» »

Zmrzovanje računalnika

Zmrzovanje računalnika

nitramcek ::

Torej, imam postavljen server že pribljižno dve leti. Gor je Ubuntu. Do sedaj je delal brez problema. Sedaj pa, ko prenašam fajle na njega oziroma iz njega, mi zmrzne. Enostavno se ne odziva več. Sem priklopil tipkovnico in miš, pa dal GUI in ko zmrzne, zmrzne vse. Miš, tipkovnica, vse! Tudi ko downloudam kakšne torrente se zgodi da zmrzne. Še najraj, če dam več torrentov na enkrat da pobira. Zanimivo, da ko zmrzne, lučka za disk dela non-stop, oziroma gori. Sem pregledal diska, in naj bi bila ok. Tudi RAM-e sem pregledal in naj bi blo ok.

Ko sem sestavljal server sem hotel dati novejši napajalnik notri in ko sem ga dal, se je obnašal identično kot sedaj. Razen, da je sistem zmrznil po pribljižno enem dnevu tudi če nisem obremenil sistema. Potem sem dal notri nazaj stari napajalnik in je zadeva delovala prez problema, do sedaj. Danes sem našel še en napajalnik, zamenjal v upanju da je to napaka, vendar ko sem prek FTP-ja poskusil uploudat 3 filme, je zmrznilo po dobrem giga in pol prenosa. Resetiram, nadaljujem z prenosom vendar se obesi že po kakšni minuti.

Je mel kdo kakšen podoben primer?

mr1two ::

Sem imel en podoben primer, sicer je vedno komp zaštekal, ko sem hotel bilokaj prenašat preko mreže. Uporabil sem drugo mrežno kartico in ne integrirane, od takrat dalje, deluje vse BP. Nevem, če je problem z gonilniki ali s čim drugim, ampak dejstvo je, da čim uporabim integrirano mrežo, crkne vse v roku nekaj sekund.
LP

nitramcek ::

Jaz imam drugo mrežno. V bistvu mi laufa prek WiFi-ja. Vendar je bilo vse ok skoraj dve leti, kato da WiFi nebi smel bit kriv. Lahko bi sicer potegnil kabel in poskusil prek njega, brez WiFi-ja, vendar nekako dvomim da bi bilo to krivo za zmrzovanje sistema. Ruter tudi ne more bit problem, ker bi potem ruter zablokiral in bi ga moral resetirat, ne pa comp. Se je zgodilo, da je zmrznil tudi ko nisem nič prenašal, vendar le enkrat. Večinoma se zgodi ko prenašam fajle, oziroma pobiram torrente. Kaj bi se takrat lahko zgodilo, da bi zaradi tega zmrznil sistem pa nevem.

nitramcek ::

Zdej sem zadevo povezal prek kabla in prenesel 11 giga in ni zmrznil.
Ni mi jasno zakaj je prej tok časa delalo, zdej pa ne več, tako kot bi moglo. Pa nisem nič nikjer spreminjal.

mr1two ::

Tudi moja integrirana je tolk časa delala, pol pa ne več :)

EDIT: Lahko pa poskusiš recimo zamenjat PCI režo, v kateri imaš to wireless kartico. Lahko da je kaj narobe s kakšnimi IRQji ipd. Pa spotoma zamenjaj še gonilnike(trenutne odstrani in nato ponovno naloži najnovejše). Če to ne bo odpravilo težave in če se težava pojavi tudi, če kartico vgradiš v drugi PC, pol je hin.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

nitramcek ::

Ja, vse je možno :) Bom poskusil v drugo režo jo dat. Ali pa poskusil kakšen USB wifi kluček si sposodit za probo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Set-top-box pri T2

Oddelek: Zvok in slika
295054 (3638) ...:TOMI:...
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
566053 (4653) b3D_950
»

HP Envy - zmrzuje in se pregeva

Oddelek: Pomoč in nasveti
111358 (1165) Mesar
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543898 (19438) imallears
»

Hišni računalnik včasih "zmrzne"!

Oddelek: Pomoč in nasveti
192041 (1715) Pyr0Beast

Več podobnih tem