» »

Kitajske restavracije

Kitajske restavracije

1 2
3
»

energetik ::

The Player je izjavil:

Olja, ki so odporna proti vročini so tista, ki vsebujejo visok delež nasičenih maščob. To sta predvsem Kokosovo in palmino olje, ki imata daleč največ nasičenih maščob, daleč od arašidovega olja.
To bi se strinju, da so nasičene maščobe bolj odporne proti trasformacijam, amapak kaj ko se kokosovo začne dimiti pred recimo sončničnim. Vsaj meni se kokos zadimi kmalu, prekmalu, že pri temperaturah za peko jajc, recimo. To potrjuje tudi podatek iz te tabele: http://www.cookingforengineers.com/arti...

Najboljša za stir-fry naj bi bila po tej tabeli rafinirana olja, recimo sončnično. Vprašanje pa kaj uporabljajo v kitajskih.

The Player ::

energetik je izjavil:

The Player je izjavil:

Olja, ki so odporna proti vročini so tista, ki vsebujejo visok delež nasičenih maščob. To sta predvsem Kokosovo in palmino olje, ki imata daleč največ nasičenih maščob, daleč od arašidovega olja.
To bi se strinju, da so nasičene maščobe bolj odporne proti trasformacijam, amapak kaj ko se kokosovo začne dimiti pred recimo sončničnim. Vsaj meni se kokos zadimi kmalu, prekmalu, že pri temperaturah za peko jajc, recimo. To potrjuje tudi podatek iz te tabele: http://www.cookingforengineers.com/arti...

Najboljša za stir-fry naj bi bila po tej tabeli rafinirana olja, recimo sončnično. Vprašanje pa kaj uporabljajo v kitajskih.


Zanimivo. Zdej se pa poraja vprašanje komu verjet? dans, ko maš že tono informacij, literature in virov. Namreč iz unga članka (ki sem ga prpopu) sm prebral, da rafinirirana olja niso ql, ker se segrevajo že med samo izdelavo olja, ne vem kako je glede dimljenja, ker nimam izkušenj in tudi nočem preizkušat, ker ni preveč zdravo.

Okapi ::

Vprašanje pa kaj uporabljajo v kitajskih.
Večinoma arašidovo (čisto ali mešano s sončničnim ali kakšnim podobnim).

O.

kitaj ::

Hrana je podobna, ker je večina kuharjev iz iste province in mnogi imajo zgolj opravljen (standardiziran) tečaj kuhanja "kitajske" hrane.
Podobna je tudi zaradi tega, ker so restavracije pač podjetja, ki morajo ustreči strankam. In stranke pri nas (pa tudi drugje po Evropi) pač pričakujejo "kitajsko" hrano, kar je popolna neumnost (na nivoju "evropske" hrane).
Polovice jedi iz naših "kitajskih" restavracij na kitajskem sploh ni mogoče dobiti. Preostanek pa je prilagojen do neprepoznavnosti, saj jih zaradi specifičnih kitajskih okusov "zahodnjaki" ne bi jedli, pa čeprav v te restavracije zahajajo, kjer želijo poskusiti kaj novega. O tem sem se pogovarjal z nekaterimi lastniki, ki sicer znajo skuhati avtentično hrano, nad katero pa se "zahodnjaki" zmrdujejo in tako pač pripravljajo to kar stranke pričakujejo.
Sicer pa se najbolj splača naročat hrano iz nabora hišnih specialitet. Tam se v marsikateri restavraciji najde kako avtentično jed. Poznanstva z osebjem pa seveda hrano še dodatno "začinijo"

Steinkauz ::

RejZoR ::

Čeprav pa je škoda, da se ne kuha avtentične hrane, ker zadeva pol nekako izgubi tisti čar. Idealno bi bilo, da bi lahko imel pri vsaki stvari dve opciji, bolj blaga evropska verzija in avtentična kot jo delajo na kitajskem (oz v katerikoli tuji državi že). Ker na kitajsko verjetno ne bom šel, bi pa bilo zan imivo probat res uno tapravo verzijo njihove kuhinje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

c3p0 ::

Na Štajerskem sem nekoliko drugačno kitajsko hrano jedel le v Emei v MB in pa v Celju, ob glavni cesti skozi mesto, ne vem imena. So ravno gostili nekega azijskega kuharja.

Kar sem jedel drugod pa je res videt, kot da so vsi kuharji iz istega šnelkursa.

francek1 ::

EMEI je specifičen, saj zaposljuje šolane (prave) kitajske kuharje. V ostalih kitajskih (ki jih tedensko obišče črna limuzina z dunajsko registracijo, verjetno pride šef denar pobirat) pa lahko kuha vsak čoban. Poleg tega je lastnik Slovenec (gospod Rado Kurnik), ki dosti da na kakovost.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

zindo23 ::

Malo stara tema ampak bi sijo sposodil..

Vsak dan grem mimo Wok-a v centru lj pa nikol ne stopim not ker nevem kaj bi narocu, pise pa nikjer nic, mogoce ima kdo kak predlog kaj je dobro za narocit :)

Se opravicujem glede vprasanja ampak me zanima,ker se nikol nisem bil :)

Okapi ::

V takih primerih preprosto vprašaš, kaj priporočajo. Ali pa poguglaš.
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_R...

O.

energetik ::

zindo23 je izjavil:

Malo stara tema ampak bi sijo sposodil..

Vsak dan grem mimo Wok-a v centru lj pa nikol ne stopim not ker nevem kaj bi narocu, pise pa nikjer nic, mogoce ima kdo kak predlog kaj je dobro za narocit :)

Se opravicujem glede vprasanja ampak me zanima,ker se nikol nisem bil :)
Če nisi vegetarijanec, po mojem s kakšnim piščančjim čopsujem za začetek ne moreš zgrešiti.

dukedl ::

zindo23 je izjavil:

Malo stara tema ampak bi sijo sposodil..

Vsak dan grem mimo Wok-a v centru lj pa nikol ne stopim not ker nevem kaj bi narocu, pise pa nikjer nic, mogoce ima kdo kak predlog kaj je dobro za narocit :)

Se opravicujem glede vprasanja ampak me zanima,ker se nikol nisem bil :)


vse piše...kot na fbju, kot na spletni strani...tudi na steni v restavraciji majo menije...noro http://www.thewok.si/wok/index.php?id=m...
lp dukedl
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319681 (17385) Unknown_001
»

Nakup voka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12944747 (30849) echo
»

Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323083 (20226) Grumf
»

Vok in stir-fry (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6716736 (14337) Brane22
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15249023 (44688) PINki

Več podobnih tem