke so pa čisto dobesedno. Folku uspeva na 2698 strani spravit, kar bi se dalo na 300 in če je kakšna "biblija", še vedno ni opisana malenkost, ki si jo ravno iskal. ;(

Sicer je fino, če se kaj prevaja, ampak je "amerikanščina" tudi kul. Tu ne mislim na varianto angleščine, ampak na preprost strokovni/znanstveni (takorekoč poljudno-znanstveni) jezik, (namenoma, zaradi "ostalega sveta" ?) uporabljen tudi, ko bi se dalo komplicirati.

Gh0st ::

Ja, to je odvisno kaj bereš.
Če bereš recimo Samba Server Black Book, potem logično da bo težko, ker je notri vse tako zakomplicirano, pa še primeri so zelo praktični.

Poglej: V računalništvu imaš lahko miljone različnih problemov, ki pa so morda le tisti problemi, ki jih vedno opisujejo v FAQ-jih, le da je namesto tega, pokvarjeno to.

OK, da povem drugače: te "težke" knjige so bolj široko usmerjene, in predvidevajo, da imaš ti nekakšno pred-znanje ali tisti občutek oziroma matrico razmišljanja "kako-deluje" (zadeve ne poznaš, ampak si splošno tako razgledan, da razumeš _princip_ delovanja). Če bi pisali knjige za vsak problem, ki nastane komurkoli, potem bi imeli nešteto knjig in primerov, kar bi bilo nesmiselno. Je tako?

Sicer je pa v današnjem kapitalističnem svetu tako, da vsak, ki ima 5 minut cajta na dan, piše o knjigo o tem ali drugem, samo zato da bi svoje ime spravil v javnost, ali zaslužil nekaj malega od prodaje.

Zapomni si: iz knjig se lahko naučiš le osnove, izkušnje pa iz tebe delajo genija. :8)
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Etične dileme spletnega piratstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
639905 (8011) ahac
»

Spletne strani za učenje programiranja

Oddelek: Programiranje
133364 (2910) bleem
»

Amazon pripravlja izposojo e-knjig (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8327910 (25531) frudi
»

Amazon prodal več elektronskih knjig kakor tiskanih s trdimi platnicami (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19346547 (43829) AgiZ

Vrnitev kralja - knjiga ali film: kaj je boljše?

Oddelek: Sedem umetnosti
332056 (1695) DoloresJane

Več podobnih tem