Forum » Loža » Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ?
Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ?
;-) ::
Kaj priporočate človeku, ki gre prvič v kitajsko restavracijo, da si naroči ?
Slišal sem za pišeke da so dobri, ampak zraven gre oseba, ki ne je kakršnekoli vrste kure.
Slišal sem za pišeke da so dobri, ampak zraven gre oseba, ki ne je kakršnekoli vrste kure.
Invictus ::
Poglej meni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Keyser Soze ::
Sladko kisli piščanec. Pa je problem rešen. Najbolj konsistentna jed pri Kitajcih in IMO edina brezpogojno prebavljiva.
OM, F, G!
fosil ::
Če vas gre več je najbolje, da skupaj naročite različne jedi in potem vsi jeste vsakega po malo.
Sicer pa hrustljava raca.
Sicer pa hrustljava raca.
Tako je!
Buggy ::
edino kar ni znosno za moj okus, pa ni vazno za katero kitajsko restavracijo gre, so variacije sladko-x jedi ter morske jedi(lignji)...Sam osebno obozujem pekoce jedi tipa 8 zakladi ter govedino s cebulo ...no pa hrustljava racka/piscanec tudi ne bo razocaral. vedno dodatno "zabelim" z sojino ter pekoco omako. Kislo pekoca juha pa je ze samo po sebi jasno, da jo vzames :D
darkolord ::
Pečeni (pozor, NE kuhani!) rezanci z govedino al pa piščancem so ponavadi OK.
Kislo pekoca juha pa je ze samo po sebi jasno, da jo vzames :DO fuj, ta sluz. NIKOL VEČ. Za predjed rajš spring rollse.
Buggy ::
mene pa glih ta sluz tako rajca pa vse zivo je nametano notr...samo za pogumne, ki pa so potem nagrajeni, samo jo je potrebno se malce zaciniti
krneki0001 ::
Svinjino po sečuansko.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Brane22 ::
Meni je redna kombinacija kislo-pekoča juha, svinjski čop-sui, solata s kalčki, praženi sladoled. Pa pivo ali dva. Domače, jasno.
TheJack ::
Svoje čase sem kar precej hodil po kitajskih restavracijah (bolj ljubljana in okolica) in meni so se zdele kot McDonald's. Franšiz verjetno ni, ampak v vseh dobiš iste reči, ki imajo isti okus. Tudi prenaješ se jih podobno hitro.
Priporočam spomladanski zavitek in hrustljavi piščanec.
Priporočam spomladanski zavitek in hrustljavi piščanec.
Bonis nocet, qui malis parcit.
Lukzii ::
Osebno preferiram:
spring roll (ta večji, ki je začinjen) kot predjed
hrustljavi piščanec ali mongolsko meso (lahko tudi mešano - pišče, pujs in govedina), priloga riž
solata s kalči ali sezonska
ocvrt čokoladni sladoled
pivo veliko (kitajsko) 2,3,4... ;)
pa dober tek
spring roll (ta večji, ki je začinjen) kot predjed
hrustljavi piščanec ali mongolsko meso (lahko tudi mešano - pišče, pujs in govedina), priloga riž
solata s kalči ali sezonska
ocvrt čokoladni sladoled
pivo veliko (kitajsko) 2,3,4... ;)
pa dober tek
gzibret ::
Moj izbor...
Kislo-pekoča juha
Riž z jajco + gombai piščanec
kislo-pekoče zelje
Če si fejst lačen, še spring rolls za predjed. Vse našteto je pekoče. Vzdržim se onih sladic (razne banane in podobno sranje).
Čeprav.... zadnje čase mi sploh ne diši več. Sem bil en mesec v JZ Aziji in so me filali z rižem in Na-glutaminatom na 1000 in 1 način, tako, da se mi je obrnilo vse, kar vsaj malo (smrdi) zgleda po tem. Vsakič, ko zavoham kitajsko restavracijo, me začne boleti glava, želodec pa besno protestira.
Kislo-pekoča juha
Riž z jajco + gombai piščanec
kislo-pekoče zelje
Če si fejst lačen, še spring rolls za predjed. Vse našteto je pekoče. Vzdržim se onih sladic (razne banane in podobno sranje).
Čeprav.... zadnje čase mi sploh ne diši več. Sem bil en mesec v JZ Aziji in so me filali z rižem in Na-glutaminatom na 1000 in 1 način, tako, da se mi je obrnilo vse, kar vsaj malo (smrdi) zgleda po tem. Vsakič, ko zavoham kitajsko restavracijo, me začne boleti glava, želodec pa besno protestira.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
KernelPanic ::
Mene vec ne dobite v kitajsko ... Tako da ti po mojem skromnem mnenju sploh odsvetujem, da gres v kitajsko restavracijo ...
Brane22 ::
Ko smo že pri tem, se tudi meni zdijo težko precenjene.
V bistvu niso v primerjavi z balkansko kuhinjo nič posebnega, kar se ne vidi na računu.
Ampak na vsake kvatre ko se odpravim, imam pač svoj menu, katerega se držim.
V bistvu niso v primerjavi z balkansko kuhinjo nič posebnega, kar se ne vidi na računu.
Ampak na vsake kvatre ko se odpravim, imam pač svoj menu, katerega se držim.
r3dkv1c4 ::
moje izkušnje s kitajci so razen kitajske na brezovici in kopru bolj tako tako....
posebno restavracija na brezovici izstopa....drugače pa vse isti šit.
Kar se tiče jedi je sigurno zadetek v polno mongolsko meso...tu nimaš kaj zgubit...potem juha je dobra tako kislo-pekoča kot za bambusam in gobami.
Glavne so pa po večini vse jedi kar v redu..posebej hrustljava račka ali piščanec.
pa dober tek
posebno restavracija na brezovici izstopa....drugače pa vse isti šit.
Kar se tiče jedi je sigurno zadetek v polno mongolsko meso...tu nimaš kaj zgubit...potem juha je dobra tako kislo-pekoča kot za bambusam in gobami.
Glavne so pa po večini vse jedi kar v redu..posebej hrustljava račka ali piščanec.
pa dober tek
MIHAc27 ::
Osebno preferiram:
spring roll (ta večji, ki je začinjen) kot predjed
hrustljavi piščanec ali mongolsko meso (lahko tudi mešano - pišče, pujs in govedina), priloga riž
solata s kalči ali sezonska
ocvrt čokoladni sladoled
pivo veliko (kitajsko) 2,3,4... ;)
pa dober tek
To bo kar to.. kak chop sui je še lahko... ne moreš zgrešit.
Zanimivo, v kar nekaj kitajskih restavracijah sem bil, a 'fortune cookies' še nikjer nisem videl.
Drugače pa.. running sooshi je še bolj zakon, ko krožnički šibajo mimo tebe :D
Aja pa Dim Sum - oz po naše žlinkrofi. To če imajo, pogosto vzamem.
errhec ::
Mongolsko meso (OBVEZNO) in pa Stir fry z mešanim mesom (oz. z mesom po izbiri)
Na Celovški 166 LJ je bilo Mongolsko meso TOP.
V Postojni (Makao)Stir-Fry TOP.
V Kopru (Peking) pa je bilo oboje malce preveč začinjeno za moj okus.
Z Chopsui-jem tudi ne moreš zgrešit.
Na Celovški 166 LJ je bilo Mongolsko meso TOP.
V Postojni (Makao)Stir-Fry TOP.
V Kopru (Peking) pa je bilo oboje malce preveč začinjeno za moj okus.
Z Chopsui-jem tudi ne moreš zgrešit.
dd
bosmla ::
Kam priporočate na štajerskem ?
Obvezno Emei na Dupleski v MB.
Edit: veliko boljsa kot "kitajske" restavracije, ki jih imajo povecini otroci "nemskih" kitajcev, da imajo oni in njihova familija kaj za delat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosmla ()
cordoba ::
Meni je najboljše, mongoljski piščanec in riž+ neka zelenjava, pozabil ime. Je pa to zelo mastno, tako, da ne priporočam pogosto uživanje.
murmur ::
Super so spomladanski zavitki, se posebno ce poznas ozadje magicne kitajske (ne)umrljivosti in nje (ne)lokacije v evropi. Priporocam. Zelo hrustljavo ;)
JesusChrist ::
te kvazi kitajske so karnekaj...
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.
b00mer ::
Zivjo
Priporocam ti, da sploh ne gres :)
Kolega je delal(natakar) v kitajski v Kranju...higijena v kurcu, spanje na pultih, kjer pripravljajo hrano, itd..
Priporocam ti, da sploh ne gres :)
Kolega je delal(natakar) v kitajski v Kranju...higijena v kurcu, spanje na pultih, kjer pripravljajo hrano, itd..
Meizu ::
Meni je bila vedno dobra varianta repi od raka, dušeni kalčki ter bambus v gobovi omaki. Ter tista "sluzasta" juha. Sliši se sicer ogabno, ampak tista juha je dejansko topšit. Sicer itak odvisno od posameznika.
Za pijačo mi je blo vedno všeč mandarinino vino.
Za pijačo mi je blo vedno všeč mandarinino vino.
Baja ::
Osebno preferiram:
spring roll (ta večji, ki je začinjen) kot predjed
hrustljavi piščanec ali mongolsko meso (lahko tudi mešano - pišče, pujs in govedina), priloga riž
solata s kalči ali sezonska
ocvrt čokoladni sladoled
pivo veliko (kitajsko) 2,3,4... ;)
pa dober tek
To bo kar to.. kak chop sui je še lahko... ne moreš zgrešit.
Zanimivo, v kar nekaj kitajskih restavracijah sem bil, a 'fortune cookies' še nikjer nisem videl.
Drugače pa.. running sooshi je še bolj zakon, ko krožnički šibajo mimo tebe :D
Aja pa Dim Sum - oz po naše žlinkrofi. To če imajo, pogosto vzamem.
+1
lahko tudi pogledaš (če) kje majo all u can it na meniju, pa si prvič vsakega malo naložiš, tolko da probas kaj ti odgovarja
Grumf ::
Gaoliang... 2x! Aja dva sta... 4x!
Predvsem pa povej kam greš v kitajsko, niso vse enake... razliko prepoznaš po tipu palčk ki jih
dobiš ob jedi...
Predvsem pa povej kam greš v kitajsko, niso vse enake... razliko prepoznaš po tipu palčk ki jih
dobiš ob jedi...
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grumf ()
DOOM_er ::
Meni je redna kombinacija kislo-pekoča juha, svinjski čop-sui, solata s kalčki, praženi sladoled. Pa pivo ali dva. Domače, jasno.
to, ampak namesto kalčkov pekoče zelje
Robots will steal your job. But that's OK
detroit ::
Ok kot več letni obiskovalec različnih restavracij....vse je istega okusa.
Še neka rekla kazala štorija oni v sodih iz kitajske dobivajo sode omake, ki je v bistvu ojačevalec okusa...pač bla bla ampak deluje da je nekaj na temu
p.s. brez pridig samo povem svoje izkušnje
p.s. sedaj sem prešaltal na mehiško:)
Še neka rekla kazala štorija oni v sodih iz kitajske dobivajo sode omake, ki je v bistvu ojačevalec okusa...pač bla bla ampak deluje da je nekaj na temu
p.s. brez pridig samo povem svoje izkušnje
p.s. sedaj sem prešaltal na mehiško:)
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
Looooooka ::
Kaj priporočate človeku, ki gre prvič v kitajsko restavracijo, da si naroči ?
Slišal sem za pišeke da so dobri, ampak zraven gre oseba, ki ne je kakršnekoli vrste kure.
Tisto kar ti je vsec.
Bolj pomembno je v katero gres.
Zame je to junk food in ko grem tja skoraj vedno narocim rakce v sladko kisli omaki tisto kislo smth juho in potem eksperimentiram s predjedmi.
Preden grem tja pa vedno pametujem o tem, da bom narocil kaj drugega oziroma, da bom namesto juhe glavne jedi in vsega sranja narocil 5-10 predjedi...za test.
V glavnem rajsi vprasaj folk kje se mu zdi boljsa hrana.
Definitivno NISO vse kitajske iste.
Sam to vem ze na podlagi rakcev. Eni prevec sladkajo...drugi jih utopijo v testu.
Kalcki so nekje prestari, drugje prekisli in vec kot ocitno nenamakani...itd etc.
Pri racah je situacija ista. Mogoce pomaga ce jo zalijes z omako ampak tudi tam so razlike (manj mesa, vec moke in drobtin...).
Danes smo sli recimo v tole kitajsko nasproti interspara btc.
Sladko kislih rakcev tam NE bom vec narocil. Piscancev v mango omaki je bil pa kar ok :)
Majo pa daljsi meni od vecine kitajskih v Lj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
sss ::
Osebno sem najbolj zadovoljen s kitajsko restavracijo v Kamniku.
Povečini naročam hrustljavo zapečeno racu na način osmih zakladov.
Povečini naročam hrustljavo zapečeno racu na način osmih zakladov.
Phantomeye ::
To bo kar to.. kak chop sui je še lahko... ne moreš zgrešit.
Zanimivo, v kar nekaj kitajskih restavracijah sem bil, a 'fortune cookies' še nikjer nisem videl.
Drugače pa.. running sooshi je še bolj zakon, ko krožnički šibajo mimo tebe :D
Aja pa Dim Sum - oz po naše žlinkrofi. To če imajo, pogosto vzamem.
Ti bom že dal running sooshi. Sushi. Ne sooshi. In ni to kitajska, ampak japonska restavracija. Nauči se razlikovati.
--
Drugače, so si pa kitajske restavracije med sabo precej podobne (pa ne zato, ker imajo vse kitajsko hrano, ampak ker gre več ali manj za isto franšizo. Isti dobavitelj hrane.)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Phantomeye ::
korenje3 ::
Kaj priporočate človeku, ki gre prvič v kitajsko restavracijo, da si naroči ?
Slišal sem za pišeke da so dobri, ampak zraven gre oseba, ki ne je kakršnekoli vrste kure.
kislopekoča juha je najboljša juha kar jih boš kdajkoli jedel.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Looooooka ::
Phantomeye je izjavil:
Drugače pa en trivia.
Chop suey in furtune cookies so ameriškega izvora (piškote naj bi sicer izumil kitajski imigrant)
Kar se pa tiče sushija. inside-out sushi (spodnja slika) je AMERIŠKEGA izvora. In je bil importan tudi na Japonsko :D
No ampak izmislil si ga je japonski kuhar
Phantomeye ::
Phantomeye je izjavil:
Drugače pa en trivia.
Chop suey in furtune cookies so ameriškega izvora (piškote naj bi sicer izumil kitajski imigrant)
Kar se pa tiče sushija. inside-out sushi (spodnja slika) je AMERIŠKEGA izvora. In je bil importan tudi na Japonsko :D
No ampak izmislil si ga je japonski kuhar
True that :D če bi bil američan, bi bil vmes hamburger al pa bacon :D
Looooooka ::
Haha...alge bi zamenjal s slanino in ga zavil v marinirano mesano goveje meso. Za barvo bi bil pa ovit v majonezo.
Edino stvar, ki bi jo mel skupno z japonsko verzijo je hitra postrezba :P
Edino stvar, ki bi jo mel skupno z japonsko verzijo je hitra postrezba :P
PacificBlue ::
Meni pa ne sede kitajska hrana, sem sicer kot študent dost hodil na bone jest tja, sam sem se vedno mucil s premastno hrano, se posebno kaksne testenine z jajci, pa čudne omake, ne ravno okusno. Še sreča, da me je riž reševal. Verjetno pa paše nekaterim, sam pomoje je potew boljs it na pico.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Restavracije OBALAOddelek: Loža | 5052 (3637) | Bikica195 |
» | Chinese food - rad bi čim več mesaOddelek: Loža | 1426 (766) | Aquafriend |
» | Polinezijski tattooOddelek: Loža | 1455 (997) | MIHAc27 |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27366 (21412) | dukedl |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16794 (14395) | Brane22 |